Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

husein veličanstveni
Kontakt:

Re: Skraćivanje lige

Post Postao/la husein veličanstveni » 26 sep 2010, 17:34

Našu ligu i kad bi smanjili na 6 klubova ona bi opet bila među najslabijim ligama na svijetu. Opet bi savez odlučivao tko će biti prvak :D :D :D Nego bolje da se ujedine entiteske lige pa ekipe koje uđu u premijer ligu ne bili autsajderi. Evo i Banovići i Drina su pokazali koliko su slabe ili jake entitetske lige.
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2010, 17:42

Treba ligu smanjiti na 10 ili 12 klubova, te ujediniti prve lige FBIH i RS.
010 ISN'T JUST A CODE

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 26 sep 2010, 17:54

Realno 12 ekipa bi bilo taman, pa na kraju odigrati i ligu za prvaka i ligu za opstanak, to bi sve skupa ispalo nekih 34 kola sve zajedno, a bilo bi dosta vise kvalitetnih ekipa i samo tako realno liga moze napredovati. Također da se ujedini druga liga da se i tu dobije na kvalitetu, tu bi i moglo da bude nekih 16-20 ekipa i to je to.

Ali ovo izgleda mi nikad necemo docekati
Mes Que Un Club

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 26 sep 2010, 18:03

Tema je dobra,jer jbg valjda je cilj iste da doprinese vidjenju i mišljenjima.Ali sama ideja o skraćivanju ovog fudbalskog takmičenja koje nosi krajnje smiješno ime je katastrofalna,ne bi doprinijela ničemu.Što kažem ničemu?Pa iz mnogo razloga,prije svega zato što nema klubova kao što je slučaj u ligama iz okruženja gdje ekipe odskaču i gdje stvarno osjeti se razlika u kvalitetu.Ova PL praktično iz godine u godinu daje potvrdu da je to liga u kojoj (ove sezone malo odskače od ove teze)domaćini dobijaju,gdje praktično do zadnjeg kola šansu za titulu ima nekoliko timova,za opstanak pola lige,te gdje se sa sigurnošću ne može pričati nikad o sigurnoj pobjedi bez obzira o kojoj se utakmici radilo.Mogao bih još mnoge razloge navoditi u korist ove moje tvrdnje,al ne vidim svrhu da trošim fizičku snagu na tipkanje i iznošenje svojih stavova kad velika većina iz tzv. velikih sredina eto se digla i ima mišljenje da su samo klubovi iz velikih sredina bogom dani da igraju najkvalitetnije takmičenje.

Po meni idealna PL sa 16 timova bi bila ova:

Željezničar
Sarajevo
Zrinjski
Borac
Slavija
Velež
Leotar
Sloboda
Čelik
Široki
Jedinstvo Bihać
Drina
Radnik
Rudar Prijedor
Zvijezda
Budućnost

