FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Pale_Companion
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Pale_Companion » 03 okt 2018, 13:41

slika

Na pocetku mnogo osporavan, deklarisan kao neko ko je tu samo prolaznik i neko ko nece nista napraviti u Bayernu a gled cuda, covjek u svojoj prvoj sezoni ima bolji start i od Pepa i od Ancelotija
Ja sam otpočetka govorio da mi se čini da će to sa Kovačem ići sjajno, pa čak i bolje nego s Tuchelom. S Tuchelom bi mi imali situaciju, kao sada što je Dortmund ima sa Favreom. Dosta stvari bi išlo otpočetka, radile bi se neke taktičke stvari otpočetka, zavrtalo bi se i odvrtalo na pojedinim mjestima, pozicijama.
Niko to radi pragmatično...
Za sad se izvrsno provode rotacije gdje je ribery prošlu odsjedio a sada robben.
Niko je pozitivno iznenadio sve a najviše dežurne kritičare koji su progonozirali raspad sistema u prvih 10 kola.
Što je najvažnije zna taktički koristiti Jamesa, za razliku od Ancelottija, a James je naš najbolji igrač.
Sve u svemu, Niko, oprosti mi za pljuvanje.
Bayern mora ganjati onu Super ligu ako je moguće oformit ili strani ulagači da bi dali kakvu takvu konkurenciju ili inače samo rade uprazno i onda kad je najteže prc. Ne samo za Bayern za sve ekipe u BL.
Gledam ovaj sastav Dortmunda i pomislim da su oni prvi "konkurent" Bayernu.

Kakav samo radikalni zaokret misli i raspoloženja bavarskog pučanstva u samo sedmicu dana :)
Agieren statt reagieren

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 okt 2018, 13:50

Sasvim očekivano da će biti kritikovan nakon loših rezultata ja sa tim nemam problema, neću se zavući u rupu i čekati na kiks ili dobar rezultat da bi mogao nešto pisati.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 03 okt 2018, 14:09

ja čekam da neko objavi smjenu Kovača koji mi je drag opet ponavljam, ali izgubiti u 6 kolu 2:0 ili
drugo kolo LP kući igrati neriješeno uz slabu igru( mada i roster igrača nije neki ali..) to se nije desilo sigrno
zadnjih 10-ak godina... onaj kiks protiv Ausburga sam nekako i progutao ali vjerujte bez smjene neće biti nekog napretka
veliki pozdrav za sve koji vole Bayern...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 okt 2018, 16:28

@Pale

To sam i ja htio reći, do prije par dana bio je sjajan, a sad ništa ne valja. Ispada da se preko noći promijenio ili da su sutradan probudili drugog čovjeka.

Generalno se mogu reći dvije stvari.

Prva - čim krojiš sastav po minutaži to ne može na dobro. Normalno je da sastav određuješ po svojim taktičkim zamislima, ma kakve one bile.

Druga - nije dobro kad se dovodiš u situaciju da nekome moraš nešto dokazivati. On je upro da rehabilitira Sanchesa. Zašto to radi možemo samo nagađati. Da li je htio svima pokazati da on može nešto što nisu mogli ni Ancelotti ni Clement, da li se htio uguziti onoj dvojici da opravda njihov transfer, ili oboje, ne znamo, ali si je nepotrebno stavio teret oko vrata.

Kovač mora biti svjestan da će se njega ocjenjivati samo na osnovu njegovih rezultata. Nema drugog kriterija i sve tome treba biti podređeno. Pa makar neki na klupi ronili suze i rigali vatru. Ti isti koje je protežirao će sutra reći da je loš trener i da zbog njega nisu završili svoje karijere novim trofejem. Tu se sjetim Bilića koji je na odlasku iz West Hama pitao igrače što mu najviše zamjeraju (tad su mogli posve slobodno govoriti). Odgovor je bio - to što prema nama nisi bio čvršći i stroži (?!).
Neki dan je Magath odao hommage Zebecu. Zna se da je Magonja "quälix" (mučitelj), ali je bio mala beba prema Zebecu, takav tiranin se rijetko rađa. Ali evo, što ih više gaziš to te više cijene i sjećaju te se i kad te više nema.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 okt 2018, 17:56

