Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Grbavica ima cat3 to joj je dodijelila uefa to sto se ti fatas za sitnice koje imaju/nemaju, a lagano ce uvesti ako uefa zatrazi to je druga stvar, ono oficijalno na papiru je Cat3 stadion 
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Uzimas sve ovo ka srcu previse, kao da si neki ekspert pa neko sumnja u tvoju ekspertizu. Opusteno, vrijedanje je nepotrebno (gluposti, laprdanje) vec ispravi i budi tutor ako znas bolje. Moje znanje na ovu temu je cista radoznalost i jedina prednost koju imam ispred drugih ucesnika na ovom forumu jeste sto mi nije nesto mrsko procitati pa makar imalo i preko 100 stranica. Ispravljao si me za obracunsku snagu, pa sam napisao brojke nakon tvoje opaske. Tu smo da ucimo jedni od drugog 
Upravu si za TV studija, moja greska jer sam nekako sebe uvjerio da je to povecano od ove godine za TV studija. Grbavica naravno da vec ima kontrolnu sobu, to je vec uslov za kategoriju 2 + povezana je sa CCTV sistemom dok ce sada i ugradnjom kontrolisanog sistema ulaza imati i te podatke u kontrolnoj sobi.
U pravilniku jasno pise sta podrazumjeva komentatorska pozicija (nigdje ne pise kabina, to bukvalno mogu biti samo stolovi na zapadnoj tribini kao sto cesto mozes vidjeti i na drugim stadionima) i evo citiram izravno iz pravilnika pa me ispravni ako nesto pogresno citam gdje ne vidim da se spominju kabine koje ti navodis kako ne bi sirio dalje dezinformacije. Pise da mora biti stol odredjene sirine sa odredjenim brojem stolica, sa prikljuccima, na glavnoj tribini, pokriveno gdje su i ostale medijske prostorije i nista vise, a to na Grbavici postoji:
"33.02 TV commentary positions must be covered and centrally located between the two
16m lines, on the same side as the main camera platform. They must have an
unobstructed view of the entire field of play and its immediate vicinity, allow easy
access to the other media areas and be secure and accessible only to authorised
persons. There must be sufficient space behind the seats for other commentators
to move into their positions.
33.03 Each commentary position must be equipped with a desk with a minimum width
of 180cm, at least three seats, a phone line, a power supply, lighting and an
internet connection"
Upravu si za TV studija, moja greska jer sam nekako sebe uvjerio da je to povecano od ove godine za TV studija. Grbavica naravno da vec ima kontrolnu sobu, to je vec uslov za kategoriju 2 + povezana je sa CCTV sistemom dok ce sada i ugradnjom kontrolisanog sistema ulaza imati i te podatke u kontrolnoj sobi.
U pravilniku jasno pise sta podrazumjeva komentatorska pozicija (nigdje ne pise kabina, to bukvalno mogu biti samo stolovi na zapadnoj tribini kao sto cesto mozes vidjeti i na drugim stadionima) i evo citiram izravno iz pravilnika pa me ispravni ako nesto pogresno citam gdje ne vidim da se spominju kabine koje ti navodis kako ne bi sirio dalje dezinformacije. Pise da mora biti stol odredjene sirine sa odredjenim brojem stolica, sa prikljuccima, na glavnoj tribini, pokriveno gdje su i ostale medijske prostorije i nista vise, a to na Grbavici postoji:
"33.02 TV commentary positions must be covered and centrally located between the two
unobstructed view of the entire field of play and its immediate vicinity, allow easy
33.03 Each commentary position must be equipped with a desk with a minimum width
internet connection"
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 12 avg 2018, 20:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Pa to mu i ja govorim od samog pocetka. Ispade ja neki advokat Zelje/Grbavice, a covjek ne zeli da shvati da je Grbavici dodijeljena kategorija tri.Azpi je napisao/la:Grbavica ima cat3 to joj je dodijelila uefa to sto se ti fatas za sitnice koje imaju/nemaju, a lagano ce uvesti ako uefa zatrazi to je druga stvar, ono oficijalno na papiru je Cat3 stadion
@AnelZ
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Ne trebaju kabine za komentatore. Vise puta sam vidio da u izravnom prijenosu prikazu komentatore, a koliko puta smo mogli cuti komentar tipa 'xxx kolega s xxx televizije je rekao xxx'. Oni da imaju kabine ne bi culi jedni druge. A i koji je smisao zatvoriti nekog u kabinu koja je 1x1m. Umro bi u ljetnim vrucinama 
Sto se Grbavice tice. Zadnji izvjestaji o UEFA inspekciji su iz 2017. godine kada je Grbavica dobila kategoriju 2. Mozete koliko god hocete kaciti tekst i link o tome sta je UEFA rekla da treba za cat3 i da ce to biti do xx datuma. Nema nigdje objavljeno da je UEFA Grbavici dala kategoriju 3, jer da jeste to bi iz Zelje objavili, bila bi to vijest koja 'mora' zavrsiti na svim naslovnicama. Ja zbog toga vjerujem da Grbavica ima kategoriju 2. Steta sto Zeljo nije prosao do treceg pretkola da se sami uvjerimo na cemu je Grbavica.
