bordopoeta je napisao/la:[quote="Samozdravlje
Ima jos jedan legendarni derbi. Mirso Fazlagic dosao iz vojske ,Vahidin 1:0 , Pike 1:1(Muftic "cijenio" ode pored stative ,a ona "pjeske" od stativu i u go.
E onda ludilo Mirso na vrh 16(na nas go/jug/semafor)s koljena na koljeno 2,3x i lobova Ciku Radovica, 2:1. Mi ih zezali vuku se makaroni (vojnicka hrana)po Kosevu.

Ima mnogo legendarnih derbija, ne samo jedan. Imaš onaj pred 55000 gledalaca na Koševu, mi dobili 2:1 golovima Papeta i Kelija, ali meni najdraži kada smo ih na Koševu sa 5:0 ispratili u drugu ligu Zapad, a peti gol dao Neno Vidaković. Starijeg datuma, na Grbavici kada im je Hase "slomio" prečku.[/quote]
Vozdra @bordopoeta ,@RobertKosar i ostali. Od starijih derbija samo mi je ovaj ostao bas u sjecanju.Jer sam Piketov i Mirsin go gledao u visini 16m na "nas" go.Ovaj Keli-Pape sam bio u vojsci ljeto 81 .Derbi "srednje generacije" 5:0 i nije bio neki(sjecam se gola Vidakovica za 5:0 ,sa zemlje i na "nas"go). Da ostalo da se pamti"DRUGA LIGA ZAPAD"(vala i tuga neka).
Nije bilo raje mozda 5-6 hiljada.Mislim da im je Coba branio.
Od ovih poslije agresije,onaj Skorin(4:- ?,svi strijelci dobili po ljumi kerma,od koga?),onaj Nouken 2:1 i oba Saidova(2:2 ,1:0).
Znam sad ce ono"Vodi ga kuci,hebo ti on familiju",ali ne mogu mu zaboraviti kako je izludio Amawa i ono "Okanit cu se fudbala ako ne dobijemo Zelju". Kakve nam je ludnice priredjivao,da se ne vrati bio bi legenda.Od ljubavi do mrznje....Nadam se da nece igrati na Kosevu i ako bude da ce lose odigrati,aBd.Inace tesko pratim derbije(ovaj 1:0,sam izasao 10-15 min.ranije,zamalo me herc ne opali).Jeste papak,ali gotivniji od hiljada koji su prosli kroz klub. Nemoj Saide doci na Kosevo,nemoj da ti i ja zahatarim radi Laznih i Zelje.Nisam pratio od kad se vratio.Je li bas toliko zlo ???
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.