znam par prof engleskog koje rade sa njima online, jedna cak napustila posao u skoli da radi sa njima preko netaASD je napisao/la:
Naravno, problem je ta velika razlika kineskog u odnosu na nase jezike.
Da budem iskren, da sam zavrsio recimo engleski jezik i da nemam posla, ucio bih kineski. Siguran sam da bi se moglo snaci kada znas ta dva jezika.
Neko dijete iz nekog sela kod Vlasenice preko crtanih naucilo japanski.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Zarathustra
- ASD
- Kontakt:
Pa da, ali to su likovi koji samo znaju engleski.Moggi je napisao/la:znam par prof engleskog koje rade sa njima online, jedna cak napustila posao u skoli da radi sa njima preko netaASD je napisao/la:
Naravno, problem je ta velika razlika kineskog u odnosu na nase jezike.
Da budem iskren, da sam zavrsio recimo engleski jezik i da nemam posla, ucio bih kineski. Siguran sam da bi se moglo snaci kada znas ta dva jezika.
Neko dijete iz nekog sela kod Vlasenice preko crtanih naucilo japanski.
Zamisli da jos znas i kineski koju bi lovu mogao uzeti. Ogromno trziste.
ne mogu ti stvarat problemKaunas je napisao/la:Ako sam prije nekih 9 mjeseci podnio zahtjev za radnu vizu, a sad planiram traziti vizu za ucenje jezika posto cu ici prvo da jezik savladam, da polozim B2 i tako to, jel mi moze problem stvarati to sto sam vec podnio zahtjev za radnu vizu ranije? Mislim jel mi mogu odbiti zahtjev za vizu za ucenje jezika zbog podnosenja zahtjeva za ovu radnu? Za ovu za ucenje jezika bi mogao dobiti termin negdje u februaru, a za radnu necu jos ni za godinu. Nadam se da to nece stvarati problem.
naprijed rejal
Jarane ne mozes nepismen bit i radit u kancelariji. Mislim mos al‘ gledaj ti druge opcije.shaman7 je napisao/la:Bas zbog ovakvih odgovora i likova sam se mislio trebam li ista pisat. Znam njemacki jezik od malih nogu, trebam priatupit testu, a eto siguran sam nekako da znam za najmanje B1, a mozda nadmasim svoja ocekivanja pa odem do kraja.VelaHavle je napisao/la:E kako li ti mislis radit sa B1 kao pravnik u Njemackoj?
Bolje odma‘ znati gdje ti je mjesto. Izadji iz komfort zone.
Dobro ti je covjek rekao, za takve struke ispod C1 ili bas jakog B2 ne pomisljaj.
- AshburtonG
- Kontakt:
Za pravnika trebas makar C1 znat, mada ces i s njim najvjerovatnije rjesavat dozvole nasim baustelcima, jer niti jedan normalan Svabo ili Austrijanac nece trazit pravnu pomoc od osobe koja ne prica njemacki makar priblizno kao maternji.
Dakle ili usavrsi jezik, ili nema od toga nista. Jedino neke nase pravne firme, gdje ti njemacki nije primaran, iako i tu trebas znat njemacki zakon, samim tim moras bit odlican sa njemackim jezikom.
Dakle ili usavrsi jezik, ili nema od toga nista. Jedino neke nase pravne firme, gdje ti njemacki nije primaran, iako i tu trebas znat njemacki zakon, samim tim moras bit odlican sa njemackim jezikom.
Moze on, negdje. Ne moze svugdje raditi i to je fazon.
Masa ljudi se prilagodi, neki pocnu ispocetka. Mada se kao on mislio da li ce pitat ovdje na forumu zbog likova poput nas
Masa ljudi se prilagodi, neki pocnu ispocetka. Mada se kao on mislio da li ce pitat ovdje na forumu zbog likova poput nas
- kraljttbvb
- Kontakt:
Prije 15-ak godina, dok sam ja studirao, ovi sto su na Filozofskom fakultetu u Sarajevu bili na odsjeku Kineskog i Ruskog su se ubijali od posla. A i od paraASD je napisao/la:Zamisli da jos znas i kineski koju bi lovu mogao uzeti. Ogromno trziste.
