FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordopoeta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordopoeta » 14 okt 2018, 09:34

[quote="Samozdravlje

Ima jos jedan legendarni derbi. Mirso Fazlagic dosao iz vojske ,Vahidin 1:0 , Pike 1:1(Muftic "cijenio" ode pored stative ,a ona "pjeske" od stativu i u go.
E onda ludilo Mirso na vrh 16(na nas go/jug/semafor)s koljena na koljeno 2,3x i lobova Ciku Radovica, 2:1. Mi ih zezali vuku se makaroni (vojnicka hrana)po Kosevu. :ljepota: :tokralju: :bih:[/quote]

Ima mnogo legendarnih derbija, ne samo jedan. Imaš onaj pred 55000 gledalaca na Koševu, mi dobili 2:1 golovima Papeta i Kelija, ali meni najdraži kada smo ih na Koševu sa 5:0 ispratili u drugu ligu Zapad, a peti gol dao Neno Vidaković. Starijeg datuma, na Grbavici kada im je Hase "slomio" prečku.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 14 okt 2018, 11:14

skoroalen je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Daj Škoro ovo je sport ba, nije riječ o barenju treba. To je druga priča. Ovdje se radi o sportskom natjecanju, ko će biti bolji. Yebo ba Atalantu, ona utakmica se desi jednom u stoljeću. Vjeruj mi da sad odigramo, bilo bi 3,4,5 razlike. Jednostavno takav dan bio. Nama loš, njih krenulo. Samo je stvar što nisi odigro mangupski, pofajtaj se do zadnjeg daha ba, pa makar primio 5,6 komada. A nebi sigurno toliko. Nego strah, respekt i mentalitet je taj koji nas vazda yebe da odemo dalje. To je tako kod nas ovdje.
Ma dajem ti banalan primjer, hoću da kažem da je u ljudskoj prirodi da podlegnu pritisku i unaprijed se pomire s porazom ako su u podređenom položaju od starta. Da bi u glavi ekipe poput Atalante sveo na level premostive prepreke, treba ti strašan psiholog, rad s igračima na tom planu. Mi to nemamo. Ne možeš očekivat od naših dječaka da se u glavi izjednače s igračima koje gledaju na televiziji svakodnevno i koji igraju hladno pred 50-60 hiljada ljudi. Nas ljudi izbjegavaju zbog tog famoznog pritiska, kojeg prave 3-4 milje s tribina.
Jesi ti siguran da opet trebamo psihologa :mrgreen:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 14 okt 2018, 11:22

Stroj1946 je napisao/la: Jesi ti siguran da opet trebamo psihologa :mrgreen:
Samo Bošnjaka nać ovaj put. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 okt 2018, 13:58

Ja mislim, da bi sad bilo idealno naci psihologa da malo poprica sa igracima, da ne bi otisli u krajnost "da smo najjaci i niko nam ne moze nista", sto se zna cesto desiti ne samo nama nego svima u ovoj ligi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 14 okt 2018, 15:02

benko21 je napisao/la:
Anel Hebibovic promasaj sa pola metra :salut:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 okt 2018, 15:41

bordopoeta je napisao/la:[quote="Samozdravlje

Ima jos jedan legendarni derbi. Mirso Fazlagic dosao iz vojske ,Vahidin 1:0 , Pike 1:1(Muftic "cijenio" ode pored stative ,a ona "pjeske" od stativu i u go.
E onda ludilo Mirso na vrh 16(na nas go/jug/semafor)s koljena na koljeno 2,3x i lobova Ciku Radovica, 2:1. Mi ih zezali vuku se makaroni (vojnicka hrana)po Kosevu. :ljepota: :tokralju: :bih:
Ima mnogo legendarnih derbija, ne samo jedan. Imaš onaj pred 55000 gledalaca na Koševu, mi dobili 2:1 golovima Papeta i Kelija, ali meni najdraži kada smo ih na Koševu sa 5:0 ispratili u drugu ligu Zapad, a peti gol dao Neno Vidaković. Starijeg datuma, na Grbavici kada im je Hase "slomio" prečku.[/quote]