Na tviteru je jedna bajern fan stranica postavila upitnik sa komentarima o trenutnoj igri, stanju u ekipi i sta bi promjenili u kadru. Bilo je preko 100 komentara i svak je rekao slicno sto i mi ovdje, manje rotacija, da igraju najbolji i da se klupiraju Boateng, Ribery i Muller a da sansu dobiju Sule, Gnabry i James. Svjesni su takodjer da je James najbolji igrac koji imamo i da se ne smije dozvoliti da mu ode samopouzdanje jer to je kljuc forme igraca koji dolaze sa juga.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 03 okt 2018, 18:11

Balkan mentalitet - samo tjeraj. :D
Sta ima veze sto se nije pobijedilo; wow kao da je prvi put...
Mene samo bode u oci ovo preseravanje pojedinih igraca sto ne igraju redovno. Ali tu trener treba da pokaze svoje liderske sposobnosti. Pa cemo vidjeti hocel se izboriti ili ce ko Carlo pa-pa.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 okt 2018, 18:29

Čekaju se isakovich i schikeria da vrate nadu našoj temi, a potpunu rehabiitaciju ce dozivit kad' ih efe obojicu citira. :kafa: :D

Bez zezancije, Boa je sinteza vlastitog brata i Milita van Buytena. Nema dalje.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 okt 2018, 18:31

Ne sjecam se ko je govorio da se Boateng moze spasiti i vratiti jaci nego ikad, taj mi se vic svidio bas.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 03 okt 2018, 19:33

Centre forward je napisao/la:Čekaju se isakovich i schikeria da vrate nadu našoj temi, a potpunu rehabiitaciju ce dozivit kad' ih efe obojicu citira. :kafa: :D

Bez zezancije, Boa je sinteza vlastitog brata i Milita van Buytena. Nema dalje.
Imas li sta protiv ili se salis :) ?
Uvijek postoji neko ko vraca na pravi put :) ,na put realnosti i navijackog optimizma.pljuvanja,omalovazavanja i licemjerstva su ovdje normala.
VOLIM BAYERN

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 03 okt 2018, 21:04

Svi smo mi svjesni jedne cinjenice,ovdje samo iznosimo svoje misljenje koje ne mora biti upravu.
Ja prvi kazem treba mu dat vremena al to vrijeme zahtjeva da nesta uradi a ne samo rotira, ovih zadnjih utakmica nema igre nikakve, nista sto bi kao trebalo biti njegov pecat.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 okt 2018, 23:04

Ne razumijete vi. Sve je ovo pragmatičar isplanirao. Cilj je da se zavaraju protivnici.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 okt 2018, 23:13

Jedva čekam subotu da vidim kakva nas sapunica sa sastavom i atmosferom očekuje. Znači sigurno je da će neko od ovih biti klupiran i odmah očekuj milion špekulacija. Mislim da bi Niko najviše želio da nekog pokosi neka od povreda.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 04 okt 2018, 08:32

slika
:lol:

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 04 okt 2018, 11:14

Po meni je veliki problem sto mi imamo puno igraca koji su jednake kvalitete i jedan drugome do uha.Momcad nije izbalansirana da se zna tko je prvih 11a tko zamjena.
Mi smo u triple sezoni imali sakiria kao zamjenu za robberia koji se nije bunio jer je znao da je lošiji i da ne može parirati .Buyten je bio zamjena stoperskom dvojcu kao i rafinha i contento koji su mijenjali alabu i lahma.
Timoscuk i gustavo su mijenjali svajnia i javia i imao si mir.Jedini duo koji je bio u borbi su bili mandukic i gomez ali mando je igrao toliko dobro da se ta situacija rjesila sama od sebe
Ista stvar je sada u realu ,nacho zna da je zamjena za varanea i ramosa kao i ceballos za prvu trojku u veznoj liniji,lucas mjenja krila a marisno benzemu.I zna se red i nezadovoljstva nema osim trenutnog modrica ali to ce se rjesit

Sad je kod nas situacija da imamo tri stopera koji su izuzev krize boatenga ali koji je opet igrac sa reputacijom puno vecom od buytena i nachoa sve top klase koje ne zele sjedit
Gnabry je svjestan da je trenurno bolji od riberya ali kako francka klupirati.James je trenutno bolji od mullera ali kako mullera ostaviti po strani kad je legenda kluba i praktiči jedini koji je u bayernu od prvog dana karijere kao sto je neminovno da se goretzka i toliso preklapaju zbog slicnog stila igre,dosadasneg ucinka u karijeri kao i u financijskom dijelu
Kazem,kadar nam zbog velikih ozljeda je morao biti izjednacen na svim pozicijama ali onda to dovodi do ovog problema koji je uništio ancelottia a nadgriza i niku kovača.Juppa su igrači cijenili zbog prethodnog rada i zato je mogao svakome reci sto je htio bez da mu se odrazava na svlacionicu
Zadnja izmjena: schickeria, dana/u 05 okt 2018, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 okt 2018, 12:52

