Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

damir_82
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la damir_82 » 05 sep 2018, 19:37

Goalgetter je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Samo se nadam da ćemo što više igrati "po zemlji", a ne kao u baražu protiv Iraca da Spahić i Zukanović šalju duge lopte na Džeku, a oni otočki jablani ih čiste k'o iz piččke.
Ja se nadam da Zukanovic neke svaku drugu loptu slati u noge protivniku, kao sto je to vecinom slucaj kad igra stopera.
A to mu je jača pozicija.. Mogao je i beka prije 5 godina.. Za ne daj Bože.. Srećom ni oni nisu prebrzi, jer vidjeli smo kakve probleme su nam brzi Koreanci napravili na ove spore odbrambene.. Pomoć zadnjih veznih će biti neophodna u defanzivi, da se na vrijeme pokriju pozicije beka ili štopera koji ispadne.. Iz tog razloga mi ne bi smetala veza Pjanić, Bešić, Sarić.. Mada vjerujem da je selektor na treninzima skontao šta i kako može i Cimirot i Krunić..
dubrovnik je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Tesko ce biti sa ovim grmaljima koji igraju timski organiziran nogomet. I ovako oslabljeni smo bolji ali se bojim da oni nece igrati kao Korea vec ce nama prepustiti loptu. Nadam se da ce Dzeko proci jednom i da ce to biti dovoljno. Zadovoljan i sa nerijesenim iako ocekujem pobjedu.
Na tu organizaciju odgovoriš također organizacijom.. I igra bez lopte je također dio igre... Na takvu odbranu uglavnom do izražaja dolaze igrači iz drugog plana.. Ne vjerujem da će proći Džeko, ali da će se izboriti za skok, zagraditi/izaći po loptu i odložiti na stranu ili šut.. To nam u ovakvim utakmicama treba..
Tesko je ocekivati da nasa krila bljesnu protiv Iraca kao protiv Koreje. Volio bih da uz Pjanu i Besica zaigra Krunic. Nisam siguran tko ce na lijevi bok ali mi se cini da tu Robi iz nekog razloga gura Kodra sto mi se nimalo ne svidja. Vise bih voli tu vidjeti Duljevica ali mi se cini da ga Prosinecki ne mirise zbog nepostojanja defanzivne igre. Nadam se da ce igrati tehnicki najbolji igraci jer bi nam to trebao biti plus nad Ircima. Svako upadanje u nadtrcavanje sa njima bi bilo veliko kockanje. Bolji jesmo ali oni zadnjih godina i nisu kanta za napucavanje da ne bi bio zadovoljan i sa bodom koji bi pratila dobra igra. Naravno.
Ma sve je super kad svoje kvalitete istaknes, a Robi je u ovim temama skontao da je Višća najbolji kad dobije loptu u prostor, i da se ubaci na drugu stativu kad je napad sa lijeve strane.. Pokazalo se dosta puta da na postavljenu odbranu on ne može da probije protivničkog beka, te da je i to jedan od razloga što nije napravio transfer iz Basaksehira..
Duljevic je s druge strane jedan od rijetkih koji može igrati 1 na 1, i koji tu ima šanse i protiv vrhunskih defanzivaca.. Ne znam otkud ti ideja da on ne igra odbranu, jer je u odnosu na Kodru i fizički spremniji da trči nazad i pomaže beku, i češće to radi... Kodro je tehnički potkovan i vidi se školovan igrač, koji je upao u bedak.. To se vjerovatno odražava na samopouzdanje i daleko je od ispunjenog potencijala..
Bez protok lopte će vjerovatno biti dobitna kombinacija..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2018, 19:39

Goalgetter je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Samo se nadam da ćemo što više igrati "po zemlji", a ne kao u baražu protiv Iraca da Spahić i Zukanović šalju duge lopte na Džeku, a oni otočki jablani ih čiste k'o iz piččke.
Ja se nadam da Zukanovic neke svaku drugu loptu slati u noge protivniku, kao sto je to vecinom slucaj kad igra stopera.
Možeš misliti showa kad krene Zukanović iznijeti loptu onako kako Robi forsira od kada je selektor :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 sep 2018, 19:51

Gdje je i šta radi David Healy? Iako je u klupskoj karijeri uglavnom igrao između 2. i 3. ranga u Engleskoj, godinama je bio jedini igrač S. Irske koji je znao dati gol. Ustvari trpao je kao lud, Engleskoj, Španiji, Njemačkoj...

Zbog njeg sam i pratio S. Irsku, kad je Healy igrao samo zbog iščekivanja da on nešto uradi ih je bilo interesantno pratiti.

