Rekonstrukcija stadiona u BiH

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 02 jun 2018, 18:18

Svaka čast na svemu što se radi. :D
Mislim da Sarajevo, Zrinjski i Široki moraju totalno iste terene kao i Grbavica dobiti, jer u ovom momentu (ne računajući historiju u prošlosti) to su najbolji i najveći bh. klubovi u proteklih 20-ak godina. Zrinjski ima koncesiju čini mi se na 99 godina i ne vidim razlog zašto se ništa ne radi u vezi travnjaka? Prvaci su redovno, imaju lijep budžet, nešto se mora u vezi toga uraditi.

Podrška svima u nastojanjima da se uslovi poboljšaju!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

winer007
Kontakt:

Post Postao/la winer007 » 02 jun 2018, 19:06

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Svaka čast na svemu što se radi. :D
Mislim da Sarajevo, Zrinjski i Široki moraju totalno iste terene kao i Grbavica dobiti, jer u ovom momentu (ne računajući historiju u prošlosti) to su najbolji i najveći bh. klubovi u proteklih 20-ak godina. Zrinjski ima koncesiju čini mi se na 99 godina i ne vidim razlog zašto se ništa ne radi u vezi travnjaka? Prvaci su redovno, imaju lijep budžet, nešto se mora u vezi toga uraditi.

Podrška svima u nastojanjima da se uslovi poboljšaju!
Po meni je najveca greska saveza sto su odlucili da sledece sezone svi stadioni moraju imati reflektore, a ptice na grani znaju da su tereni mnogi bitniji za razvoj igraca i lige, dok god svi klubovi ili bar njih 10tak imali terene kao na Bilinom Polju ili Grbavici nema tu napredka, a da igraci iz nase lige znaju igrat fudbal kad je vrhunski teren pokazali su to protiv Amerike i Meksika nedavno kada su igrali za repku

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 02 jun 2018, 19:08

Kakav moras mentol biti da ti reflektor ima prednost nad travnjakom?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 02 jun 2018, 20:12

Mislim da se na Kosevu ceka koncert Marije da bi se radila rekonstrukcja travnjaka obecana od kantona jel, 500.000 KM..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 jun 2018, 01:52

Da, ali u ovim vijestima oko radova na reflektorima, prostorijama i video nadzoru se jasno govori da su finansijeri radova Kanton Sarajevo sa pola miliona KM te Opcina Centar sa pola miliona KM tako da su taj novac preusmjerili na trenutne radove. Mislim, nemam ja nista protiv da i u 2019. Kanton izdvoji po pola miliona KM za Grbavicu i Kosevo.

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 03 jun 2018, 16:10

Da tragikomedija bude veće,vezano za ovo MORANJE za imat reflektore je ta što će se utakmice opet igrati po dani na + 38....neće se igrat pod reflektorima sem možda utakmica ili dvije u jednom kolu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 18:30

Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jun 2018, 18:31

Raonffa je napisao/la:Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 18:39

MortemHz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
Ma vaši ili su budale ili peru pare, čuj reflektore rekonstruišu :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jun 2018, 18:40

Raonffa je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Ma vaši ili su budale ili peru pare, čuj reflektore rekonstruišu :lol:
Mozda se ne razumijem u to dovoljno ali sta ovdje fali? Jedino ona jacina

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 18:49

MortemHz je napisao/la: Mozda se ne razumijem u to dovoljno ali sta ovdje fali? Jedino ona jacina

slika
Imali su hiljadu prećih stvari da odrade.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 03 jun 2018, 18:54

Koji klubovi sad ove sezone nece imati reflektore na stadionu?
Zvijezda, Krupa, Mladost DK i GOSK?
Jedan grad, jedna ljubav!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 03 jun 2018, 20:39

MortemHz je napisao/la: Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.
Nema to veze sa nama. Zna se cije je Kosevo.
Ja samo ne mogu da shvatim zasto tolike pare grad/kanton/drzava/savez ulaze u privatno vlasnistvo kao sto je stadion Grbavica a Kosevo ko yebe jel.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 03 jun 2018, 20:44

Memara je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: Eno nasi prave to na Koševu iako imamo solidne reflektore.
Ja samo ne mogu da shvatim zasto tolike pare grad/kanton/drzava/savez ulaze u privatno vlasnistvo kao sto je stadion Grbavica a Kosevo ko yebe jel.
Stadion Grbavica nije privatno vlasnistvo vec je vlasnik udruzenje gradjana ;)
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 20:46

