FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2018, 23:51

esprit24 je napisao/la:Hodza sa nekim statusom na instagramu isprozivo Musemica. Msm nije direktno al ko zna citat izmedju redova dovoljno je da skonta da se radi o husrefu. I msm da ovo nije fer sto se nije naso u avionu za italiju. Kakav god da je kloc trebao je biti na spisku.
I ja mislim da nije fer sto je i dalje u Sarajevu, trebao je biti nabijen nogom prije godinu dana.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 25 jul 2018, 00:02

MortemHz je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Hodza sa nekim statusom na instagramu isprozivo Musemica. Msm nije direktno al ko zna citat izmedju redova dovoljno je da skonta da se radi o husrefu. I msm da ovo nije fer sto se nije naso u avionu za italiju. Kakav god da je kloc trebao je biti na spisku.
I ja mislim da nije fer sto je i dalje u Sarajevu, trebao je biti nabijen nogom prije godinu dana.
Eto zamisli kako on to doživljava. Umjesto sebi da kaže "ok, trenerova odluka, sad cu ja zapeti i raditi da mu pokazem da mi je mjesto u ekipi". Jok, on proziva po storyu i kaze sto im psuje. To takvim debilima i mentalnim kepecima moze samo i smetati.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 25 jul 2018, 00:04

Ajd ne s.e.r.i.t.e obojica tamam sam imo semu da zavrsim njegov dres :tralala: :tralala: a kako je krenulo daj boze da stucne ponese iz sehera :urnebes: :urnebes:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 jul 2018, 00:06

Jake seme.. :urnebes: :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 25 jul 2018, 00:08

esprit24 je napisao/la:Ajd ne s.e.r.i.t.e obojica tamam sam imo semu da zavrsim njegov dres :tralala: :tralala: a kako je krenulo daj boze da stucne ponese iz sehera :urnebes: :urnebes:
A lazes da ti ga ne bi bilo ofirno obuci :rol:
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 25 jul 2018, 00:08

Vala, ne znam šta raditi sa tim desnim bekom, mislim sad zs Atalantu.. Hebibović je loš u defanzivi, to je činjenica, ali on tu igra samo zbog dobre konekcije s Šišićem i zbog ubacivanja u ofanzivi, gdje onda prijeti prava opasnost. Općenito, pozdravljam taj potez Husrefa da spoji Hebiba i Šišića, ali problem je u toj lošoj defanzivnoj igri Anela. Možda to i može proći u našoj ligi, ali se mora onda Šišiću staviti do znanja i uputiti mu instrukcije da mora poduplavati i pomagati Hebibu u svakoj situaciji.

Što se tiče Atalante, ne znam ni sam šta da kažem.. Hebib je loš u odbrani, kao što sam rekao. Ne bi tu pogotovo stavio Šabanovića, momak bi se sasrao, kao što je i u par tekmi u našoj ligi. Ne djeluje mi kao siguran, pod prevelikom je tremom, recimo na tom polju mi bolje djeluju Mustafić i Pidro, a Mujakića i da ne poredim.
Nemaš ni stopera koji bi mogao odigrati na beku, jedino Šofranca da staviš, ali možda će on ići na stopera, a i ne možeš te sad rokade raditi, a i imao bi manje čovjeka prema naprijed.

Tako da bi to ja ovako, ne čini mi se loše.. Veliku ulogu bi tu imali Šišić i Velkoski, jer moraju non stop pomagati Hebibu i Pidri. Ne vjerujem da ćemo ih nešto moći ispratiti trkački, jer i nismo toliki kapaciteti, a niti fizički spremni da možemo parirati jednoj Atalanti, ali će se morati.

slika
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 25 jul 2018, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 25 jul 2018, 00:10

Ja bi isao nekako bez citavog veznog reda. Npr. Stavio bi brza krila, cak Sisica i Hebiba na istu stranu, a da nemamo Velkoskog u sredini(jer koji ce ti **** protiv tako jake ekipe), nazad bi stavio sva 3 stopera + bekovi (pidro, a vamo ne znam da li Sabanovica I da imamo trojicu na strani ili samog Hebiba ostaviti). I stavis Handzica i Ahmetovica gore u vrh (ako ides bez Sabanovica nazad).

Znaci napraviti neku ludnicu da se svi sjeebu kada vide, talijani imaju incijativu, mi uzimamo nekako loptu, koristimo brzinu i centarsut na dvojac nas. Jedino tako mozemo do gola. A da nam Velkoski pegla na postavljenu odbranu jake ekipe, pa to ne prolazi ni u nasoj ligi. Znaci samo ho ruk, cak sa tri stopera bi valjda spasili gol, da je bude do vrha.