Ova liga po mom mišljenju bi bila najbolja u ovom momentu,iz više aspekata ,bez obzira na geografski položaj klubova jasno je da će sredine kao što su Bihać i Bijeljina privući daleko više pažnje nego sredine kao što su Travnik,Orašje,Laktaši.Isto tako treba istaći da pojedine ekipe danas u PL igraju na katastrofalnim stadionima,da nemaju navijačke grupe,da ih vode ljudi sumnjivih prošlosti,mafijaških ruku,itd.
Isto tako smatram da bi za ovo takmičenje bilo najbolje da se prestane sa glupim pravilom o dodjeljivanju sudija za mečeve PL jer u skoro 90% na utakmicama izmedju srpskih i bošnjačkih klubova sudi hrvat,srpskih i hrvatskih sudi bošnjak i obratno što je krajnje smiješno,bez obzira na sve ono što se desilo u prošlosti.
Onda isto tako Savez bi morao apsolutno više pažnje povesti,da se nadje ikakav sponzor,koji će ako ništa drugo moći klubove obezbjediti u pogledu nekih infrastrukturnih riješenja ,te da savez isti dodje do riješenja kada su u pitanju stadioni koji ispunjavaju uslove,jer ovo do sad što je radjeno je smješno,jednom klubu je odobreno da igra na livadi sa jednom nikakvom tribinom,a za neke druge se traže neki drugi aršini i neke druge norme.Isto tako nisam siguran da ova liga po kvalitetu napreduje,jer realno gledano medijski je osakaćena da se tako izrazim.Praktično osim što eto sad ima neka 15-minutna emisija o utakmicama,te prenos koji opet zavisi od klubova,više ništa.Kontam ja da se radi o takmičenju koje nije zanimljivo ni onim najzagriženijim,isti ne dolazim na stadion da bi gledao utakmicu,već da bih navijao za klub,ali svima bi dobro došla po koja informacija prije utakmica,a dešava se da se ni sastavi ne znaju,te ni strijelci golova već se nagadja,što samo potvrdjuje da su mediji nezainteresovani za praćenje,čast nekima,al sve je to još amaterski.
Onda kada se govori o kvalitetu nekog takmičenja spominju se i imena koja igraju u njemu.Realno finansijska situacija ne dozvoljava klubovima da prave dugoročnije planove,pa je prosto nevjerovatno da većina klubova nema igrače sa profesionalnim ugovorima,što je zabrinjavajuće imajući u vidu da klubovi iz Jermenije imaju u oba ranga te pravne procedure,u PL se dešava da se praktično igra od jutra do sutra,te da klubovi uglavnom igrače puštaju za dz.
Da se okrenem i malo toj posjeti,ona je takva kakva je realno slaba,ali imajući u vidu da je i u okruženju slaba,to ne treba biti utjeha,jer realno valjda se treba truditi biti bolji a ne opravdavati se da se u rangu sa onim ispod prosjeka.Niko me ne može ubjediti da će na derbi Sarajevo-Željo doći više od tih 10 000 koliko dolazi u takmičenju sa 16 klubova,ili da će utakmicu Širokog i Veleža pratiti više od 1000 ljudi.Stoga treba biti realan i reći da što se tiče posjete smanjenjem lige se ništa ne bi dobilo,jer onda bi se u zavisnosti od sistema koji bi se igrao,igrala tri ili četiri derbija Željo-Sarajevo,kladim se da bi posjeda opadala iz meča u meč(najbolji primjer iz JSL kada se igrao takav sistem četiri derbija su imala sledeće posjete 31000 ,18000,24500,17000,što je svakako daleko manje od posjeta u ovom sadašnjem sistemu sa 16 klubova kada se na Marakani nadje preko 35000,a na JNA preko 25000).
& $ - & " - & - &
ФСРС

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 26 sep 2010, 18:12

u bih bi najrealnije bilo 10-12 klubova i to bi po meni trebali biti svi ovi koji su u zadnjih 5-6 godina imali dobre rezultate ali opet većina klubova nema ni minmalne uslove na stadionima za održavanje utakmica premjer lige a tu spadaju većinom klubovi iz donjeg djela tabele koji jednostavno nemaju infrastrukturu za njaviši rang natjecanja pa zato mislim da je 10 klubova ipak bolja opcija od 12 a tu po meni spadaju
1široki
2sarajevo
3zrinjski
4željo
5borac
6olimpik
7čelik (iako nije imao nekih rezultata u zadnje vrijeme ima prilično dobar stadion zahvaljujući repki :D )
8leotar (na 8 9 i 10 mjesto stvarno ne znam koga bi stavio ali evo leotar zbog 1titule u pl iako im je stadino loš)
9sloboda (grade stadion valjda bolji :D ali također bez rezultata)
10velež (iako imaju sasvim očajan stadion al eto bolje velež nego mesari iz travnika :D :D )
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2010, 18:14

