Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la dubrovnik » 08 sep 2018, 20:41

bhsport je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: To ti propisivas tapije kakvi navijaci trebaju BiH.
Ajde jadan nebio odmakni se od mene.
Evo 6 utakmica cekas poraz da drzis govore. Pricekaj jos jednu mozda konacno pogodis.
Navijaci lika i nedjela Roeberta Menadzerskog nisu dobrodosli, vama ce za taj poraz opet opravdanje biti drzava, vize, domaci treneri, kvalitet trave po Tuzli, Zenici, Banja Luci a ne amaterizam nesposobnog selektora.
Da je bar prenio 10% od one slatke price na djela valjalo bi nam svima, ali ocito je da ne zna ili nema vremena jer glodje zaporke.
Covjece smiri se i okani me se. Izgubit cemo utakmicu ima vremena pa ce ti biti lakse.
Nije bilo dobro veceras nisam corav.
Samo se brate okani mene.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 sep 2018, 20:42

JonSnow je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Nije ovo pljuvanje, cinjenica je da nismo bili hendikepirani, koliko smo lose igrali.
Falili su nam lijevi i desni bek. Sto se stopera tice, Zukanovic i Sunjic su 10% slabiji , ili 10% kvaliteniji od Vranjesa i Bicakcica, ali nista sto pravi bitnu razliku. Uz to su bili najbolji pojedinci.
Ta dva beka ne mogu biti razlog da S.Irska ima 20 kornera, mi jedan. Da imaju preko 25 suteva na gol, mi pet.
Realno, taj hendikep ne moze biti razlog da izgledamo kao amateri, i to amateri protiv S. Irske, ne protiv Njemacke.
Luksembrg, Malta pruzaju bolje partije protiv S.Irske, nego sto smo mi pruzili.
Sramota je traziti opravdanje za onakvu igru, u nedostatku standardnih bekova.
Pobijedili jesmo, Prosinecki nije polozio ispit.
Idemo dalje, vidjecemo hoce li izvuci pouke.
Šefe, moderni nogomet se oslanja na bočne pozicije. Krila i bekovi su oslonci igre, zajedno s centralnim veznjacima.
Imati dva dobra beka ti više znači nego imati dva dobra napadača. Mi smo danas imali dva beka od kojih je jedan tu poziciju igrao prije milion godina i drugog koji nikad nije igrao s ovom ekipom. Kad bekovi ne odrađuju svoje defanzivne zadatke sva se igra raspada, nema ni odbrane, nema ni tranzicije, nema ničeg...Ovo je danas dobro prošlo samo zato što smo igrali protiv impotentnih drvosječa kojima je pojam napada ubacivanje u bunar. Protiv Austrije bi s ovom igrom već u prvom polivremenu popili trojku. Sreća da se pravi igrači vraćaju.
Majstore, znam ja na cemu se bazira moderni nogomet.
Selektor treba da postavi igru tako da amortizuje nedostatke za koje zna.
Nemoguce je da reprezentacija Bih, koja je tri puta skuplja od S.Irske, odjednom izgleda kao Andora, jer joj fale 2 igraca!?
Da ne budem general poslije bitke i govorim sta je trebao, ali je selektorov posao da zna da prevazidje takve hendikepe, ponavljam, jer igramo protv S. Irske, ne Njemacke.
Da ne ulazimo u diskusiju kolika je njegova greska, sto smo u takvoj situaciji s igrackim kadrom.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 sep 2018, 20:44

