Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Raonffa
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 22:41

Tristan10 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
bhpremierliga12 je napisao/la: To si u pravu, to sam i napisao danas kad smo zabili gol, kao da prackom pogodi Dzeku sa loptom, ali u globalu gledano veoma lose, nezainteresovano, mlako..Bas sad gledam highlightse protiv Rumunije u Zenici 2011. godine, trci Pjana ubi se, dribla, sve radi i onda pogledas ovo danas, gdje je 10x bolji igrac nego sto je bio prije 7 godina, ali nista..
Pjanić općenito od kako je stigao u Juventus nije više onaj Pjanić koji se dosta kreće i ide prema naprijed. Od njega su u Juventusu napravili pravog 'registu' igrača koji ordinira iz dubine, diktira tempo igre i pronalazi najbolja i najjednostavnija rješenja u datom trenutku, i prije svega postao je puno puno defanzivno odgovorniji nego što je bio prije.

On općenito u našoj reprezentaciji, u ovakvim okolnostima i sa ovakvim saigračima, neće vjerovatno nikada pružati partije kao u Juventusu jer jednostavno njemu trebaju kvalitetni saigrači da bi on sam došao do izražaja. Nije više to toliko ni do one stare naše floskule da mu "trebaju dva igrača u sredini da trče za njega" nego mu trebaju prije svega dva igrača u sredini da trče za sebe, da koriste prostor kako bih on mogao kvalitetno upošljavati, da ne govorim koliko mu u našoj repki trebaju ofanzivno kvalitetni bekovi koji mu nude dvije dodatne opcije za razagrivanje, a kod nas ih nema ili barem još nije odigrao zvaničnu utakmicu gdje ih ima (Todor i Seo da su na raspolaganju).

I ono najjednostavnije za kraj, pogotovo od njega nećemo dobiti ništa ako nemamo kontrolu lopte i ako se branimo. Naša raja konta da je on Modrić i da on može jednako kvalitetno kao Modrić iznositi loptu do naših ofanzivaca (što smo viđali od Luke na nedavno završenom prvenstvu, iz defanzive on iznese loptu i pokrene strašan kontranapad Hrvatske), al' tu žestoko griješe nije on ni blizu taj tip veznjaka. Ako ćemo o susjedima, najsličniji je Rakitiću, al' Rakitić pored sebe ima Modrića i Brozovića i on zato može igrati kvalitetno i rasterećenije u reprezentaciji, isto kao u klubu. Baš bih volio vidjeti Ivana u veznom redu sa Cimirotom i Sarićem, sumnjam da bi odigrao išta kvalitetnije od Pjanića, pogotovo danas i pogotovo u ovakvim okolnostima.
To je ono sto sam i rekao, fali mu kvalitetniji suigraci na sredini terena koji obavljaju prljav posao kao Matuidi i Khedira. Takav posao je mogao jedan Z Bajramovic obavljati. Iako igra defanzivnije, njemu svakako trebaju suigraci koji su fizicki dosta markantniji da on dodje do izrazaja.
Bešić može proći, pogotovo Bešić od danas koji je bio i rastrčan i borben, uglavnom stari dobri Bešić al' nažalost zavaljen na desnog beka da krpi rupe. Takav Bešić njemu može biti od koristi, samo mora se pronaći još jedan igrač u sredini uz njih dvojicu, ja tipujem na Krunića, volio bih vidjeti tu trojku protiv Austrije.

Mi u veznom redu da imamo dva Bešića i Pjanića, naša sredina bi izgledala dosta bolje i sam Pjanić bi bio bolji bar za 30-40%.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 08 sep 2018, 22:42

Zasto se Prcic ne koristi?
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 sep 2018, 22:45

Ovo da Pjanić ne trči i da se ne izvlači po loptu je tolika neistina da se zapitam da li mi to gledamo iste utakmice. Ne uzimaj za uzorak samo ovu utakmicu gdje se niko nije istaknuo, uzmi sve ostale mada je i danas bio najsvjetlija tačka u u očajnoj sredini.

On radi identičan posao u reprezentaciji kao i u Juventusu samo što je drugačije igrati u klubu, a drugačije među Sarićem i Cimirotom.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 22:49

rope11 je napisao/la:Ovo da Pjanić ne trči i da se ne izvlači po loptu je tolika neistina da se zapitam da li mi to gledamo iste utakmice. Ne uzimaj za uzorak samo ovu utakmicu gdje se niko nije istaknuo, uzmi sve ostale mada je i danas bio najsvjetlija tačka u u očajnoj sredini.