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 05 sep 2018, 20:38

Pobjedit ćemo obadvije utakmice , vidi se da imaju slogu to je najbitnije .
Samo srce na teren

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 sep 2018, 20:48

damir_82 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Na tu organizaciju odgovoriš također organizacijom.. I igra bez lopte je također dio igre... Na takvu odbranu uglavnom do izražaja dolaze igrači iz drugog plana.. Ne vjerujem da će proći Džeko, ali da će se izboriti za skok, zagraditi/izaći po loptu i odložiti na stranu ili šut.. To nam u ovakvim utakmicama treba..
Tesko je ocekivati da nasa krila bljesnu protiv Iraca kao protiv Koreje. Volio bih da uz Pjanu i Besica zaigra Krunic. Nisam siguran tko ce na lijevi bok ali mi se cini da tu Robi iz nekog razloga gura Kodra sto mi se nimalo ne svidja. Vise bih voli tu vidjeti Duljevica ali mi se cini da ga Prosinecki ne mirise zbog nepostojanja defanzivne igre. Nadam se da ce igrati tehnicki najbolji igraci jer bi nam to trebao biti plus nad Ircima. Svako upadanje u nadtrcavanje sa njima bi bilo veliko kockanje. Bolji jesmo ali oni zadnjih godina i nisu kanta za napucavanje da ne bi bio zadovoljan i sa bodom koji bi pratila dobra igra. Naravno.
Ma sve je super kad svoje kvalitete istaknes, a Robi je u ovim temama skontao da je Višća najbolji kad dobije loptu u prostor, i da se ubaci na drugu stativu kad je napad sa lijeve strane.. Pokazalo se dosta puta da na postavljenu odbranu on ne može da probije protivničkog beka, te da je i to jedan od razloga što nije napravio transfer iz Basaksehira..
Duljevic je s druge strane jedan od rijetkih koji može igrati 1 na 1, i koji tu ima šanse i protiv vrhunskih defanzivaca.. Ne znam otkud ti ideja da on ne igra odbranu, jer je u odnosu na Kodru i fizički spremniji da trči nazad i pomaže beku, i češće to radi... Kodro je tehnički potkovan i vidi se školovan igrač, koji je upao u bedak.. To se vjerovatno odražava na samopouzdanje i daleko je od ispunjenog potencijala..
Bez protok lopte će vjerovatno biti dobitna kombinacija..
“Duljević može puno bolje. Nemojte da se oduševljavamo s dvije dobro poslane lopte. Sigurno je da on može puno više. Svi čekamo da pređe na jedan novi, bolji nivo, jer on ima kvalitet. Mislim da on to može puno, puno bolje.
Evo ovo je Prosinecki izjavio nakon utakmice u Koreji. Bilo je ocigledno pogotovo u prvom dijelu utakmice da nam lijeva strana curi i da Koreanci prelako dolaze do nasih 16 metara ili upucuju centarsutove sa te strane. Duljevic ima momente nestvarnih poteza u maniru top svjetskog igraca ali defanzivni blok mu je katastrofa. Uvjek stoji daleko od igraca, cesto kasni i u blok pa je mali Civic par puta ostajao na vjetrometini. Duljevic trci i vraca se ali nesto slicno kao i Hajrovic rijetko to ima nekog veceg ucinka. Visca je tu miljama ispred njega.
Ja bih radije gledao Dulju nego napadaca na boku ali nisam siguran da je on stopostotni prvotimac.

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 05 sep 2018, 20:59

Gledam ekipu Danskoj veceras protiv Slovacke, ne znam znam li 2-3 igrača moguce iz evropa lige da sam upratio nekog u Kopenhagenu, ali ljudi moji kakva smjena generacije, to je ono sto nama pod hitno treba, ali mi se bojimo riskirati zato nam je i igro spahic do 35 e ibisevic do 34-te itd..

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 05 sep 2018, 21:01

dubrovnik je napisao/la: “Duljević može puno bolje. Nemojte da se oduševljavamo s dvije dobro poslane lopte. Sigurno je da on može puno više. Svi čekamo da pređe na jedan novi, bolji nivo, jer on ima kvalitet. Mislim da on to može puno, puno bolje.
Evo ovo je Prosinecki izjavio nakon utakmice u Koreji. Bilo je ocigledno pogotovo u prvom dijelu utakmice da nam lijeva strana curi i da Koreanci prelako dolaze do nasih 16 metara ili upucuju centarsutove sa te strane. Duljevic ima momente nestvarnih poteza u maniru top svjetskog igraca ali defanzivni blok mu je katastrofa. Uvjek stoji daleko od igraca, cesto kasni i u blok pa je mali Civic par puta ostajao na vjetrometini. Duljevic trci i vraca se ali nesto slicno kao i Hajrovic rijetko to ima nekog veceg ucinka. Visca je tu miljama ispred njega.
Ja bih radije gledao Dulju nego napadaca na boku ali nisam siguran da je on stopostotni prvotimac.
Naravno da može puno bolje, pogotovo jer baš na toj utakmici nije probijao, već je često ulazio u sredinu ostavljajući prostor Čiviću za prolaz i centarsut..
Nije samo Duljina krivica taj prostor na našoj lijevoj strani.. Uvijek smo mi imali igrače iza lopte, ali je selektor to u drugom poluvremenu posložio i taj problem više nismo imali..
Nisam ni ja siguran da će početi, već sam samo dao opasku da je defanzivno dosta dobar, a sigurno bolji od Kodre..

