FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 22 okt 2010, 01:17

samosarajvo je napisao/la:Stolice su se kidale prije dvije godine pa ste nam opet dali zdenku + O slovo i skinuli ste stolice tako da nismo imali sta kidati. Ja sam stajao na samoj ogradi prema vasem djelu sjevera i niko nista nije bacio prema vama,ali bas nista ni jednog upaljaca a kamoli vise.
Posto smo to apolvirali jedini razlog ove odluke o manjem broju govori to da ste se prepali deranja na tribinama kao i prosle godine :)
CAO !
Cinjenica je da su se stolice kidale ja vam nakon toga nebih dao ni da prodjete pored stadiona ( istog sam misljenja i za slicne stvari na kosevu )!!!
Taman nekog u klubu boli k.ita ko ce koga nadglasati, njima je bitnija zarada a prije same zarade bitnija im je sigurnost na stadionu.Iskren da budem i mene boli k.ita ko ce koga nadglasati meni je puno bitnije da Zeljo dobije sarajevo nego sto cete vi lijeciti svoje frustracije.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 22 okt 2010, 01:20

pile87 je napisao/la: Cinjenica je da su se stolice kidale ja vam nakon toga nebih dao ni da prodjete pored stadiona ( istog sam misljenja i za slicne stvari na kosevu )!!!
Taman nekog u klubu boli k.ita ko ce koga nadglasati, njima je bitnija zarada a prije same zarade bitnija im je sigurnost na stadionu.Iskren da budem i mene boli k.ita ko ce koga nadglasati meni je puno bitnije da Zeljo dobije sarajevo nego sto cete vi lijeciti svoje frustracije.

A sigurnost se povecava tako sto 3000 ljudi strpas na dio stadiona koji nije dovoljan ni za 1000 :roll:

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 22 okt 2010, 01:25

zolaTM je napisao/la:ko se ono ovdje sudario suljic i ...
Meni se čini Suljagić :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 22 okt 2010, 01:27

kirba je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Cinjenica je da su se stolice kidale ja vam nakon toga nebih dao ni da prodjete pored stadiona ( istog sam misljenja i za slicne stvari na kosevu )!!!

A sigurnost se povecava tako sto 3000 ljudi strpas na dio stadiona koji nije dovoljan ni za 1000 :roll:
niko vam nije kriv sto vam je istok prazan a na istoku su bolji uslovi nego nama na jugu jer je 2 metra uz teren

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 22 okt 2010, 01:28

Jbg, nema druge nego otimajte ženi/curi daljinski i izblejite derbi na tv-u. :mrgreen:

Nama ne preostaje drugo nego da grmi Grbavicom:

Tužno je biti navijač Sarajeva,
što sjedi kući i kraj tv-a zijeva,
i gleda Želju u mraku sobe svoje,
kako se bori za plavo bijele boje.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 22 okt 2010, 01:30

samosarajvo je napisao/la:Svaka cast upravi zelje,a pretpostavljam da su vodje TM-a imali svoje prste u ovome. Nakon prosle godine i BUKVALNOG SILOVANJA NA TRIBINAMA manijaci su odlucili da to vise ne moze tako i zajedno sa upravom odlucili da nam daju samo "zdenku" u koju stane 1500 ljudi JEDVA plus Istok do lokomotive u koju stane isto 1500 ljudi ali JEDVA ( citaj jedni na drugima)
Znaci za ovaj derby se najavljivao i rekordan broj nasih navijaca od 5000. Sve sto smo mi trazili je sljedeci dio sjevera: ZDENKA (1500) , Slovo "O" (1500),onaj dio izmedju (500 mozda) i plus ako skinete stolice jos bi se naguralo 500 njak vise i bila bi solidna borjka od 3500/4000 + 1000 istok i to je to, medjutim ocigledno je da to nekome ne odgovara..
Tolko od mene
Naime, Sarajevo ne igra sa klubom koji ima 200 navijača pa da nešto ultimativno traži. Dobili ste koliko ste dobili. Cirka 20% kapaciteta Grbavice. Malo vam :lol: Šta hoćete, kompletan Sjever :mrgreen: Na Koševu treba da nam date 20% ulaznica i svi sretni.
Sad, ako vam to nije u interesu, njah. Opet više gubi Sarajevo nego Željo. Do vas je
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

LiMvOtElJoZe
Kontakt:

Post Postao/la LiMvOtElJoZe » 22 okt 2010, 01:43

pa da niste gadjali sjever i starije ljude sa topovskim i bakljama mozda bi dobili vise tribine ovako vam ni ovu zdenku netreba dati :evil:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 okt 2010, 01:49

kirba je napisao/la:

