Chinaglia je napisao/la:pa necu mjerit Andre Gomesa po onome iz Barce, vec po onome iz Valencije, sto ga je i dovelo u Barcu... nije covjek zaboravio igrat fudbal, psihicki je sjeban, preveliki pritisak koji nije izdrao, niti prvi, niti posljednji... rehabilitovao je Lazio dosta igraca (Candreva, Immobile, Klose, Lucas Leiva, Luis Alberto), svi su kidali kod nas, tako bi i Andre Gomes sigurno
al vidim da nema nekog velikog interesovanja za njega (il bar tako pisu mediji) i da je upitno dal ce Barca dobit tih €25 mil, sto znaci da ga ne zele klubovi tipa Man Utd, Juve, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Bayern, PSG, sto opet znaci da mu je realnost neki klub tipa Lazio, Napoli, Everton, West Ham, Marseille, Milan, Inter, riomma itd
mislim, procitao sam da se jednom povezao s Lazijem, pisali su i spanske i talijanske novine...
To si u pravu rodjak, treba gledati gomesa po onom iz valencie a ne ovome iz barce, lacioje mnoge rehabilitovao, a mislim da bi i gomesa, njemu bi ta promjena godila sigurno, u barci je zrtva pritiska a bogami i sistema igre i rotacija, i kod nas je bio poceo davati znakove zivota al ga trener klupira i malo se povrijedi, talijanska liga i taj sporiji fudbal nego u barci bi mu sigurno savrseno legao i vjerujem da bi za pola godine posto jedan od najboljih veznjaka u italiji
Bilo bi dobro da lacio se tako pojaca i da ne rasproda igrace sad, ako prodaju milinkovica onda samo njega za dobre pare prodaju a ostali da ostanu, uz dva tri uboda s pojacanjima lacio bi bio top ekipa za italije, ove sezone se pokazalo da ima tu dobrog materijala samo dva tri pojacanja i vec bi bila to ekipa za sami vrh, sto zelim laciju sa ili bez andre gomesa
A mozda ce i neki velikan traziti njega, ako u barci ostane do svjetskog i tu se pokaze, sto je moguce naravno,onda i cijena i interesi ima da rastu