Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Raonffa
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la Raonffa » 13 sep 2018, 20:27

invincible1921 je napisao/la:Fkt sto kikanovicc nije vise igro. Ovi finci su se ubili da im on jedno 22 ubaci za polivrijeme
Pa ne može pored vječnog bitnog igrača Miloševića, taj je sto godina u reprezentaciji, sto godina se od njega očekuje da bude neki treći-četvrti igrač u reprezentaciji, i on sto godina među najgorima na utakmicama. Najmrži igrač definitivno!

Nebitno je apsolutno to da li će biti među glavnim igračima (kao što je bio slučaj na EB 2015) ili će biti onaj igrač od kojeg se očekuje nekih 10ak poena, on će uvijek podbaciti.

Al' eto iz nekog razloga on je iznova i iznova uvijek u rosteru, uvijek se imaju ista očekivanja od njega, dok paralelno sa tim nije problem razapeti ni Musu ni Jusufa, ni Lazića ni Vrabca, ni Atića, samo je fucking Minja Milošević nedodirljiv!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 13 sep 2018, 20:28

mirzatele je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Dule ne bi izgubio ;)

ispravio sam ti post
Ma ne možeš ni Repešu kriviti toliko, ali garantujem da bi Dule uvidio neke stvari i držao Juku, Musu i Kikana koliko je potrebno da im se odupre
nerminh74 je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Dule ne bi ovako naivno izgubio ;)
Pa izgubio je od raspale belgije skoro na preslikan nacin
Raspala Belgija sa par solidnih igrača, a mi nismo sa Kikanom samim, daj ba... ;)
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 13 sep 2018, 20:28

nerminh74 je napisao/la:
Jest al sa raspalom bosnom, bez Nurkica, Muse itd.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 sep 2018, 20:29

Pripremali smo se za ovu utakmicu i stavili smo poseban fokus na tranziciju u defanzivi i na sprječavanje otvorenih šuteva.
Dalo se primjetiti.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 13 sep 2018, 20:29

nerminh74 je napisao/la:
Sa kakvom ekipom ??? , Pa Dule je dosao ovdje ne znam ni ja kako ko je sve igrao
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 sep 2018, 20:32

Repeša niti je šta konkretno preduzeo da se zaustavi vanjski šut Finaca, niti se probao spustit ritam igre. Nego se još ušlo od starta u trku s Fincima. Mislim ne znam opšte šta je čovjek zamislio i probao? Ekipa se jeste borila, ali katastrofalna gubljenja lopte su bila fatalna. Pa ono se prosto ne može onako dešavati. Greške Lazića, Atića, Vrabca, pa i Miloševića....Na kraju je bilo morala, ali onda ti stvarno treba čudo.
Naravno s Vujoševićem bi ovo bolje izgledalo. Vujošević je dosta toga dobrog napravio i spriječen je bar taj horor scenario u pretkvalifikacijama.
U ovim kvalifikacijama se ionako trebalo desiti čudo. Košarkaška repka nas je često znala pozitivno iznenaditi, sada nedostaje širine...U ovim svim zavrzlamama oko termina i isporuke igrača jednostavno se ne snalazimo, niti se možemo snaći. U košarci su mnoge stvari krenule naopako, od naturalizacija, gdje su naravno pare presudne, preko dodjeljivanja ranije wild cards ekipama za svjetska prvenstva koje isto faktički ponude dobru lovu itd, itd.

Treba dostojanstveno odigrati kvalifikacije do kraja, a u budućnosti s određenim naporima se mogu uhvatiti neki turniri. U košarci uvijek ima neke nade kada je naša reprezentacija u pitanju...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 sep 2018, 20:33

Edin Atic 30 minuta
Jusuf Nurkic 20 minuta

:rol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2018, 20:36

Kajzer10 je napisao/la:Edin Atic 30 minuta
Jusuf Nurkic 20 minuta

:rol:
Jasmin rotirka repesa, on ka da vodi onu cedevitu sa jusufom od prije 4 godine pa jusuf nema snage za bare 25+ minuta
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 sep 2018, 20:37

Salih1984 je napisao/la:Moze li neko nama sto nismo gledali utakmicu reci sta je musa uradio?
Zahvaljujuci Kikanu i Juki, uspjeli smo konsolidovat odbranu, te za 4minute smanjili sa -21, na -4, i onda Musa fula slobodno, iako su ovi bili totalno izgubljeni, i ganjali bi sigurno neku tricu preko ruke Salina, jer nisu zadnjih 5min mogli nista u napadu. Onda na nekih 20ak sekundi prije kraja imamo cistu kontru, nakon opet sjajne odbrane Nurkica i skoka, Musa, umjesto da se lagano vratimo na -2 i igramo penal zavrsnicu, ili nekako dodjemo do lopte presingom, baca loptu 5m od najisturenijeg igraca( Lazic cini mi se).

Forsirao je, ali je igrao ok, uopce nije znao igrat pick and roll sa Nurkicem, na cemu nam se trebala zasnivat igra, i imao sam osjecaj da ce mu Nurkic u jednom trenutku prestat radit blokove, jer ne znam da li je iti jedan iskoristio. Pa covjek je jedan od najboljih u tom segmentu u NBA, a ovoj nejjaci iz Finske je cupao rebra, za badava. :crazy:
Solidna partija, ali dosta vise se ocekivalo od njega. Mislim da bi dosta vise sansi imali da je Gordic, cak i bez muse bio na terenu. Jednostavno je Nurkic bio klasa iznad svih njihovih igraca, ali nije ni Cousins, da sam dribla od sredine terena.

Sve u svemu, falio nam je bilo kakav play, koji bi mogao igrat pick and roll sa Nurkicem, jer su ovi napravili jedno 17 licnih na istom,a niti jednom ga nisu zaustavili kako treba.

