Brisi Stanu iz potpisa da ne bih ja kod admina urgiroOsim13 je napisao/la:Ma i ja nešto kontam, gledam ovaj svoj potpis, sad kad nogiraju Stanu i Bogijairfo je napisao/la:Samo cu ti reci, prate se tvoja pisanja na forumu, mislis da je prvo rus a sad i vranjes samo puka slucajnost?Osim13 je napisao/la: Nema svrhe pratiti išta ove sezone
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Anel ko Jorginho u Čelziju, svi mu yebu mater jer dodaje prvom do sebe, što je mal i mršav ko grana za tu poziciju, treba neka grdosija od 2 metra igrat zadnjeg veznog itd itd.Azpi je napisao/la: Ma Anel je level iznad sto je dokazao i transferom, ne bi grci bacili tolike pare onako reda radi, radi babe![]()
procitao sam davno ovja clanak o njemu kad si postavio i fantastican je![]()
Ma kod nas je ako ne ulijece, ako ne udara on ne valjapolitika jos koja je unistila Dadu sadikovica realno, sreca Anela nije toliko ubila i nije bila toliko glasna
![]()
Mene Anel podsjeca na Pjanica, mislim on i jesta ta tipa igraca, nece on nikada lomiti noge, nikada nece ko konjina ulijetat, skakat i sl., ali sreca pa nece ovdje biti pa da mu se govori dodaje samo prvom do sebe i sl., jednostavno takvih igraca nema puno, takvi igraci kada udju u prvih 11 i preuzmu taj teret kreacije koji je sada od prve trecine terena pa do druge oni su samo bolji, ja mu se nadam super karijeri ima jednostavno taj osjecaj za igru, za pas, za tempo, za promjenu strane, ono sto se ne moze sada nauciti
On ima na drugim sigurno stvarima da radi prije svega malo bolja fizicka sprema, iako nikada on nece biti "fizicar", ali eto grcka je opet zahtjevnija ali spremiti ce ga oni sigurno dobro
Kad čitam komentare o Jorginhu na temi Čelzija isto ko da čitam Željinu o Anelu, bukvalno iste stvari im se zamjeraju plus istu poziciju igraju.
Anel ima strašnu fudbalsku inteligenciju, samo većina publike kod nas igrača gleda ili kroz statistiku ili da si neki drvosječa ala Ćulum pa da prebiješ pola protivničke ekipe tj površne stvari, najlakše vidljive.
To je to ista politika, Jorginho je najgori, ako citas znas i sam koliko ga kude, te ne asistira, te ne udara, te dodaje prvom do sebe itd..braco je napisao/la:Anel ko Jorginho u Čelziju, svi mu yebu mater jer dodaje prvom do sebe, što je mal i mršav ko grana za tu poziciju, treba neka grdosija od 2 metra igrat zadnjeg veznog itd itd.Azpi je napisao/la: Ma Anel je level iznad sto je dokazao i transferom, ne bi grci bacili tolike pare onako reda radi, radi babe![]()
procitao sam davno ovja clanak o njemu kad si postavio i fantastican je![]()
Ma kod nas je ako ne ulijece, ako ne udara on ne valjapolitika jos koja je unistila Dadu sadikovica realno, sreca Anela nije toliko ubila i nije bila toliko glasna
![]()
Mene Anel podsjeca na Pjanica, mislim on i jesta ta tipa igraca, nece on nikada lomiti noge, nikada nece ko konjina ulijetat, skakat i sl., ali sreca pa nece ovdje biti pa da mu se govori dodaje samo prvom do sebe i sl., jednostavno takvih igraca nema puno, takvi igraci kada udju u prvih 11 i preuzmu taj teret kreacije koji je sada od prve trecine terena pa do druge oni su samo bolji, ja mu se nadam super karijeri ima jednostavno taj osjecaj za igru, za pas, za tempo, za promjenu strane, ono sto se ne moze sada nauciti
On ima na drugim sigurno stvarima da radi prije svega malo bolja fizicka sprema, iako nikada on nece biti "fizicar", ali eto grcka je opet zahtjevnija ali spremiti ce ga oni sigurno dobro![]()
Kad čitam komentare o Jorginhu na temi Čelzija isto ko da čitam Željinu o Anelu, bukvalno iste stvari im se zamjeraju plus istu poziciju igraju.![]()
Anel ima strašnu fudbalsku inteligenciju, samo većina publike kod nas igrača gleda ili kroz statistiku ili da si neki drvosječa ala Ćulum pa da prebiješ pola protivničke ekipe tj površne stvari, najlakše vidljive.
