Da, ovaj gore MB je podijelio nagrade, možemo se složiti.
Oneplus vjerovatno i nije najbolji, ali kad se uključi cijena u ocijenjivanje onda jeste, jer je u jako malo blizu najboljeg.
Skroz zasluženo.
Najbolja kamera, pitanje da li je Pixel 3 bolji od XZ2 premium?
Najveće razočarenje, ovog proizvođača ne znam, ali nažalost po meni to je HTC. ne znam kako se prodavao, ali po recenzijama je dosta nedorečen.
Nokia u flagship kategoriji je opet u hladovini, negdje su iza neprimjetni, nisu se nametnuli.
LG i Sony su uradili vrlo dobar posao, zasluženo nisu najbolji, ali svakako jesu tu i imaju svoju publiku.
Kod njih se vidi napredak. Da uzimam flagship iz ove godine opet bih birao između LG i Sony, a uzeo bih XZ3. Najviše mi se dopao ove godine.
Huawei nastavlja da napreduje, sa Mate 20 pro postavljaju standarde.
Standarde:
-baterije,
-brzog punjenja,
-dizajna(kompaktan uređaj u odnosu na specifikacije),
-procesora,
-veličeine senzora u kameri itd.
Fascinantno!
Xiaomi također doživljava veliki napredak. Foto kamera bilježi pozitivno visoke rezultate, bateriju su uvijek imali, suhi hardver je na nivou.
Skin, tu moraju poraditi, EMUI ne znam kakav je u praksi, ali na oči je ružan, zaostao. Možda im ni display panel nije najbolji.
Samsunng standardno visoko,
a Apple ostaje najbolji, dostupan onima koji mogu i koji ga vole. Mi ili ih ne volimo ili ih ne možemo kupiti.
Ja i da mogu ne bih ga kupio, jer mi se ne dopada, ali da je najbolji jeste!
Evo iphone X sam uporedio sa S9+.
Samsung ima samo veći ekran, a posebno bih izdvojio kvalitet izrade. Samsung je elegantan dobar, ali prema iphoneu je klasa niže, jer ovaj iako staklen čini se robusan i da neće lahko nastradati.
Nedavno neki lik Iphone XS pušta sa visine 2m 5-10 puta da pada na asfalt i ostaje netaknut, a staklo.
Dalje, zanemarite testove kamere i usporedbe. Iphone X ima X puta bolju kameru od S9+. Čak i od S9, a konkurencija mu je bio Note 8 i S8.
Samsung ima vrhunsku kameru, ali ova bolja, ne x puta kao što rekoh, ali jeste bolja, po svim mogućim parametrima. noćno, portret, mogućnosti itd.
Sad što se iz applea prave gluhi pa daju običan punjač i nepravedno visoku cijenu je jedna stvar,
a ovamo da su najbolji je druga stvar,
a treća stvar je da su opet preskupi čak i za ono što nude,
a četvrta stvar baš ih briga prodaju se kao da sutra ne postoji.