On radi identičan posao u reprezentaciji kao i u Juventusu samo što je drugačije igrati u klubu, a drugačije među Sarićem i Cimirotom.
Ne znam kome se obraćaš, ako misliš na mene, ja sam rekao da Pjanić više ne trči prema naprijed onako bezglavo kako je prije znao raditi, pa izgubi loptu pa onda propuh nazad, sada je puno ekonomičniji.

Nigdje nisam rekao da se ne otvara i da ne trči, trči u onom smislu da je statičan na terenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 08 sep 2018, 22:49

rope11 je napisao/la:Ovo da Pjanić ne trči i da se ne izvlači po loptu je tolika neistina da se zapitam da li mi to gledamo iste utakmice. Ne uzimaj za uzorak samo ovu utakmicu gdje se niko nije istaknuo, uzmi sve ostale mada je i danas bio najsvjetlija tačka u u očajnoj sredini.

ma glupost, nemaju pametnija posla nego sr.ati po nasem najboljem veznjaku ikad, jednostavno lik nema s kim igrat u veznom redu, a i kao takav odlicno igra, danas je bio nas najbolji igrac mozda uz edina i zukanovica...
ma nije faraone na tebe mislio

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 sep 2018, 22:51

Ja bih Viscu stavio na lijevog beka.
On igra s obje noge, disciplinovan je, brz, siguran sam da ce bolje odraditi od poluamatera Civica. Izbora nemamo, Civic ne bi smio igrati protiv Austrije.
Na Viscino mjesto staviti Zakarica ili Krunica, uz Todorovica desno i Besica u sredini, moglo bi se igrati.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 sep 2018, 22:53

DrFilgud je napisao/la:Ja bih Viscu stavio na lijevog beka.
On igra s obje noge, disciplinovan je, brz, siguran sam da ce bolje odraditi od poluamatera Civica. Izbora nemamo, Civic ne bi smio igrati protiv Austrije.
Na Viscino mjesto staviti Zakarica ili Krunica, uz Todorovica desno i Besica u sredini, moglo bi se igrati.
Visca, lijevi bek? :crazy:

Ako mora nek tu stavi Zukanovica.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 08 sep 2018, 22:54

Besic je isto dobar, ali nije to nivo Bajramovica. Jer problem nastaje kad imas primjera radi Pjanic, Cimirot, Besic. Ni tu nismo dominantni. Trio Loncar, Pjanic, Gojak je meni nesto sto moze da obecava. Loncar ima tu fiziku, visok, moze da popuni teren, Pjanic mozak koji se isto dosta dobro krece, i Gojak koji moze loptu da povuce prema naprijed.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 22:56

Ma ne treba izmišljati pozicije igračima osim ako nije nužno. Ako imaš jednog pravog lijevog beka, pa kakav god bio, bolje je da ga staviš nego bilo kojeg drugog igrača kojem bi to bila neprirodna pozicija.

Vidjeli ste danas kada je Zakarić ušao, ispada k'o iz tramvaja u situacijama 1 na 1, kao i Bešić par puta u prvom poluvremenu. A recimo Ćivić, za kojeg je utisak da je bio najgori, uopšte nije toliko ispadao koliko je imao panične i nerezonske reakcije kada lopta dođe do njega, znači ogromna je razlika između toga.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 sep 2018, 22:57

Vucevich je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Ja bih Viscu stavio na lijevog beka.
Visca, lijevi bek? :crazy:

Ako mora nek tu stavi Zukanovica.
Visca je u Istanbulu igrao desnog beka,zasto ne bi mogao zakrpiti poziciju lijevog?
Ima sve sto treba.
Koga ces na stopera ako Zukanovica prebacis na beka? Da rasparimo jedini dio ekipe koji funkcionise.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 08 sep 2018, 22:58

Vucevich je napisao/la:Nakon sto se zavrse U21 kvalifikacije treba Loncara prikljuciti A-reprezentaciji, siguran sam da ne bi bio nista gori od Cimirota ili Sarica.
zajedno sa marinovicem
Zarathustra

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 sep 2018, 22:58

Tristan10 je napisao/la:Besic je isto dobar, ali nije to nivo Bajramovica. Jer problem nastaje kad imas primjera radi Pjanic, Cimirot, Besic. Ni tu nismo dominantni. Trio Loncar, Pjanic, Gojak je meni nesto sto moze da obecava. Loncar ima tu fiziku, visok, moze da popuni teren, Pjanic mozak koji se isto dosta dobro krece, i Gojak koji moze loptu da povuce prema naprijed.
Opcije na sredini terena trebaju biti: Besic, Pjanic, Prcic, Krunic, Loncar, Gojak, Catakovic.

