Safet Sušić - Pape

Mačor
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Mačor » 11 okt 2010, 02:13

Scof1eld je napisao/la:dzeko 30M

cana 10M

sve smo vidjeli... jel safet kriv i sto cana s jednom nogom zaustavlja "pelea" ;)
jel kriv sto debilni golman prima onakav debilan go?

pusti njih igraju managera previse, misle da samo treba uzet papir i postavit ih i po mogucnosti nekom strelicu prema gore stavit i to je to.
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 11 okt 2010, 06:34

BIHfan je napisao/la:Safetu treba dati jos jedno 2 mandata uinat ovim neprijateljima BH reprezentacije.

edit: naci oni sebe u ovom postu kao harry. :lol:
Ma ti bi trebao uinat prestat pisat na forumu. ;)
Dragon Town

Gistro_Bancho
Kontakt:

Post Postao/la Gistro_Bancho » 11 okt 2010, 08:21

Mačor je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:dzeko 30M

cana 10M

sve smo vidjeli... jel safet kriv i sto cana s jednom nogom zaustavlja "pelea" ;)
jel kriv sto debilni golman prima onakav debilan go?

pusti njih igraju managera previse, misle da samo treba uzet papir i postavit ih i po mogucnosti nekom strelicu prema gore stavit i to je to.
Normalno da je kriv, ko ga je stavio u ekipu?!?

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 11 okt 2010, 08:53

malo cu skrenuti od teme safet susic...gledao sam u subotu francuska-rumunija, i svi znamo kakve (ne)rezultate biljezi francuska reprezentacija, i stadion je pun ko sibica, i navijanje samo tako, vijori se na hiljade zastava po tribinama, i nakon gola RUMUNIJI takva radost na stadionu, kao da su svjetski prvaci.....i onda se pitam gdje smo to mi, kakvi smo to navijaci koji okrecu ledja igracima nakon poraza od francuske, psuju ih nakon remija u albaniji, i sl. NIKAKVI!
p.s. i ja sam misljenja, kao i mnogi, da susic nije dobro rjesenjeza selektora, ali u ovom trenutku boljeg i nemozemo imati!
Volim te Bosno!!!

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 11 okt 2010, 09:40

Kad je Pape izabran za selektora BiH,bilo Nas je koji nismo bili za tu opciju!Naime,Pape je imao SAMO podršku saveza,te možda jedno 30% Nas obične raje,a Vječna LEGENDA SERGEJ BARBAREZ imao je 90% podrške što raje,što medija i takođe nekih sportskih radnika!
Međutim,krenimo od početka.BARBA bi sigurno dobio mjesto selektora,da nije ovih LOPOVA u N/F Savezu BiH,a POGOTOVO onih što NIKAKO ne žele dobro BiH u svakom pogledu.Tačno znamo da su ti,koji NE VOLE BIH,a dolaze iz F Saveza rs,LIČNO i jasno i glasno stavili veto na izbor Barbareza,jer je tobože Barba bio među organizatorima tekme "Kodro,Bola i prijatelji,protiv saveza".Bilo je lijepo vidjeti puno Koševo i podrška Kodri i ostalim.
Ali eto savez uz podršku neprijatelja BiH,otjeraše Kodru,a Barbarezu nije dozvoljeno da preuzme Našu svetinju,BH repku,te uz dobro smišljen scenario,a i da bi se smirio narod,postaviše BH Legendu Papeta za selektora,iako SVI znamo da sem što je bio fudbalska legenda sa ovih prostora,kao trener NIGDJE NIJE imao uspjeha.Svaki klub koji je Pape trenirao,završio je u NIŽEM rangu takmičenja(Turska)!
Neki će sada reći "Kakvog to iskustva Barbarez ima"? Iako nije trenirao ni jedan klub Barbarez ima više u malom prstu,već Pape u čitavom mozgu!Barbarez iza sebe ima velikog iskustva sa HSV-om i repkom BIH,za koju je UVIJEK igrao srcem.Što je najvažnije,BARBA ima podršku SVIH sadašnjih i potencijalnih reprezentativaca BiH,a sa pojedinim igračima nosio je rame uz rame državni dres.Spahić,Rahimić,Nadarević,Hasagić,Miske,sve su to raja koja su skupa sa Barbarezom branili boje Naše Države!ZATO Sam siguran,da repka sa Barbarezom i obratno,imala bi VELIKE USPJEHE!Pozdrav SVIM normalnim Bosancima i Hercegovcima.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 okt 2010, 09:49

