Rekonstrukcija stadiona u BiH
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Kakav moras mentol biti da ti reflektor ima prednost nad travnjakom?
- JavierBosnia
- Kontakt:
Mislim da se na Kosevu ceka koncert Marije da bi se radila rekonstrukcja travnjaka obecana od kantona jel, 500.000 KM..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Da, ali u ovim vijestima oko radova na reflektorima, prostorijama i video nadzoru se jasno govori da su finansijeri radova Kanton Sarajevo sa pola miliona KM te Opcina Centar sa pola miliona KM tako da su taj novac preusmjerili na trenutne radove. Mislim, nemam ja nista protiv da i u 2019. Kanton izdvoji po pola miliona KM za Grbavicu i Kosevo.
Da tragikomedija bude veće,vezano za ovo MORANJE za imat reflektore je ta što će se utakmice opet igrati po dani na + 38....neće se igrat pod reflektorima sem možda utakmica ili dvije u jednom kolu.
Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.Raonffa je napisao/la:Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ma vaši ili su budale ili peru pare, čuj reflektore rekonstruišuMortemHz je napisao/la:Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.Raonffa je napisao/la:Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mozda se ne razumijem u to dovoljno ali sta ovdje fali? Jedino ona jacinaRaonffa je napisao/la:Ma vaši ili su budale ili peru pare, čuj reflektore rekonstruišuMortemHz je napisao/la:Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.Raonffa je napisao/la:Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Imali su hiljadu prećih stvari da odrade.MortemHz je napisao/la: Mozda se ne razumijem u to dovoljno ali sta ovdje fali? Jedino ona jacina
Koji klubovi sad ove sezone nece imati reflektore na stadionu?
Zvijezda, Krupa, Mladost DK i GOSK?
Jedan grad, jedna ljubav!
Nema to veze sa nama. Zna se cije je Kosevo.MortemHz je napisao/la: Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.
Ja samo ne mogu da shvatim zasto tolike pare grad/kanton/drzava/savez ulaze u privatno vlasnistvo kao sto je stadion Grbavica a Kosevo ko yebe jel.
Stadion Grbavica nije privatno vlasnistvo vec je vlasnik udruzenje gradjanaMemara je napisao/la:Nema to veze sa nama. Zna se cije je Kosevo.MortemHz je napisao/la: Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.
Ja samo ne mogu da shvatim zasto tolike pare grad/kanton/drzava/savez ulaze u privatno vlasnistvo kao sto je stadion Grbavica a Kosevo ko yebe jel.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Stadion u Bijeljini nema reflektore koliko znam, a nisam pročitao nigdje da će ih postavljati preko ove ljetne pauze.Gifron je napisao/la:Koji klubovi sad ove sezone nece imati reflektore na stadionu?
- svrakino1921
- Kontakt:
Savez je ulozio za reflektore za utakmicu sa Belgijom jer se utakmica mogla samo igrat na stadionu GrbavicaMemara je napisao/la:Nema to veze sa nama. Zna se cije je Kosevo.MortemHz je napisao/la: Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.
Sad bi trebalo milion eura da se ulozi na pokrivanje istoka i ugradnja brojaca
Ali to ce Zeljo dobit jer je inspektor Uefe zakljucio da je stadion Grbavica najperspektivniji stadion u BiH i to su pare Uefe a ne saveza
A tolike pare sto su ulozili opstina grad i kanton isto toliko i vise zarade i grad i opstina i kanton od odigranih utakmica reprezentacije i europskih utakmica na stadionu Grbavica
Reflektore imaju: Sarajevo, Zeljo, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Sloga, Celik.
Nemaju: Zvijezda 09(mada ako bude uslov stanisic ce to bez problema napraviti) Radnik(najavljuju svake godine) Gosk(cisto sumnjam da ce napraviti ikad prije ce sami istupit iz lige
) Mladost(Cini mi se da je musija ohladio sto se tice njih slicno kao i sa goskom) i Krupa(ne znam sta cekaju sa tim?)