Dosta napisanog a malo recenog... Itekako da ligu treba skratiti i da ima dosta klubova koji ne zasluzuju da igraju ovu ligu. Da bi klubovi napredovali moraju igrati kvalitetnije utakmice. Dakle, ekipe poput Drine, Banovica, Veleza,... trebaju da igraju drugu ligu i da se tamo kale pa kada udju u prvu ligu da budu kvalitetni. Evo jedan pozitivan primjer, ekipa Zvijezde kada je usla u Premijer ligu je bila pravi hit, i nije bila prolaznik poput ovih novih. Eh zato druga liga treba da bude jaca, konkurentnija i kada ekipe udju u prvu ligu da bar budu dostojan protivnik ako nista drugo. A klubovi u prvoj ligi bi igrali puno kvalitetnijih utakmica jer bi bilo manje losih klubova.
010 ISN'T JUST A CODE

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 26 sep 2010, 18:15

Prije nego sto krenem na tekmu samo da i ja koju napisem zanimljiva tema :D ovu ligu pod hitno treba smanjit na ligu 12 idealno, posto nemam vremena ukratko da kazem mnogi klubovi nemogu finansijski da izdrze ovu ligu primjer rudar prijedor,zatim infrastrukturom prije svih za gostujuce navijace,zatim seljacka mjesta al u pravom smislu u kojem nemoze sudija ziv izaci ako za domacina ne sudi i sto mi trebaju takva gostovanja i mjesta da igraju prvu ligu bujrum igraj drugu,trecu i tamo se seljakaj,vidim neki govore kao treba manja mjesta uzet u obzir kao i posjeta i tako pa bas nevidim pune stadione u tim mjestima evo vec 8 godina odkad se igra zajedncka liga a bilo je puno takvih klubova i mjesta,jedina ekipa koja je po meni onako pozitivan primjer razvijanja je gradacacka zvijezda,treca stvar u ligi 12 sa sistemom koji se igra puno vise bi bilo derbija puno vise zanimljivih utakmica i samim tim bi se polahko ne sad odjednom al sigurno uzlaznom putanjom dizao kvalitet lige,ima tu jos puno puno razlogas za definitvno smanjivanje lige pa cu drugom prilikom jos objasnit al znaci definitivno za smanjivanje lige ;)
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 26 sep 2010, 18:18

Doceko da i moja tema bbude zanimljiva i dobra. :mrgreen:
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 26 sep 2010, 18:58

definitvno smanjivanje lige na 12 ekipa:
1.vise gledalaca na stadionima gdje bi prakticno svako kolko bilo derbi
2.medijski pracenija liga uz sve te derbije
3.vise para klubu od ulaznica svih tih ljudi
ligu bi po meni trebali sacinjavati:
Zrnjski,Velez,Siroki,Sarajevo,Zeljo,Celik,Sloboda,Zvijezda,Olimpic,Borac,Slavija i za 12 tim nisam siguran svi su jednako dobri(losi),stim da bi se ujedinile ove prve lige federacije i rs-a.ne bi ja volio 4 utakmice sa svakom ekipom al tako bi se moralo napraviti,jedino oni fantomi u savezu da izmisle nesto.
par negativnih stvari jeste to da bi bilo sigurno vise navijackih nereda jer znamo sta nose 2 a kamoli 4 utakmice u sezoni,tesko bi ispadali renomirani klubovi tipa Slobode i Celika,a isto tako i oni malo manje stim da bi se oni nekako sacuvali entitetski,pa tu dolazi do problema kako imati 3 tima iz hercegovine 3 iz rs-a i 6 iz ostatka drzave,mora neko i ispast a u tom slucaju onda bi neko iz donjih liga morao uc po tom opet nacionalnom ili ti ga geografskom kljucu.I dalje bi tu bilo namjestanja.Nekako mi se nerealno cini i poboljsanje kvaliteta fudbala al Bog je kadar
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Voćko
Kontakt:

Post Postao/la Voćko » 26 sep 2010, 19:06

De ba promijeni naziv teme nije to motka da se skracuje

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 26 sep 2010, 19:12

K*rac skratit.Da mi Celik ode u drugu ligu. :D :D
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 sep 2010, 19:19

obavezno smanjiti ligu na 10 klubova.
neko rece da nije interesantno kad se 4 puta igraju derbiji. pa kako celtic i rangers igraju po 4-5 puta u sezoni i svaki put bude pun stadion odnosno 50 ili 60 hiljada gledalaca. to je jedan primjer, ima ih vise. ali je old firm najpoznatiji.