Znaci, kao sto neko rece, ja znam momke koji se onako amaterski bave kosarkom i igranjem termina i turnira, i mislim da su u 80% segmenata igre bolji od Vrabca i Lazica. Ne znam kako oni mogu igrat profesionalnu kosarku sa ovakvim nivoom. Ne pratim ih u klubovima, ali ovo je sramota. Repesa je tek 6min do kraja shvatio sta trebamo zapravo radit u odbrani. Svakim sljedecim dodavanjem i propustenim sutem za tricu, fincima pada 10% sanse za poentiranjem.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 13 sep 2018, 20:37

KapitenK je napisao/la:Nevjerovatno da mi s Jusufom nismo uopšte vrtili pick and roll. Nevjerovatno!
Ne samo da nismo vrtili, vec nismo ni pokusali. Glavni razlog toga je Musino igranje playmakera. Svima je poznato da on ne moze na desnu stranu, a Finci mu zatvore lijevu, pa se on onda mora vracati 10 metara unazad da bi sacuvao loptu. Glavni krivac i za to je Repesa, koji nije uvodio klasicne playeve u igru. Musa zbog toga nije mogao ni trojke da sutira, jer nije imao nijedan otvoren sut - nije se kretao kroz blokove. Repesa je ovom igrom osakatio i njega i Nurkica. Ja sam ocekivao da ce Musa kao PG igrati maksimalno 10 minuta, ali 35 je van svake pameti.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 13 sep 2018, 20:37

Trebaju nama jos najmanje 3-4 igraca koji igraju u solidnim evropskim klubovima za plasman na svjetsko,niko sa igracima kao vrabac,hasandic itd nije proso na svjetsko

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 13 sep 2018, 20:39

Al akd pomislis kako bi to bila odlicna ekipa sa Gordic,Djedovic,Musa, Kikanovic, NUrk.. jos da je Mirza zdrav, eh nikako da spojimo jednu dobru ekipu... Ova ekipa je puna neinteligentnih igrača, zaista nije mi jasno toliko utakmica odigras, ali i dalje si nekakav drven, tvrd.. Strasno ljudi moji..

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 13 sep 2018, 20:39

[/video]
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 sep 2018, 20:42

kobe24 je napisao/la:
KapitenK je napisao/la:Nevjerovatno da mi s Jusufom nismo uopšte vrtili pick and roll. Nevjerovatno!
Ne samo da nismo vrtili, vec nismo ni pokusali. Glavni razlog toga je Musino igranje playmakera. Svima je poznato da on ne moze na desnu stranu, a Finci mu zatvore lijevu, pa se on onda mora vracati 10 metara unazad da bi sacuvao loptu. Glavni krivac i za to je Repesa, koji nije uvodio klasicne playeve u igru. Musa zbog toga nije mogao ni trojke da sutira, jer nije imao nijedan otvoren sut - nije se kretao kroz blokove. Repesa je ovom igrom osakatio i njega i Nurkica. Ja sam ocekivao da ce Musa kao PG igrati maksimalno 10 minuta, ali 35 je van svake pameti.
Musin pick and roll se uglavnom sastoji od toga da kad mu igrac izadje u blok i krene trcati prema kosu, Musa mu prerano baca loptu i dodjes u situaciju da npr Nurkic primi loptu skoro na istom mjestu gdje napravio blok. A to ne valja naravno.
S obzirom kako sam ocekivao da odigra playmakera, odlicno je odigrao. Jednostavno nije za njega i ko sto kazes, tako niti Musa niti Jusuf ne mogu dati maximum.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 sep 2018, 20:43

Ima ovdje Repešine krivice i to dobro dobro puno, al' eto sve nekako nemam obraza nešto prigovoriti čovjeku koji je prije 10ak dana iz vedra neba sjeo na klupu ove reprezentacije.

Da je bar odigrana neka prijateljska utakmica, da vidi da ne može sa Musom igrati 35 minuta na playu, Gegić je ovdje morao imati minimalno 20 minuta na playu, siguran sam da bi on puno više vrtio pnr sa Jukom, plus bi Musa bio svježiji i imao bi više prostora za povratne pasova na šutu za tri poena.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 13 sep 2018, 20:43

Na kraju kad malo razmislim hladne glave najveći krivac za ovaj poraz je Repeša iako sam bio za njegovo dovodjenje, ali totalno je promašio pripremu utakmice, potpuno pogresna rotacija i minutaza igrača, nisu Vrabac, Lazić i Milošević krivi sto ne znaju kriv je onaj koji je citavu utakmicu skoro dozvolio da makar jedan od njih bude na parketu.
P.S ne mogu a da se ne yebem mamu onom Salinu koliko nas je samo puta zatrpao a ovamo svaku 5utakmicu dobro odigra, i Koponen isto prosle sezone u Barsi medju najlošijim (navijam za Barsu) a nas redovno zatrpa fujjj

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2018, 20:45

kobe24 je napisao/la:
Napokon neko nesto smisleno napisao
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 sep 2018, 20:49

Šteta, očekivao sam više Nura, Kikana zajedno, ali sta je tu je, bitna je borba.Bice bolje i naredni put nije loše odigrati barem jednu prijateljsku.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 13 sep 2018, 20:49

Ja jos ne vjerujem da nije probao sa Gegicem i da su Lazic i Vrabac odigrali 40 minuta

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 13 sep 2018, 20:50

Ja zaista ne mogu ništa napisati protiv Jusufa i Džanana poslije ove utakmice i čudim se onima koji to rade. Izbaci njih iz ekipe, ubaci Jamesa da se zaje*ava sa DA IH NE IMENUJEM kao saigračima, opet bi izgubili.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.