Rekonstrukcija stadiona u BiH

Hantraga
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Hantraga » 25 jul 2018, 21:14

FliX je napisao/la:Jedno OFF pitanje. Kako stadion u Bergamu ne ispunjava uvjete ni za ove kvalfikacije za EL? Nije mi jasno da oni nisu mogli ulozit da im stadion ispunjava cat3... hmmm..
U biti, ljudi kupili stadion i bio nekakav spor oko toga, a oni nisu htjeli ni euro da ulože dok ne bude 100% da je njihovo.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 25 jul 2018, 21:17

Što se tiće stadiona Atalante.. Ovako, Atalanta je tek prošle godine otkupila stadion u Bergamu od gradskih vlasti, ali tu se umješao lokalni klub koji je uložio žalbu na odluku, pa su čelnici Atalante stopirali bilo kakva ulaganja u stadion dok ne budu 100% sigurni da je njihov. A problem predstavljaju stolice koje nisu numerisane, to je najveći razlog zašto Atalanta svoje domaće evropske utakmice igra na Mapei stadionu.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 25 jul 2018, 21:21

muha milanez je napisao/la: A problem predstavljaju stolice koje nisu numerisane, to je najveći razlog zašto Atalanta svoje domaće evropske utakmice igra na Mapei stadionu.

To se na Koševu uradilo za dva dana, prije par godina, sumnjam da oni nisu sposobni to uraditi.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 25 jul 2018, 21:23

I kad smo kod tih stadiona koji nemaju po Italiji, pade mi napamet ona ruševina od stadiona Frosinonea :D Helem, nakucam da nađem, kad mog li iznenađenja, Frosinone napravio novi stadion u posljednje dvije godine. I to kakav.
slika
slika
slika
Nije mi najjasnije što su centralnu tribinu napravili ovako (shvatam da su željeli veću sa svim sadržajima, ali opet je moglo malo uklopljenije. Sve u svemu, 16.500 mjesta i 20 miliona eura. Sasvim solidno.
sarajevo46 je napisao/la:
muha milanez je napisao/la: A problem predstavljaju stolice koje nisu numerisane, to je najveći razlog zašto Atalanta svoje domaće evropske utakmice igra na Mapei stadionu.
To se na Koševu uradilo za dva dana, prije par godina, sumnjam da oni nisu sposobni to uraditi.
Sposobni su, ali ne žele na nečemu što sutra mogu izgubiti. Nije ljudima frka da ulože i 10 miliona i uložiti će uostalom, čim riješe pravo vlasništva.
Zadnja izmjena: Hantraga, dana/u 25 jul 2018, 21:25, ukupno mijenjano 2 puta.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 25 jul 2018, 21:24

sarajevo46 je napisao/la:

Sposobni jesu svakako, ali ljudi svjesno neće da se prihvate posla dok ne riješe spor oko vlasništva stadiona :thumbup:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 jul 2018, 22:32

Hantraga je napisao/la:
FliX je napisao/la:Jedno OFF pitanje. Kako stadion u Bergamu ne ispunjava uvjete ni za ove kvalfikacije za EL? Nije mi jasno da oni nisu mogli ulozit da im stadion ispunjava cat3... hmmm..
U biti, ljudi kupili stadion i bio nekakav spor oko toga, a oni nisu htjeli ni euro da ulože dok ne bude 100% da je njihovo.
Aha. Ima smisla.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 25 jul 2018, 22:52

Citam sad da su navijaci zelje sa foruma pokrenuli akciju skupljanja para za farbanje i cetvrtog reflektora. Respekt

konstantinos
Kontakt:

Post Postao/la konstantinos » 25 jul 2018, 23:43

Naklon do poda!!!
ps(da li je projekat krova istocne tribine spreman)?

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 26 jul 2018, 00:07

I je li Željino vlasništvo plato ispred istoka? Sve do ulice ispred dvorane?

SARAJEVO1921
Kontakt:

Post Postao/la SARAJEVO1921 » 26 jul 2018, 00:24

jeste, tu ce se navijački trg graditi kada se jug završi
Iz rupe sam izašao, za rupu živim, u rupi ću završiti

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 26 jul 2018, 00:47

Krov na Istoku, hibrid travnjaka, farbanje preostalih reflektora, klupe za rezervne igrače, video nadzor na ulazima i brojači karata, sve to ide do utakmice sa Sj.Irskom.
1921

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 jul 2018, 01:06

Na ovom forumu ocigledno ako nije sve u istoj ravni odmah ruzno izgleda, evo sada i kod Frosinone :D Meni licno upotpunosti kruzni stadionu izgledaju dosadno (pogotovo manji). Sta fali da jedna tribina odstupa od druge ako je funkcionalna i kvalitetna, sta fali da svaka tribina prica svoju pricu kao sto je cesto slucaj na Otoku dok stadion i dalje ispunjava najvece i najstrozije uslove? Meni to daje odredjeni sarm :)

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 26 jul 2018, 02:22

Potpuno se slažem! A hoće li stići ušminkati sjever do sj. Irske? Ili je to malo pretjerivanje sad haha