Jednostavno bilo firmi i likova koji su imali tamo nekog posla i vazda nesto trebalo prevoditi. Znam da bi cesto bili odsutni sa predavanja, nisu stizali na fakultet...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
tako je danas za njemacki, kursevi se ubise za studente sa druge trece godine kamoli starijekraljttbvb je napisao/la:Prije 15-ak godina, dok sam ja studirao, ovi sto su na Filozofskom fakultetu u Sarajevu bili na odsjeku Kineskog i Ruskog su se ubijali od posla. A i od paraASD je napisao/la:Zamisli da jos znas i kineski koju bi lovu mogao uzeti. Ogromno trziste.![]()
Jednostavno bilo firmi i likova koji su imali tamo nekog posla i vazda nesto trebalo prevoditi. Znam da bi cesto bili odsutni sa predavanja, nisu stizali na fakultet...
al cuj ruski? zanima me inace taj jezik al ne znam jel se ima igdje uciti
Zarathustra
- ASD
- Kontakt:
Zar ima odsjek kineskog u Sarajevu?kraljttbvb je napisao/la:Prije 15-ak godina, dok sam ja studirao, ovi sto su na Filozofskom fakultetu u Sarajevu bili na odsjeku Kineskog i Ruskog su se ubijali od posla. A i od paraASD je napisao/la:Zamisli da jos znas i kineski koju bi lovu mogao uzeti. Ogromno trziste.![]()
Naucio sam ja ponesto, fan sam njihove kulture i sporta, sigurno jedan od najtezih jezika za nauciti, cak i za nas Slavene.Moggi je napisao/la: tako je danas za njemacki, kursevi se ubise za studente sa druge trece godine kamoli starije
al cuj ruski? zanima me inace taj jezik al ne znam jel se ima igdje uciti
Treba rada i vise nego sto tvoji ucenici moraju kod tebe.
Ja sinoc malo iz zajebancije usao na duolingo da probam kineski, prevelika je razlika u odnosu na njemacki.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja koliko se sjecam da je bio. A vidio sam i da ce u saradnji sa Konfucijevim institutom vec od proljeca 2019. poceti kurs Kineskog jezika na FilozofskomASD je napisao/la:Zar ima odsjek kineskog u Sarajevu?![]()
Ako si blizu, eto sanse za kurs
A ja kad gledam Rusku PL, meni izgleda lagan. Ja onog lika pola stvari razumijem.ASD je napisao/la:Naucio sam ja ponesto, fan sam njihove kulture i sporta, sigurno jedan od najtezih jezika za nauciti, cak i za nas Slavene.
Kod mene je mama ucila ruski u osnovnoj skoli. Evo za pocetak malo nekih rijeci i recenica
Kak cibja zavut? - Kako se zoves?
Kak tvoja familija? - Kako se prezivas?
Harašo - Dobro
Spasiba - Hvala
Jablaka - Jabuka
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- ASD
- Kontakt:
Problem za nas je sto ima nekih rijeci koje su slicne nasima a totalno drugo znacenje imaju.kraljttbvb je napisao/la:Ja koliko se sjecam da je bio. A vidio sam i da ce u saradnji sa Konfucijevim institutom vec od proljeca 2019. poceti kurs Kineskog jezika na FilozofskomASD je napisao/la:Zar ima odsjek kineskog u Sarajevu?![]()
![]()
Ako si blizu, eto sanse za kurs![]()
A ja kad gledam Rusku PL, meni izgleda lagan. Ja onog lika pola stvari razumijem.ASD je napisao/la:Naucio sam ja ponesto, fan sam njihove kulture i sporta, sigurno jedan od najtezih jezika za nauciti, cak i za nas Slavene.
Kod mene je mama ucila ruski u osnovnoj skoli. Evo za pocetak malo nekih rijeci i recenica![]()
Kak cibja zavut? - Kako se zoves?
Kak tvoja familija? - Kako se prezivas?
Harašo - Dobro
Spasiba - Hvala
Jablaka - Jabuka
Ja gledam ruski hokej skoro pa svaki dan i tako sam naucio ponesto rijeci.
takodjer a i panslaven sam maloASD je napisao/la: Naucio sam ja ponesto, fan sam njihove kulture i sporta, sigurno jedan od najtezih jezika za nauciti, cak i za nas Slavene.