Ne podrzavam ni to, ali istini za volju neki dobri uslovi i ne postoje i ti navijaci koji su strpani dodatno pogorsaju stvari lomljenjem stolica i drugim budalastinama.Derbi je onakav kakvim ga navijaci naprave zadnjih godine je sve gore jos malo pa ce biti ko na noz.Nemam ja nista ni protiv nekog mangupluka ipak nije pozoriste ali ima nesto i sto se zove kodeks, gadjati obicne gledaoce je jadno to su tvoji sugradjani a pomarisati se drugom navijackom skupinom je nesto sasvim drugo.Nekako bih najsretni bio da odbojkotujete derbi, bar bi znao da nece biti sranja i smirom bih gledao tekmu...
Vec dugo na derbije ne idem, nemogu gledati u kakav papanluk to prerasta nemogu gledati one najodvratnije derbi navijace, nekad su i jedni drugi imali duha naravno puno vise navijaci Zelje danas je derbi opste narodno veselje.
Iskreno govoreci mene zanima ono sto je na terenu za navijanje i slicna sranja me zaboli jos jednom k.ita a pogotovo za navijace sarajeva taman da ne dobijete ni jednu stolicu toliko ste i zasluzili do sad pokazanim na Grbavici.Sjecam se hvalopjeva i izliva zadovoljstva na ovom forumu nakon sto su pocupane stolice, pametnom je toliko dovoljno ne treba se dovesti opet u takvu situaciju da se to ponovi.jedino preostalo rijesenje se samo namece satjeraj u cosak zatvori ko u tor i miran si.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 22 okt 2010, 02:34

Dobit cete mjesta kao i svi ostali. Niste vi nista posebni. Vise su zasluzili mjesta navijaci Borca, Zrinjskog jer makar oni se kulturno ponasaju na stadionu a ne da pale stolice ilii gadjaju. Imate Istok al ako ga ne zelite, nemojte ni dolazit. Bit ce tekma na TV-u. Nista nemoze bit gore nego 20 KM karta za Jug na Kosevu. Budite zahvalni

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 22 okt 2010, 07:02

Seyo_TM je napisao/la:slika

neko je ovo trazio...
YoSe, rekoh ti jarane da ne postavljamo to, kosi se sa Ženevskom konvencijom... :D
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 okt 2010, 08:04

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 22 okt 2010, 08:25

Nisam ni znao u kakvoj zabludi sam zivio posljednjih 40 godina(prije toliko sam prvi put bio na utakmici ŽeljA).

Tek sad su me poznavaoci fudbala prosvijetlili(nisam bio na zetri kod iscjeljitelja).

Koristim ovu priliku da se zahvalim svim navijacima naseg najveceg,najboljeg i da dalje ne nabrajam dalje kluba sto su

mi otvorili oci i pokazali koliko smo mi zaista mali,bijedni.....

I u pravu su trebaju bojkotovati utakmicu jer i da im damo citav stadion oni ga nebi napunili koliko ih ima,

i ne trebaju dolaziti da nam ta fina gradska raja opet ne lomi stolice i rusi sve pred sobom,dok mi seljaci jedni

navijamo,pa bolan to da navijas je prevazidjeno na zapadu treba rusiti,paliti,tuci.

I zato svi u nedjelju na nasu dragu ŠUGAVICU(kakva je takva je nasa je)jer jedan je ŽELJO,a još ŠAMPION.

HAJDE LAZAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 22 okt 2010, 08:58

Navijaci sarajeva se bore za ocuvanje duha sarajevskog derbija. Ja ne znam zasto se nisu borili za taj duh kada nam je cijena ulaznice za jug na kosevu bila 20 KM ili prosle sezone kada su rusili stadion. Sada bi mi kao trebali da im damo 1/2 kapacitet stadiona grbavica da bi ocuvali duh derbija. Ne moze dobit cete 1/4. Ostale 3/ 4 cemo mi napuniti i to je presedan u svijetu fudbala da gost dobije toliki kapacitet, a domacin moze napuniti isto. Nemojte da se lazemo, ali da vas moze na derbiju biti 30 hiljada dali biste nam samo jug. Da vas moze biti 35 K dali biste nam samo 2-3 hiljade. Je li tako? Nije tacno da istok na grbavci je tribina zatvorenog tipa. 3/4 te tribine, od juga prema sjeveru, su bile popunjenje protiv borca i laktasa ove godine. Ovaj derbi bi bila razlika u tome sto bi popunjen bio od sjevera prema jugu. Ona 1/4 ne bi bila popunjena i nije bila popunjena iz bezbjednosnih razloga. E sad kao vi trazite neku pravdu i komociju. Na zalost nas a i vas na Grbavici imamo "sugavicu, smetljarnik" itd znamo zasto, i znamo zasto se ne renovira onaj stadion. Cijena karte za najvatrenijeg navijaca Zelje i sve ostale navijace Zelje je ista kao i za sve navijace Sarajeva. E sad vi meni niste jasni u potpunosti. Ja da se pitam dao bih vam prostora kao i ostalim navijacima koji dolaze na gostovanje na stadion, a to je neki kapacitet od 800 mjesta. NA dio sa stolicam vvas ne bih pustio jer ste na nedavnom derbiju demolirali iste. Zasto se tada niste brinul o duhu derbija. Vi necete na istok, na onaj kamenjar, vec hocete sta? Hocete cijeli sjever, pola sjevera? E ne moze? "J... i vas i duh derbija!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 okt 2010, 09:09

slika

themaniacs.org
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 22 okt 2010, 09:13