sa 10 klubova se treba igrati cetvorokruzni sistem, znaci 36 utakmica u sezoni.
utakmice bi bile neizvjesnije jer bi se razlika kvaliteta izmedju klubova smanjila. neizvjesne utakmice privlace vise gledalaca. vise gledalaca, znaci vise sponzora odnosno vise para. vise para bi znacilo da bi klubovi mogli izgraditi bolju infrastrukturu, kupovati bolje igrace itd.

smanjenje broja klubova premijer lige bi bio prvi korak za bolju buducnost bh.fudbala. dalje bi se trebale ujediniti entitetske prve lige i tu igrati sa 10 klubova. pa bi se trebao uvesti fond, koji bi isplacivao premije onim klubovima koji postave odredjen broj domacih igraca itd.

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 26 sep 2010, 19:37

Voćko je napisao/la:De ba promijeni naziv teme nije to motka da se skracuje
Predlozi naziv... :mrgreen:

Barney Stinson
Kontakt:

Re: Smanjivanje Premier lige

Post Postao/la Barney Stinson » 26 sep 2010, 20:05

Heh ima ovdje dobrih postova ali ne može se tek tako praviti lista klubova koji ce igrati... E ajmo ubaciti Sarajevo, pa Široki pa ajde eto ubaciti cemo i Leotara... Ne ide to tako... Ako se ikada bude i smanjivalo to se fino unaprijed treba znati... Npr. danas odrzana sjednica saveza i na njoj je odluceno da ce se od sezone 2012/2013 broj klubova u Premier ligi smanjiti na 12 umjesto danasnjih 16... Znaci onda u sezoni 2011/2012 klubovi koji budu zadnjih 6 mjesta idu dolje a ulazi po jedan kao i dosada... Cuj praviti listu tko ce igrati ccc :roll: :roll:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 26 sep 2010, 20:11

Barney Stinson je napisao/la:Heh ima ovdje dobrih postova ali ne može se tek tako praviti lista klubova koji ce igrati... E ajmo ubaciti Sarajevo, pa Široki pa ajde eto ubaciti cemo i Leotara... Ne ide to tako... Ako se ikada bude i smanjivalo to se fino unaprijed treba znati... Npr. danas odrzana sjednica saveza i na njoj je odluceno da ce se od sezone 2012/2013 broj klubova u Premier ligi smanjiti na 12 umjesto danasnjih 16... Znaci onda u sezoni 2011/2012 klubovi koji budu zadnjih 6 mjesta idu dolje a ulazi po jedan kao i dosada... Cuj praviti listu tko ce igrati ccc :roll: :roll:
Pa nije to lista tek onako nego otprilike ko bi se trebao tu nalaziti.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 26 sep 2010, 20:18

Pa po toj listi uspjesnosti ligu bi trebali ciniti onda:
Borac,Siroki,Zeljo,Sarajevo,Celik,Sloboda,Modrica,Leotar,Zrinjski,Slavija.
Ako govorimo o uspjesnosti,onda sad mozemo zamisliti na sta bi ta liga licila....
& $ - & " - & - &
ФСРС

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 26 sep 2010, 20:25

Ne može se to tako gledati na na taj način... Za primjer cu uzeti Drinu nek se ne ljute navijači jer je ona trenutno zadnja na tablici... Te sezone 2011/2012 imaju dobru ekipu ljudi ostanu iza desetog mjesta a moj Široki bude 11 i ispada... Nema ti tu uspjesnosti ili neuspjesnosti... Kada se odredi koje sezone se liga umanjuje tko zasluzi ostaje tko ne zasluzi dovidjenja probaj sljedece godine da se vratiš...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

haris334
Kontakt:

