bordopoeta je napisao/la:Samozdravlje je napisao/la:
Kada smo već kod Murata Šarana (brat mu Muradif, golman, branio za ilidžanski Igman), sjećaš li se njegovih igara za nas? Po meni, ako ne najbolje desno krilo (naše) ikad, onda sigurno jedno od najboljih. Kakve je samo utakmice igrao, mi ga zvali Džordž Best, možda zbog frizure, a Boga mi više zbog njegovog fudbalskog umijeća. Često se sjetim kada su derbiji, one utakmice na Grbavici, kada je sa dva gola srušio Želju a novinski naslovi sutradan "ŠARAN UPECAO RIBARA" (Milan Ribar trener Željezničara i tvorac njihove šampionske generacije).
Ma jah ,afere Pike Mujkic-Ribar.Mislim da je bila 71/72 ili sezona prije,uglavnom kukali su ko Sinje kukavice.Pred sami kraj,ako se ne varam 2:1 ili 1:0.Bio cini mi se i neki tragicni slucaj u centralnoj lozi(tuga).Na dresovima nam pisalo HENA ili FDS . Ma mladost.
Moramo priznati da su Horde Zla ono sto mi nismo imali.Onaj klip iz BL ,zamisli to u Splitu,BG ili ZG.Ne kazem da nije raja isla ,ali ovi su mi nekako blizi srcu.Puno je teze danas biti vezan za klub nego onda.Znali smo i tad od Anderlehta fasovati (nemoj govoriti koliko).
Pa bolan ne bio Pele dolazio na Kosevo(kao sad Ronaldo,Mesi). Ni dan danas mi nije jasno kako Vahidin obuce dres Zelje u onoj njihovoj prijateljskoj.
Mozda sam luzer , ali meni jednoumlje bilo bolje,pogotovo u kontekstu FKS.
Ima jos jedan legendarni derbi. Mirso Fazlagic dosao iz vojske ,Vahidin 1:0 , Pike 1:1(Muftic "cijenio" ode pored stative ,a ona "pjeske" od stativu i u go.
E onda ludilo Mirso na vrh 16(na nas go/jug/semafor)s koljena na koljeno 2,3x i lobova Ciku Radovica, 2:1. Mi ih zezali vuku se makaroni (vojnicka hrana)po Kosevu.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.