Salih1984 je napisao/la:Moze li neko nama sto nismo gledali utakmicu reci sta je musa uradio?
Zahvaljujuci Kikanu i Juki, uspjeli smo konsolidovat odbranu, te za 4minute smanjili sa -21, na -4, i onda Musa fula slobodno, iako su ovi bili totalno izgubljeni, i ganjali bi sigurno neku tricu preko ruke Salina, jer nisu zadnjih 5min mogli nista u napadu. Onda na nekih 20ak sekundi prije kraja imamo cistu kontru, nakon opet sjajne odbrane Nurkica i skoka, Musa, umjesto da se lagano vratimo na -2 i igramo penal zavrsnicu, ili nekako dodjemo do lopte presingom, baca loptu 5m od najisturenijeg igraca( Lazic cini mi se).
Forsirao je, ali je igrao ok, uopce nije znao igrat pick and roll sa Nurkicem, na cemu nam se trebala zasnivat igra, i imao sam osjecaj da ce mu Nurkic u jednom trenutku prestat radit blokove, jer ne znam da li je iti jedan iskoristio. Pa covjek je jedan od najboljih u tom segmentu u NBA, a ovoj nejjaci iz Finske je cupao rebra, za badava.
Solidna partija, ali dosta vise se ocekivalo od njega. Mislim da bi dosta vise sansi imali da je Gordic, cak i bez muse bio na terenu. Jednostavno je Nurkic bio klasa iznad svih njihovih igraca, ali nije ni Cousins, da sam dribla od sredine terena.
Sve u svemu, falio nam je bilo kakav play, koji bi mogao igrat pick and roll sa Nurkicem, jer su ovi napravili jedno 17 licnih na istom,a niti jednom ga nisu zaustavili kako treba.
Znaci, kao sto neko rece, ja znam momke koji se onako amaterski bave kosarkom i igranjem termina i turnira, i mislim da su u 80% segmenata igre bolji od Vrabca i Lazica. Ne znam kako oni mogu igrat profesionalnu kosarku sa ovakvim nivoom. Ne pratim ih u klubovima, ali ovo je sramota. Repesa je tek 6min do kraja shvatio sta trebamo zapravo radit u odbrani. Svakim sljedecim dodavanjem i propustenim sutem za tricu, fincima pada 10% sanse za poentiranjem.