Post Postao/la haris334 » 26 sep 2010, 20:32

Barney Stinson je napisao/la:Ne može se to tako gledati na na taj način... Za primjer cu uzeti Drinu nek se ne ljute navijači jer je ona trenutno zadnja na tablici... Te sezone 2011/2012 imaju dobru ekipu ljudi ostanu iza desetog mjesta a moj Široki bude 11 i ispada... Nema ti tu uspjesnosti ili neuspjesnosti... Kada se odredi koje sezone se liga umanjuje tko zasluzi ostaje tko ne zasluzi dovidjenja probaj sljedece godine da se vratiš...
naravno da je to najrealnije, ali misljenja sam (vidim i jos neki forumasi) kako god okrenes, skratis, prosiris, rasiris ili nez ni ja sta vise ova liga je nekvalitetna sa mnogo ispodprosjecnih klubova i trebalo bi puno puno promjena i truda da se popravi prvenstveno kvalitet lige , kako sad stvari stoje od tog nema nista al eto ..vidcemo tesko je naci rjesenje za trenutno stanje imajuci u vidu kakvi nam ljudi vode nogomet :roll:
FC Manchester United

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 26 sep 2010, 20:32

Barney Stinson je napisao/la:Ne može se to tako gledati na na taj način... Za primjer cu uzeti Drinu nek se ne ljute navijači jer je ona trenutno zadnja na tablici... Te sezone 2011/2012 imaju dobru ekipu ljudi ostanu iza desetog mjesta a moj Široki bude 11 i ispada... Nema ti tu uspjesnosti ili neuspjesnosti... Kada se odredi koje sezone se liga umanjuje tko zasluzi ostaje tko ne zasluzi dovidjenja probaj sljedece godine da se vratiš...
Nemoj shvatat ovu listu konacnom posto se zadnji klubovi 1 lige i prvi klubovi 2 lige vazda mijenjaju.

Al ja zakomplikova. :mrgreen:

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 26 sep 2010, 20:41

drinin vuk je napisao/la:Tema je dobra,jer jbg valjda je cilj iste da doprinese vidjenju i mišljenjima.Ali sama ideja o skraćivanju ovog fudbalskog takmičenja koje nosi krajnje smiješno ime je katastrofalna,ne bi doprinijela ničemu.Što kažem ničemu?Pa iz mnogo razloga,prije svega zato što nema klubova kao što je slučaj u ligama iz okruženja gdje ekipe odskaču i gdje stvarno osjeti se razlika u kvalitetu.Ova PL praktično iz godine u godinu daje potvrdu da je to liga u kojoj (ove sezone malo odskače od ove teze)domaćini dobijaju,gdje praktično do zadnjeg kola šansu za titulu ima nekoliko timova,za opstanak pola lige,te gdje se sa sigurnošću ne može pričati nikad o sigurnoj pobjedi bez obzira o kojoj se utakmici radilo.Mogao bih još mnoge razloge navoditi u korist ove moje tvrdnje,al ne vidim svrhu da trošim fizičku snagu na tipkanje i iznošenje svojih stavova kad velika većina iz tzv. velikih sredina eto se digla i ima mišljenje da su samo klubovi iz velikih sredina bogom dani da igraju najkvalitetnije takmičenje.

Po meni idealna PL sa 16 timova bi bila ova:

Željezničar
Sarajevo
Zrinjski
Borac
Slavija
Velež
Leotar
Sloboda
Čelik
Široki
Jedinstvo Bihać
Drina
Radnik
Rudar Prijedor
Zvijezda
Budućnost