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 jul 2018, 07:36

AnelZ je napisao/la:Na ovom forumu ocigledno ako nije sve u istoj ravni odmah ruzno izgleda, evo sada i kod Frosinone :D Meni licno upotpunosti kruzni stadionu izgledaju dosadno (pogotovo manji). Sta fali da jedna tribina odstupa od druge ako je funkcionalna i kvalitetna, sta fali da svaka tribina prica svoju pricu kao sto je cesto slucaj na Otoku dok stadion i dalje ispunjava najvece i najstrozije uslove? Meni to daje odredjeni sarm :)
sve je to uredu i slazem se sa svim, samo je belaj sto bi ti volio da ostane onakav jug na grbavici a ruku na srce, ono je ruzno i nadam se da ce ga raditi vec iduce godine:-)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 jul 2018, 09:01

AnelZ je napisao/la:Na ovom forumu ocigledno ako nije sve u istoj ravni odmah ruzno izgleda, evo sada i kod Frosinone :D Meni licno upotpunosti kruzni stadionu izgledaju dosadno (pogotovo manji). Sta fali da jedna tribina odstupa od druge ako je funkcionalna i kvalitetna, sta fali da svaka tribina prica svoju pricu kao sto je cesto slucaj na Otoku dok stadion i dalje ispunjava najvece i najstrozije uslove? Meni to daje odredjeni sarm :)
Meni se takodjer svidja taj stadion u Italiji i takodjer ne volim zaokruzene stadione. Ne volim coskove, tkz. zdenke, a ako ih vec mora imati onda nek zapad odstupa.

Meni se svidja da su tribine iza golova identicne jedna drugoj, da je centralna veca od njih, a da ona preko puta centralne bude nesto izmedju centralne i ovih iza golova. Bez zdenki, ali sredjeni coskovi kao u Petrolula recimo. To bi bio stadion po mom ukusu, pogotovo ako je rijec o stadionu od 15tak tisuca. Cak mi nije lose da npr. ta preko puta centralne bude dvoetazna s malo vecom drugom etazom i da to ne bude koristeno u manjim utakmicama.

Al sto se tice Grbavice. Moze njoj jug dati smek, ali zapad kvari sav dojam. Mrsko mi traziti koji je tocno stadion, al cini mi se da je u Brazilu. Napravili su tri 'normalne' tribine, u kocku, zaokruzeno, a iza gola je ostala stara navijacka tribina koja je bila kao jug na Grbavici, polukrug znaci. I lijepo su to ukomponovali. Ja vjerujem da se i jug na Grbavici dao srediti, al je ocigledno da velika vecina zeli novu tribinu.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 26 jul 2018, 10:33

slika

Ne bi bilo lose ovako nesto da urade na sjeveru grbavice da se stavi sve u staklo a kako se budu mijenjali sponzori ti mijenjas samo ove folije na staklu a izgleda nekako moderno .

slika

predsjednik
Kontakt:

Post Postao/la predsjednik » 26 jul 2018, 10:39

Nece biti staklo ali ce biti jedan veliki ekran kao na SCC preko cijele fasade sjeverne tribine ...
ima posla ko hoce da radi

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 26 jul 2018, 11:13

predsjednik je napisao/la:Nece biti staklo ali ce biti jedan veliki ekran kao na SCC preko cijele fasade sjeverne tribine ...
Kako mislis, nesto ovako?

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 jul 2018, 11:18

Signore je napisao/la:
Meni se takodjer svidja taj stadion u Italiji i takodjer ne volim zaokruzene stadione. Ne volim coskove, tkz. zdenke, a ako ih vec mora imati onda nek zapad odstupa.

Meni se svidja da su tribine iza golova identicne jedna drugoj, da je centralna veca od njih, a da ona preko puta centralne bude nesto izmedju centralne i ovih iza golova. Bez zdenki, ali sredjeni coskovi kao u Petrolula recimo. To bi bio stadion po mom ukusu, pogotovo ako je rijec o stadionu od 15tak tisuca. Cak mi nije lose da npr. ta preko puta centralne bude dvoetazna s malo vecom drugom etazom i da to ne bude koristeno u manjim utakmicama.

Al sto se tice Grbavice. Moze njoj jug dati smek, ali zapad kvari sav dojam. Mrsko mi traziti koji je tocno stadion, al cini mi se da je u Brazilu. Napravili su tri 'normalne' tribine, u kocku, zaokruzeno, a iza gola je ostala stara navijacka tribina koja je bila kao jug na Grbavici, polukrug znaci. I lijepo su to ukomponovali. Ja vjerujem da se i jug na Grbavici dao srediti, al je ocigledno da velika vecina zeli novu tribinu.
zato ti branis bilino polje :D

predsjednik
Kontakt:

Post Postao/la predsjednik » 26 jul 2018, 11:19

Upravo tako , negdje ima na nekom snimku , Misimovic to najavljuje i spominje kao ulaganje u koje ce se isplatiti vrlo brzo i donositi lijepe prihode u klub na mjesecnom nivou ...
ima posla ko hoce da radi

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.