Gifron je napisao/la:Koji klubovi sad ove sezone nece imati reflektore na stadionu?
Zvijezda, Krupa, Mladost DK i GOSK?
Stadion u Bijeljini nema reflektore koliko znam, a nisam pročitao nigdje da će ih postavljati preko ove ljetne pauze.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 jun 2018, 20:59

Memara je napisao/la:
Savez je ulozio za reflektore za utakmicu sa Belgijom jer se utakmica mogla samo igrat na stadionu Grbavica
Sad bi trebalo milion eura da se ulozi na pokrivanje istoka i ugradnja brojaca
Ali to ce Zeljo dobit jer je inspektor Uefe zakljucio da je stadion Grbavica najperspektivniji stadion u BiH i to su pare Uefe a ne saveza
A tolike pare sto su ulozili opstina grad i kanton isto toliko i vise zarade i grad i opstina i kanton od odigranih utakmica reprezentacije i europskih utakmica na stadionu Grbavica

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 03 jun 2018, 22:10

Reflektore imaju: Sarajevo, Zeljo, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Sloga, Celik.
Nemaju: Zvijezda 09(mada ako bude uslov stanisic ce to bez problema napraviti) Radnik(najavljuju svake godine) Gosk(cisto sumnjam da ce napraviti ikad prije ce sami istupit iz lige :lol:) Mladost(Cini mi se da je musija ohladio sto se tice njih slicno kao i sa goskom) i Krupa(ne znam sta cekaju sa tim?)
Glupost je velika sto savez zadnjih 6 godina postavlja uslov za reflektore a svake godine progleda kroz prste. Hrvatska i Srbija su to ekspresno rijesile
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jun 2018, 23:46

esprit24 je napisao/la:Reflektore imaju: Sarajevo, Zeljo, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Sloga, Celik.
Nemaju: Zvijezda 09(mada ako bude uslov stanisic ce to bez problema napraviti) Radnik(najavljuju svake godine) Gosk(cisto sumnjam da ce napraviti ikad prije ce sami istupit iz lige :lol:) Mladost(Cini mi se da je musija ohladio sto se tice njih slicno kao i sa goskom) i Krupa(ne znam sta cekaju sa tim?)
Glupost je velika sto savez zadnjih 6 godina postavlja uslov za reflektore a svake godine progleda kroz prste. Hrvatska i Srbija su to ekspresno rijesile
U Srbiji je isti slucaj kao i kod nas, samo su par godina brzi. Oni su jos imali nevidjeni apsurd. Prije sezonu-dvije je neki njihov klub dobio odbijenicu za licencu jer nije imao reflektore. Savez im je tad rekao da ce oni koji ne dobiju licencu moci igrati u Staroj Pazovi na glavnom terenu nacionalnog trening kampa. Apsurd? Taj teren nema reflektore. I ne vidim koji je smisao toga. Ne dobijes licencu jer ti stadion ne ispunjava uslove i samo te posalju na drugi stadion koji isto ne ispunjava uslove :lol:

Kod nas se Savez treba kaniti reflektora. Ima puno bitnijih stvari, ali treba izaci u susret klubovima koji imaju reflektore. Treba dati klubovima da biraju hoce li nocni ili dnevni termin i onaj tko ima reflektore nek igra u nocnim terminima. To bi mogao biti motiv da ih ostali nabave, al puno je bitnije da se sredi teren nego da se postave reflektori. Duzi je period kad se igra po kisi i blatu nego period kad je ljeti neizdrzivo i na terenu i na tribinama.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 jun 2018, 23:49

Jel mi se cini sa se na Grbavici dosta ubrzano radi ili je ovo neki normalan tok. Znam da hoce ranije zavrsiti zbog evrope, ali gledam od ranog jutra pa se citav dan radi, a mislim da je vec i do sad fin posao odradjen
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jun 2018, 23:57

JavierBosnia je napisao/la:Jel mi se cini sa se na Grbavici dosta ubrzano radi ili je ovo neki normalan tok. Znam da hoce ranije zavrsiti zbog evrope, ali gledam od ranog jutra pa se citav dan radi, a mislim da je vec i do sad fin posao odradjen
Ne znam tocno datume sad, al meni se cini da su oni rekli da imaju jedan rok, ali da zele zavrsiti posao puno ranije. To je vjerojatno sve u dogovoru s izvodjacom radova.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.