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2018, 21:01

Fikret1946 je napisao/la:Gledam ekipu Danskoj veceras protiv Slovacke, ne znam znam li 2-3 igrača moguce iz evropa lige da sam upratio nekog u Kopenhagenu, ali ljudi moji kakva smjena generacije, to je ono sto nama pod hitno treba, ali mi se bojimo riskirati zato nam je i igro spahic do 35 e ibisevic do 34-te itd..
:lol: :lol: :lol:

Da li ti bilo sta pratis prijatelju

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 sep 2018, 21:02

Hahahaha
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 05 sep 2018, 21:04

Fikret1946 je napisao/la:Gledam ekipu Danskoj veceras protiv Slovacke, ne znam znam li 2-3 igrača moguce iz evropa lige da sam upratio nekog u Kopenhagenu, ali ljudi moji kakva smjena generacije, to je ono sto nama pod hitno treba, ali mi se bojimo riskirati zato nam je i igro spahic do 35 e ibisevic do 34-te itd..
Pogledaj ovo kolega https://www.klix.ba/sport/nogomet/dansk ... /180903075
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 05 sep 2018, 21:05

Vucevich je napisao/la:

zadnjih dana slabo iskreno, sto ?
mozda ne igraju u kopenhagenu, ali ovaj žućo mi je poznat, mozda Brondby, Midtyland ne znam fkt, ali poenta je da ljudi imaju hrabrosti pa i da halale jedno veliko takmicenje, ali zato kad budu imali ekipu ko Belgija oni ce se smijati sigurno a ne mi

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2018, 21:06

Fikret1946 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

mozda ne igraju u kopenhagenu, ali ovaj žućo mi je poznat, mozda Brondby, Midtyland ne znam fkt, ali poenta je da ljudi imaju hrabrosti pa i da halale jedno veliko takmicenje, ali zato kad budu imali ekipu ko Belgija oni ce se smijati sigurno a ne mi
Ma nista.

Sinoc sam nazalost sanjao kako nam Robertson pravi djecu po desnoj strani, daj boze da ne bude tako... :shock:

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 05 sep 2018, 21:08

@Salih druze prvi put to vidim haha, a vidim nema Eriksena sumnjivo mi nesto, kontam mlad je 26 godina koji qrac reko haha

@vucevich, a ko ce ga to zaustaviti bgt da se nece mujdza vratiti iz penzije jer je i dalje s jednom nogom bolji od svih nasih bekova..

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2018, 21:10

Fikret1946 je napisao/la:@Salih druze prvi put to vidim haha, a vidim nema Eriksena sumnjivo mi nesto, kontam mlad je 26 godina koji qrac reko haha

@vucevich, a ko ce ga to zaustaviti bgt da se nece mujdza vratiti iz penzije jer je i dalje s jednom nogom bolji od svih nasih bekova..
Ma ne znam, valjda Todorovic moze da se suprostavi Robertsonu, a onda se nadam da moze Zuka igrati flastera na Griffithsa, pa Sunjic na Robson-Kanua, i uz malo truda mozemo do povoljnog rezultata.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 05 sep 2018, 21:36

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaghagahagagaagagagaghahahahahahahahahaha
BHF

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 05 sep 2018, 22:12

:crazy: :crazy: :crazy:
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 05 sep 2018, 22:15

Fikret1946 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Ko je ovaj yebote hahahaa :urnebes: :lol:
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 sep 2018, 22:16

Ja i dalje ne vjerujem kakav bolid hahaha
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 05 sep 2018, 22:19

MortemHz je napisao/la:Ja i dalje ne vjerujem kakav bolid hahaha
Vrijedjas me jer nisam znao za ovu situaciju u fudbalskoj asocijaciji Danske ?
E svasta.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2018, 22:22

Vucevich je napisao/la:
Fikret1946 je napisao/la:@Salih druze prvi put to vidim haha, a vidim nema Eriksena sumnjivo mi nesto, kontam mlad je 26 godina koji qrac reko haha

Ma ne znam, valjda Todorovic moze da se suprostavi Robertsonu, a onda se nadam da moze Zuka igrati flastera na Griffithsa, pa Sunjic na Robson-Kanua, i uz malo truda mozemo do povoljnog rezultata.
Je l' to i protiv Velsa igramo? :tralala:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.