Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2018/19

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Pantelija
Kontakt:

Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2018/19

Post Postao/la Pantelija » 30 jan 2019, 23:05

Italia je napisao/la: Bravo. I sve to sto si nabrojao, provuci kroz par hipoteza:
- Zasto je Berna jedini igrac koji je trcao i borio se
- Zasto Rona, Costq, Cancelo, Sandro nisu uspjeli 1 passa uvezati
- Odakle 3 greske Cancela, MDSa i Ruganija koje su direktno kumovale golovima
- Zasto skoro nijedan igrac ne igra presing pri bilo kojem rezultatu.

Motiv. U ekipi imas hrpu zvijezda i hrpu igrača koji su poharali Kalcu nekoliko puta. Jasno da je zasicenje za ovakvim utakmicama na maksimalnom nivou. I zbog toga je Berna - talijan zeljan dokazivanja, jedan od rijetkih koji je grizao i borio se. 8 godina osvajas sve, fiziki je vise nemoguce odrzati motiv. Ja u svojoj firmi vise nemam motiva da radim nakon par godina. Ove stvari su ocekivane i sasvik normalne. Problem je sto se ovo poistovjecuje i potrefilo se posle one odlicne utakmice Lazija.

Nasi kiksevi ove sezone su Atalantax2, Genoa, Young Boys i Unites. Sve ekipe nizeg ranga. Znaci ne mozes razbiti milanske klubove, napoli i violu, a kiksat protiv Atalante. Nije to kvalitet vec motiv.
To se u gudbalu zove zasicenje i onda se trenerubda otkaz. Ako on prima 8 mil ili koliko vec da mu igraci nemaju motivacije, ima ko zna. Ako on prima 8 mil a mi nemamo igre... ima ko zna.

Sta treba da ti ja odgovorim zastonekipa ovako igra? Mislim da trrba pitati onoga ko pare dobija za to. A mi ovako igramo od augusta a ne od jucer ... samo sto ova ekipa igracki je daleko iznad lige i to je jedina sreca alegriju, inace bi on u septembru nogu dobio ali ... dobro, nije on nista ktiv kao i uvijek.
Yo sto imanponajbolju ekipu u evropi ako ne i najbolju, sto imankurac konkurenviju u italiji pa se opet pattimo sa svima to nema veze... sto ne mozemo ni taraba ekipi dva gola dati i rijesiti utakmicubi to su igraci krivi ...yo sto nabijamo loptu u 16 a nemamo napadaca i to igraci krivi ...to sto igramo sa tri antifudbalera u veznom i to igraci krivi ... to sto ne zna koristiti ofanzivne bekove i napraviti normalnu formaciju i to igraci krivi ...sto dybala ne igra nista, doslovno, i to igraci krivi krivi ...sto ronalda razvlaci od krila do sredine pa do spica i to igraci krivi.

Dzaba pises greske igraca kada su one produkt nepovezane igre i nedostatka sistrma. Je li vidis da u dvije utakmice imamo dva suta i jedan korner? Da na 2-0 nama Atalanta pravi presing i napda nas? Je li vidis da presing ne da da se igra vise od 5 min i cim prije mase rukama da se pobucemo protiv JE.BE.NOG KIEVA KUCI DA BRANIMO JRDAN GOL JE.BEM MU ZENU PO SREDD PI.CKE ONE ITALIJANSKE... JEBLA MU DEFANZIVA I ODBRANA MA.JKU U SUPAK ONU ...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 30 jan 2019, 23:07

Pogba je napisao/la:Da poslije 4g i dalje govori dobbiamo migliorare technicamente. A 40 izgubljenih lopti po mecu.

Da se dotaknem momka koga malo kritikujem, prihvatiti svaku ponudu oko 50M za Sandra, zongler koji u 28 godini ne zna centrirati.
Bolje biti zongler vec sprinter.
Max Allegri

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 30 jan 2019, 23:10

Braco, zadrzite mir i zdrav razum, sad ce mart. :mrgreen: :opaopa:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 jan 2019, 23:10

Highlight tekme je Runa koji u drugoj vezanoj tekmi zove suigrace naprijed. Jer tolika talijanstina je ukorijenjena.
Samo menadžer i par osvjezenja treba. Steta sto prodjose zlatne godine nekim igračima, ali sta da se radi.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 30 jan 2019, 23:12

Po nekima Max nikada nije krivac sta god da se desi na terenu. Koji je onda smisao trenera kad neko drugi/treci snosi odgovornost? Ekipa koja izgleda kao razbijena vojska 90% vremena ne moze biti nicija briga i krivica, osim Alegrijeva.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 30 jan 2019, 23:16

Mora se i fasovat'

Upitan je motiv, pojedinih igrača a i zasićenost trenera možda...

Ko ga j.e.be sad će mart, osim ako nas Atleti ne marne...

