Bešić može proći, pogotovo Bešić od danas koji je bio i rastrčan i borben, uglavnom stari dobri Bešić al' nažalost zavaljen na desnog beka da krpi rupe. Takav Bešić njemu može biti od koristi, samo mora se pronaći još jedan igrač u sredini uz njih dvojicu, ja tipujem na Krunića, volio bih vidjeti tu trojku protiv Austrije.Tristan10 je napisao/la:To je ono sto sam i rekao, fali mu kvalitetniji suigraci na sredini terena koji obavljaju prljav posao kao Matuidi i Khedira. Takav posao je mogao jedan Z Bajramovic obavljati. Iako igra defanzivnije, njemu svakako trebaju suigraci koji su fizicki dosta markantniji da on dodje do izrazaja.Raonffa je napisao/la:Pjanić općenito od kako je stigao u Juventus nije više onaj Pjanić koji se dosta kreće i ide prema naprijed. Od njega su u Juventusu napravili pravog 'registu' igrača koji ordinira iz dubine, diktira tempo igre i pronalazi najbolja i najjednostavnija rješenja u datom trenutku, i prije svega postao je puno puno defanzivno odgovorniji nego što je bio prije.bhpremierliga12 je napisao/la: To si u pravu, to sam i napisao danas kad smo zabili gol, kao da prackom pogodi Dzeku sa loptom, ali u globalu gledano veoma lose, nezainteresovano, mlako..Bas sad gledam highlightse protiv Rumunije u Zenici 2011. godine, trci Pjana ubi se, dribla, sve radi i onda pogledas ovo danas, gdje je 10x bolji igrac nego sto je bio prije 7 godina, ali nista..
On općenito u našoj reprezentaciji, u ovakvim okolnostima i sa ovakvim saigračima, neće vjerovatno nikada pružati partije kao u Juventusu jer jednostavno njemu trebaju kvalitetni saigrači da bi on sam došao do izražaja. Nije više to toliko ni do one stare naše floskule da mu "trebaju dva igrača u sredini da trče za njega" nego mu trebaju prije svega dva igrača u sredini da trče za sebe, da koriste prostor kako bih on mogao kvalitetno upošljavati, da ne govorim koliko mu u našoj repki trebaju ofanzivno kvalitetni bekovi koji mu nude dvije dodatne opcije za razagrivanje, a kod nas ih nema ili barem još nije odigrao zvaničnu utakmicu gdje ih ima (Todor i Seo da su na raspolaganju).
I ono najjednostavnije za kraj, pogotovo od njega nećemo dobiti ništa ako nemamo kontrolu lopte i ako se branimo. Naša raja konta da je on Modrić i da on može jednako kvalitetno kao Modrić iznositi loptu do naših ofanzivaca (što smo viđali od Luke na nedavno završenom prvenstvu, iz defanzive on iznese loptu i pokrene strašan kontranapad Hrvatske), al' tu žestoko griješe nije on ni blizu taj tip veznjaka. Ako ćemo o susjedima, najsličniji je Rakitiću, al' Rakitić pored sebe ima Modrića i Brozovića i on zato može igrati kvalitetno i rasterećenije u reprezentaciji, isto kao u klubu. Baš bih volio vidjeti Ivana u veznom redu sa Cimirotom i Sarićem, sumnjam da bi odigrao išta kvalitetnije od Pjanića, pogotovo danas i pogotovo u ovakvim okolnostima.
Mi u veznom redu da imamo dva Bešića i Pjanića, naša sredina bi izgledala dosta bolje i sam Pjanić bi bio bolji bar za 30-40%.