Glupost je velika sto savez zadnjih 6 godina postavlja uslov za reflektore a svake godine progleda kroz prste. Hrvatska i Srbija su to ekspresno rijesile
Nemaju: Zvijezda 09(mada ako bude uslov stanisic ce to bez problema napraviti) Radnik(najavljuju svake godine) Gosk(cisto sumnjam da ce napraviti ikad prije ce sami istupit iz lige
Glupost je velika sto savez zadnjih 6 godina postavlja uslov za reflektore a svake godine progleda kroz prste. Hrvatska i Srbija su to ekspresno rijesile
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
U Srbiji je isti slucaj kao i kod nas, samo su par godina brzi. Oni su jos imali nevidjeni apsurd. Prije sezonu-dvije je neki njihov klub dobio odbijenicu za licencu jer nije imao reflektore. Savez im je tad rekao da ce oni koji ne dobiju licencu moci igrati u Staroj Pazovi na glavnom terenu nacionalnog trening kampa. Apsurd? Taj teren nema reflektore. I ne vidim koji je smisao toga. Ne dobijes licencu jer ti stadion ne ispunjava uslove i samo te posalju na drugi stadion koji isto ne ispunjava usloveesprit24 je napisao/la:Reflektore imaju: Sarajevo, Zeljo, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Sloga, Celik.
Nemaju: Zvijezda 09(mada ako bude uslov stanisic ce to bez problema napraviti) Radnik(najavljuju svake godine) Gosk(cisto sumnjam da ce napraviti ikad prije ce sami istupit iz lige) Mladost(Cini mi se da je musija ohladio sto se tice njih slicno kao i sa goskom) i Krupa(ne znam sta cekaju sa tim?)
Kod nas se Savez treba kaniti reflektora. Ima puno bitnijih stvari, ali treba izaci u susret klubovima koji imaju reflektore. Treba dati klubovima da biraju hoce li nocni ili dnevni termin i onaj tko ima reflektore nek igra u nocnim terminima. To bi mogao biti motiv da ih ostali nabave, al puno je bitnije da se sredi teren nego da se postave reflektori. Duzi je period kad se igra po kisi i blatu nego period kad je ljeti neizdrzivo i na terenu i na tribinama.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jel mi se cini sa se na Grbavici dosta ubrzano radi ili je ovo neki normalan tok. Znam da hoce ranije zavrsiti zbog evrope, ali gledam od ranog jutra pa se citav dan radi, a mislim da je vec i do sad fin posao odradjen
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ne znam tocno datume sad, al meni se cini da su oni rekli da imaju jedan rok, ali da zele zavrsiti posao puno ranije. To je vjerojatno sve u dogovoru s izvodjacom radova.JavierBosnia je napisao/la:Jel mi se cini sa se na Grbavici dosta ubrzano radi ili je ovo neki normalan tok. Znam da hoce ranije zavrsiti zbog evrope, ali gledam od ranog jutra pa se citav dan radi, a mislim da je vec i do sad fin posao odradjen
Pa inicijalni rok je 60 dana, no zeli se pokusati da se zavrsi u roku od 45 dana kako bi se 19. jula (uzvratna utakmica prvog pretkola Lige Evrope) mogla igrati utakmica na Grbavici. Uzmite u obzir da novi travnjak nakon postavljanja mora mirovati oko 2 sedmice tako da u sustini se radovi trebaju na plohi za igranje u roku od 30 dana. Ovo je neko podijelio na jednom forumu:

Pa savez radi reflektore i na Koševu. Ima projekt saveza, klubova i lokalnih zajednica. Novac ce dobiti jos i Zrinjski, Rudar, Zvijezda, Mladost DK, Velez, Krupa... Radnik je isto dobio al nesto se oni bore oko projektne dokumentacije. Zeljo je dobio prije one tekme sa Belgijom.Tako da od iduce sezone svi moraju imati tj od 19/20 a u toku godinu dana su svi duzni napraviti.Raonffa je napisao/la:Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
It's better when it's live
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.