schickeria je napisao/la: Gnabry je svjestan da je trenurno bolji od riberya ali kako francka klupirati.James je trenutno bolji od mullera ali kako mullera klupirati kao sto je neminovno da se goretzka i toliso preklapaju.
Kazem,kadar nam zbog velikih ozljeda je morao biti izjednacen na svim pozicijama ali onda to dovodi do ovog problema koji je uništio ancelottia a nadgriza i niku kovača.Juppa su igrači cijenili zbog prethodnog rada i zato je mogao klupirati koga je htio
Ti mislis da je problem sto imamo previse kvalitetnih igraca?
Kako klupirati Francka? Franck, zahvali smo ti na svemu, imas 35 godina, aj mrs na klupu plakati. Zar dio novog ugovora nije sacinjavao i dio gdje su on i robben pristali igrati manje?

Ja da sam Muller sam bih trazio klupu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 04 okt 2018, 14:40

harden je napisao/la:
schickeria je napisao/la: Gnabry je svjestan da je trenurno bolji od riberya ali kako francka klupirati.James je trenutno bolji od mullera ali kako mullera klupirati kao sto je neminovno da se goretzka i toliso preklapaju.
Kazem,kadar nam zbog velikih ozljeda je morao biti izjednacen na svim pozicijama ali onda to dovodi do ovog problema koji je uništio ancelottia a nadgriza i niku kovača.Juppa su igrači cijenili zbog prethodnog rada i zato je mogao klupirati koga je htio
Ti mislis da je problem sto imamo previse kvalitetnih igraca?
Kako klupirati Francka? Franck, zahvali smo ti na svemu, imas 35 godina, aj mrs na klupu plakati. Zar dio novog ugovora nije sacinjavao i dio gdje su on i robben pristali igrati manje?

Ja da sam Muller sam bih trazio klupu.[/quote

Niti jedan igrac nece sam sjesti na klupu,egoisti su to veliki

Problem je sto robbery ima veliki klan u svlačionici i u tren mogu cijelu ekipu okrenuti protiv tebe.Njih se trebalo riješit na kraju prošle sezone.To je stvar sociologije

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 okt 2018, 23:17

Donosim haber za subotu, James u prvih 11 takođe Javi ide na klupu umjesto kojeg će uskočiti Groetzka a Gnarby bi trebao krenuti od prve min vjerovatno umjesto Riberya dok bi Sule trebao činiti tandem sa Hummelsom ukoliko ovaj bude spreman ako ne onda nas čeka opet Boateng i zemlja-zrak lopte.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 okt 2018, 07:54

Louis van Gaal: "The bosses at Bayern failed to renew the team. Ajax deserved to win. Bayern did not play well, it was a surprise for me" [AZ]
'Ajax should have won the game.' 3 winless games, crisis at Bayern? LvG: you have to ask Uli.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 okt 2018, 11:19

Čim se počne komešati u svlačionici obično je znak da je trener pogubio konce, James je vidno flustriran ne bi me čudilo da zatraži povratak u Real.Uli je takođe kritikovao Kovača jer previše rotira ekipu .

Nadam se da će meč u subotu biti prekretnica za izlazak iz mini krize i da je Niko konačno shvatio da Boateng,Muller,Ribery nisu za prvih 11, ako će i dalje nastaviti po svom i svaki put kad izbaci nekog od dvojca Rib/Robb objašnjavati im pored aut linije zašto je to uradio onda od takvog trenera nema ništa.

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 05 okt 2018, 12:00

Nece kovac jos dugo biti na klupi bayerna u tandemu sa hasanom.Cak mislim da ce zavrsiti svoju karijeru u bajernu i prije andjelotija zivi bili pa vidjeli.A imam neki cudan osjecaj mozda se varam ali nemojte se iznenaditi ako na klupu bajerna dodje murinjo.nastranu njeg.price kako nece nikada doci raditi u fra. I njemacku.tad bi dernek bas krenuo.a jozu mozete voljeti ili mrziti. Takav je kakav je ali ja ne bih imao nista protiv da dodje u minken.
Pravda za Tyson Furya

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.