Ja sam na obje teme, tako da paralela ti je fantasticna
Ma inace kod nas ako zadnji vezni nema bar 1,90 i ako ne dobija 2 kartona na tri tekme u prosjeku ne valja, treba kakav konj da udara, skace, a to sto dodat ne zna i sl. nema veze to nije posao zadnjeg veznog iako se ta pozicija dosta promjenila u zadnje vrijeme, ali eto ostalo je da takav je prototip zadnjeg veznog kod vecine raje
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Meni je Anel sjajan,al ja sam ubjeđen da će Osmanović pod Amarom tako napredovati,da će u dogledno vrijeme ostvariti vrhunski transfer!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Pregledah i ja izvjestaj tekme protiv TC. Ova druga postava, iako je potentna u ofanzivi sa Ramovicem i veselim, se zaista katastrofalno i panicno brani. Ne d’o Bog kakve sile da ova zadnja linija iz druge ekipe bude morala igrati u ligi.
Drugo, odusevljen sam napretkom Sabana i hajdara. Manje vise se zna za Anela i to su kolege sa foruma vec fino objasnile. Inteligencija i pravovremenost, svaka cast. Ali hajdar mi se cini da se malo oslobodio, prvenstveno u igri prema naprijed gdje je bio kriminalno los. Raduje me sto ce njih dvojica optimalno konkurisati za prvih 11 i imat ce prostora za iskazivanje jer smo otjerali ove starohane. Osmanovic je talenat i fizicki ima bolje predispozicije od Hajdara i Anela, ali njemu je potrebno jos dosta rada i sticanja iskustva, prvenstveno u defanzivi - neki forumas je vec povukao paralelu izmedju ovih tekmi i tekme protiv Krupe gdje nonsalantno hoda nazad pri gubljenju lopte. Jednostavno, neodgovorno krene naprijed bez razmisljanja - i tu stavku vezem iskljucivo sa neiskustvom.
Ne sumnjam da ce ovo biti dobro na proljece ali takodjer sam misljenja da nam je najranjivija pozicija drugog stopera i tu pod hitno moramo naci rjesenje.
Drugo, odusevljen sam napretkom Sabana i hajdara. Manje vise se zna za Anela i to su kolege sa foruma vec fino objasnile. Inteligencija i pravovremenost, svaka cast. Ali hajdar mi se cini da se malo oslobodio, prvenstveno u igri prema naprijed gdje je bio kriminalno los. Raduje me sto ce njih dvojica optimalno konkurisati za prvih 11 i imat ce prostora za iskazivanje jer smo otjerali ove starohane. Osmanovic je talenat i fizicki ima bolje predispozicije od Hajdara i Anela, ali njemu je potrebno jos dosta rada i sticanja iskustva, prvenstveno u defanzivi - neki forumas je vec povukao paralelu izmedju ovih tekmi i tekme protiv Krupe gdje nonsalantno hoda nazad pri gubljenju lopte. Jednostavno, neodgovorno krene naprijed bez razmisljanja - i tu stavku vezem iskljucivo sa neiskustvom.
Ne sumnjam da ce ovo biti dobro na proljece ali takodjer sam misljenja da nam je najranjivija pozicija drugog stopera i tu pod hitno moramo naci rjesenje.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Pisalo se jedno vrijeme o odnosu plata izmedju Zelje i laznih mostaraca, pa hocu da podijelim jednu anegdotu ovdje na forumu. Na pocetku sezone Kuaida (onaj sto je igrao u Zrinji i Celiku) ti je doveo jedan momak na sisanje u jedan sarajevski salon, i sasvim slucajno se i ja potrefim tu. Prica zajebancija, drzi ne daj, i dodje se do teme plata u zrinjskom. Garavi je tvrdio i kleo se u sve na svijetu da Zrinjski daje nevjerovatno velike plate igracima. Prvenstveno je izdvojio kapitena Peru Stojkica koji, prema njegovim rijecima, prima cca 15.000km mjesecno. Takodjer je izdvojio Bilbiju i Filipovica za koje je rekao da imaju plate preko 11.000km. Vjerovali ili ne...