Volio bih da Grbavica sutra zadovolji i cat4, al realno, bas ste ga pretjerali svojim sra*ima i pljuvanjem svega ostalog. I Grbavica osim komfora i ljepseg izgleda nece dobiti nista novim jugom. Isto kao sto nije dobila nista novim istokom.
Sto se Grbavice tice. Zadnji izvjestaji o UEFA inspekciji su iz 2017. godine kada je Grbavica dobila kategoriju 2. Mozete koliko god hocete kaciti tekst i link o tome sta je UEFA rekla da treba za cat3 i da ce to biti do xx datuma. Nema nigdje objavljeno da je UEFA Grbavici dala kategoriju 3, jer da jeste to bi iz Zelje objavili, bila bi to vijest koja 'mora' zavrsiti na svim naslovnicama. Ja zbog toga vjerujem da Grbavica ima kategoriju 2. Steta sto Zeljo nije prosao do treceg pretkola da se sami uvjerimo na cemu je Grbavica.
Volio bih da Grbavica sutra zadovolji i cat4, al realno, bas ste ga pretjerali svojim sra*ima i pljuvanjem svega ostalog. I Grbavica osim komfora i ljepseg izgleda nece dobiti nista novim jugom. Isto kao sto nije dobila nista novim istokom.
https://fkzeljeznicar.ba/stadion-grbavi ... olo/27221/Signore je napisao/la: Steta sto Zeljo nije prosao do treceg pretkola da se sami uvjerimo na cemu je Grbavica.
A OK, to dokazuje da bi igrali trece pretkolo na stadionu druge kategorije. UEFA bi popustila zbog trenutnih radova i truda, kao sto je popustala i drugim, npr. Rijeci koja je grupnu fazu igraca na stadionu trece kategorije.nagibBeg je napisao/la:https://fkzeljeznicar.ba/stadion-grbavi ... olo/27221/Signore je napisao/la: Steta sto Zeljo nije prosao do treceg pretkola da se sami uvjerimo na cemu je Grbavica.
Moze li se sad na Grbavici igrati grupna faza lige prvaka obzirom da je Grbavica cat3 ?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislim da si sam sebi dao odgovor na to pitanje..FliX je napisao/la:Moze li se sad na Grbavici igrati grupna faza lige prvaka obzirom da je Grbavica cat3 ?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ma jok, veze nemam, je li dovoljno cat3 za grupnu fazu LP ?MortemHz je napisao/la:Mislim da si sam sebi dao odgovor na to pitanje..FliX je napisao/la:Moze li se sad na Grbavici igrati grupna faza lige prvaka obzirom da je Grbavica cat3 ?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Evo ti jednostavno,FliX je napisao/la:Ma jok, veze nemam, je li dovoljno cat3 za grupnu fazu LP ?MortemHz je napisao/la:Mislim da si sam sebi dao odgovor na to pitanje..FliX je napisao/la:Moze li se sad na Grbavici igrati grupna faza lige prvaka obzirom da je Grbavica cat3 ?