Vozdra @bordopoeta ,@RobertKosar i ostali. Od starijih derbija samo mi je ovaj ostao bas u sjecanju.Jer sam Piketov i Mirsin go gledao u visini 16m na "nas" go.Ovaj Keli-Pape sam bio u vojsci ljeto 81 .Derbi "srednje generacije" 5:0 i nije bio neki(sjecam se gola Vidakovica za 5:0 ,sa zemlje i na "nas"go). Da ostalo da se pamti"DRUGA LIGA ZAPAD"(vala i tuga neka).Nije bilo raje mozda 5-6 hiljada.Mislim da im je Coba branio.
Od ovih poslije agresije,onaj Skorin(4:- ?,svi strijelci dobili po ljumi kerma,od koga?),onaj Nouken 2:1 i oba Saidova(2:2 ,1:0).
Znam sad ce ono"Vodi ga kuci,hebo ti on familiju",ali ne mogu mu zaboraviti kako je izludio Amawa i ono "Okanit cu se fudbala ako ne dobijemo Zelju". Kakve nam je ludnice priredjivao,da se ne vrati bio bi legenda.Od ljubavi do mrznje....Nadam se da nece igrati na Kosevu i ako bude da ce lose odigrati,aBd.Inace tesko pratim derbije(ovaj 1:0,sam izasao 10-15 min.ranije,zamalo me herc ne opali).Jeste papak,ali gotivniji od hiljada koji su prosli kroz klub. Nemoj Saide doci na Kosevo,nemoj da ti i ja zahatarim radi Laznih i Zelje.Nisam pratio od kad se vratio.Je li bas toliko zlo ???
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 14 okt 2018, 15:51

SFK Sarajevo- Radnik stream

Kiks1
Kontakt:

Post Postao/la Kiks1 » 14 okt 2018, 16:10

Braco, hajde da damo sebi zadatak da svako do kraja sedmice nagovori minimalno 3 havera, da odu na utakmicu. Pojede me ovo, dobri smo, jaki k'o beton, prvi na tabeli, i na kraju kada udjem na stadion razocaram se pozorisnom atmosferom, i 2 hiljade ljudi na stadionu
Volimo te Saraj'vo, vec godinama!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 okt 2018, 17:59

Kiks1 je napisao/la:Braco, hajde da damo sebi zadatak da svako do kraja sedmice nagovori minimalno 3 havera, da odu na utakmicu. Pojede me ovo, dobri smo, jaki k'o beton, prvi na tabeli, i na kraju kada udjem na stadion razocaram se pozorisnom atmosferom, i 2 hiljade ljudi na stadionu
Trebala bi uprava organizovati jedan vid mini akcije da privučemo što vise gledaoca na sljedećoj utakmici, svakako je pauza, ima se vremena za sve.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 14 okt 2018, 18:28

Besplatan ulaz za sljedeću utakmicu. Ili simbolična cijena od 1KM.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 okt 2018, 18:29

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Besplatan ulaz za sljedeću utakmicu. Ili simbolična cijena od 1KM.
Dobro, to se nikad neće desiti. :D

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 14 okt 2018, 18:33

MortemHz je napisao/la:
Kiks1 je napisao/la:Braco, hajde da damo sebi zadatak da svako do kraja sedmice nagovori minimalno 3 havera, da odu na utakmicu. Pojede me ovo, dobri smo, jaki k'o beton, prvi na tabeli, i na kraju kada udjem na stadion razocaram se pozorisnom atmosferom, i 2 hiljade ljudi na stadionu
Trebala bi uprava organizovati jedan vid mini akcije da privučemo što vise gledaoca na sljedećoj utakmici, svakako je pauza, ima se vremena za sve.
Ja licno sam pravo razocaran sto se te posjete tice, mislio sam da ce ta neka euforija nakon listice krenuti medjutim pravo sam se sjebo, ocigledno raja ceka mozda zadnja 2-3 kola pa ako bi se blizu titule bilo onda da navale, sto je vec neko napisao ne trebaju ni tad doci, nek dodje ovih 2-3 milje bolesnika jedini i zasluzuju tu srecu
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 okt 2018, 18:41

