Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Post Postao/la ASD » 23 jul 2018, 19:31

lucky13 je napisao/la:kosarka je globalno daleko, ali daleko popularnija od hokeja. izrazito popularna na svim kontinentima dok je hokej to samo u evropi i sjevernoj americi . osim NBA jake su lige i u spaniji, italiji, bivsim sovjetskim republikama, balkanu, juznoj americi. pa i kina ulaze izrazito puno u basket, naravno zbog fizickih predispozicija nemaju nekog velikog uspjeha ali je kosarka tamo i te kako popularna. kad si vec kod plata... kosarkasi su ucestali medju najplacenijim sportistima svijeta bas kao i teniseri.
Ja plate spomenuo nisam.
Normalno da su medju najplacenijim zato sto kosarkaski klubovi imaju najmanje igraca za placati, plus je najindividualniji timski sport pa su velike razlike u platama izmedju igraca.
Ja sam spomenuo budzete, a po tom pitanju hokej bolje stoji nego kosarka, osim sto je NBA iznad NHL-a.
Ozbiljne lige su KHL, Svedska, Finska, Ceska, Svicarska, Njemacka.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 23 jul 2018, 19:36

pa normalno je da je košaraka popularnija od hokeja zbog specifični razloga
o tome je glupo diskutovati,za igrati hokej treba ti odmah par milijuna da bi imao bilo kakve uvjete
dok za košarku par stotina dolara.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 23 jul 2018, 19:57

pa kako onda moze hokej biti cjenjeniji od kosarke i po cemu onda uspjeh u kosarci nije vrjedniji od uspjeha u hokeju?

da ne govorimo o tome da se pod uspjehom smatra sam plasman na OI dok kod kosarke govorimo o zlatima na SP i EP. i da je konkurencija u kosarci daleko veca nego u hokeju kojeg ozbiljno igraju skadinavske zemlje, rusija, ceska, slovacka, svajcarska i sjeverna amerika.

PS.
i da, nisi pricao o platama nego o budzetu. ja ipak mislim da najveci dio budzeta ide na plate samih sportista?
istini na volju forbsova lista uzima u obzir i sponzorske ugovore a ne samo plate. ali i to je neki pokazatelj popularnosti nekoga sportiste, mogucnost da privuce dobre sponzore. jer svaki sponzor zeli biti vidjen i primijecen i to placa. sto popularniji sportista to veca prilika za reklamu.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 23 jul 2018, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 jul 2018, 20:20

Dodjosmo i do toga da kosarka nije ispred hokeja :mrgreen: :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 23 jul 2018, 20:22

veci je uspjeh ovo srebro hrvata u fudbalu nego bilo koje zlato srbije u bilo kojem drugom sportu

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 jul 2018, 20:26

Fikret1946 je napisao/la:veci je uspjeh ovo srebro hrvata u fudbalu nego bilo koje zlato srbije u bilo kojem drugom sportu
Vjerovatno, ali nije vece ovo srebro od 5 zlata u kosarci, o tome se prica!

Da se gleda samo fudbal, onda je Portugal ispred Srbije u sportu, iako ih u vecini ostalih sportova nema ni na mapi..

Tema nije "najuspjesnija nacija u fudbalu", nego u sportu generalno!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 23 jul 2018, 20:27

vece je i od 30 zlata u kosarci obzirom da je 50 puta popularniji i bitniji sport, a kamol od 5

Portugal i jeste ispred Srbije u sportu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 jul 2018, 20:28

Ne izvaljuj se, zalutao si na temu ;)

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 23 jul 2018, 20:30

Koja je najuspješnija drzava regiona u sportu ?
To je tema ?
Sport =fudbal
Fudbal >kosarka,tenis,hoker i ostale pyzdarije

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 23 jul 2018, 20:30

marconato je napisao/la:Dodjosmo i do toga da kosarka nije ispred hokeja :mrgreen: :facepalm:
nitko to nije ni rekao,ali osim NBA ne postoji nijedna košarkaška liga koja je približna NHL-u ili čak
KHl-u.
i naravno da hokej zbog svoji specifičnosti neće nikad biti globalni sport kao košarka,jedino ako
ne dođe novo ledeno doba :mrgreen: ali doći do razina da se neka Ex -yu hokejaška ekipa bori za medalju
na npr. OI je veće čudo od bilo kojeg naslova u košarci ili čak naslova svjetskog prvaka u nogometu
jer to ustvari nikada neće biti moguće.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 23 jul 2018, 20:32

samo da napomenem da je nole 3 puta proglasavan za najboljeg sportistu svijeta. znaci ne tenisera, vec sportistu. ja sam mislio da samo fudbaleri mogu ponijeti tu laskavu titulu jer je to jedini bitan sport. kad ono :shock:

PS.
vjerovatno sam malo subjektivan kao u ostalom i svi na ovom forumu.... ali po meni ovo srebro nije nesto jace od onog zlata iz indijanapolisa. mislim, izbaciti drim tim na putu do svjetskog zlata u kosarci. ne znam. zlato bi naravno bilo... ali srebro... meni je to na vagi. fudbal daleko znacajniji... ali i zlato je zlato. pogotovo kada se uzme u obzir kako je ko dosao do tog srebra odnosno zlata i koga je sve izbacio sa turnira. e sad na to dodati jos 4 zlata pride u kosarci... pa i titulu prvaka svijeta zvezde u fudbalu...
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 23 jul 2018, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 jul 2018, 20:34