Probisvjet je napisao/la:
katalinski je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Nekad sam napisao da cemo plakati za Cirom. Ne placemo ali bi rado vidjeli tog strucnjaka opet na klupi BiH.
Rekao sam da priglupa osoba kao sto je Pape ne moze da izracuna rezultat zadatka koji je sam sebi postavio, tako da taktika za njega ne igra nikakvu ulogu! On postavlja igru diletantski, sa znanjem neznanja koje cuva samo za sebe.
Nema on ni trunke slifa za takav posao! Zasto nogometni savez davanjem jos sansi unistava jednu vrlo nadarenu generaciju?! Zato jer sa Papetom mogu upravljati kakao zele, jer i sam Pape zna da dobiva platu za koju nije ni kadar ni.... sta sve nije?!
Zasto Pape "IGRACKA LEGENDA" , a koja je u mojim ocima sve manja, zbog toga sto taj epitet treba da ima neko ko je kompletan, a Pape sigurno to nije!
On je obicni PAKŠU! Dosao je da handri istraumiran narod novim traumama! Sto Pape bolan ne handris nekog u Francuskoj iz koje si dosao.
Haj' sto je supak nego je i bezobrazan jer se zavario za stolicu koja mu ne odgovara i koju ne zasluzuje!
Mozda je to zbog oboje! Supak i bezobrazan!
PAPE ZA MENE VISE NISI LEGENDA, LEGENDA JE ONAJ KO TO IME ZASLUZUJE! LEGENDA JE HASE, VAHA, OSIM... U PRAVOM SMISLU ONI KOJI SE NISU PROVALILI!
AKO IMAS IMALO MERHAMETA I LJUSKOSTI SPREMAJ KOFERE PA ZA FRANCUSKU! TAMO JE TVOJA DOMOVINA! :twisted:
de ba ti se provali sad pravo...ne mora biti trenerska legenda-ako je fudbalska.
za papeta trenera seri koliko hoces ,jer je kao trener zaista LOŠ
ali kao igrac on je bio ZVIJEZDA,a legenda je
Zvijezda moze biti GRADNA, moze biti Ekrem Jevric... Moze bit bilo ko, al' legenda je legenda!
LEGENDE SE VOLE U SVAKOM SLUCAJU I KADA SU DOLE I KADA SU GOR.
U OVOM SLUCAJU SAFET SUSIC SE NE VOLI JER JE DOLE. ON NIJE LEGENDA, JER SE LEGENDAMA PRASTA!
NJEMU SE NE MOZE OPROSTITI JER SE PRIHVATIO OVOG POSLA SAMO ZBOG SVOJE KORISTI, A NA NAS BOSANCE I HERCEGOVCE, OBICNE NAVIJACE NIJE MISLIO! SEBICNO! ZNAO JE DA NISTA NE MOZE URADITI I ZYEBAO SVE NAS!
STO BI NAROD REKAO SUPAK I BEZOBRAZAN!
ZATO MOZEMO RECI DA JE SAFET SUSIC -PAPE BIO ZVIJEZDA ALI NIJE LEGENDA.
ZA LEGENDU TREBA MNOGO VISE!!!
:evil:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 11 okt 2010, 09:54

