FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

brazzo
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la brazzo » 12 okt 2010, 23:18

harry_90 je napisao/la:
brazzo je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Glavaš: Protiv Drine nemamo prava na kiks

Ekipa tuzlanske Slobode u subotu igra utakmicu protiv zvorničke Drine. Meč na Tušnju za obje ekipe je od velikog značaja s obzirom da se nalaze u donjem dijelu tabele, Zvorničani će na obližnjem gostovanju pokušati doći do iznenađenja dok u taboru Slobode ne pomišljaju na novi kiks.
Sloboda je iskoristila reprezentativnu pauzu za gostovanje kod Spartaka iz Subotice gdje su odigrali neriješeno (1-1), strijelac za Tuzlake bio je mladi Amer Bekić.

Do utakmice sa Drinom ostalo je još tri dana a šef stručnog štaba Slobode vjeruje da će njegov tim konačno proraditi.

Ma red je više, da mi nemamo igru, ja bih shvatio sve ovo ali samo smo protiv Slavije u prvom kolu što se tiče igre totalno podbacili. U svim ostalim utakmicama zaista nisam imao zamjerki na zalaganje igrača. Meč sa Drinom je od velike važnosti za nas, nadam se da će napadači proraditi pa kad bi ja morao utrčati na teren, kazao nam je Vlatko Glavaš.

Vlatko Glavaš na zadnjem gostovanju u Banja Luci, priliku je pružio nekolicini juniora koji su je prema njegovom mišljenju iskoristili na pravi način.

Vukomanović i Ristanić zalutali u Tuzlu

Nakon svega osam kola, u Slobodi su bili primorani raskinuti ugovore sa bočnim igračima, Vukomanovićem i Rustanićem koji nisu zadovoljili stručni štab tuzlanskog premijerligaša.

Žao mi je, ali morali smo to uraditi. Momci su jednostavno zalutali na Tušanj i bili su daleko od pravih pojačanja pa smo bili primorani raskinuti ugovore sa njima. Protiv Drine ću vjerovatno početi sa Halilovićem i Aleksićem na tim pozicijama, no, ništa još uvijek nisam definitivno odlučio, - kazao je Vlatko Glavaš .
pa jebm ga ja ko je dovodio ta pojačanja u qrac a koliko sam uspio vidjeti Vukomanović i nije bio toliko loš da dobije otkaz prije isteka ugovora ali ako će se šansa dati juniorima onda mi nije ni malo žao.
Vukomanovic je i meni bio dobar,al haj Glavas najbolje zna,sto nije otjerao Racu,hebo ga on,covjek ne zna sutnut lopte :evil: al kao sto kazes ako ce pruzit sansu nasoj djeci,onda ok.. Gdje nadjes te slike,ako moze stranica ;)
Ako u subotu ne pobijedimo može i Glavonja lagano out Sok je za njih sve Ferguson! a nemam nikakvu posebnu stranicu, to kako kad naletim na neku zanimljivu skinem je :lol:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 okt 2010, 23:22

Ako Glavas sad ne uzme 3 boda,moze odmah da ide u Njemacku.. Ne vjerujem da ce Sakib uzeti ekipu,mada nikad se ne zna.. Sjecam se kako su ga vukli za nos,za stan..Cekao ga 4-5 godina i napokon se smilovali da mu dadnu :D mada bi on 100% dosad donio 3 boda sa strane sa ovom ekipom kojom raspolaze Glavas..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 okt 2010, 09:15

Sok bi trebao da preuzme ekipu ako Gljavas fuli slijedecu tekmu! Sok bi i do sada imao bolje rezultate!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 okt 2010, 16:07

Skauti Partizana na Tusnju u subotu:

Skauti beogradskog tima na Tušnju bi mogli vidjeti dosta toga zanimljivog s obzirom da će prema najavama, Vlatko Glavaš šansu pružiti nekolicini mlađih igrača kao što su 18-godišnjaci Jasmin Mešanović, Maid Jaganjac, Amer Bekić i Samir Efendić koji polako ali sigurno postaju okosnica tuzlanskog premijerligaša.

