Grupa D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Raonffa
Kontakt:

Re: SP 2018 / Grupa D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 13:33

Barbarossa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Barbarossa je napisao/la:Hoce li Hrt zakljucati kanal dok traje utakmica ovim nasim gurbetima iz moje tv
Mislim da neće, prijateljske uvijek budu otključane.
Hajde valjda nece ,vidio sam na Hrt 2 prenose
Uvijek me ovako RTL šokira ,kad se zaletim gledat nesto a ono kanal zakljucan

Mada citao sam , ne znam da li lazu , da se u ovim proCro gradovima tipa Vitez i dalje ,na mojoj tv nikad ne zakljucava hrt bez obzira kakva je utakmica
RTL zatamni sve svoje, pogotovo ona svoja sranja od emisija, al' HRT neće osim ako taj isti meč nema na nekom od nama dostupnih kanala. Gledao sam u martu protiv Perua i malo protiv Meksika, gledao sam nedavno finale hrvatskog Kupa, sve normala ništa nije bilo zaključano.

Otključan je HRT u proCro gradovima, sad kojom šemom to ne znam, al' je otključan 100%.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 jun 2018, 13:45

Lillard je napisao/la: Rakitić je dio slagalice kao i svaki igrač u prvih 11 Barcelone. Lik je pored Messija igrač sa najviše minuta kod 2 trenera već. Nemoj probat omalovažavat to, kao mogao bi svak igrat u Barceloni :roll:
Prosinečki i Rakitić nisu isti tipovi igrača, al ne bi se složio da je toliko kvalitetniji od Rakitića.

Mandžo ovakav sigurno ne, al evo lik od Bayerna preko Atletica do Juventusa, zabijao u 2 finala CL, osvajao sve živo. Opet kažem, Šuker je bolji golgeter, al nemoj mi tu nostalgičnu priču o Bokšiću. Bokšić je bio jako dobar napadač, ali po čemu je on bolji od Mandžukića?
Za Jarnija se slažem, i on bi sigurno bio u prvih 11.

Lovren je daleko najbolji stoper u Hrvatskoj. Nemoj mi priče o javnosti i gluposti. Standardan stoper u top 4 ekipi Engleske i igrao u finalu CL. All Štimac ajme Štimac bio vrhunski stoper. Ili Šimić rezerva vječno. Što ne mogu nostalgije i ove priče.
Ne osporavam ja Rakitića, ali nemoj ni da ga precjenjujemo. Nema isti znacaj u Barci kao Messi, Iniesta, Buskets, svojevremeno Xavi...Nije jedan od key igraca, uostalom pitaj simpatizere Barse na ovom forumu sta misle o tome!

Bokšić nije iznad Mandžukića, ali je iznad svih ostalih sadasnjih napadaca Hrvatske! To sam napisao. Znaci, imas jednog boljeg od svih sadasnjih i jos jednog najmanje u rangu sadasnjeg najboljeg!

Na Šimića sam sasvim i zaboravio, skroz korektan igrac! Sigurno ispred danasnjih Vida, Ćorluka itd...
Sve u svemu, veoma slicne odbrane, tadasnja i ova danas...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 jun 2018, 14:25

Reprezentacija 98. su bili overachieveri.Današnja je u najmanju ruku jednako kvalitetna.Iako i ja smatram da je ovo zadnjih godina najbolja generacija.Ako ničim drugim onda dubinom svakako.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 jun 2018, 14:37

Misljenja sam da je ova Hrvatska kvalitetnija od one Ćirine ( barem na papiru uzimajuci u obzir svih 23 igraca), ali eto svako ima pravo na svoje misljenje i nista nije crno na bijelo. Cim se polemise mozemo reci da je rijec o nijansama i to bi vjerovatno bilo najblize istini.

Medjutim, poenta je ista. Ova Hrvatska, koja je po kvalitetu toliko bliska i slicna sa onom bronzanom, sa sigurnoscu tvrdim kao i vjerovatno 95 % forumasa ovdje ( da se samo ogranicimo na nas forumase, mada takvo misljenje djele i.. i... i...) da nece ostvariti ni blizu slican rezultat na predstojecem turniru :!:

To ce biti porazavajuca i frustrirajuca cinjenica za one najzagrizenije navijace, a za siru javnost i svjetske analiticare iznenadjenje i neuspjeh. Za mene to naravno nece biti iznenadjenje, vec klasican i toliko puta repriziran slijed dogadjanja. Krajnji domet do kojeg mogu dospjeti je eventualno 1/4 finale, mada predvidjam raniji povratak, nazalost :thumbdown:

Dvije cinjenice koje moze zaboljeti Hrvate u blizoj ili daljoj buducnosti ( kako u koga bude navirala sjeta :D ):

1. Tesko da ce nekad u buducnosti manja drzava ( misleci na broj stanovnika) imati toliki broj kvalitetnih fudbalera kao sto danas ima Hrvatska. (Sto bi trebalo biti dodatni poticaj i motiv za apsolutni svevremenski hit i uspjeh za drzavni grb i zemlju, ali ce za jednu balkansku drzavicu to predstvaljati teret i argument neuspjeha.)