Šime Gržan u Zrinjskom, sada ce na posudbu cini mi se da sam procitao negdje, igrac bez 3 utakmice ukupno ima platu 10.000 KM.
A npr. naš Pavić 3.500 eura.
A npr. naš Pavić 3.500 eura.
Pa ljudi imaju love ko blata. Lije sa svih strana, a realno ne ulazu ni u infrastrukturu ni te stvari. Sve ide na igrace zato imaju ove titule. Ne znam kad sam zadnji put procitao da su negdje uvalili lovu za nesto, a da nije igracki kadar.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Nemam nista protiv Anela, a on da je u bilo kojem klubu ne bi igrao ni minute. Uzet cemo s nasih prostora kao najbolji klub po prodaji igraca je Dinamo, on u Dinamu ne bi bio u prvh 40 igraca. Jedan prosjecan igrac, koji za ovo sve vrijeme je vise loš nego dobar. Ako uzmemo za njega milion, pa mi smo stvarno strucnjaci..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Sta bi sa tim likom, nema ga nidjekerimatomic1921 je napisao/la:Pisalo se jedno vrijeme o odnosu plata izmedju Zelje i laznih mostaraca, pa hocu da podijelim jednu anegdotu ovdje na forumu. Na pocetku sezone Kuaida (onaj sto je igrao u Zrinji i Celiku) ti je doveo jedan momak na sisanje u jedan sarajevski salon, i sasvim slucajno se i ja potrefim tu. Prica zajebancija, drzi ne daj, i dodje se do teme plata u zrinjskom. Garavi je tvrdio i kleo se u sve na svijetu da Zrinjski daje nevjerovatno velike plate igracima. Prvenstveno je izdvojio kapitena Peru Stojkica koji, prema njegovim rijecima, prima cca 15.000km mjesecno. Takodjer je izdvojio Bilbiju i Filipovica za koje je rekao da imaju plate preko 11.000km. Vjerovali ili ne...
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ma ko ce znati irfo. Zadnje sto znam je da je bio igrac Celika, pa otisao kuci da zavrsi papire, pa se nesto trebao vratiti i tu mu se gubi svaki trag. I na TM pise da je slobodan.
-
GradKamena2
- Kontakt:
Jedino je dobro reko za Bilbiju,i Grzan i Handzic su bili blizu njega ostalo sve daleko ,to sto je reko za Stojkica 3x manje ima.kerimatomic1921 je napisao/la:Pisalo se jedno vrijeme o odnosu plata izmedju Zelje i laznih mostaraca, pa hocu da podijelim jednu anegdotu ovdje na forumu. Na pocetku sezone Kuaida (onaj sto je igrao u Zrinji i Celiku) ti je doveo jedan momak na sisanje u jedan sarajevski salon, i sasvim slucajno se i ja potrefim tu. Prica zajebancija, drzi ne daj, i dodje se do teme plata u zrinjskom. Garavi je tvrdio i kleo se u sve na svijetu da Zrinjski daje nevjerovatno velike plate igracima. Prvenstveno je izdvojio kapitena Peru Stojkica koji, prema njegovim rijecima, prima cca 15.000km mjesecno. Takodjer je izdvojio Bilbiju i Filipovica za koje je rekao da imaju plate preko 11.000km. Vjerovali ili ne...
Pozdrav
225.000 mjesečno je naša ekipa koštala,što je,to garantujem,najviše u ligi.
MIGRANTI iz METROPOLE!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ma nikada u zivotu. Raspitaj se za plate Ahmetovica, Rahmanovica i kompanije, pa ces vidjeti da manje placamo igrace. Samo sto ih oni pametno prijave na 1000km a ostalo na ruke. Ko je ba lud osim Misketa da placa doprinos na Vranjesovih 12 milja...UBIPITAR je napisao/la:225.000 mjesečno je naša ekipa koštala,što je,to garantujem,najviše u ligi.
Ni ja kod Anela ne vidim taj toliki talenat, mada naravno želim mu od srca da napravi vrhunsku karijeru.Bezideja je napisao/la:Nemam nista protiv Anela, a on da je u bilo kojem klubu ne bi igrao ni minute. Uzet cemo s nasih prostora kao najbolji klub po prodaji igraca je Dinamo, on u Dinamu ne bi bio u prvh 40 igraca. Jedan prosjecan igrac, koji za ovo sve vrijeme je vise loš nego dobar. Ako uzmemo za njega milion, pa mi smo stvarno strucnjaci..