Bilino Polje > Grbavica
Na BP ne možeš igrati ni grupne faze EL a kamoli LP što znači da ne možeš ni na Grbavici..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
@MortemHz
E jbg... a hajd dok neki nas klub izbori grupnu fazu valjda se obezbjedi cat4 ili koji vec
E jbg... a hajd dok neki nas klub izbori grupnu fazu valjda se obezbjedi cat4 ili koji vec
Isprike na reakcijiAnelZ je napisao/la:Uzimas sve ovo ka srcu previse, kao da si neki ekspert pa neko sumnja u tvoju ekspertizu. Opusteno, vrijedanje je nepotrebno (gluposti, laprdanje) vec ispravi i budi tutor ako znas bolje. Moje znanje na ovu temu je cista radoznalost i jedina prednost koju imam ispred drugih ucesnika na ovom forumu jeste sto mi nije nesto mrsko procitati pa makar imalo i preko 100 stranica. Ispravljao si me za obracunsku snagu, pa sam napisao brojke nakon tvoje opaske. Tu smo da ucimo jedni od drugog
internet connection"
Uglavnom skontali smo se
It's better when it's live
da ti detaljnije ne objasnjavam bilino polje ima cat4, bio prisutan prosle godine kada je delegacija obilazila ali se toliko tome ne pridodaje znacaj jer svakako zbog toga sto je nauslovniji stadion u drzavi svejedno je je li 3 ili 4 zbog toga sto bi se tu igrale utakmice grupne faze nekog naseg kluba.MortemHz je napisao/la:.
Mada siguran sam da ni Pecari pravili probleme a ni Grbavici koja bi morala samo dodati jedno 50 tak pozicija na zapadu..
To je za EL, vec za LP mislim da bi svi morali na Bilino.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Opet o kategorijama
Nema Bilino Polje 4. kategoriju. Mislim da ni Grbavica zvanično nema 3., ali tu je to.
Ali, previše rigidno gledate to "gdje bi se šta moglo igrati". Da neki naš klub uđe u grupe, igrao bi svoje utakmice na najboljem stadionu, a to je Bilino Polje. Bez obzira ispunjava li uslove ili ne, UEFA izađe u susret za te granične slučajeve.
Konkretno, za Grbavicu, mislim d aim onako na prvu fale ježevi na ulazima (ako nisu postavili), pa i širenje prostora za medije u nekoj mjeri, ali tu je to, jako blizu.
Što se tiče kapaciteta, ovdje se pretjeruje. Recimo, svi gledaju jednu utakmicu u par godina (ili godišnje) kad je potražnja za kartama velika i onda je logika "pola ljudi ne bi našlo karte". Pa i na Allianz Areni bi nekad bilo 300.000 ljudi da prima toliko. Fol bi i bio da jednom potražnja prevaziđe ponudu.
Helem, shvatam u neku ruku potrebu sarajevskih rivala da imaju kapacitet koji će omogućiti relativan komfor na derbijima, evropskim utakmicama i sl. Ali, i tu je sasvim dovoljan kapacitet od recimo 12-13.000. Od ovih ostlaih, pitanje je treba li ikome uopšte više od 5-6.000.
Čak, je li ikome padaju na pamet tekme gdje je bilo više od 6.000 ljudi recimo, a da nisu na Koševu, Grbavici, i eto eventualno Čelik nekad ranije? Možda je Zrinjski na pokojoj proslavi titule ima više? Sloboda teško ikad? Možda i Borac kad su titulu uzimali.
Ali, previše rigidno gledate to "gdje bi se šta moglo igrati". Da neki naš klub uđe u grupe, igrao bi svoje utakmice na najboljem stadionu, a to je Bilino Polje. Bez obzira ispunjava li uslove ili ne, UEFA izađe u susret za te granične slučajeve.
Konkretno, za Grbavicu, mislim d aim onako na prvu fale ježevi na ulazima (ako nisu postavili), pa i širenje prostora za medije u nekoj mjeri, ali tu je to, jako blizu.
Što se tiče kapaciteta, ovdje se pretjeruje. Recimo, svi gledaju jednu utakmicu u par godina (ili godišnje) kad je potražnja za kartama velika i onda je logika "pola ljudi ne bi našlo karte". Pa i na Allianz Areni bi nekad bilo 300.000 ljudi da prima toliko. Fol bi i bio da jednom potražnja prevaziđe ponudu.
Helem, shvatam u neku ruku potrebu sarajevskih rivala da imaju kapacitet koji će omogućiti relativan komfor na derbijima, evropskim utakmicama i sl. Ali, i tu je sasvim dovoljan kapacitet od recimo 12-13.000. Od ovih ostlaih, pitanje je treba li ikome uopšte više od 5-6.000.