Nekako ostvariti solidan rezultat, i na Kosevu na sve ili nista.
Sabrine mi moje!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 25 jul 2018, 00:12

MortemHz je napisao/la:Jake seme.. :urnebes: :lol:
Zaboravio si da smo ja i dule rodjeni u posavini :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 25 jul 2018, 00:15

AlfredNobel je napisao/la:Vala, ne znam šta raditi sa tim desnim bekom, mislim sad zs Atalantu.. Hebibović je loš u defanzivi, to je činjenica, ali on tu igra samo zbog dobre konekcije s Šišićem i zbog ubacivanja u ofanzivi, gdje onda prijeti prava opasnost. Općenito, pozdravljam taj potez Husrefa da spoji Hebiba i Šišića, ali problem je u toj lošoj defanzivnoj igri Anela. Možda to i može proći u našoj ligi, ali se mora onda Šišiću staviti do znanja i uputiti mu instrukcije da mora poduplavati i pomagati Hebibu u svakoj situaciji.

Što se tiče Atalante, ne znam ni sam šta da kažem.. Hebib je loš u odbrani, kao što sam rekao. Ne bi tu pogotovo stavio Šabanovića, momak bi se sasrao, kao što je i u par tekmi u našoj ligi. Ne djeluje mi kao siguran, pod prevelikom je tremom, recimo na tom polju mi bolje djeluju Mustafić i Pidro, a Mujakića i da ne poredim.
Nemaš ni stopera koji bi mogao odigrati na beku, jedino Šofranca da staviš, ali možda će on ići na stopera, a i ne možeš te sad rokade raditi, a i imao bi manje čovjeka prema naprijed.

Tako da bi to ja ovako, ne čini mi se loše.. Veliku ulogu bi tu imali Šišić i Velkoski, jer moraju non stop pomagati Hebibu i Pidri. Ne vjerujem da ćemo ih nešto moći ispratiti trkački, jer i nismo toliki kapaciteti, a niti fizički spremni da možemo parirati jednoj Atalanti, ali će se morati.

slika
Ma standardna formacija nikakve rotacije, izgube se bogalji kad im jednu poziciju zamjenis, zamisli cijelu formaciju
Za mene puno sigurnije djeluje formacija sa adukorom i stanojevicem ko veznim igracima a Krste ispred
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 25 jul 2018, 00:22

Inijesta je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Vala, ne znam šta raditi sa tim desnim bekom, mislim sad zs Atalantu.. Hebibović je loš u defanzivi, to je činjenica, ali on tu igra samo zbog dobre konekcije s Šišićem i zbog ubacivanja u ofanzivi, gdje onda prijeti prava opasnost. Općenito, pozdravljam taj potez Husrefa da spoji Hebiba i Šišića, ali problem je u toj lošoj defanzivnoj igri Anela. Možda to i može proći u našoj ligi, ali se mora onda Šišiću staviti do znanja i uputiti mu instrukcije da mora poduplavati i pomagati Hebibu u svakoj situaciji.

slika
Ma standardna formacija nikakve rotacije, izgube se bogalji kad im jednu poziciju zamjenis, zamisli cijelu formaciju
Za mene puno sigurnije djeluje formacija sa adukorom i stanojevicem ko veznim igracima a Krste ispred
Pa nisu valjda toliki debili, pa da im treba pamet i neka mudrost za ovu formaciju. Tri klasična stopera kako bi se pojačala dodatno sama odbrana. I druga stvar i mudrost koju moraju raditi je da se Velkoski i Šišić moraju vraćati i pomagati bekovima. Ostalo klasični bunker i brani se kako znaš i radi prema naprijed kako ti se otvori. Nema tu neke velike pameti i taktiziranja..

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 25 jul 2018, 00:30

Gledam šta radi ovaj Bjelica sa Dinamom.. Kad sam njega prizivao, umjesto što su se bezveze bacale u zrak za nekakve analfabete od trenera, mogao se dovesti Nenad. Para je bilo, pogotovo nakon one titule, ali.. Čovjek je strašan trener, jedan od najboljih na Balkanu. Ali, bolji je Ješić, ebem li ti familiju Ibrakoviću..

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 25 jul 2018, 00:44

slika
Umjesto Krste ili Ahmeta bih dodao još jednog veznjaka. Dakle u vezi s Stanojevićem, Rahmanovićem i Adukorom. Treba se braniti sa svim raspoloživim sredstvima :mrgreen:
U tom slučaju bi i Hebib i Pidro imali više slobode.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 25 jul 2018, 00:50

Mokes je napisao/la:

slika
Umjesto Krste ili Ahmeta bih dodao još jednog veznjaka. Dakle u vezi s Stanojevićem, Rahmanovićem i Adukorom. Treba se braniti sa svim raspoloživim sredstvima :mrgreen:
U tom slučaju bi i Hebib i Pidro imali više slobode.
Ma gurnuti i Džakmića u odbranu, nek' se nađe.. :lol:

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 25 jul 2018, 01:13

AlfredNobel je napisao/la:Gledam šta radi ovaj Bjelica sa Dinamom.. Kad sam njega prizivao, umjesto što su se bezveze bacale u zrak za nekakve analfabete od trenera, mogao se dovesti Nenad. Para je bilo, pogotovo nakon one titule, ali.. Čovjek je strašan trener, jedan od najboljih na Balkanu. Ali, bolji je Ješić, ebem li ti familiju Ibrakoviću..
Mislim da je Ibraković napustio Sarajevo isti dan kada nam je doveo Ješića.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 jul 2018, 01:25

