FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

revolt
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la revolt » 09 okt 2018, 23:31

Samozdravlje je napisao/la:
revolt je napisao/la:Moje vidjenje Krletove igre jeste... uradi koliko znas na krilu ali mi trebas za vezu i da ulazis unutra i pomazes Ahmetu i Rahmanovicu. Pogledajte samo u koliko akcija je Krle ucestvovao na sredini terena a pozicija mu je krilo. I to je razlog zasto ga drzi Husref ubjedjen sam. A opet i to krilo pokriva solidno. A ako njega ubaci u sredinu mora izbacuti nekog od Rahmanovica, Stanojevica, Adukora pa i Crepuplje koji igra sve bolje. A sredina nam je puno bitnija da se ojaca jer opet Pidro lijevo pokriva vise nego dobro cijelu stranu. Tako da se dobije sinergijski efekat. Opet kazem da Krle po meni ima jedan psiholoski efekat na ekipu i na teren. Nekima se cini da koci igru a meni opet vise djeluje da ne srlja. Mozda se meni vise svidja takav stil igre mada me nekad zna iznervirati.

A o tome kakvo je njegovo fudbalsko umjece ne treba puno pricati samo pogledajte sve njegove golove kod nas pa cete vidjeti sve. A tek kakva je ljudina to je prica za sebe.
E o tome pricam , trpi lijeva strana.Onda bih sve navijace molio da oproste i shvate neke greske Pidri i Mujakicu(jer on pokriva stranu Pidre,vise nego Dupovac desnu stranu).
To ljudina ? Je li kao @bihuzur moj ahbab? :thumbup: :bih:
ne poznajem bihuzura ali me njegov stil pisanja plaho uzbihuzuri :mrgreen:
Krle je kao da je rodjen na Mihrivodama...

Pidro igra odlicno i ja ne znam da ima kvalitwtniji bek u ligi trenutno. Dajte mi samo jednog koji pokriva cijelu stranu tako kvalitetno. Njegova mirnoca u odbrani, tehnika, brzina, mogucnost ponavljanja je na nivou modernih bekova. Naravno da ima gresaka, zelen je on jos, ali je mali milionski potencijal i mislim da ima onaj pozitivni fakinluk, kao i Mujakic i donekle Sabanovic. Npr Mustaficu mi fali te drskosti i odvaznosti.

P.S. Ko ono napisa nedavno na temi da dok je Husref trener nece vise Resic dobiti priliku da igra?

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 09 okt 2018, 23:42

Ovo treba svaki mjesec postati po jednom, kad god pročitam naježim se sav.
Kada imate negdje otići onda imate dom. Kada imate nekoga da volite, onda imate porodicu. Kada imate oboje onda ste uspjeli. Kada imate jedan cilj, jedan put i samo jedan dom onda imate i ljubav dovoljno jaku i veliku da ruši sve pred sobom. A ljubav? Ljubav je onaj prvi šal u bordo-bijeloj boji što ga ljubomorno čuvam već preko 20 godina, ljubav je ona zastavica s tvojim grbom u dnevnom boravku što je starija od mene. Ljubav je i Papetova sličica na starom plakaru, ljubav je kolekcija ulaznica na kojima uvijek piše FK Sarajevo, ljubav je gol u gostima, ljubav je kad stari u svako doba dana i noći izbifla: Đurković, Radeljaš, Kapetanović, Jozić, Hadžibegić, Janjoš, Jakovljević, Vukičević, Musemić, Merdanović, Pašić. Ljubav je i kada dedo to sluša, pa s jednakim žarom u očima samo nastavi poeziju: Sirćo, Fazlagić, Muzurović, Jesenković, Bajić, Prljača, Prodanović, Šiljkut, Musemić, Blažević, Antić.

