Misljenja sam da je ova Hrvatska kvalitetnija od one Ćirine ( barem na papiru uzimajuci u obzir svih 23 igraca), ali eto svako ima pravo na svoje misljenje i nista nije crno na bijelo. Cim se polemise mozemo reci da je rijec o nijansama i to bi vjerovatno bilo najblize istini.
Medjutim, poenta je ista. Ova Hrvatska, koja je po kvalitetu toliko bliska i slicna sa onom bronzanom, sa sigurnoscu tvrdim kao i vjerovatno 95 % forumasa ovdje ( da se samo ogranicimo na nas forumase, mada takvo misljenje djele i.. i... i...) da nece ostvariti ni blizu slican rezultat na predstojecem turniru
To ce biti porazavajuca i frustrirajuca cinjenica za one najzagrizenije navijace, a za siru javnost i svjetske analiticare iznenadjenje i neuspjeh. Za mene to naravno nece biti iznenadjenje, vec klasican i toliko puta repriziran slijed dogadjanja. Krajnji domet do kojeg mogu dospjeti je eventualno 1/4 finale, mada predvidjam raniji povratak, nazalost
Dvije cinjenice koje moze zaboljeti Hrvate u blizoj ili daljoj buducnosti ( kako u koga bude navirala sjeta

):
1. Tesko da ce nekad u buducnosti manja drzava ( misleci na broj stanovnika) imati toliki broj kvalitetnih fudbalera kao sto danas ima Hrvatska. (Sto bi trebalo biti dodatni poticaj i motiv za apsolutni svevremenski hit i uspjeh za drzavni grb i zemlju, ali ce za jednu balkansku drzavicu to predstvaljati teret i argument neuspjeha.)
2. Tesko da ce nekad u buducnosti Hrvatska, barem na papiru, imati jaci sastav u odnosu na svojih 26-27 konkurenata od ukupno 31 svjetske reprezentacije (medju njima fudbalske velesile kao sto su Portugal, Argentina., a za mene licno i Njemacka )
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...