zlaja-73TM87 je napisao/la:Kad je Pape izabran za selektora BiH,bilo Nas je koji nismo bili za tu opciju!Naime,Pape je imao SAMO podršku saveza,te možda jedno 30% Nas obične raje,a Vječna LEGENDA SERGEJ BARBAREZ imao je 90% podrške što raje,što medija i takođe nekih sportskih radnika!
Međutim,krenimo od početka.BARBA bi sigurno dobio mjesto selektora,da nije ovih LOPOVA u N/F Savezu BiH,a POGOTOVO onih što NIKAKO ne žele dobro BiH u svakom pogledu.Tačno znamo da su ti,koji NE VOLE BIH,a dolaze iz F Saveza rs,LIČNO i jasno i glasno stavili veto na izbor Barbareza,jer je tobože Barba bio među organizatorima tekme "Kodro,Bola i prijatelji,protiv saveza".Bilo je lijepo vidjeti puno Koševo i podrška Kodri i ostalim.
Ali eto savez uz podršku neprijatelja BiH,otjeraše Kodru,a Barbarezu nije dozvoljeno da preuzme Našu svetinju,BH repku,te uz dobro smišljen scenario,a i da bi se smirio narod,postaviše BH Legendu Papeta za selektora,iako SVI znamo da sem što je bio fudbalska legenda sa ovih prostora,kao trener NIGDJE NIJE imao uspjeha.Svaki klub koji je Pape trenirao,završio je u NIŽEM rangu takmičenja(Turska)!
Neki će sada reći "Kakvog to iskustva Barbarez ima"? Iako nije trenirao ni jedan klub Barbarez ima više u malom prstu,već Pape u čitavom mozgu!Barbarez iza sebe ima velikog iskustva sa HSV-om i repkom BIH,za koju je UVIJEK igrao srcem.Što je najvažnije,BARBA ima podršku SVIH sadašnjih i potencijalnih reprezentativaca BiH,a sa pojedinim igračima nosio je rame uz rame državni dres.Spahić,Rahimić,Nadarević,Hasagić,Miske,sve su to raja koja su skupa sa Barbarezom branili boje Naše Države!ZATO Sam siguran,da repka sa Barbarezom i obratno,imala bi VELIKE USPJEHE!Pozdrav SVIM normalnim Bosancima i Hercegovcima.

U pravu si.Sta ovaj debil zna?Najbolji igrac BiH svih vremena.Pojma on nema!
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 okt 2010, 10:34

BiH ce na kraju kvalifikacija zauzeti ocekivano drugo mjesto bez obzira na to ko bude selektor, a kako stvari stoje nece se nista promjenit'... susic ce ostat na klupi i mi kao navijaci ma koliko bili u pravu, necemo tu nista promjenit'..

druga je stvar sto reprezentacija moze i mora igrat' bolje i sto bi neki bolji trener izvukao vise iz postojeceg igrackog kadra. samo kako neko rece, mi u ovom trenutku ne mozemo imat' boljeg trenera... osim ako bajevic ne bi pristao da radi za sicu..

barbareza ne treba potrosit bezveze.. njemu treba dat' priliku nakon ovih kvalifikacija, da krene ispocetka stvarat' neku novu reprezentaciju, pa makar to trajalo ciklus ili dva kvalifikacija...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 okt 2010, 10:39

Pape je bio igračka veličina za naše pojmove, kao nekoć Salihamidžić, Barbarez ili sada Džeko. Bili su odlični igrači svako na svoj način i na svojim pozicijama. Svi nabrojani su imali i loših fudbalskih partija. Jednog velemajstora, Papeta, je znao staviti u mali džep jedan Vlado Komšić. Džeku ke dobro čuvao Pepe ili npr. Cana, ali i Pape i Džeko su protiv mnogo boljih bekova odnosno stopera znali razvaljivati. O pomenutim, ponajboljim igračima sa naših prostora, ne treba trošiti riječi, ali treba biti iskren i reći da Safet Sušić nije ni Z od zvijezde kakav je bio kao igrač. Ako se malo prisjetimo vidjećemo da je dosta igračkih veličina postiglo i zapažene trenerske rezultate (S. Bobek, I. Osim, V. Halilhodžić, M. Fazlagić itd...), kao i masa prosječnih odnosno ispodprosječnih fudbalera na trenerskim pozicijama pokazalo znatno više od igračkog znanja (M. Miljanić, A. Osim, V. Višnjevac, Ć. Blažević itd.. itd...), takvih primjera ima na pretek. Činjenice govore da se Pape, bar do sada nije dokazao kao trener. Ja i dalje govorim da je Pape igračka, ali ne i trenerska veličina, ja to govorim, jer tako kažu činjenice. Ja dajem podršku Sušiću, iako mislim da je on ispodprosječan trener i podršku ću mu davati sve dotle dok evidentno, odnosno objektivno budemo imali šanse za plasman na veliko takmičenje. Onog trenutka, ne daj Bože, kada budemo vidjeli da nemamo šanse za odlazak na neko značajno prvenstvo, Sušiću se ne treba zahvaliti, nego ga otjerati i dovesti nekoga i za koga stoje pozitivni rezultati. Volio bih da nikada ne otjeramo Papeta, jer bi to značilo da bilježimo dobre rezultate, ali mi niko ne može zabraniti da mislim svojim mozgom i kažem da ono što sam vidio do sada, pod dirigentskom palicom Safeta Sušića, ne valja. Sušić treba da je psiholog, pedagog, motivator, taktičar, lider, ...Sušić treba da je prvi, najvažniji, najveći, jer je to njegova uloga i posao zakoji je plaćen, bez obzira koja to cifra bila. Ako je plaćen za svoj posao i 1 KM, on mora biti odgovoran, prema cjelokupnpj fudbalskoj javnosti, prema svima.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 okt 2010, 10:53