JonSnow je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Nije ovo pljuvanje, cinjenica je da nismo bili hendikepirani, koliko smo lose igrali.
Falili su nam lijevi i desni bek. Sto se stopera tice, Zukanovic i Sunjic su 10% slabiji , ili 10% kvaliteniji od Vranjesa i Bicakcica, ali nista sto pravi bitnu razliku. Uz to su bili najbolji pojedinci.
Ta dva beka ne mogu biti razlog da S.Irska ima 20 kornera, mi jedan. Da imaju preko 25 suteva na gol, mi pet.
Realno, taj hendikep ne moze biti razlog da izgledamo kao amateri, i to amateri protiv S. Irske, ne protiv Njemacke.
Luksembrg, Malta pruzaju bolje partije protiv S.Irske, nego sto smo mi pruzili.
Sramota je traziti opravdanje za onakvu igru, u nedostatku standardnih bekova.
Pobijedili jesmo, Prosinecki nije polozio ispit.
Idemo dalje, vidjecemo hoce li izvuci pouke.
Šefe, moderni nogomet se oslanja na bočne pozicije. Krila i bekovi su oslonci igre, zajedno s centralnim veznjacima.
Imati dva dobra beka ti više znači nego imati dva dobra napadača. Mi smo danas imali dva beka od kojih je jedan tu poziciju igrao prije milion godina i drugog koji nikad nije igrao s ovom ekipom. Kad bekovi ne odrađuju svoje defanzivne zadatke sva se igra raspada, nema ni odbrane, nema ni tranzicije, nema ničeg...Ovo je danas dobro prošlo samo zato što smo igrali protiv impotentnih drvosječa kojima je pojam napada ubacivanje u bunar. Protiv Austrije bi s ovom igrom već u prvom polivremenu popili trojku. Sreća da se pravi igrači vraćaju.
Mozes mi reci ko se vraca osim Todora?
Vranjes, Bico - povrede. Sta je sa Nasticem? Gori od Civica ne moze biti? Bolje da Bevab igra nego ovaj Civic?
Protiv Austrije sa ovom igrom i postavkom, bi sigurno popli 3 komada.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 08 sep 2018, 20:45

Vraća se Besic u sredinu.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 sep 2018, 20:46

dubrovnik je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: To ti propisivas tapije kakvi navijaci trebaju BiH.
Ajde jadan nebio odmakni se od mene.
Evo 6 utakmica cekas poraz da drzis govore. Pricekaj jos jednu mozda konacno pogodis.
Navijaci lika i nedjela Roeberta Menadzerskog nisu dobrodosli, vama ce za taj poraz opet opravdanje biti drzava, vize, domaci treneri, kvalitet trave po Tuzli, Zenici, Banja Luci a ne amaterizam nesposobnog selektora.
Da je bar prenio 10% od one slatke price na djela valjalo bi nam svima, ali ocito je da ne zna ili nema vremena jer glodje zaporke.
Covjece smiri se i okani me se. Izgubit cemo utakmicu ima vremena pa ce ti biti lakse.
Nije bilo dobro veceras nisam corav.
Samo se brate okani mene.
Meni nece biti lakse, ja sam navijac BiH a ne lika i nedjela kvazitrenera. Mene boli ovakva pobjeda bez igre, bez ideje, bez icega.
Samo nemoj vise velicati propalicu i fakturisati njegovo neznanje situacijom u drzavi i bit ce OK.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 sep 2018, 20:48

Pozvao je povrijedjenog Bicakcica, povrijedjenog Nastica, povrijedjenog Civica , Vranjes je zadnju utakmicu odigrao 2 sedmice prije okupljanja, tako da se i za njegovu povredu moralo znati.
Nije provjereno stanje s kartonima kod Todorovica :roll:
I pored svega, nije se nista uradilo na pozivu novim igracima!?

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 sep 2018, 20:58

bhsport je napisao/la: Mozes mi reci ko se vraca osim Todora?
Vranjes, Bico - povrede. Sta je sa Nasticem? Gori od Civica ne moze biti? Bolje da Bevab igra nego ovaj Civic?
Dovoljno je i to. Todor ide na beka, ludi Bešić u sredinu i već će nam dvije linije izgledat ok. Bolje je da nam puše po jednom beku nego po dva.
Selektor je pogriješio jer nije mislio na ovo što se desilo to je istina, ali ja ga neću odmah razapet za razliku od tebe. Svi su selektori od mene imali podršku dok nisu počeli prosipat bodove na amaterima i dok nas nisu počeli **** u zdrav mozak pa tako će biti sa Prosinečkim. Pobjeda protiv ovih neugodnih drvosječa je jako daleko od onoga šta su Safet i Meša u svom ludilu radili.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 sep 2018, 21:03