Fikret1946 je napisao/la:Koja je najuspješnija drzava regiona u sportu ?
To je tema ?
Sport =fudbal
Fudbal >kosarka,tenis,hoker i ostale pyzdarije
Cekaj, onda su Brazilci najuspjesnija sportska nacija na citavom svijetu?! :roll:

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 23 jul 2018, 20:37

Sto Brazilci ? 5 puta prvaci svijeta i samo 8 puta prvaci Juzne amerike dok je Urugvaj osvojio isto takmicenje 15 puta tako da eto ti odgovora ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 jul 2018, 20:39

Fikret1946 je napisao/la:Sto Brazilci ? 5 puta prvaci svijeta i samo 8 puta prvaci Juzne amerike dok je Urugvaj osvojio isto takmicenje 15 puta tako da eto ti odgovora ;)
:facepalm:

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 23 jul 2018, 20:40

jos malo pa ces napraviti od fudbala amaterski sport jer ste u istom qarina...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jul 2018, 20:41

lucky13 je napisao/la:pa kako onda moze hokej biti cjenjeniji od kosarke i po cemu onda uspjeh u kosarci nije vrjedniji od uspjeha u hokeju?

da ne govorimo o tome da se pod uspjehom smatra sam plasman na OI dok kod kosarke govorimo o zlatima na SP i EP. i da je konkurencija u kosarci daleko veca nego u hokeju kojeg ozbiljno igraju skadinavske zemlje, rusija, ceska, slovacka, svajcarska i sjeverna amerika.

PS.
i da, nisi pricao o platama nego o budzetu. ja ipak mislim da najveci dio budzeta ide na plate samih sportista?
istini na volju forbsova lista uzima u obzir i sponzorske ugovore a ne samo plate. ali i to je neki pokazatelj popularnosti nekoga sportiste, mogucnost da privuce dobre sponzore. jer svaki sponzor zeli biti vidjen i primijecen i to placa. sto popularniji sportista to veca prilika za reklamu.
Hokej nije popularniji sport od kosarke, niko nije rekao suprotno.
Ali reci da je konkurencija jaca u kosarci nego u hokeju je nevidjena glupost.
Pa fakticki u kosarci imas samo jednog favorita za zlato, dok u hokeju ih imas sedam.
Hokej je vjerovatno najtakmicarskiji od svih olimpijskih sportova.

Nego, pitanje za tebe, jel znas koji je najveci mec u historiji SAD-a, ili da preformulisemo to drugacije, koji je najveci sportski momenat u historiji SAD-a.
Uz koji je sport vezan.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 23 jul 2018, 20:42

grci sportska velesila balkana! daleeeeko najuspjesnija sportska nacija balkana!

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 23 jul 2018, 20:47

ASD je napisao/la:
lucky13 je napisao/la:pa kako onda moze hokej biti cjenjeniji od kosarke i po cemu onda uspjeh u kosarci nije vrjedniji od uspjeha u hokeju?

PS.
Hokej nije popularniji sport od kosarke, niko nije rekao suprotno.
Ali reci da je konkurencija jaca u kosarci nego u hokeju je nevidjena glupost.
Pa fakticki u kosarci imas samo jednog favorita za zlato, dok u hokeju ih imas sedam.
Hokej je vjerovatno najtakmicarskiji od svih olimpijskih sportova.

Nego, pitanje za tebe, jel znas koji je najveci mec u historiji SAD-a, ili da preformulisemo to drugacije, koji je najveci sportski momenat u historiji SAD-a.
Uz koji je sport vezan.
pa upravo to sto su ameri daleko najveci favoriti u kosarci i cini uspjeh srbije u indijanapolisu toliko velikim. izbaciti mozda i najdominantniju reprezentaciju u svim ozbiljnim sportovima (sto amerikanci u kosarci uvjek nose epitet) u njihovoj kuci i doci do zlata! da ne govorimo da su u kosarci tada nevjerovatno jake bile i litvanija, argentina, rusija, pa i spanija i njemacka i mnoge druge zemlje nisu bile bas maciji kasalj.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 jul 2018, 20:48

Fikret1946 je napisao/la:jos malo pa ces napraviti od fudbala amaterski sport jer ste u istom qarina...
Spinovanje ostavi po strani... :stop:

Fudbal jeste planetarno najpopularniji sport, ali reci da je srebro u fudbalu znacajnije od ne 30, nego od 5 zlata (od kojih su 2 svjetska) je epska glupost!

Mislis da bi prosjecan Srbin samo po osnovu toga sto je fudbal iznad kosarke dao 2 svjetska zlata za jedno fudbalsko srebro?! Ja ne bih nikad!
Mislis ako mi ovde svrsavamo na finale SP-a u fudbalu, da isto tako razmislja i prosjecni Amer, Kinez?!
Mislis da ce prosjecni Amer ili Kanadjanin biti za 10 god vise fasciniran Hrvatskim srebrom u fudbalu ili kada vidi podatak da je Srbija 2x zaredom prvak svijeta kada se pogledaju statisticki podaci vezani za kosarku?!

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 23 jul 2018, 20:53

nemoj pominjat amere i kineze koji su qarina u fudbalu takodjer i kojima fudbal nije ni u top 3 sporta po popularnosti, dok je u Evropi i Juznoj Americi fudbal neprikosnoven. dali bi vi sva ta zlata za jedno cetvrtfinale svjetskog, a kamol za neki veci uspjeh
jos mi samo pocni vaditi medalje iz wanna be sporta vaterpola

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.