Cimirot i Saric nisu potrebni.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 23:00

Tristan10 je napisao/la:Besic je isto dobar, ali nije to nivo Bajramovica. Jer problem nastaje kad imas primjera radi Pjanic, Cimirot, Besic. Ni tu nismo dominantni. Trio Loncar, Pjanic, Gojak je meni nesto sto moze da obecava. Loncar ima tu fiziku, visok, moze da popuni teren, Pjanic mozak koji se isto dosta dobro krece, i Gojak koji moze loptu da povuce prema naprijed.
Nismo dominantni jer Cimirot ne pruža ništa u reprezentaciji, baš ono goli prosjek ništa kvalitetnije partije nego birvaktile Hadžić ili Jajalo. Treba taj neki treći igrač koji ima muda, koji se nudi, koji trči, u ovom rosteru mi se čini da je to Krunić najbliže, a Gojak i Lončar definitivno u bližoj budućnosti trebaju biti tu blizu prvih 11.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 sep 2018, 23:00

Raonffa je napisao/la:

Ne znam kome se obraćaš, ako misliš na mene, ja sam rekao da Pjanić više ne trči prema naprijed onako bezglavo kako je prije znao raditi, pa izgubi loptu pa onda propuh nazad, sada je puno ekonomičniji.

Nigdje nisam rekao da se ne otvara i da ne trči, trči u onom smislu da je statičan na terenu.
Ko bolan tebi išta priča, govorim ovom iznad tebe što je pisao. :mrgreen:

Ovdje neki predstavljaju kao da Pjanić čuda pravi u Juventusu, a u stvari frajer igra identičnu rolu kao ovdje samo što logično više njegove igre i potezi dođu do izražaja u jednom Juventusu nego u reprezentaciji sa igračima žnj kvalitete. Nije on Neymar ni Messi da ti pamet stane od njegovih poteza, on je regista koji svoj posao obavlja u skladu sa mogućnostima, pa često i iznad toga.
I opet je po mom mišljenju znatno digao nivo igara u reprezentaciji u posljednih par godina i uz Džeku je bez sumnje najbitniji kotačić ove ekipe.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 08 sep 2018, 23:08

Raonffa je napisao/la:
Nismo dominantni jer Cimirot ne pruža ništa u reprezentaciji, baš ono goli prosjek ništa kvalitetnije partije nego birvaktile Hadžić ili Jajalo. Treba taj neki treći igrač koji ima muda, koji se nudi, koji trči, u ovom rosteru mi se čini da je to Krunić najbliže, a Gojak i Lončar definitivno u bližoj budućnosti trebaju biti tu blizu prvih 11.
Stvarno me Cimirot razočarao. Baš jedini od svih "novajlija" niti u jednoj utakmici nije pokazao ništa.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 23:12

tobaccos je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Stvarno me Cimirot razočarao. Baš jedini od svih "novajlija" niti u jednoj utakmici nije pokazao ništa.
I mene je yebiga, pratim ga još od vremena kada je počinjao u Leotaru, pa Sarajevo, i znam da je dečko imao taj kvalitet, napravio solidan transfer u Paok, igrao tamo redovno al' jednostavno negdje se pogubio u svemu tome.

@Roup

Šta ja znam, moraš definisati :kafa:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 sep 2018, 23:14

Hadzic bi bolje odigrao od Cimirota danas.

On je imao odlicnih partija, recimo protiv Belgije u Zenici.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 08 sep 2018, 23:21

Vucevich je napisao/la:Hadzic bi bolje odigrao od Cimirota danas.

Igrajući stopera
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2018, 23:21

Protiv Velsa u gostima, kada je igrao stopera u paru sa Šunjićem, super je odigrao. Isto tako čini mi se da je igrao i kada smo dobili Vels kući 2:0, i tada je odigrao vrlo dobru utakmicu.

Njegova najveća greška je što je uletio u reprezentaciju kada nije smio, tik pred prvenstvo u Brazilu, isto kao i Sušić, tada se nije smjela dirati ekipa koja je izborila to prvenstvo.

A inače ni on ni Tino nisu vala ništa lošije partije pružali od svih ostalih naših veznjaka zadnjih 10ak godina izuzev Pjanića, Misketa, Medunjanina, Salihovića, Zahirovića, Bešića i Rahimića, a koliko je još pored njih prodefilovalo veznjaka koji su bili neprimjetni al' nisu bili popljuvani kao ova dvojka, evo u prvom redu Cimirot, Jajalo, Milošević, Milićević, sve u zadnjih godinu-dvije.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 sep 2018, 23:25

Rokoko87 je napisao/la:

Igrajući stopera
Pa da, na neprirodnoj poziciji je bio medu najboljim na terenu.

Cimirot u prirodnoj poziciji je u svakoj utakmici najgori igrac na terenu u reprezentativnom dresu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, InatSilniBosanski, Jarodwest, napapijri1987, Taree, Tihi, zikerrz21 i 85 gostiju.