Ljubav je i kad zijanimo pa se za hastalom puno ne priča. Ljubav je kad neće u gol, pa te ponese Hordi huk, a protivniku se "svežu" noge. Ljubav je kad se "odvaja" od užine, džeparca, plate, penzije, kafe, ručka da bi uvijek bili mi gdje god da igraš ti. Ljubav su sve nacrtane koreografije, svaka podignuta parola, svaki podijeljeni sendvič na povratku s gostovanja. Ljubav je kad zabiješ gol, a ja se grlim sa neznacima, što se zovu porodica. Bordo porodica. A porodica je važna, porodica je temelj, a naša raste iz dana u dan. Živimo u vremenu kad se ljubav ne mjeri razbijenim tranzistorima zato što je Hase pogodio prečku u devedesetoj, zastavom što se šila danima pred derbi, suzama zbog promašenog penala u polufinalu Kupa Maršala, srećom od svemira većom kad igraš u transu, a protivnik nema nikakvu šansu...

Danas su izmislili društvene mreže, lajkove i pratioce, danas je sve broj, ljubav se mjeri u novčanicama. Ali ne daš se ti, još uvijek si onaj isti fudbalski romantik što svojoj vjernoj publici piše drame i sretne i tužne, još uvijek nas sve veže ista ljubav, ona što mjere nema. Još uvijek si isti onaj Mangup, nosiš ime grada, ime kluba, predstavljaš nas i državu Bosnu i Hercegovinu onako kako samo ti znaš. Časno i dostojanstveno. I trebamo ti mi, baš kao što ti trebaš nama. Jer šta je nedjeljna kafa bez priče o onoj šansi što je izvuče protivnički golman iz devet "banki", šta je odlazak na more kad ga ne "štimaš" između dvije evropske tekme, šta je gol u gostima ako ga nisi zabio ti? Šta bi bili ljubav, tuga i sreća da nema tebe?

Rasteš iz dana u dan, a s tobom raste i tvoja porodica. I vole te širom Bosne i Hercegovine, vole te i širom Evrope, širom svijeta. Ima nas mnogo, mnogo onih kojima srce zaigra kada mislimo na tebe. Mnogo onih kojima grb kuca umjesto srca u grudima. Puno više od onih 8.000 koliko zvanično članova imaš.

Zato ti trebamo mi, da srce stavimo na papir i pokažemo koliko nas zaista ima. A važno je, važno zbog ovih što broje lajkove, da im pokažemo koliko si nam bitan i koliko nam je stalo. Da za tvoj sljedeći rođendan na papir skupimo 10.000 bordo srca koje će kucati kao jedno. A eto ga, blizu je oktobar, dan kada si se rodio ti i svojim rođenjem ispisao i brojna prijateljstva, ljubavi i sreće. Sjetite se svih onih s kojima vas je spojio velikan iz Titove i zahvalite se tako što ćete postati dio najveće sportske porodice u Bosni i Hercegovini

A na stadionu što nosi ime tvog najvećeg sina Asima Ferhatovića ljubav se i dalje mjeri zastavama, šalovima, grlom i dlanovima. Poziv vam ne treba, utkan je u vaš DNK. Kada lopta krene s centra, a orkestar sa tribine što nosi Vedranovo ime zagrmi za tvoje boje, sva se srca u jedno spoje. I zato ustani bordo nacijo, tvoj velikan te treba.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 okt 2018, 01:03

revolt je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:
revolt je napisao/la:Moje vidjenje Krletove igre jeste... uradi koliko znas na krilu ali mi trebas za vezu i da ulazis unutra i pomazes Ahmetu i Rahmanovicu. Pogledajte samo u koliko akcija je Krle ucestvovao na sredini terena a pozicija mu je krilo. I to je razlog zasto ga drzi Husref ubjedjen sam. A opet i to krilo pokriva solidno. A ako njega ubaci u sredinu mora izbacuti nekog od Rahmanovica, Stanojevica, Adukora pa i Crepuplje koji igra sve bolje. A sredina nam je puno bitnija da se ojaca jer opet Pidro lijevo pokriva vise nego dobro cijelu stranu. Tako da se dobije sinergijski efekat. Opet kazem da Krle po meni ima jedan psiholoski efekat na ekipu i na teren. Nekima se cini da koci igru a meni opet vise djeluje da ne srlja. Mozda se meni vise svidja takav stil igre mada me nekad zna iznervirati.