Kad pogledamo unazad, tesko je reci da smo mi ikada imali kvalitetnog selektora u evropskim okvirima. Sve su to bili treneri koji su se na poziciji selektora BiH afirmirali. Jedini od njih da je imao neki rezultat je bio Ciro, ali je i on na klupu dosao nakon godina vodjenja NK Zagreba.

Cinjenica je da dok je savez u ovakvom stanju, na klupu nece sjesti neko trenersko ime, koje nesto znaci u svijetu. Jedan razlog je plata, a drugi jako losa atmosfera u kojoj treba da radi.

Medjutim, Pape ima jedan peh koji ga prati od kad je izabran. I prije nego sto je odigrao prvu utakmicu imao je mnogo protivnika, kasnije i kada je Ghanu dobio i tada nije imao podrsku javnosti i sto vise vrijeme odmice ta neophodna podrska se okrece u svoju suprotnost. Danas, ne samo da nema podrsku selektor, nego i Spahic i Dzeko i svako ko se nasao ni kriv ni duzan u i oko reprezentacije.
Svi oni koji se protive Safetovom vodjenju reprezentacije moraju znati da svojim destruktivnim djelovanjem unistavaju i reprezentaciju. Pape ce otici sa klupe selektora to je sigurno, ali je isto sigurno da ce ostati mnogi problemi koji prate ovu reprezentaciju.

Odlazak Papeta nije kljucna stvar!
#divovi

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 11 okt 2010, 11:19

Pape ODLAZI...
Pape je za BIH PL.. cak mislim da i u PL ima boljih i kvalitetnijih trenera...
BLUE NATION.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 11 okt 2010, 11:37

Pape izdrzi!
A vi "strucnjaci" smatra te li bod protiv Albanije u gostima neuspjehom? Nismo Spanija ljudi,spustite se na zemlju.
Mi smo nivo San Marina,koji nikad nigdje bio(od vecih takmicenja EP ili SP) realnosti malo ljudi...
Polako,ni igraci nisu ko sto su nekad bili u repki.Sad ce te reci nema ko motivisati,mozda jeste do toga,al ne vjerujem Pape je znalac jedan kroz jedan.Dodje nam pravi gospodin po prvi put na selektorsku poziciju,Bosnjama ne valja? Naravno navikli na seljakluk...
Sjetite se do prije par mjeseci sta je bilo sa Savezom nije se ni znalo 'ocemo li ucestvovati na ovim kvalifikacijama.
Sve to utice,sve su to neke okolnosti,lahko je sjedit za compom i naprdivati. Pozdrav ;)
NON MOLLARE MAI

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 okt 2010, 11:45

Alen Škoro je napisao/la:Pape izdrzi!
A vi "strucnjaci" smatra te li bod protiv Albanije u gostima neuspjehom? Nismo Spanija ljudi,spustite se na zemlju.

Mi smo nivo San Marina,koji nikad nigdje bio(od vecih takmicenja EP ili SP) realnosti malo ljudi...
Polako,ni igraci nisu ko sto su nekad bili u repki.Sad ce te reci nema ko motivisati,mozda jeste do toga,al ne vjerujem Pape je znalac jedan kroz jedan.Dodje nam pravi gospodin po prvi put na selektorsku poziciju,Bosnjama ne valja? Naravno navikli na seljakluk...
Sjetite se do prije par mjeseci sta je bilo sa Savezom nije se ni znalo 'ocemo li ucestvovati na ovim kvalifikacijama.
Sve to utice,sve su to neke okolnosti,lahko je sjedit za compom i naprdivati. Pozdrav ;)
Normalno da je lose,imamo igrace koji vrijedi kao 3 Albanije,kada smo sa ovim istim igracima dobili Belgiju 2:4,zasto ne bi jednu Albaniju,ah da sad ce krenut prica da je se Belgija tada raspala,itd.. poznate price Susicevih branioca :mrgreen: nismo Spanija,niti cemi ikad biti,al ovako prosipat bodove ce nam doci glave sa ovim amaterom od selektora..