Ja sinoc malo iz zajebancije usao na duolingo da probam kineski, prevelika je razlika u odnosu na njemacki.
cuo sam da nema smisla ucit ko ove normalne vec da ucis izraze sad nezz nije sa sam pokusao
a znam da kineski se studira na palama
a ne znam, smatram da se mora imat prilicno predznanje da upises tako neki jezik jer nije kurs yebiga, pa onda se zavrse ti fakulteti a ne znas jezika nista, a ja smatram da kad zavrsis tako znaci da ga znas makar na c1(stp vjeruj nije cest slucaj) iako sam se potrudio da to kod mene bude lvl da me sutra nije strah simultano prevodit naciste na sudjednju u ninbergu u oba pravca
Zarathustra
- ASD
- Kontakt:
Grijese u tome sto nisu aktivni van fakulteta, isto i kod ovih sa kurseva.Moggi je napisao/la:takodjer a i panslaven sam maloASD je napisao/la: Naucio sam ja ponesto, fan sam njihove kulture i sporta, sigurno jedan od najtezih jezika za nauciti, cak i za nas Slavene.
cuo sam da nema smisla ucit ko ove normalne vec da ucis izraze sad nezz nije sa sam pokusao
a znam da kineski se studira na palama
a ne znam, smatram da se mora imat prilicno predznanje da upises tako neki jezik jer nije kurs yebiga, pa onda se zavrse ti fakulteti a ne znas jezika nista, a ja smatram da kad zavrsis tako znaci da ga znas makar na c1(stp vjeruj nije cest slucaj) iako sam se potrudio da to kod mene bude lvl da me sutra nije strah simultano prevodit naciste na sudjednju u ninbergu u oba pravcaa kakvi sve imaju zvanje prof njemackog to je za bogu plakat
Misle da je to sve, a to je hajmo reci neka nadogradnja.
Ne prica se na njemackom, ne cita se na njemackom, ne gledaju se filmovi, serije, utakmice i tako zavrse nepotpuni.
4 godine je sasvim dovoljno vremena da naucis ono bas jezika.
Ja jos nisam nista polagao, kad uhvatim vremena, jedno mjesec dana vjezbati i polagati B1.
Sta mislis koliko treba vremena biti u jeziku da bi se polagalo C1, koliko cujem, puno je tezi. Treba godinu, dvije prije svega razmisljati na njemacki.
Znam i ja ruskog onako fino bi se mogao sporazumijeti. Method, Kuhinja...
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
kad smo kod ruskog ,pa ja bilica sve razumijem , ovo je isto nas
Zarathustra
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
''Leb te ****, nisam znao da govorim ruski, sve sam ga razumeo.''Moggi je napisao/la:kad smo kod ruskog ,pa ja bilica sve razumijem , ovo je isto nas
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- ASD
- Kontakt:
Moggi je napisao/la:kad smo kod ruskog ,pa ja bilica sve razumijem , ovo je isto nas
Jos ga pohvali ovaj novinar, nije tri ruske rijeci upotrijebio.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
jeste dosta tezi realno, kriterij se suzava a veci prohtjevi npr sprechen 10-15 minuta o temi uticaja muzike u soping centrima na kupovanje kod zena i kod muskaraca trebas pricatASD je napisao/la: Grijese u tome sto nisu aktivni van fakulteta, isto i kod ovih sa kurseva.
Misle da je to sve, a to je hajmo reci neka nadogradnja.
Ne prica se na njemackom, ne cita se na njemackom, ne gledaju se filmovi, serije, utakmice i tako zavrse nepotpuni.
4 godine je sasvim dovoljno vremena da naucis ono bas jezika.
Ja jos nisam nista polagao, kad uhvatim vremena, jedno mjesec dana vjezbati i polagati B1.
Sta mislis koliko treba vremena biti u jeziku da bi se polagalo C1, koliko cujem, puno je tezi. Treba godinu, dvije prije svega razmisljati na njemacki.
to sa dobrim B1-B2 obicno deru oni koji odu tako pa zive tamo neko vrijeme mislim da sam prico to ovdje, a malo prijava bude za c1 uopste (fala bogu, ista satnica a smor ispravljat schreiben i slusat sprechen
a to gore je istina, druga stvar na teoriji prevodjenja je BRUTALNO kolko su ljudi nepismeni i nenacitani u nasem jeziku i opste znanje, ljudi nisu culi za izraz tipa "dvostruki arsini" druga stvar je nepismenost opca da do arsina i ne dodje... jedan lik koji perfekt prica njemacki das Dritte Reich prevodi TRECE CARSTVO, pa hajvanu to se ne prevodi, dalje u tekstu stoji Genua , grad u italji je li, on rokno GVINEJA prevod
Zarathustra
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.