2. Tesko da ce nekad u buducnosti Hrvatska, barem na papiru, imati jaci sastav u odnosu na svojih 26-27 konkurenata od ukupno 31 svjetske reprezentacije (medju njima fudbalske velesile kao sto su Portugal, Argentina., a za mene licno i Njemacka )
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 03 jun 2018, 14:56

Hrvatskoj je domet maksimalno 1/4 finale. Ne zbog nedostatka kvaliteta, nego zbog nesreće u žrijebu. Sve zavisi i od raspleta u grupama B i C, međutim prema očekivanjima : ako budu 2. idu na Francuze koji su po meni prvi favorit turnira. Ako njih izbace idu na Portugal najvjerovatnije s kojim su bili u egalu minimalno 2016. godine. Ako završe kao prvi idu na Dansku/Peru u osmini, ali onda sa Španijom najvjerovatnije u četvrtini. Na Euru su po meni bili najbolja ekipa turnira, fali im samo malo sportske sreće za uspjeh.
"We need to suffer. And we need to fight."

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 03 jun 2018, 14:56

Croatia XI vs Braziil: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Corluka, Vida, Badelj, Rakitic, Modric, Perisic, Rebic, Kramaric

kakva je ovo formacija :lol:
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 jun 2018, 14:58

Raonffa je napisao/la:Ova generacija je odigrala većinu prvenstava dobro, nećemo računati Euro 2008 u njihovu generaciju, iako je mislim tu bio Modrić, Rakitić, Ćorluka, možda je čak i Mandžo bio u nekom rosteru za Austriju i Švicarsku, al' helem nećemo to računati.

Južnu Afriku su propustili, jbg desi se, Euro 2012 su odradili maksimalno u izuzetno teškoj grupi sa Italijom i Španijom, gdje su vrlo lako mogli proći dalje, Brazil je bio loš, Meksiko su po kvaliteti mogli proći al' svako zna da je Meksiko nezgodna repka. Euro 2016 su odradili odlično.

Uglavnom, 80% je to bilo u skladu sa mogućnostima plus nedostatak sportske sreće ili sudijske greške, a to što neko očekuje samu završnicu, to je opet problem sa realnošću jbg.
Pa to samo njihovi novinari ocekuju, pa povedu ostale. Ja ocekujem bar da redovno budu u 1/8 finala na Mundijalu, a nisu ni tu.
27.10.2020

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 15:01

leorey je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ova generacija je odigrala većinu prvenstava dobro, nećemo računati Euro 2008 u njihovu generaciju, iako je mislim tu bio Modrić, Rakitić, Ćorluka, možda je čak i Mandžo bio u nekom rosteru za Austriju i Švicarsku, al' helem nećemo to računati.

Južnu Afriku su propustili, jbg desi se, Euro 2012 su odradili maksimalno u izuzetno teškoj grupi sa Italijom i Španijom, gdje su vrlo lako mogli proći dalje, Brazil je bio loš, Meksiko su po kvaliteti mogli proći al' svako zna da je Meksiko nezgodna repka. Euro 2016 su odradili odlično.

Uglavnom, 80% je to bilo u skladu sa mogućnostima plus nedostatak sportske sreće ili sudijske greške, a to što neko očekuje samu završnicu, to je opet problem sa realnošću jbg.
Pa to samo njihovi novinari ocekuju, pa povedu ostale. Ja ocekujem bar da redovno budu u 1/8 finala na Mundijalu, a nisu ni tu.
A dobro, realno, ova generacija je igrala samo taj jedan Mundijal i tu su kiksali. Kada čitam postove imam osjećaj da je Mundijal svakih šest mjeseci, pa ono nikako ne mogu proći tu yebenu grupu :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2018, 15:04

Barbarossa je napisao/la:Croatia XI vs Braziil: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Corluka, Vida, Badelj, Rakitic, Modric, Perisic, Rebic, Kramaric

3-5-2
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 03 jun 2018, 15:06

slika
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2018, 15:07

biće golova. :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 jun 2018, 15:15

Kolika je mogucnost da ne kodiraju HRT na Telemachu?

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 jun 2018, 15:19

Lillard je napisao/la:
Barbarossa je napisao/la:Croatia XI vs Braziil: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Corluka, Vida, Badelj, Rakitic, Modric, Perisic, Rebic, Kramaric

3-5-2
Prije bih rekao 4-3-3 sa Vrsaljkom na lijevom, a Vidom na desnom beku ili obratno...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 jun 2018, 15:21

JohnCleese je napisao/la:1. Tesko da ce nekad u buducnosti manja drzava ( misleci na broj stanovnika) imati toliki broj kvalitetnih fudbalera kao sto danas ima Hrvatska.
Točno.Tj.barem Hrvatska sigurno neće imati.Mozda za 30+ godina.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 15:21

SlevinKelevra je napisao/la:Kolika je mogucnost da ne kodiraju HRT na Telemachu?
Neće kodirati ;)

slika

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 03 jun 2018, 16:05

Zatamnili HRT na Telemachu.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 03 jun 2018, 16:07

Raonffa je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Kolika je mogucnost da ne kodiraju HRT na Telemachu?
Neće kodirati ;)

slika
Kako mozes davati takve dezinformacije?

Ja imam telemach i zatamnili su mi hrt 2.
Zna li neko jel neki drugi kanal prenosi, kako nema na SK?

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 03 jun 2018, 16:11

Ima li neko barem neki link da ukucam na ovaj browser na televiziji

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 03 jun 2018, 16:15

Spusti tu nogu hajvanu :damn:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 16:23

Fikret1946 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Neće kodirati ;)

slika
Kako mozes davati takve dezinformacije?

Ja imam telemach i zatamnili su mi hrt 2.
Zna li neko jel neki drugi kanal prenosi, kako nema na SK?
Izdao me doušnik :(

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.