Čak, je li ikome padaju na pamet tekme gdje je bilo više od 6.000 ljudi recimo, a da nisu na Koševu, Grbavici, i eto eventualno Čelik nekad ranije? Možda je Zrinjski na pokojoj proslavi titule ima više? Sloboda teško ikad? Možda i Borac kad su titulu uzimali.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jesmo sad dobili CAT 4?U proteklom periodu Centar za sport i rekreaciju i Općina Centar Sarajevo, radili su na poboljšanju stadiona Koševo i ispunjavanju uslova UEFA-e potrebnih za odigravanje Evropskih utakmica. Jedan od uslova bile su i dodatne klupe za igrače na terenu. Prevent je dao svoj doprinos i obezbjedio iste za stadion.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Mi ga volimo pretjerati sto ga nitko ne voli. Evo ja sam uzimao Sarajevo za primjer i racunao samo utakmice na kojima je bilo preko 8.000 ljudi i prosjek je 13.500 po utakmici. A imali su jos 'velikih' utakmica na kojima nije bilo 8.000. Igrali su se derbiji pred manje ljudi, igrali su polufinala i finala kupa pred manje ljudi. Igrali su i Europu pred manje ljudi. Sarajevskom dvojcu cak i kad dodamo taj neki dodatni komfor za vece utakmice ne treba vise od desetak tisuca, eto nek bude tih 12.000, ali je i to u vrh glave. Tko misli da treba vise neka se vrati stranicu ranije i pogleda statistiku. Sarajevo je u 184 utakmice proteklih 10 sezona vise od 12.000 ljudi gledalo svega 20 puta. I tu racunamo sva natjecanja. Sarajevski dvojac na stadionu od nekih 12.000 sjedecih mjesta bi u sezoni imao ukupnu popunjenost mozda 40tak %.Hantraga je napisao/la: Što se tiče kapaciteta, ovdje se pretjeruje. Recimo, svi gledaju jednu utakmicu u par godina (ili godišnje) kad je potražnja za kartama velika i onda je logika "pola ljudi ne bi našlo karte". Pa i na Allianz Areni bi nekad bilo 300.000 ljudi da prima toliko. Fol bi i bio da jednom potražnja prevaziđe ponudu.
Sto se tice PL i stadiona veceg od 6.000 mjesta. Evo i tu kompletne statistike za proteklih pet sezona
Utakmice pred 6.000 i vise gledatelja: 43 utakmice (3,73%)
Sarajevo: 15 utakmica pred 6.000 gledatelja i vise (19,73%)
Zeljeznicar: 15 utakmica pred 6.000 gledatelja i vise (19,73%)
Celik: 5 utakmica pred 6.000 gledatelja i vise (6,57%)
Zrinjski: 4 utakmica pred 6.000 gledatelja i vise (5,26%)
Borac: 3 utakmice pred 6.000 gledatelja i vise (4,54%)
Sloboda: 1 utakmica pred 6.000 gledatelja i vise (1,31%)
U BiH se tek svaka 27. utakmica igra pred 6.000 ili vise gledatelja. To je tek nesto vise od jedne utakmice po kolu. Ispada da nam je cak i vise nego dovoljan jedan stadion u drzavi na kojem bi se odigrale te utakmice. Sarajevski dvojac najbolje stoji i oni svaku petu utakmicu igraju pred 6.000 ili vise gledatelja, ali to ne znaci da im odmah treba arena od 20.000. To znaci da im ne bi cesto bila guzva ni da imaju stadion od 6.000, jer to ispadnu svega tri utakmice u sezoni. Sve skupa gledano - ocaj. Derbiji pred par tisuca (i sarajevski, a i drugi), proslave titule pred 2.000 i slicno. Valjda shvacate da se stadioni ne prave da bi svaki put primili svakog gledatelja koji zeli uci, nego po realnoj potrebi, a po toj realnoj potrebi mogu svi kolektivno i rusiti, ne treba nista graditi, mada je lijepo da se gradi. Lijepo je npr. da Zeljo napravi novi jug, jer je to poboljsanje infrastrukture, nema veze s kapacitetom.