Jedan od posmatrača beogradskog kluba navodno je na nedavnoj utakmici između kadetskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije u svoju bilježnicu upisao nekoliko igrača, među kojima i 16-godišnjeg Slobodinog napadača Amara Rahmanovića kojeg u subotu nažalost neće biti u sastavu Tuzlaka jer je otputovao na kvalifikacioni turnir u Estoniju. Treba istaći da je Glavaš mladom Rahmanoviću pružio priliku svih 90 minuta u Banja Luci gdje je bio jedan od boljih igrača na terenu.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 13 okt 2010, 20:56

S obzirom na kadar kojim raspolažemo trenutno, ni minimalna pobjeda ne bi bila loša. Ipak, evidentna je kriza u ekipi koja potresa ne samo igrače i stručni štab, nego i cijeli klub. Recesija je, finansijsko stanje nije najbolje, sve to stoji, ali zar smo mi jedini klub koji je u toj situaciji. Nismo, s toga ovo nije opravdanje za naše neuspjehe i kikseve kod kuće. Na svom kontu smo sada trebali imati najmanje 11 bodova a mi jedva 8 skupismo, i to baš ono na jedvite jade kako bi se reklo. Može se uočiti i da je Glavaš u pojedinim susretima jako loše posložio momčad formacijski te da mnogi nisu dali sve od sebe jer nisu igrali na svojim pozicijama. Motiv koji je splasnuo, sigurno je uzrok krize. Plate kasne, o bonusima da i ne govorimo (realno niko ga nije ni zaslužio). Juniori se koriste slabo ili nikako. Talenti iz naše škole se prodaju Dinamu i njima sličnim ne bil' se zaradila koja hiljadarka za džep uprave. Uprava i skupština je krajnje neorganizovana i ne složna. Šaboviću je važnije mjesto u Skupštini TK nego da se Sloboda, klub sa tradicijom, izvuče i okrene na pravi put. Čast izuzecima (koji se mogu nabrojati na prst jedne ruke!) koji Slobodi žele dobro i trude se, ali, klub ne opstaje i ne niza uspjehe zbog pojedinaca u ekipi i rukovodstvu nego zbog cjelokupnog tima koji samo ZAJEDNO i sa svojim zalaganjem mogu Slobodu vratiti iz ove krize u koju je upala zahvaljujući našem NSFS BiH.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 okt 2010, 11:51

Darko Vojvodic izjavio da Drina nece izgubiti na Tusnju...ostaje da vidimo ..

"Naš cilj je jasan, a on glasi: Ostati naporažen na Tušnju. Smatram kako moja ekipa ima kvalitete da se suprostavi Slobodi. Pred utakmicu su pojačane emocije, jer znate koliko Slobodu volim, ali u ovoj utakmici ne mogu imati pardona. profesionalac sam i tako promatram stvari", kaže Darko Vojvodić trener Drine, koji je nekada sa dosta uspjeha nosio dres Slobode.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 okt 2010, 12:53

Obavljen zrijeb omladinskog kupa BiH..Sloboda se u cetvrtfinalu sastaje sa Orasjem..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 okt 2010, 13:46

Na Tušnju u subotu gostuje Drina: Napokon prekid crne serije?!

Sloboda nakon trijumfa nad Željezničarom u 4. kolu prvenstva, nije osjetila slast premijerligaške pobjede.

Izabranici Vlatka Glavaša su od tada u dva remija sa Leotarom i Budućnosti osvojili dva boda i dali jedan gol. Crna serija Slobode, u kojoj su najavljivali borbu za vrh, a još uvijek bježe sa dna, bi trebala biti prekinuta u subotnjem duelu sa Drinom.

Na Tušanj dolazi posljednjeplasirana ekipa prvenstva, koja je prvu pobjedu ostvarila tek prije dva kola pod vodstvom bivšeg igrača Slobode Darka Vojvodića.

Najave pred ovaj susret iz tabora Slobode su identične onima koje smo slušali protiv Leotara i Širokog Brijega, s tim što se u ovom slučaju zaista radi o susretu koji bu uveliko mogao odrediti sudbinu Slobode u ovoj sezoni. Pobjedom bi uhvatili kakav-takav priključak sa sredinom tabele. Dok ih sve drugo vodi u ponovnu borbu za opstanak.

- Nema nekog mudrovanja oko ovog susreta. Svi u našim redovima znaju koliko nam je važna ova utakmica, s obzirom na ono što smo propustili u dosadašnjem dijelu prvenstva. U igri je samo pobjeda, a sve drugo je ravno katastrofi – rekao nam je Vlatko Glavaš, koji će na raspolaganju imati sve igrače, izuzev povrijeđenog Mujića.

Nedoumice oko toga ko je dobio žuti karton u posljednjoj utakmici sa Borcem, riješene su potvrdom iz NSBiH-a. Svoj prvi žuti karton u ovoj sezoni je dobio mladi Rahmanović, tako da će u ovoj utakmici pravo nastupa imati "prvoosumnjičeni" Gavarić.