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Besplatan ulaz za sljedeću utakmicu. Ili simbolična cijena od 1KM.
Mladicu ,ima li Roma kakav bordo dres ? Imas li Papeta(bar ga Ti gotiviS).Poz. :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 okt 2018, 18:42

Inijesta je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Ja licno sam pravo razocaran sto se te posjete tice, mislio sam da ce ta neka euforija nakon listice krenuti medjutim pravo sam se sjebo, ocigledno raja ceka mozda zadnja 2-3 kola pa ako bi se blizu titule bilo onda da navale, sto je vec neko napisao ne trebaju ni tad doci, nek dodje ovih 2-3 milje bolesnika jedini i zasluzuju tu srecu
Ma znam ali biti četvrti po posjeti u ligi a da se zoveš Sarajevo je meni van svake pameti, još smo prvi na tabeli. Iako nismo puno ispred ostalih, bodovno, gol razlika nam je +10 u odnosu na pratioce što je fantastično, mladi igrači su nam ubjedljivo prvi u ligi po dobijenim minutama, igramo dobro te nerijetko složimo 4 komada kući ili u gostima, da ne spominjem Mladost DK. Prošli smo obje runde u kupu na gostujućim terenima.
Razumijem i da nije bio derbi i da smo imali slabih utakmica kući ali opet je to jako loše. Jednostavno nas mora doći 5-6 milja sad u subotu, ne tražimo puno Koševo. Neka ne diraju cijene ali nek naprave neku akciju kao što sam već rekao, da malo pozovu raju. Ako opet vidim 2 hiljade ljudi nakon 100 pobjeda zaredom e onda nas kolektivno **** jer mi nismo nikakvi navijači. Prvi na tabeli, treba da dočekamo derbi na Koševu pred 10 hiljada ljudi, ubio bi se jbt.

Pazi ovo;

Prosjek nakon 13 odigranih kola:

1. Željezničar 4.857, 4.206
2. Čelik 4.157
3. Sloboda 2.714
4. Sarajevo 2.666
5. Tuzla City 2.466
6. Zrinjski 1.450
7. Široki Brijeg 1.271
8. Mladost 1.042
9. Krupa 616
10. Zvijezda 591
11. GOŠK 550
12. Radnik 500

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 okt 2018, 18:57

[quote="MortemHz"][quote="Inijesta"][quote="MortemHz"][quote="Kiks1"]

Pazi ovo;

Prosjek nakon 13 odigranih kola:

1. Željezničar 4.857, 4.206
2. Čelik 4.157
3. Sloboda 2.714
4. Sarajevo 2.666

Ako je neka mala utjeha , poslije derbija bi ova tabela trebala biti kao i ona takmicarska. :njanjanja:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 14 okt 2018, 19:07

Sloboda ima bolju posjetu od nas. :facepalm:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 14 okt 2018, 19:13

Al' fakat smo ove sezone zakazali,bez obzira na sve negativnosti u startu. Ovo se moze i mora popraviti!
A mislim da bi i Uprava tu morala povuci par poteza da se posjeta poboljsa,mada je rezultat najbolja moguca pozivnica.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 14 okt 2018, 19:19

benko21 je napisao/la:
Vidio sam ga danas u Ferhatovića - Petici s trebom ili ženom, šta mu je već. Fulio vrata s po metra :mrgreen:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 14 okt 2018, 19:23

Ima li neko maskicu za mobitel u Sarajevo fazonu? Ima li se gdje naručit?
ZZ

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 14 okt 2018, 20:00

moj uzor-S.G je napisao/la:Ima li neko maskicu za mobitel u Sarajevo fazonu? Ima li se gdje naručit?
Ukucaj na fejsbuku "maskice za telefon po želji", imaš bruku stranica koje to rade, pošalješ im sliku koju hoćeš i za koji mobitel, i oni ti urade to.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, misstianopenaldo i 17 gostiju.