Ovo mi je najdraza tema na forumu, zbog nje sam se i registrirao, jer volim pratiti sportsku infrastrukturu, pogotovo u regionu. 10-15 godina aktivno sve pratim i ono sto sam najvise zamjetio jer napisano u prvoj recenici mog posta. Mi smo prvaci u pretjerivanju. Mislim na kompletan region, mada prednjace komsije preko Drine. Stadioni su nam ocajni, a ljudi uglavnom gledaju da se napravi ona tribina koje nema. Bitno je povecati kapacitet koji ni do sad nije bio ispunjen. Shvatio bih izgradnju nove istocne tribine pod BB iz razloga sto bi trebala biti centralna, ne bi imali ogranicenja i lakse bi zadovoljili neke vise UEFA standarde koji su im ocito potrebni. Ne shvacam zelju za prosirenjem kapaciteta na stadionu BP kojeg Celik u proteklih pet sezona u PL nije napunio niti jednom. Svega pet puta je napunio 40% kapaciteta ili vise. Neki dan procitam da u Sirokom zele da Pecara ispuni sve uslove za cat4, nema veze sto nemaju kapacitet. To je pohvalno, to je unapredjene infrastrukture. Njima veci stadion od 4.500 i ne treba. Ne treba mnogim, ne treba velikoj vecini. Samo u glavama pojedinih ljudi je da treba, tj. 'mozda ce jednom trebati, sta ako stvari krenu na bolje'. Napravi kucu s 10 soba, mozda ces imati 10 djece, nikad ne znas kako ce krenuti. Realnost je da smo u k*, da treba napraviti bolje travnjake, da svaki stadion treba imati normalan prilaz, normalan WC, reflektore, nesto malo krova i cistu stolicu. Treba poboljsati trenutno stanje, a ne samo povecati kapacitet i to trenutno s(r)tanje prosiriti.
Samo mala.ispravka Celik u posljednih 1.5 sezonu ima Zrinjski Zeljo Sarajevo Zeljo Borac Vitez sigurno preko 6000 utakmice to je 6 za godinu i po ovo ostalo nemoj racunat jer je preko 3 godine bio bojkot kada se znalo okupiti vise od 6000 van stadiona...
I to sve kad smo kanturine pred gasenjem cekaj da se ustabilimo malo kao fks i fkz koju pobjedu vezemo nakon 5-6 godina pa ces vidjeti kako se puni stadion protiv Brgula 09 Stanisica...
Jedina sezona u kojoj smo se borili za titulu 07/08 kada smo zavrsili treci prosjek je bio 7500 te sezone najveci na balkanu..
Evo neka pobjede Radnik imat cemo prosjek jesenjeg dijela iznad 6000 sigurno jer ces imati i protiv Brgula i protiv FKS iznad 8000..Samo rezultat daj
I to sve kad smo kanturine pred gasenjem cekaj da se ustabilimo malo kao fks i fkz koju pobjedu vezemo nakon 5-6 godina pa ces vidjeti kako se puni stadion protiv Brgula 09 Stanisica...
Jedina sezona u kojoj smo se borili za titulu 07/08 kada smo zavrsili treci prosjek je bio 7500 te sezone najveci na balkanu..
Evo neka pobjede Radnik imat cemo prosjek jesenjeg dijela iznad 6000 sigurno jer ces imati i protiv Brgula i protiv FKS iznad 8000..Samo rezultat daj
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
- kontrasviju
- Kontakt:
Uglavnom, ukoliko Grbavica nema CAT3 trenutno kao što neki kažu, iako su urađeni projekti koji su nedostajali za CAT3 prije utakmice sa Belgijom dobit će je nakon završenih radova do utakmice sa Sj.Irskom u Ligi Nacija te će se moći igrati sve utakmice koje su mogu igrati i na BP(npr.grupna faza).Poz.
1921
- egzodus1946
- Kontakt:
Jel moguce da Zeljo u 13/14 nijednom nije prebacio 6000, a u 14/15 samo jednom ?
Valjalo bi se plasirat, naslo bi se gdje bi igralikontrasviju je napisao/la:Uglavnom, ukoliko Grbavica nema CAT3 trenutno kao što neki kažu, iako su urađeni projekti koji su nedostajali za CAT3 prije utakmice sa Belgijom dobit će je nakon završenih radova do utakmice sa Sj.Irskom u Ligi Nacija te će se moći igrati sve utakmice koje su mogu igrati i na BP(npr.grupna faza).Poz.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.