Eto Zapate u julu :beba:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 jan 2019, 23:20

Gefufna je napisao/la:Braco, zadrzite mir i zdrav razum, sad ce mart. :mrgreen: :opaopa:
S kim igramo u martu, da nije kasno, mozda ce februar postati nas mart?!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 30 jan 2019, 23:23

Najjace mi je otic na Barcinu temu i citat kako oni kukaju da im je igra za qrac. :rol:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 30 jan 2019, 23:24

Nedved11 je napisao/la:Po nekima Max nikada nije krivac sta god da se desi na terenu. Koji je onda smisao trenera kad neko drugi/treci snosi odgovornost? Ekipa koja izgleda kao razbijena vojska 90% vremena ne moze biti nicija briga i krivica, osim Alegrijeva.
Naravno da je kriv,niko to ne spori. Meni je veceras apsolutno kriv i nema pravdanja. Kriminalan nastup. Evo i sam je rekao, bili smo losi i to je to. Ispali i ides dalje, oporavljsmo se od povreda i kako on rece poslije Parme za nas krece Tour de France.
Max Allegri

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 jan 2019, 23:37

Nedved11 je napisao/la:Po nekima Max nikada nije krivac sta god da se desi na terenu. Koji je onda smisao trenera kad neko drugi/treci snosi odgovornost? Ekipa koja izgleda kao razbijena vojska 90% vremena ne moze biti nicija briga i krivica, osim Alegrijeva.
A nekima je trener uvijek kriv.

Pantelija, ako igrac nije motivisan, to nije problem trenera. Problem trenera je kad ne motivise Vucinica u 2011. godini, ali ovakve tipove ne. Vecinu ih motivise samo liga prvaka i to je cinjenica. To niko ne moze promijeniti. Pa ni Conteovski motivator is
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2019, 23:40

Zreli za izvaliti 100 mil za veznjaka i to da Pjanic ostane inace slaba nafaka.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 jan 2019, 23:44

Al predobra je ona prica polovice foruma kako je Pjanic ocajan, a onda dvije tekme bez njega mi se ne mozemo sastaviti sa loptom. Usao u 70oj minuti i promijenio potpuno tok i napadali.

Ali teško je kada luzeri od 60e minute padaju, simuliraju, zadrzavaju vrijeme. Elaborat se moze napraviti kako ovi talijani od 60e minute ukradu 15 minuta igre a da se to i ne vidi. Udju u kontakt da padnu i traze faul kojeg izvode pola minuta, nabiju u igraca da iznude aut i ista prica. Fuj.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 jan 2019, 23:45

Igraci i kada su motivisani, nabrijani, nama je igra za KU.RAC.

Sto kaze gore, barsini se navijaci zale na igru sunce ti ljubim u dvije utakmice imamo jedan sut, cancela kad je dao gol laziju.... penal ne racunam. Dakle JEDAN.

Dybala, costa, berna, ronaldo, alex , cancelo .... JEDAN SUT.... AFERIM
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 30 jan 2019, 23:47

Vidjet cemo maxa u LP... po prvi put nece mu se gledati kroz prste s obzirom na 200mil potrosenih proslo ljeto, i po prvi put ima ekipu koja je contender za titulu.... dosad je obavljao vrhunski posao sa ekipom koja je djelovala iz sjene, i koju je on svojom taktikom nadopunjavao... protiv buranije iz Serie A nece biti problem, iako je ovo veceras problem, no eto nek mu se i ovo halali jer 4 godine za redom je i vise nego dovoljno za kup... ali LP minimum minimuma mora biti finale... s tim sto ako ne osvoji ove godine naredna mu je obavezujuca za osvojiti... ako to ne bude u stanju nek sam ode... takmičenja u Italiji su jednostavno obligacija, odnosno bar liga....

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 jan 2019, 23:49

A gdje je ona prica da ovakav roster i bez trenera moze osvojiti Serie A. Ako mogu to, zasto onda ne mogu sami opucati na gol. Ako su to takve igracine, zasto ne uzmu loptu i sami kreiraju nesto.

Ima jedan igrac koji je to radio u ove dvije tekme. Federico Bernardeschi. A ostale vjerovatno Allegri sputava

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 31 jan 2019, 01:11

ramiral je napisao/la:Mora se i fasovat'

Upitan je motiv, pojedinih igrača a i zasićenost trenera možda...

Ko ga j.e.be sad će mart, osim ako nas Atleti ne marne...

Eto Zapate u julu :beba:
Kako bi nam on dobro dosao..ovako snazan, brz, okretljiv..kako bi on kod nas igrao dobro odbranu...mozda jace i od Mandzare.. :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 31 jan 2019, 01:25

