Ma ne vjerujem da ima puno dilema oko prvih 11, mislim u ovakvom rosteru ih ja ne vidim stvarno. Najveća dilema će, po mom mišljenju, najviše jedan veznjak i krilni igrači.braco je napisao/la:Drugo poluvrijeme je bila ekipa koja je defanzivno **** realno. Mada i Tuzla je izašla drugo poluvrijeme u slabijem sastavu što je sigurno dodatni minus za našu drugu postavu, ali odbranu nam je činio Eldar Šehić koji očigledno nije bek već je bolji na krilu, drugi bek je Stanić koji će dobro morati oznojiti guzicu da izbori prvih 11 s obzirom da je imao povrede iza sebe i sveukupno pola sata u igre u prethodnoj polusezoni. U vezi je jedino Osmanović bio sposoban odgovoriti defanzivnim zadaćama dok je Žerić na centralnom veznom veliki rizik s obzirom da je teško očekivati od njega neki defanzivni doprinos ali ako ništa ove prijateljske služe da se igrači testiraju na drugačijim pozicijama i ulogama.
Ono što raduje ako ništa po textualnom prenosu iz prvog poluvremena (gdje su većinom igrali igrači sa najvećom minutažom kako kod nas tako i kod Tuzle) je da smo bili dosta bolja ekipa. Ovaj pripremni period u Međugorju je poslužio Amaru da otprilike vidi sa čim raspolaže, da upozna ekipu i naravno akcent na fizičkoj spremi igrača. U Antaliji znamo da će više fokus biti na uigravanju ekipe gdje bi se otprilike trebalo iskristalisat prvih 11 za nastavak prvenstva, a treba uzeti u obzir da će vjerovatno bar još jedna prinova se priključiti u Turskoj.
Veca je na golu, desni bek je neupitno Siniša, stoperi Bogi i Rodin očigledno, lijevi bek vjerovatno Pavić iako mi djeluje da ga Amar nešto i ne miriše.
Dvojica veznjaka, pretpostavljam da će Šabanadžović biti u prvih 11 bez obzira što nas napušta na ljeto, drugi veznjak će vjerovatno biti Vranješ (bar u početku, da se pokuša ponovo dokazati) jer sumnjam da će Amar na najosjetljivijim pozicijama ići sa dva tinejdžera praktično. Ofanzivni vezni je Sinan, napad je Krpić.
Što se tiče krila, tu će se vjerovatno najviše rotirati, praktično u rosteru imamo šest igrača koji su sposobni odigrati na krilu, u nekom dijelu polusezone vjerujem da će Ermin Zec biti standardan na jednom krilu, a na drugom Zec mlađi ili Veseli. Ima tu pored njih i Zajmović, Žera, Stanić, uglavnom ima opcija, teško je za prognozirati kako će se ko pokazati u ovoj završnoj fazi priprema.