A to mu je jača pozicija.. Mogao je i beka prije 5 godina.. Za ne daj Bože.. Srećom ni oni nisu prebrzi, jer vidjeli smo kakve probleme su nam brzi Koreanci napravili na ove spore odbrambene.. Pomoć zadnjih veznih će biti neophodna u defanzivi, da se na vrijeme pokriju pozicije beka ili štopera koji ispadne.. Iz tog razloga mi ne bi smetala veza Pjanić, Bešić, Sarić.. Mada vjerujem da je selektor na treninzima skontao šta i kako može i Cimirot i Krunić..Goalgetter je napisao/la:Ja se nadam da Zukanovic neke svaku drugu loptu slati u noge protivniku, kao sto je to vecinom slucaj kad igra stopera.Raonffa je napisao/la:Samo se nadam da ćemo što više igrati "po zemlji", a ne kao u baražu protiv Iraca da Spahić i Zukanović šalju duge lopte na Džeku, a oni otočki jablani ih čiste k'o iz piččke.
Ma sve je super kad svoje kvalitete istaknes, a Robi je u ovim temama skontao da je Višća najbolji kad dobije loptu u prostor, i da se ubaci na drugu stativu kad je napad sa lijeve strane.. Pokazalo se dosta puta da na postavljenu odbranu on ne može da probije protivničkog beka, te da je i to jedan od razloga što nije napravio transfer iz Basaksehira..dubrovnik je napisao/la:Tesko je ocekivati da nasa krila bljesnu protiv Iraca kao protiv Koreje. Volio bih da uz Pjanu i Besica zaigra Krunic. Nisam siguran tko ce na lijevi bok ali mi se cini da tu Robi iz nekog razloga gura Kodra sto mi se nimalo ne svidja. Vise bih voli tu vidjeti Duljevica ali mi se cini da ga Prosinecki ne mirise zbog nepostojanja defanzivne igre. Nadam se da ce igrati tehnicki najbolji igraci jer bi nam to trebao biti plus nad Ircima. Svako upadanje u nadtrcavanje sa njima bi bilo veliko kockanje. Bolji jesmo ali oni zadnjih godina i nisu kanta za napucavanje da ne bi bio zadovoljan i sa bodom koji bi pratila dobra igra. Naravno.damir_82 je napisao/la:Na tu organizaciju odgovoriš također organizacijom.. I igra bez lopte je također dio igre... Na takvu odbranu uglavnom do izražaja dolaze igrači iz drugog plana.. Ne vjerujem da će proći Džeko, ali da će se izboriti za skok, zagraditi/izaći po loptu i odložiti na stranu ili šut.. To nam u ovakvim utakmicama treba..dubrovnik je napisao/la:Tesko ce biti sa ovim grmaljima koji igraju timski organiziran nogomet. I ovako oslabljeni smo bolji ali se bojim da oni nece igrati kao Korea vec ce nama prepustiti loptu. Nadam se da ce Dzeko proci jednom i da ce to biti dovoljno. Zadovoljan i sa nerijesenim iako ocekujem pobjedu.
Duljevic je s druge strane jedan od rijetkih koji može igrati 1 na 1, i koji tu ima šanse i protiv vrhunskih defanzivaca.. Ne znam otkud ti ideja da on ne igra odbranu, jer je u odnosu na Kodru i fizički spremniji da trči nazad i pomaže beku, i češće to radi... Kodro je tehnički potkovan i vidi se školovan igrač, koji je upao u bedak.. To se vjerovatno odražava na samopouzdanje i daleko je od ispunjenog potencijala..
Bez protok lopte će vjerovatno biti dobitna kombinacija..