JonSnow je napisao/la:
Dovoljno je i to. Todor ide na beka, ludi Bešić u sredinu i već će nam dvije linije izgledat ok. Bolje je da nam puše po jednom beku nego po dva.
Selektor je pogriješio jer nije mislio na ovo što se desilo to je istina, ali ja ga neću odmah razapet za razliku od tebe. Svi su selektori od mene imali podršku dok nisu počeli prosipat bodove na amaterima i dok nas nisu počeli **** u zdrav mozak pa tako će biti sa Prosinečkim. Pobjeda protiv ovih neugodnih drvosječa je jako daleko od onoga šta su Safet i Meša u svom ludilu radili.
Naravno da ima podrsku, niko ne poziva na smjenu, taman posla.
Ali se mora priznati da snosi odgovornost za nikakvu igru, za losu kadrovsku "politiku". Bolje da ga sada kritikujemo, nego kada bude kasno..

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 08 sep 2018, 21:04

napokon da dobijemo i nekog ko ce nas pomjereti na fifa rang listi sa ovog usranog 40. mjesta
Zarathustra

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 sep 2018, 21:33

JonSnow je napisao/la:
Bilo bi dobro da zovne i Memisevica kao alternativu na stoperu.
Moze li Nastic biti spreman?
Razapeo ga danas jesam zbog sve price i bajki koje je on pricao oko posjeda lopte i njegovi poltroni po forumu. Treba razapeti, pa nismo djeca da nam bajke pricaju i na kraju jos imaju obraza kriviti drzavu za fijasko od igre danas.
Tri boda je donio koja bi mogla puno znaciti ako se uozbilji i pocne da radi. Probati ostati neporazeni protiv Austrije, nadam se da ce Pjanic moci igrati.
Safetovu partiju u Parizu dugo nece niko nadmasiti ili Mesinu u Grckoj gdje smo trebali dobiti 3 razlike. Ali ni njihove najlosije partije (Izrael i Kipar) su igrom bile bolje od ovog danas, jednostavno nikad ni proti koga nismo bili ovoliko podredjeni a igrali smo sa Brazilom 2 puta, sa Argentinom 4 puta, sa Italijom, Njemackom, Spanijom i Portugalom.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 21:36

Govorilo se za Nastića da bi mogao biti spreman, mada ja vjerujem da Ćivić neće biti ovako loš protiv Austrije, ovo je jednostavno to vatreno krštenje u vidi prve zvanične utakmice, gdje te protivnik stisne i ubije, čak ni neki dugogodišnji reprezentativci nisu bili na nivou.

Nije da ga branim al' ono ne bih ga ni kudio previše.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 sep 2018, 21:38

Raonffa je napisao/la:mada ja vjerujem da Ćivić neće biti ovako loš protiv Austrije
hoce.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 sep 2018, 21:45

dubrovnik je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ovako je bilo i kad je Meša tek preuzeo, s početka loša igra, užasna ali nekako smo pobjeđivali i bilo nas je par koji smo govorili da ne valja, neće ovako dovijeka ali su nas napadali govoreći isto ovo što i danas. Bitna je pobjeda, loš sastav... tek kasnije su vidjeli da nema igre, da je sve demagogija. Hoću reći, da kad je nešto loše to je loše i ne treba tražiti neka opravdanja već objektivno sagledati.

Sa ovim sastavom teško da bolje može ali mogao je biti bolji sastav. Morao je postojati neki rezervni sastav, nekih još igrača da mogu igrati a ne ovako da nemaš koga staviti u odbranu jer samo kod nas ima da nas iznenadi što se neko povrijedio. Ne mislimo 2-3 koraka unaprijed.

