CP3 je lider ove ekipe, svaka cast covjeku imao je clutch trenutke zadnje 2 tekme koje je sam okrenuo uz pomoc Gordona doduse, odbrana odlicna, naprijed sam zabijao asistirao za Gordona kad se lomilo. Najzanimljivija serija od Oklahoma - GSW daleko.
Sto se tice GSW potpuno mahniti u clutch trenucima, Durant nije primio loptu zadnja 3 posjeda. Green i Thompson dobijali loptu kao vruc krompir sto je greska Kerra koji ocigledno nije spreman za ove trenutke i zato je izgubio finale s Clevelandom i ove 2 tijesne tekme. Ali hajde sve na stranu, ali da jedni GS Warriorsi odigraju 5 na 4 (kad se Paul povrijedio), na -1 onakav napad, gdje imas 4 all stara na terenu i Cooka, gdje imas igraca vise punih 24 sekunde sta se desava, pa nakon 3 sekunde napada daju Cooku koji puca tricu i fula

toliko talenta u ekipi, da nema smisljenje akcije za kraj tekme kad se lomi, da je to presmijesno, nek ih neko malo stisne odmah pusiona i izgledali su mi uvijek tako i prosle godine da se Kahwi nije povrijedio ja sam ubjedjen da bi Spursi uzeli seriju ali 100% upravo zbog ovog.
Dalje, sta reci za Hardena? Kao sto smo navikli, meltdown u najvaznijim tekmama. Kao protiv Spursa lani, i tako unazad 3-4 godine. Opet na 2:2 u seriji kad je najvaznije raspad sistema 0/11 tricu 5/22 fg, nestvaran choke i ja ne vjerujem da neko zdrave pameti kaze da je bolji igrac od Currya Duranta Kahwia i ubjedjen to pise. Covjek jednostavno meltdown u playoffu, ne daj Boze da su RW, James, Kahwi ili Curry imali 0/11 za 3 u playoffu, to bi se sve srusilo.
Hjuston, klupa role igraci Paul i odbrana su odveli ovo u 7 tekmi, sad nema Paula nazalost tako da nemaju sanse da prodju. Ali bitno je da je zanimljivo a ne ko lani.
Sto se tice druge serije, Stevens tito, Tatum tito. Sistem je prava stvar a ne odvratne iso i switch dok ne crknes. Zato i imaju kuci 10 od 10 i treba im jos ta jedna za veliko finale. Boston ima ekipu za 10 godina jedno 8 finala preko istoka.