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pričam samo o platama,ništa rata,ništa na ruke.kerimatomic1921 je napisao/la:Ma nikada u zivotu. Raspitaj se za plate Ahmetovica, Rahmanovica i kompanije, pa ces vidjeti da manje placamo igrace. Samo sto ih oni pametno prijave na 1000km a ostalo na ruke. Ko je ba lud osim Misketa da placa doprinos na Vranjesovih 12 milja...UBIPITAR je napisao/la:225.000 mjesečno je naša ekipa koštala,što je,to garantujem,najviše u ligi.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Ko mu je kriv kad je glup.Zato je bivsi.kerimatomic1921 je napisao/la:Ma nikada u zivotu. Raspitaj se za plate Ahmetovica, Rahmanovica i kompanije, pa ces vidjeti da manje placamo igrace. Samo sto ih oni pametno prijave na 1000km a ostalo na ruke. Ko je ba lud osim Misketa da placa doprinos na Vranjesovih 12 milja...UBIPITAR je napisao/la:225.000 mjesečno je naša ekipa koštala,što je,to garantujem,najviše u ligi.
23
-
Truba1905burazeru
- Kontakt:
Sry na upadu, u Zrinjskom nitko nema niti je imao preko 5k€ , Pero 3k KM . PozzGradKamena2 je napisao/la:Jedino je dobro reko za Bilbiju,i Grzan i Handzic su bili blizu njega ostalo sve daleko ,to sto je reko za Stojkica 3x manje ima.kerimatomic1921 je napisao/la:Pisalo se jedno vrijeme o odnosu plata izmedju Zelje i laznih mostaraca, pa hocu da podijelim jednu anegdotu ovdje na forumu. Na pocetku sezone Kuaida (onaj sto je igrao u Zrinji i Celiku) ti je doveo jedan momak na sisanje u jedan sarajevski salon, i sasvim slucajno se i ja potrefim tu. Prica zajebancija, drzi ne daj, i dodje se do teme plata u zrinjskom. Garavi je tvrdio i kleo se u sve na svijetu da Zrinjski daje nevjerovatno velike plate igracima. Prvenstveno je izdvojio kapitena Peru Stojkica koji, prema njegovim rijecima, prima cca 15.000km mjesecno. Takodjer je izdvojio Bilbiju i Filipovica za koje je rekao da imaju plate preko 11.000km. Vjerovali ili ne...
Pozdrav
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .
Kolka je Ahmetov8cu plata posto znam,pa da vidim kakvim informacijama baratas?kerimatomic1921 je napisao/la:Ma nikada u zivotu. Raspitaj se za plate Ahmetovica, Rahmanovica i kompanije, pa ces vidjeti da manje placamo igrace. Samo sto ih oni pametno prijave na 1000km a ostalo na ruke. Ko je ba lud osim Misketa da placa doprinos na Vranjesovih 12 milja...UBIPITAR je napisao/la:225.000 mjesečno je naša ekipa koštala,što je,to garantujem,najviše u ligi.
Znači Amar je otpisao Vranješa definitivno? Mislim, da ga ima u planovima, ne bi ga ostavio u Sarajevu pred put u Antaliju, tako da je to vjerovatno završena priča.
Ono što me više zanima je to šta i kako konta sa veznim redom, prosto ne vjerujem da će u nastavak sezone ući sa tri momka od 20ak godina na te dvije najosjetljivije pozicije.
Ne vjerujem ni da će voditi neke anonimuse na probu u Antaliju, to je vjerovatno završio u Međugorju. Dakle, nekako mi izgleda kao da bi tu, u veznom redu, možda mogli dobiti neko solidno pojačanje, nekog ko ne mora dolaziti na probu.
Ono što me više zanima je to šta i kako konta sa veznim redom, prosto ne vjerujem da će u nastavak sezone ući sa tri momka od 20ak godina na te dvije najosjetljivije pozicije.
Ne vjerujem ni da će voditi neke anonimuse na probu u Antaliju, to je vjerovatno završio u Međugorju. Dakle, nekako mi izgleda kao da bi tu, u veznom redu, možda mogli dobiti neko solidno pojačanje, nekog ko ne mora dolaziti na probu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"