Mislim da je najbolja defanzivna formacija 4-1-4-1, ima dobru transformaciju ka ofanzivi ako se baš šansa otvori a ovako imaš dupli blok uvijek, braniš se sa 9 igrača u svakom trenutku.
slika
Bekić je brz k'o munja, jedini kvalitet koji ima, i on i Šišić bi mogli ganjat po stranama, a nazad nude dobru podršku Pidri i Hebibu. Sredina čisto agresivna, na gol Kovačevića jer puno su veće šanse da nas syebe nesigurni Pavlović nego Kovačević. Ne znam je l' neko čuo sa tribina kad je u par navrata dovikivao štoperima "ne faul". Lik se boji prekršaja jbt, boji se prekida, on golove prima zbog glave. Takav strašljiv golman nam ne treba tamo, daj Vladana pa nek i primi pet, od njegovih pet bi i Pavlović primio najmanje četiri, ne vidim trenutno nijedan njegov kvalitet.

EDIT: Tek vidjeh da nije Bekića ni poveo, neko je ovdje pisao da je oporavljen. Onda na njegovom mjestu ostavit Halilovića, mada mi je on nekako trom previše al jbg.
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 25 jul 2018, 01:31, ukupno mijenjano 1 put.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 25 jul 2018, 01:26

Historicar je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Gledam šta radi ovaj Bjelica sa Dinamom.. Kad sam njega prizivao, umjesto što su se bezveze bacale u zrak za nekakve analfabete od trenera, mogao se dovesti Nenad. Para je bilo, pogotovo nakon one titule, ali.. Čovjek je strašan trener, jedan od najboljih na Balkanu. Ali, bolji je Ješić, ebem li ti familiju Ibrakoviću..
Jeste, upravo tada, na press konferenciji gdje su predatavljali onog kasapa, koji nas je iskasapio momački. Ni najgori neprijatelj ne bi onako..

Pa izgubili smo i Ljupka Petrovića zbog nekakve gluposti i montirane fotke..

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 jul 2018, 02:07

AlfredNobel je napisao/la:
Historicar je napisao/la:
Jeste, upravo tada, na press konferenciji gdje su predatavljali onog kasapa, koji nas je iskasapio momački. Ni najgori neprijatelj ne bi onako..

Pa izgubili smo i Ljupka Petrovića zbog nekakve gluposti i montirane fotke..
Naš klub je uvijek imao najveću medijsku pažnju kad su takve stvari u pitanju. Uvijek se spominjao incident Bilbije sa Adilovićem, Puzigaćin eksces protiv Želje, ta Ljupkova slika... da ga nismo otjerali, neki novinar bi iskopao i ono kako je Karadžić bio u klubu i da se nismo opametili ni nakon tolikih godina itd itd. Morali takvog trenera smijenit radi jedne jedine fotomontaže. I u drugim klubovima je bilo svakakvih incidenata, al nikad nijedan nije medijski ispraćen kao Sarajevo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

dynamodresden1

Post Postao/la dynamodresden1 » 25 jul 2018, 02:18

Okupljanje navijača koji će u koloni krenuti na utakmicu u Italiju je u 18:00 na stadionu Koševo.
NAPOMENA: Molimo sve koji ne putuju u koloni da se jave kako bi dogovorili detalje puta.

I Horde kreću na daleki put!
UNFKS

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 25 jul 2018, 03:08

Ali najjaci su ovi na zvanicnoj sto pisu da Atalanta nije nista bolja od nas..da smo tu negdje..mrtvi ozbiljni :lol:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 25 jul 2018, 03:50

skoroalen je napisao/la:Mislim da je najbolja defanzivna formacija 4-1-4-1, ima dobru transformaciju ka ofanzivi ako se baš šansa otvori a ovako imaš dupli blok uvijek, braniš se sa 9 igrača u svakom trenutku.
slika
Bekić je brz k'o munja, jedini kvalitet koji ima, i on i Šišić bi mogli ganjat po stranama, a nazad nude dobru podršku Pidri i Hebibu. Sredina čisto agresivna, na gol Kovačevića jer puno su veće šanse da nas syebe nesigurni Pavlović nego Kovačević. Ne znam je l' neko čuo sa tribina kad je u par navrata dovikivao štoperima "ne faul". Lik se boji prekršaja jbt, boji se prekida, on golove prima zbog glave. Takav strašljiv golman nam ne treba tamo, daj Vladana pa nek i primi pet, od njegovih pet bi i Pavlović primio najmanje četiri, ne vidim trenutno nijedan njegov kvalitet.

EDIT: Tek vidjeh da nije Bekića ni poveo, neko je ovdje pisao da je oporavljen. Onda na njegovom mjestu ostavit Halilovića, mada mi je on nekako trom previše al jbg.
Ma brate kod klasičnog bunkera nema neke filozofije! Krila uduplavaju s bekovima, ostali svi iza lopte, odigrati jako, blizu igrača, kroz sredinu muha ne smije proći, ne praviti glupe prekršaje i ćao. Sve to može s 4-5-1, koja u transformaciji može biti 4-3-3. Mada je to s atalantom 4+
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83 i 32 gosta.