Ova liga po mom mišljenju bi bila najbolja u ovom momentu,iz više aspekata ,bez obzira na geografski položaj klubova jasno je da će sredine kao što su Bihać i Bijeljina privući daleko više pažnje nego sredine kao što su Travnik,Orašje,Laktaši.Isto tako treba istaći da pojedine ekipe danas u PL igraju na katastrofalnim stadionima,da nemaju navijačke grupe,da ih vode ljudi sumnjivih prošlosti,mafijaških ruku,itd.
Isto tako smatram da bi za ovo takmičenje bilo najbolje da se prestane sa glupim pravilom o dodjeljivanju sudija za mečeve PL jer u skoro 90% na utakmicama izmedju srpskih i bošnjačkih klubova sudi hrvat,srpskih i hrvatskih sudi bošnjak i obratno što je krajnje smiješno,bez obzira na sve ono što se desilo u prošlosti.
Onda isto tako Savez bi morao apsolutno više pažnje povesti,da se nadje ikakav sponzor,koji će ako ništa drugo moći klubove obezbjediti u pogledu nekih infrastrukturnih riješenja ,te da savez isti dodje do riješenja kada su u pitanju stadioni koji ispunjavaju uslove,jer ovo do sad što je radjeno je smješno,jednom klubu je odobreno da igra na livadi sa jednom nikakvom tribinom,a za neke druge se traže neki drugi aršini i neke druge norme.Isto tako nisam siguran da ova liga po kvalitetu napreduje,jer realno gledano medijski je osakaćena da se tako izrazim.Praktično osim što eto sad ima neka 15-minutna emisija o utakmicama,te prenos koji opet zavisi od klubova,više ništa.Kontam ja da se radi o takmičenju koje nije zanimljivo ni onim najzagriženijim,isti ne dolazim na stadion da bi gledao utakmicu,već da bih navijao za klub,ali svima bi dobro došla po koja informacija prije utakmica,a dešava se da se ni sastavi ne znaju,te ni strijelci golova već se nagadja,što samo potvrdjuje da su mediji nezainteresovani za praćenje,čast nekima,al sve je to još amaterski.
Onda kada se govori o kvalitetu nekog takmičenja spominju se i imena koja igraju u njemu.Realno finansijska situacija ne dozvoljava klubovima da prave dugoročnije planove,pa je prosto nevjerovatno da većina klubova nema igrače sa profesionalnim ugovorima,što je zabrinjavajuće imajući u vidu da klubovi iz Jermenije imaju u oba ranga te pravne procedure,u PL se dešava da se praktično igra od jutra do sutra,te da klubovi uglavnom igrače puštaju za dz.
Da se okrenem i malo toj posjeti,ona je takva kakva je realno slaba,ali imajući u vidu da je i u okruženju slaba,to ne treba biti utjeha,jer realno valjda se treba truditi biti bolji a ne opravdavati se da se u rangu sa onim ispod prosjeka.Niko me ne može ubjediti da će na derbi Sarajevo-Željo doći više od tih 10 000 koliko dolazi u takmičenju sa 16 klubova,ili da će utakmicu Širokog i Veleža pratiti više od 1000 ljudi.Stoga treba biti realan i reći da što se tiče posjete smanjenjem lige se ništa ne bi dobilo,jer onda bi se u zavisnosti od sistema koji bi se igrao,igrala tri ili četiri derbija Željo-Sarajevo,kladim se da bi posjeda opadala iz meča u meč(najbolji primjer iz JSL kada se igrao takav sistem četiri derbija su imala sledeće posjete 31000 ,18000,24500,17000,što je svakako daleko manje od posjeta u ovom sadašnjem sistemu sa 16 klubova kada se na Marakani nadje preko 35000,a na JNA preko 25000).
Ne moze geografski polozaj određivati tko ce igrati u premijer ligi.Nek igraju najkvalitetniji i najbolji.Prvi uvijet treba biti plasman u zadnjoj sezoni prije skraćivanja a zatim infrastruktura,mislim na reflektore,tribine za gostujuće navijače,svlačionice i slično.
Gora liga od ove ne može nikako,nikako da je ****.Nek igraju najkvalitetniji pa ako to znači da iz Sarajeva igra 5 klubova,nek igra.Dok je ovakav savez o tome mozemo samo sanjati.Čuj zasitit se derbija,to moze biti samo kod nas jer nemamo naviku ići na utakmice.Povećanjem kvalitete i ekipa i suđenja i infrastrukture povecao bi se i broj gledatelja.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, voltron30 i 19 gostiju.