Samozdravlje je napisao/la:bordopoeta je napisao/la:
Kako si "mladicu" ? Molim te ako imas vremena , da nas malo oraspolozis , nekako smo potonuli. Evo ako moze na temu braca u FKS(Simici,Bosnjaci,Nikolici ,Kapetanovici i ako znas jos neke).Moze i neki komentar o "stolaru" Anti Rajkovicu . Jos nesto , da li se sjecas Mise Harambasica(Pofalicki) . Halali ako sam naporan.

Selam i tebi dobri moj samozdravlje. Kako se ne sjećam Miše Harambašića, došao nama iz Pofalićkog, igrao desno krilo - solidno. Oženio Jadranku, koja je iz čuvene sportske porodice Maleč /otac Viktor i brat Andrija višestruki prvaci Juge u dizanju tegova/. Inače između nas i košpicara se vodio pravi mali rat za koga će potpisati iz Pofalićkog, nešto slično kao i za onog Kalabu /igrao centarfora/ ali je ovaj otišao njima i bio je fula. Što se tiče braće zaboravio si Musemiće

, Ferhatoviće, a imao si i braću Jakovljeviće ( došli iz Igmana iz Konjica, prvo stariji Dragan - "strašan" špic i desno krilo, po meni dosta bolji od Husrefa, a 2-3 godine možda i kasnije, došao i njegov mlađi brat, čini mi se Davor), zatim naše legende Franco i Đuka lovrić, imaš i braću Tešan, Anđelka znaš, imao je i mlađeg brata, koji je u juniorima igrao napadača, ali se ne sjećam da li je odigrao više od nekog poluvremena za prvi tim, pa imaš braću Božović. Ovo na prvu, bilo je još, vjerovatno braće koji su igrali za nas. Jedna ispravka, Rade - igrač sredine terena i vrstan tehničar i Dragan (Simići) koji je igrao polutku-krilo i ne sjećam se da je ikada fulio gol kada bi izašao 1 na 1 sa protivničkim golmanom nisu braća, a mislim da nisu ni u srodstvu. Inače, Dragan poslije karijere do pred rat držao kultni kafić na Grbavici, često smo igrali lopte na terminu u Skenderiji, gdje je i šta radi danas ne znam. Evo, sad mi na um padoše i Radeljaši. Čovječe, ne možeš mi biti naporan! I meni je drago sjetiti se bivših fudbalera, uostalom, veže nas ista ljubav.
Samozdravlje da malo pojasnim svoj post, valjda mi forumsko pučanstvo neće zamjeriti. Što se tiče braće Ferhatovića imao si 2x po dvojicu (kao što i sam znaš) prvo su bili Hamdo i Nijaz-"Brko", sinovi od Hasetovog brata Ešefa, pa Nijazovi sinovi Amar i Nidal. Božovići - Dragan i Boban, Dragan igrao na poziciji desnog halfa i desnog beka, a Boban na poziciji lijeve polutke i lijevog krila, inače veliki talenat jugoslovenskog fudbala i pred njim je bila sjajna karijera, bio kandidat i za repku, ali dvije teške povrede su ga spriječile u tome, te je vrlo mlad sa 20 i nešto godina završio karijeru. Radeljaši -
- Hamdo zv. "Piksi", lijevi bek i Ferid - desni bek. U poslijeratnom periodu imaš braću Handžiće, braću Plakalo, a čini mi se da su bila i dva brata Janjoš, Čalini sinovi, a kafić Dragan Simića (napisao sam po inerciji "na Grbavici"), ali nalazio se u Kovačićima u Zagrebačkoj Ul.