Vanja8 je napisao/la:[quote="bordopoeta"
Zašto je za tebe glupost, ako upoređujem Sarajevo sa Realom i ako želim (a želim) da bude kao Real, najbolji evropski klub svih vremena. Zašto amnestiraš Husrefa za njegov loš i nestručan rad? On sa Slobodom koja je u to vrijeme imala najbolji tim u državi nije ništa osvojio. Pa Mladost koja je pod Rahimićem izvanredno stajala, kad je on preuze zamalo ljudi ne ispadoše iz lige. Kada smo već kod Rahimića vidiš li kako je to izvrstan trener, vidiš li šta radi i šta je uradio sa Veležom, da ne pominjem Gašperinija šta je sve uradio sa Atalantom. Ovdje pojedinci veličaju Husrefa kao da je i on sa nama postigao nešto slično. Nije ovo poslijeratno Sarajevo, valjda smo napravili ili trebamo napraviti iskorak, on je prevaziđen trener i zašto ne probati sa drugim sa kojim bi napravili taj iskora. Možda se ti zadovoljavaš sa gubljenjem 5 od 6 bodova protiv smiješne ekipe, ali ja ne ili 0:8 na Koševu protiv bilo koga. Uostalom, nekoliko utakmicau ovoj sezoni sa kojima smo zadovoljni nije odraz njegovog rada i stručnosti, ja bih prije rekao da je to incident. LP.
Volio bih i ja da je Rahmanović Mesi,volio bih i ja da je Sarajevo redovni ucesnik LŠ,ali nije,na žalost...
Ono sto mi želimo treba pretociti u realnost,a realnost je daleko od toga da se možemo porediti sa Realom...
Drugo,ne amnestiram ja Musemića ni za sta,ali nisam ni zato da se nakon jednog poraza urucuje otkaz i koga dovesti???
Iole ozbiljniji trener,nece da priča o tome da sjedne na klupu Sarajeva,sjeti se onog Zekica iz Osjeka,kada je na pitanje novinara da li bi preuzeo Fk Sarajevo odgovori "Budite ozbiljni,postavljajte ozbiljna pitanja".Eto reci mi ti koga bi doveo na klupu,Ranijeria,Zidana,Kllopa...I ja bih volio da je to moguce,ali....
Jos da ti odgovorim i za Rahimica,koga izuzetno cijenim kao strucnjaka,ali reci ti meni koliko on vec vraca Velež u Premijer ligu,evo treca godina,mada kažem da je vrhunski trener,ali covjek ima ugovor sa Musijom iz Mladosti i otisao je u svoj Velež kako bi to napravio...
Kada vec uporedjujes evropske velikane,onda ti je jasno da Di Francesko ne dobi otkaz nakon poraza od Spala,pa ni ovaj Lopatuegie ne dobi otkaz nakon poraza od Alavesa,pa ni Kovač nakon poraza od Borusije od 0:3 na svom terenu...
I hoces reci da smo prije pocetka nase lige mi imali najbolju ekipu?
Malo prelistaj forume i ono pljuvanje na upravu i na Musemica,kako nikoga imalo vrijedna ne dovedose,kako nam je limit borba za Evropu,a ne za sampiona i...?????
Dobio si ekipu koja igra najljepsi fudbal,ekipu koja je na prvom mjestu,ekipu koja gura i u kupu...
Pa ne treba druže skidati glave za prvi kiks,jos pogotovu na onakvom terenu i u onakvim uslovima...[/quote]
Znam ja, druže, vrlo dobro, gdje smo mi a gdje je Real. Ne poredim na takav način. Ali zašto ne stremiti ka nekom većem cilju. Ugledati se na one uspješne, kako to oni rade, neke stvari kopirati ako je moguće. Zar nije normalno željeti da tvoj klub bude učesnik grupnih faza. Ja sam doživio na Koševu, što i tebi i svim zaluđenicima u bordo boju želim, gostovanje jednog najvećeg poslije Reala. Kakav je to osjećaj pred 50-ak hiljada gledalaca tvoj tim igra protiv jednog od najvećih (za mene drugi od najvećih) evropskih i svjetskih imena, a čitav stadion kao u transu, neopisivo. Naspram tvog tima imena Dž. Besta, B. Čarltona, D. Loua...