Ja jos nemogu da vjerujem da ima ljudi koji brane ovog amatera,stvarno nesto nije uredu,svugdje u svijetu bi nakon 3 meca dobio nogu,al kod on vec sjedi na klupi,sa nekim taktikama,nezna jesul mu igraci spremni ili ne,prica da mozemo na EP,pa odjednom mi nemamo tim za to itd.. Susic i njegove provale,bravo legendo,nemas ti pojma..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 okt 2010, 11:48

tele odlazi !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 okt 2010, 11:49

pape nije za selektora isto kao sto ni suljo, iljo i bogo nisu za predsjednistvo saveza, kao ni vecina onih likova u izvrsnom odboru i skupstini saveza... pa sta ste vi ocekivali od takve garniture???

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 okt 2010, 11:52

i ovaj sportsport ima ulogu u susicevoj ostavci..Nikad do sada nije nista kontra njega napisano iako ima 900 razloga.
Rezim
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 okt 2010, 11:54

Ovaj nikad nece znati ekipu motivisat,jer kad ih pogleda ljudi se prepadnu,covjek nema blage veze sa ovim poslom,prosle kvalifikacije su dokazale da se moze,igraci letili na terenu,grizli travu,borili se svih 90 minuta,jer ih je Ciro znao motivisat,al ovaj nezna ti taktike postavit,a kamoli jel zna da je neki igrac spreman..

Susicu odlazi
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 okt 2010, 11:57

avenija je napisao/la:i ovaj sportsport ima ulogu u susicevoj ostavci..Nikad do sada nije nista kontra njega napisano iako ima 900 razloga.
Rezim
nece susic dat' ostavku, a nece ga ni smjenit'... ne vidi ni on, a ni ovi u savezu razloga za to...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 11 okt 2010, 11:57

NEDAJ SE SAFETE!!! :D
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 11 okt 2010, 11:58

harry_90 je napisao/la:
Alen Škoro je napisao/la:Pape izdrzi!

Normalno da je lose,imamo igrace koji vrijedi kao 3 Albanije,kada smo sa ovim istim igracima dobili Belgiju 2:4,zasto ne bi jednu Albaniju,ah da sad ce krenut prica da je se Belgija tada raspala,itd.. poznate price Susicevih branioca :mrgreen: nismo Spanija,niti cemi ikad biti,al ovako prosipat bodove ce nam doci glave sa ovim amaterom od selektora..

Ja jos nemogu da vjerujem da ima ljudi koji brane ovog amatera,stvarno nesto nije uredu,svugdje u svijetu bi nakon 3 meca dobio nogu,al kod on vec sjedi na klupi,sa nekim taktikama,nezna jesul mu igraci spremni ili ne,prica da mozemo na EP,pa odjednom mi nemamo tim za to itd.. Susic i njegove provale,bravo legendo,nemas ti pojma..
Koje igrace mi imamo? Previse umisljenih zvijezda,opet se vracamo na staro(REALNOST).
Belgiju smo dobili u obje utakmice ziva istina, al' realno gledaju opet kazem - tada su svi bili u izvanrednoj formi(od igraca govorim). Te godine kada smo Belgiju uzeli,Wolfsburg je osvojio titulu,Hoffenheim takodjer bio u strasnoj formi,i mnogi drugi nasi igraci,neki bili jos mladji(tipa Rahimic),ima tu mnogo mnogo faktora...
A stvarno ne znam odakle si ti,jer vidim amaterom smatras najboljeg igraca svih vremena u BiH.Kakav je to odgoj,kultura,razmisljanje?
Nije sto sam navijac Sarajeva,vec realno govorim cinjenice,covjeka kojeg u Francuskoj - Parizu cijene kao velikog prije svega covjeka,pa sportistu,trenera,gospodina. U BiH dodje i ovdje ne valja, jos ga smatras/smatrate amaterom. Odakle vam obraz ljudi? Kakve vas livade odgajaju...
NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.