Da se dese neredi na tribini (dijelu sjevera) bila bi kriva uprava Željezničara, što nije poduzela da se takvo što spriječi.Kada su se čupale stolice i palile,i za to je kriva uprava Željezničara, jer stoku nije stavila na dio tribine bez istih. Vi ne možete napuniti ''svoj'' stadion,a tražite više prostora na Grbavici.Na Istoku ste pogodili kamenom B.B. koji nije igrao više mjeseci usljed povrede glave.Opet je kriva uprava Željezničara. Ganjali,udarali i šamarali sudiju na terenu, kada ste u kupu ispadali od obdaništa sa Grbavice, a dotični igrači su sad i kapiteni vašeg jadnog kolektiva.Pa su onda igrači odbili da igraju jedan derby,kao navodnog pretrpanog rasporeda,tresla se gora-rodio se miš,pa su ko kakve hinjice ipak došle.Da vam je stalo do derbiya, ne biste uradili to što ste uradili prošle godine, i ne dozvolili da se gledaju ekipe koje se bore da osiguraju Evropu il Mi Titulu.Ne pošujete ''svoje'',a da poštujete tuđu svetinju.
Vi ste jadni, napaćeni, iskompleksirani i uvijek tražite razloge da umanjite veličinu Željezničara.Ako vam se ne sviđa ima i drugih premijer ligaša i igrajte Sarajevski derbi sa njima i onako ste vi dio njih,a oni dio vas.
NAŠ KLUB,NAŠ STADION,NAŠI NAVIJAČI----NAŠA SVETINJA
ŠAMPIONI 2010
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 22 okt 2010, 09:18

kole87,a i ostali p(k)itari:Ovo što vi najavljujete BOJKOT,te SADA izmišljate TOPLU VODU i neka Vama nova pravila!Koliko GLUPOSTI može izač iz Vaših usta,nemožeš vjerovati!Do sada Vam je uvijek bilo dovoljno ulaznica i prostora,a sada od jednom na valja,nije dovoljno,nije natkriven istok išta ti ja znam!Pročitani ste kao BUKVAR,jer čim osjetite,vidite i ZNATE da je ŽELJO BOLJI,pogotovo na GRBAVICI,Vama "čudnoj raji",odmah nešto ne valja.KADA će te jednom ZAUVIJEK utuviti u tu Vašu glupu glavu da ŽELJEZNIČAR ima SVOJ stadion,pa kakav je takav je,NAŠ JE (FCŽ,TM)!ŠTA to Vi imate?NEMATE ama baš ništa,a još i natkriveno,nemate ni pomočnog stadiona!IMATE samo ono što Vam opčina "Centar" izdaje,kao što može izdati i Olimpiku,Vratniku,Omladincu,pa i ako treba,a HVALA BOGU PA NETREBA FK ŽELJEZNIČARU!
NAJTUŽNIJE je to što vi neznate da li bi pikili ili kakili!Ako ćemo realno dosta Vam je 1/3 sjevera,te istoka onoliko koliko se smije raje smjestiti.Ali da nedužim,prvi ste počeli sa nekim s...em,ne vi već Vaša uprava,a to je predposljedna tekma(zadnja odigrana bez navijača),KADA JE Vaša uprava za JUG odredila cijenu 10km,a do tada je bilo 5 i 7 km.Sjever Vam je uvijek bio 5 km,a nekolicina vas je ulazila i džabe,samo da Vas je što više :lol: .
ZATO ako hočete dođite,a ako nečete žalite se ViK!Bujrum.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 22 okt 2010, 09:25

Suplja pitarska prica.
Nikad ih i nije doslo vise od 3000 koliko im je klub dao i sad karata.Ovo im je mjera svakako.
Ako nece da se zadovolje sa ovim, imaju TV bice prenos.Koga nema bez njega se može, ima ko ce sigurno doci.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 22 okt 2010, 09:42

MU'MIN T.M. je napisao/la:Da se dese neredi na tribini (dijelu sjevera) bila bi kriva uprava Željezničara, što nije poduzela da se takvo što spriječi.Kada su se čupale stolice i palile,i za to je kriva uprava Željezničara, jer stoku nije stavila na dio tribine bez istih. Vi ne možete napuniti ''svoj'' stadion,a tražite više prostora na Grbavici.Na Istoku ste pogodili kamenom B.B. koji nije igrao više mjeseci usljed povrede glave.Opet je kriva uprava Željezničara.....
Kad covjek ne moze skontati da je Kosevo 3x vece od Grbavice, i sta ti onda imas sa njim pricat'.... naravno da je uvijek kriva uprava tima koji svaki derbi nastoji napraviti neki problem gostujucim navijacima.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 22 okt 2010, 09:43

Seyo_TM je napisao/la:
Krvotok je napisao/la: Neka ih pred tv-ima, da je stadion za svakoga, svako bi ga i imao :mrgreen:
haha
Ovo je najjača. Nema dalje.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

kole78
Kontakt:

Post Postao/la kole78 » 22 okt 2010, 10:03

LJUBAV NAŠA ZAVIST VAŠA :!: :!: :!:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19fkz21, 7republictz, Google [Bot], mavi i 31 gost.