Zadnja tura craft pive koju sam napravio je bila 6% alc. Ocigledno moram recept mjenjati i poceti praviti 8% jer nije dovoljno za ovakav kosmar od nefudbala koji igramo. Ovoliko ne znat sta uraditi s loptom kad ti dodje u noge se granici sa amaterizmom. Pa dvije utakmice (i vise) nemat ni jedan smislen napad,presing..to je kriminalno. Apsurdno je pricati je li do trenera ili nije. Ako ovo vcr nije do trenera a kada onda jeste? Kada se izgubi na jednu loptu,na incident, na stativu, na to kada napadaci promase 18 zicera...ok...nije do trenera ali kada od prve do zadnje minute nista,ama bas nista ne pokusas,ne napadnes,ne pritisnes,ne stisnes u odbrani,ne opucas na gol e ako to nije do trenera (ko god igra protiv koga god a kamoli juventus i atalanta) e onda neka mi neko kaze kada jeste do trenera??
Motivacija?
Kakva je to prica,treniras svaki dan da igras fudbal u prvom timu neke ekipe, znas da samo to znas raditi u zivotu, i dodje utakmica i igras u prvoj postavi i primis gol i nemas motivaciju da osvojis loptu i das gol protivniku? (O licnom dohotku necu da pricam) manite me te price. Ovdje se radi o kultnoj recenici luke modrica kada je stimac poslije neke katastrofe hrv.repke izjavio da igraci nece da trce a modric dan poslije kaze nesto tipa "izbornik rekao da necemo da trcimo, mi itekako hocemo da trcimo, ali ne znamo ko gdje treba trcati..." Mislim da je stimac dobio otkaz kroz par sedmica, ostalo je istorija...
Ako mi zadnjih 5 utakmicane znamo uraditi neku,kosarkaskim rjecnikom, izolaciju na ronalda da igra 1 na 1 ili to isto uraditi za costu,bernu,dybalu...jasno je ba da nemamo plana u momentu kada nam lopta dodje u noge. Ako po utakmici centriramo 70 lopti a damo po sezoni 2 gola glavom. Ovo je postalo tuzno.

Ps.mislim sa ovaj poraz moze biti izutetno produktivan jer ce prirodno kanalisati pritisak na ligu sampionu pa mozda i kao ultimatum za nastavak saradnje da alegrijem.

Gentile5
Kontakt:

Post Postao/la Gentile5 » 31 jan 2019, 09:08

Prvi put loslije dugo vremena da mi je drago sto se ispalo iz kupa ovako rano. Tesko je pucati na tri fronta pogotovo sto jedino Pjanic moze nesto povezati u sredini, kad bez njega stavis bilo koju troicu igra je za q. I ovako kubure sa ozljedama. Jos sinoc isprobava silju na stoperu, a rugani je mislim svima oci otvorio da ipak nije potencijal za velike ekipe i velike utakmice.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 31 jan 2019, 09:09

Italia je napisao/la:
Gefufna je napisao/la:Sta je po tebi odgovornost trenera? Ne posao, vec odgovornost.
Motiv, taktika, tehnika, fizicka pripremljenost, zadovoljstvo igraca i sistemska organizacija.

A par postova iznad si rekao da igrači nemaju motiva. Znači, ne zna ih više motivisati, njegov je fail.

Taktika, u zadnjih par utakmica nam je taktika goli q. Stvaraju nam ljudi šanse ko na traci. Mi iskorištavamo protivnikove mane na način da u 150 minuta igre imamo 2 šuta na gol.

Fizička pripremljenost, tu smo tek loši...

Zadovoljstvo igrača - fail sa Benatiom je njegova i samo njegova krivica. Momak je igrao odlično i dođe miš klasuraš nazad i Benatia odigra 2,5 utakmice za polusezonu. Logično je da želi da ide. I imaš za posljedicu ono sinoć, De Sciglio na štoperu, moraš izmišljat pozicije igračima i logično je da griješe. Nikad se sastali nisu zajedno da popiju kafu ova četvorica iz zadnje linije, a moraju ti igrat najosjetljiviju liniju u ekipi.

Ovo zadnje isto ne znam šta bih ti rek'o. Ako je to organizovanost van terena, onda ok. Organizovanost na terenu nemamo evo 3 mjeseca.

Da se razumijemo, nije on za sve kriv, nije da sad ima 10 trenera boljih od njega, ali jednostavno dođe do zasićenja, dođe do momenta kad trener više ne može ništa novo ponuditi ekipi, kad počne pretjerivati ondje gdje je pokazao da je najjači. E tu se pogubio - ne treba ti *ebena taktika protiv SPAL-a, ne trebaš čuvat 1-0 protiv svakog **** protivnika, treba da pustiš momke da igraju i da se na takvim protivnicima uče praviti akcije, da se uigravaju, a ne da se Chiellini i Bonucci dodaju do besvijesti. I ne treba ti Bonucci igrat i protiv zadnjeg na tabeli, pa da ti defanzivno bolji štoper izrazi želju za odlaskom u januaru kad se lomi sezona.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 31 jan 2019, 09:33

Nije problem izgubiti svako nekad izgubi, ali da igraju preko neke stvari vec od pocetka aezone e to nije vec u redu. Zadnje dvije utakmice igramo kao da smo benevento ako ne i gore jer prilike ne znamo stvoriti.

Znaci mogli vi samo scudetto uzeti ove god i to bi bilo to... Nije bas da nam je trebo Ronaldo zato ali eto..
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: J1897 i 4 gosta.