Utakmica je na programu u subotu u 15 sati, a pravdu će dijeliti Emir Alečković iz Sarajeva.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 14 okt 2010, 17:43

hajde ako neko zna 100 % nek napise koliko TACNO prima zapadna tribina a koliko ce primati ovaj sjever...danas sam nesto razgovarao na gradilistu sa jednim radnikom i on mi rece da ovo sto je uradzeno je odprilike pola i da treba da se izlije jos 9 onih nosecih stubova :shock: :? ...to mi se nesto ogromno cini al et...pa de nek neko izbaci cifru tacnu ako zna...jel nesto oko 4000 mislim :? plus ovih 6000 sa zapada bi bilo oko 10000...jel tako nesto :? :? ...al u svakom slucaju je pohvalno da su za 2 dana pokrili 3 sektora sjevera :shock: :shock: ..
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 okt 2010, 17:53

slani grad je napisao/la:hajde ako neko zna 100 % nek napise koliko TACNO prima zapadna tribina a koliko ce primati ovaj sjever...danas sam nesto razgovarao na gradilistu sa jednim radnikom i on mi rece da ovo sto je uradzeno je odprilike pola i da treba da se izlije jos 9 onih nosecih stubova :shock: :? ...to mi se nesto ogromno cini al et...pa de nek neko izbaci cifru tacnu ako zna...jel nesto oko 4000 mislim :? plus ovih 6000 sa zapada bi bilo oko 10000...jel tako nesto :? :? ...al u svakom slucaju je pohvalno da su za 2 dana pokrili 3 sektora sjevera :shock: :shock: ..
Kapacitet sjeverne tribine će biti oko 3.000 sjedećih mjesta, što će na postojeću tribinu, povećati kapacitet stadiona Tušanj na oko 7.000 sjedećih mjesta. Sigurno legle neke pare na racun pa ubrzali sa radovima ;)

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 14 okt 2010, 18:21

harry_90 je napisao/la:
slani grad je napisao/la:hajde ako neko zna 100 % nek napise koliko TACNO prima zapadna tribina a koliko ce primati ovaj sjever...danas sam nesto razgovarao na gradilistu sa jednim radnikom i on mi rece da ovo sto je uradzeno je odprilike pola i da treba da se izlije jos 9 onih nosecih stubova :shock: :? ...to mi se nesto ogromno cini al et...pa de nek neko izbaci cifru tacnu ako zna...jel nesto oko 4000 mislim :? plus ovih 6000 sa zapada bi bilo oko 10000...jel tako nesto :? :? ...al u svakom slucaju je pohvalno da su za 2 dana pokrili 3 sektora sjevera :shock: :shock: ..
Kapacitet sjeverne tribine će biti oko 3.000 sjedećih mjesta, što će na postojeću tribinu, povećati kapacitet stadiona Tušanj na oko 7.000 sjedećih mjesta. Sigurno legle neke pare na racun pa ubrzali sa radovima ;)
evo sad sam nasao da ce sjever imati tacno 3200 mjesta...jel znas tacno kolko prima zapad...nemoguce da na zapadu ima samo 3800 stolica...ili :? .....
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 okt 2010, 18:29

I ja sam nasao podatak da prima 4.000 sjedecih mjesta,nevjerujem da ima vise.. mada znalo se tu natrpat kad je Sloboda igrala dobro ;) da ce makar sjever zavrsit do pocetka nove sezone,pa da tu se navijaci premjeste..imas li ti nekih informacija,ako se kojim slucajem sjever zavrsi do pocetka nove sezone,dal bi tu isli navijaci ?? Nadat je se ubrzanim radovima na Tusnju,kao sto ti kazes vec su natkrili 3 sektora sjeverne tribine za 2 dana..

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 okt 2010, 19:12

ne znam sta pise al svi znamo da je na tusnju na pojedinim utakmicama bilo cak i vise od 5000 dusa.9 nosecih stubova jos da stavljaju pa to bi bila tribina san snova bila bi ja mislim cak i veca od one sto nam sigurno ne treba,nikad repka nece u Tz doci a mi ga ovakvim igrama i rezultatima ne mozemo napuniti.Jedino za navijace i sada kad bi prekinuli gradnju bi ja mislim bilo dosta za nas al eto valjda oni znaju.Ja sam ocekivao do druge polusezone da to bude gotov al eto neki ne vjeruju ni da ce do sljedece............
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 14 okt 2010, 19:34

Ja sam ćuo da će stadion biti kapaciteta u iznosu od 20k sjedećih mjesta.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 okt 2010, 20:37

prilika ce se dati mladjim igracima s obzirom da dolaze skauti Partizana pa shodno tome mogla bi doc lagana pobjeda ako se uzme u obzir da nasi juniori igraju bolje od ovih PROFESIONALACA
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 15 okt 2010, 00:08

AulleTa je napisao/la:Ja sam ćuo da će stadion biti kapaciteta u iznosu od 20k sjedećih mjesta.
Pa tako ce i biti ako se ikad izgradi do kraja,jer me nista ne moze vise iznenadit kad je u pitanju stadion Tusanj..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 15 okt 2010, 13:03