Ali definitvno Robi zaslužuje još koju utakmicu da vidimo na ćemu smo, najbitnija stvar je da vidimo da li uči iz vlastiti grešaka jer ako to bude onda je dobro jer nije problem napraviti grešku već je nevidjeti.
Da malo trznete politicare da ne trebaju vize za zemlje koje su sat vremena letom daleko kao sto trzate Robija za pobjede nigdje nam kraja ne bi bilo.
Povrijedilo se pola obrane u zadnjim utakmicama pred okupljanje.
Da trznete domace trenere kao sto trzate Robija pa da proizvedu kakvog beka a ne da u najboljim klubovima u BiH bekove igraju polovnjaci iz Srbije i Hrvatske. Da na kraju krajeva budemo samo posteni i prestanemo ga hebat za sve sto jest i nije kriv gdje bi nam bio kraj.
Mozda nam je njegova "greska" sa Begovicem danas donijela srecu. Igraca utakmice pola forumasa nije zeljelo na golu. Hrabre i postene prati sreca.
Nije danas bilo dobro to i slijepac vidi ali pitanje je da li je moglo biti bolje? Ocemo i EP sa mladim pa Gojak i ekipa ne dolaze u obzir za ove utakmice.
I gdje su te stotine igraca koje je Bazdarevic zvao i uigravao. Vidim da su bekove danas igrali prinudno igraci. Nema tih Mesinih uigranih sa rezervnih spiskova. Pomalo momci imat cemo ga kad pljuvati ako stvarno zasluzi.
Trzam ja i političare, ne branim ih. Nije moj posao da razmišljam o sastavu, igri, taktici i on za to prima veliku platu i kao takav zaslužuje kritiku. Da je to moj posao ja ne bih dozvolio da ostanem na samo 3 igrača u odbrani već bih imao neki rezervni spisak, gdje bih se koliko toliko osigurao. Zašto nije mogao biti pozvan Sušić da igra beka? Bolje da igra to igrač kojem je to prirodna pozicija nego veznjak. O svim tim stvarima je trebao da misli Robi, cijeli plan S. Irska je odrađen amaterski, od sastava pa do igre. Samo se nadam da će se popraviti i da ćemo zaigrati mnogo bolje u nastavku jer isti nam je cilj a to je da budemo na EP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 21:54

mirzatele je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:mada ja vjerujem da Ćivić neće biti ovako loš protiv Austrije
hoce.
Ok.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 08 sep 2018, 21:58

ja bih ga samo volio pitati da li jos uvijek, poslije ovoga danas, misli da smo dobra ekipa,kako ponavlja evo 8 mjeseci.

sacekati cemo austriju u nadi da ce biti bolje ali ljudi ne zezajte, otvorite oci, kakva crna taktika i ideja, ovo je danas bilo ispod svakog nivoa.
U zivotu nisam gledo tekmu da je ovoliko losiji tim na kraju pobijedio.

sto se mene tice, ne moram ni cekati kraj tekme u utorak da vidim hoce li biti nesto od roberta i nas na euru 2020. ukoliko ne napravi nekoliko izmjena u sastavu, pisi propalo.
nastic lijevo, todor desno, besic u sredinu, krunic/prcic unutra.

mene je cimirot fascinirao, jel taj covjek igrao uopste:-)

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 sep 2018, 22:09

ne valja pobjeda kad igramo dobro - los protivnik.
ne valja npobjeda kad igramo lose - sreca.
:lol:
po pozicijama nekih igraca se moze vidjeti da nije ovo ona bih sa pripremnih utakmica jer jednostavno fali previse igraca. a vecina otkazala pred okupljanje pa se vize nisu mogle zavrsiti za eventualno naknadno pozvane. vec protiv austrije bi trebalo da lici na nesto bolje.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 sep 2018, 22:14

Zasto ste pojedini toliko uvjereni u bolju igru protiv Austrije? Ko nam se to vraca u ekipu, na cemu gajite taj optimizam posle danasnjeg antifudbala?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 08 sep 2018, 22:15

ElCartel11 je napisao/la:Zasto ste pojedini toliko uvjereni u bolju igru protiv Austrije? Ko nam se to vraca u ekipu, na cemu gajite taj optimizam posle danasnjeg antifudbala?
Postoje loši dani i dobri dani

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 08 sep 2018, 22:18

xinxee je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Zasto ste pojedini toliko uvjereni u bolju igru protiv Austrije? Ko nam se to vraca u ekipu, na cemu gajite taj optimizam posle danasnjeg antifudbala?
Postoje loši dani i dobri dani
Nama je danaa bio dobar dan, teško se nama kad bude loš...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 sep 2018, 22:19

.................................Šehić................................
Todorovic.........Šunjić.......Zukanović......Čivić
..........................................................................
.................Bešić..................Sarić...................
..............................Pjanić...............................
Višća..................................................Duljević
.............................Džeko................................

Pretpostavljam da ce ovako biti.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Cwirek, Edincapitano, Goalgetter, Vaya i 45 gostiju.