A o tome kakvo je njegovo fudbalsko umjece ne treba puno pricati samo pogledajte sve njegove golove kod nas pa cete vidjeti sve. A tek kakva je ljudina to je prica za sebe.
E o tome pricam , trpi lijeva strana.Onda bih sve navijace molio da oproste i shvate neke greske Pidri i Mujakicu(jer on pokriva stranu Pidre,vise nego Dupovac desnu stranu).
To ljudina ? Je li kao @bihuzur moj ahbab? :thumbup: :bih:
ne poznajem bihuzura ali me njegov stil pisanja plaho uzbihuzuri :mrgreen:
Krle je kao da je rodjen na Mihrivodama...

Pidro igra odlicno i ja ne znam da ima kvalitwtniji bek u ligi trenutno. Dajte mi samo jednog koji pokriva cijelu stranu tako kvalitetno. Njegova mirnoca u odbrani, tehnika, brzina, mogucnost ponavljanja je na nivou modernih bekova. Naravno da ima gresaka, zelen je on jos, ali je mali milionski potencijal i mislim da ima onaj pozitivni fakinluk, kao i Mujakic i donekle Sabanovic. Npr Mustaficu mi fali te drskosti i odvaznosti.

P.S. Ko ono napisa nedavno na temi da dok je Husref trener nece vise Resic dobiti priliku da igra?
Diletant Zip..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Tito_1922
Kontakt:

Post Postao/la Tito_1922 » 10 okt 2018, 01:42

Samo tako nastavite i da osvojite prvenstvo!Puno srece sa juga Bosne vam želim!
Mostar nam otac, Neretva majka....a Velež smo MI..

Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 okt 2018, 06:49

Tito_1922 je napisao/la:Samo tako nastavite i da osvojite prvenstvo!Puno srece sa juga Bosne vam želim!
Hvala Tito!
Pozdrav Mostaru i da ponovo svi zajedno igramo prvu ligu..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 10 okt 2018, 08:48

MortemHz je napisao/la:
Tito_1922 je napisao/la:Samo tako nastavite i da osvojite prvenstvo!Puno srece sa juga Bosne vam želim!
Hvala Tito!
Ja bi radije da zajedno igramo premijer ligu vec prvu ligu,a i prije ce Velez uci u premijer nego sto cemo mi ispasti u prvu. :mrgreen:

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 10 okt 2018, 10:46

Dobro jutro bordo familijo :kafa:
I am coming

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 okt 2018, 10:56

zagorski je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Hvala Tito!
Ja bi radije da zajedno igramo premijer ligu vec prvu ligu,a i prije ce Velez uci u premijer nego sto cemo mi ispasti u prvu. :mrgreen:
Nek se Mortem drzi uredjivanju stranice, nije fudbal za njega :mrgreen:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 10 okt 2018, 11:05

Ma vidim ja slabo je on u toku :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 okt 2018, 11:37

Halo ba

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 10 okt 2018, 13:41

mortem je pljuvac!

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 10 okt 2018, 14:01

Mortem napolje!
1946~

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 10 okt 2018, 14:27

ubaceni element..cekamo herr himliju da ga odstrani sa nase teme

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 10 okt 2018, 14:56

Sarajevo ljubavi moja.

edRed
Kontakt:

Post Postao/la edRed » 10 okt 2018, 15:00

najveći klub u državi....

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 10 okt 2018, 15:15

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 10 okt 2018, 15:18

Normalno da smo prvi :njanjanja: :salut:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 okt 2018, 15:26

Mujakic napustio pripreme mlade reprezentacije zbog povrede.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 okt 2018, 15:30

Lazu. Laze UEFA. Nisu oni relevantni. Rekli bi neki :kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 okt 2018, 15:50

ThrillerHz je napisao/la:Mortem napolje!
bihuzur je napisao/la:mortem je pljuvac!
zagorski je napisao/la:Ma vidim ja slabo je on u toku :D
A tako sam se trudio za nas sve i ovako mi se vraća.. kuknjava

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.