Glavas izjavio da je mec protiv Drine veoma bitan za izlazak iz krize,vec 5 meceva neznaju za pobjedu i Drina je sjajna sansa da konacno pobjede..Glavas je izjavio da su dobro radili tokom prvenstvene pauze i da ce u ovaj mec uci jako motivirani..Sloboda do kraja jesenje polusezone ima nesto laksi raspored,jer igra sa ekipama iz donjeg dijela tabele,tako da pobjede na domacem terenu ne bi trebale doci u pitanje.Na ovom mecu dobit ce sanse i juniori Bekic,Jaganjac,Efendic..Glavas je za kraj izjavio da smo tim koji je dosta kvalitetniji,i koji ima dosta vrhunskih igraca (ali zasad to nisu pokazali ) ..

ljožebizago
Kontakt:

Post Postao/la ljožebizago » 15 okt 2010, 13:23

dajte slike tog dosad sto se napravilo, barem danas nije tesko mobitelom uslikat i postavit.
Grbavica- zgrade u nizu, na Jugu- jedan drugom uvijek blizu.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 15 okt 2010, 13:45

ljožebizago je napisao/la:dajte slike tog dosad sto se napravilo, barem danas nije tesko mobitelom uslikat i postavit.
Ja sam danas prolazio al nisam imao vremena da svraćam i slikam al vidim da je gotvo oko pola tribine 4 segmenta pokriva se do kraja dana će pola tribine biti i pokriveno :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 15 okt 2010, 17:53

Glavaš uzvraća Vojvodiću: Ako ne možemo pobijediti Drinu, onda…

Nakon pet utakmica u nizu bez pobjede, na Tušnju protiv Drine najavljuju pobjedu i time prekid crne serije. Šef Stručnog štaba Slobode Vlatko Glavaš pomno je ovih dana pratio napise u medijima, pa je tako uočio najave trenera Zvorničana Darka Vojvodića, koji prijeti osvajanjem bodova na Tušnju.

- Sportski je nadati se uspjehu i osvajanju bodova, ali to ovoga puta namjeravamo uraditi i mi. Ako ne možemo pobijediti Drinu, koga onda možemo! S tri nova boda najavljujem prekretnicu i kraj krize. Slažem se da Vojvodić dobro poznaje Slobodu, ali ovoga puta njegove želje nas ne zanimaju – - kazao je na današnjoj konferenciji za novinare šef Slobodine struke, Vlatko Glavaš.
Pohvalio je igru nekolicine dojučerašnjih juniora, posebno na prijateljskoj utakmici u Subotici protiv Spartaka (1:1). rekao je da se i poslije dobro radilo, te da ima dosta motiva da se igrači bore za pobjedu.
- Najmanje trojica mladih će početi utakmicu, a to su Bekić, Jaganjac i Efendić, dok će na klupi biti Mešanović i Selimović. S njima ću na kraju prvenstva ispuniti cilj koji sam istaknuo na početku prvenstva – istaknuo je Glavaš.
Pozvao je navijače da podrže mlade igrače, kazavši kako je od dolaska na Tušanj do sada prvoj momčadi priključio dvadesetak kadeta i juniora. Istina, u Slobodu je doveo i dosta igrača sa strane, od kojih svi nisu zadovoljili, te je sporazumno raskinut ugovor s Ilijom Ristanićem i Branimirom Vukomanovićem.
Glavaš se osvrnuo i na ponašanje dijela navijača na posljednjoj utakmici protiv Širokobriježana.
- Tri idiota su mi psovali majku, što sam sve doživio prilično emotivno, jer mi je majka stara i bolesna. Tako nešto nisam nigdje doživio u karijeri. Svaka kritika utječe na mene, izuzev one koje su osobne naravi. Puno smo radili i vjerujem da ćemo konačno proraditi i početi pobjeđivati, kazao je Glavaš.
Jedan od mladih igrača, Samir Efendić, ističe da više nema prava na kiks.
- U Subotici smo bili pravi. Vratili smo samopouzdanje. Drina je solidna momčad, ali na Tušnju ovoga puta nema što tražiti – poručio je Efendić.
Svi nogometaši spremni su za nastup osim Senada Mujića, koji je ozlijeđen, ali je tražio da bude na klupi i da, ako zatreba, uđe u igru.
Vjerojatni sastav Slobode: Mujkić, Efendić, Aleksić, Zoletić Drakul), Jogunčić, Malkić, Gavarić, Halilović, Jaganjac, Bekić, Smajlović.
Utakmica Sloboda – Drina igra se sutra, 16. oktobra na Tušnju u 15 sati, a sudi Emir Alečkovićn (Sarajevo).

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: tuzlanskinacin i 11 gostiju.