FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

elSaik
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la elSaik » 22 okt 2010, 11:54

Neprilagodjen je napisao/la:Isti ste vi i jedni i drugi (navijaci),yebali vas bojkoti....

LUKAVICA 17 okt = GRBAVICA 24.okt

Vama je vaznije kako cete se vi pokazati sami pred sobom ili pred drugim grupama,nego podrska klubu i kako ce klub rezultatski proci. Nema razlike medju vama....
SIMILIS SIMILI GAUDET (Slican se slicnom raduje!!)

Sve bi ja vas na radne akcije,kramp u ruke,kakve baklje nije to za vas...

Ova dva slučaja ni iz blizua nisu slična, a porediti ih mogu samo oni koji su zlonamjerni.

Prema Pravilniku takmičenja u slučaju da postoji odvojena tribina čiji je jedan dio predviđen za gostujuće navijače, a drugi predviđen da ostane prazan, klub domaćin je obavezan čitavu tribinu dati, na njihov zahtjev, gostima. U Lukavici je to ona južna tribina, dok Grbavica takve tribine nema. U slučaju da stadion nema takve tribine, klub domaćin je dužan obezbijediti najmanje 5% gostima. To je Željezničar i uradio. Šta više, od 10.000 karata, gostima je dato 3.000, a to, očito,daleko više od 5%.

Što se tiče bojkota malenih. Oni ne bojkotuju zbog uslova i istočne tribine i slično. Ne bi im bio prvi a ni posljednji derbi da posmatraju sa istoka. I niko nikad ranije se nije žalio na istočnu tribinu, ali se oni sjetili žaliti. Sad, dva dana prije utakmice. Problem je u akustičnosti te tribine, ili bolje reći neakustičnosti. Oni hoće pod krov sjevera i to je jedini stvarni razlog zbog kojeg već danima seru. Ostalo je sve šuplja priča za naivne.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 22 okt 2010, 11:55

mamaSmurf je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Kakvu meksicku sapunicu su stvorili pitari iz cista mira :shock: odjednom su se sad dosjetili da im je malo prostora, a godinama im to nije smetalo da dolaze na Grbavicu i navijaju za svoj klub.
Sad odjednom ništa ne valja, nekakvi ultimatumi i najave bojkota.
Pa to je presmješno :!:
Pa valja se vratiti kući pognute glave.Ovako, kuća ,televizor i niko ne vidi da plačeš.
Pa ne znam baš ko je na svome stadionu bio pognute glave.Ovaj put bi cijela država vidjela vašu bruku i deranje na tribinama.Ja vam kažem,kada vas dalje od Zenice na gostovanje ode više od 100 onda možete komentarisati,do tada ne brukajte se ljudi,pa sve se zna imaju klipovi,slike itd.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 22 okt 2010, 11:55

Gigant je napisao/la:Ma hajde sta vas briga, sada cete se barem cuti, necete biti nadglasani :) valjda nece i vjetar puhati, pa onda da se bas ono cujete.....samo da vas ne nadjaca huk sa koseva :D
ovako nesto moze napisat samo neko ko je gigant :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 22 okt 2010, 12:00

Batistuta je napisao/la:
mamaSmurf je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Kakvu meksicku sapunicu su stvorili pitari iz cista mira :shock: odjednom su se sad dosjetili da im je malo prostora, a godinama im to nije smetalo da dolaze na Grbavicu i navijaju za svoj klub.
Pa valja se vratiti kući pognute glave.Ovako, kuća ,televizor i niko ne vidi da plačeš.
Pa ne znam baš ko je na svome stadionu bio pognute glave.Ovaj put bi cijela država vidjela vašu bruku i deranje na tribinama.Ja vam kažem,kada vas dalje od Zenice na gostovanje ode više od 100 onda možete komentarisati,do tada ne brukajte se ljudi,pa sve se zna imaju klipovi,slike itd.
A ja mislila da je bitan rezultat na terenu, kad ono važnije ko jače pjeva,ko više petardi baci i ko koga prebije.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 22 okt 2010, 12:00

elSaik je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:Isti ste vi i jedni i drugi (navijaci),yebali vas bojkoti....

Vama je vaznije kako cete se vi pokazati sami pred sobom ili pred drugim grupama,nego podrska klubu i kako ce klub rezultatski proci. Nema razlike medju vama....

Ova dva slučaja ni iz blizua nisu slična, a porediti ih mogu samo oni koji su zlonamjerni.

Prema Pravilniku takmičenja u slučaju da postoji odvojena tribina čiji je jedan dio predviđen za gostujuće navijače, a drugi predviđen da ostane prazan, klub domaćin je obavezan čitavu tribinu dati, na njihov zahtjev, gostima. U Lukavici je to ona južna tribina, dok Grbavica takve tribine nema. U slučaju da stadion nema takve tribine, klub domaćin je dužan obezbijediti najmanje 5% gostima. To je Željezničar i uradio. Šta više, od 10.000 karata, gostima je dato 3.000, a to, očito,daleko više od 5%.

Što se tiče bojkota malenih. Oni ne bojkotuju zbog uslova i istočne tribine i slično. Ne bi im bio prvi a ni posljednji derbi da posmatraju sa istoka. I niko nikad ranije se nije žalio na istočnu tribinu, ali se oni sjetili žaliti. Sad, dva dana prije utakmice. Problem je u akustičnosti te tribine, ili bolje reći neakustičnosti. Oni hoće pod krov sjevera i to je jedini stvarni razlog zbog kojeg već danima seru. Ostalo je sve šuplja priča za naivne.
To je to.To je sva prica.
Hoce da zauzmu citav sjever, da otjeraju željovce sa sjevera koji su godinama prisutni i koji imaju godisnje i polugodisnje karte, hoce da se ponasaju bahato i da odlucuju kako oni misle a zaboravljaju da su oni gosti i da se trebaju ponasati kao gosti a ne kao neke kabadahije koje postavljaju nekakve ultimatume i prosipaju silu.
Nema popustanja takvima, Zujo je bio jasan. Pogledajte na Izvoru sta misli predsjednik naseg kluba u vezi ove situacije.Sve je fino receno.

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 22 okt 2010, 12:05

nego momci, igrali Kerla u nedjelju ili ima problem sa kartonima ??
Razumijes ti mene burazere moj :)

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 22 okt 2010, 12:05

Batistuta je napisao/la:
mamaSmurf je napisao/la:
Pa poderi sa istoka kad si navijač.

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 22 okt 2010, 12:07

Luca.Toni je napisao/la:nego momci, igrali Kerla u nedjelju ili ima problem sa kartonima ??

kerliminator IGRA!!!

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 22 okt 2010, 12:08

Luca.Toni je napisao/la:nego momci, igrali Kerla u nedjelju ili ima problem sa kartonima ??
Igra. Zuti kartoni iz kupa se ne prenose na prvenstvo. Samo crveni u kupu se prenosi na prvenstvo.

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 22 okt 2010, 12:08

elSaik je napisao/la:

Kako ce se neko zaliti kad na Grbavici ,osim navijaca Sarajeva niko istok i ne koristiti .Na svim stadionima svijeta uvjek su najskuplje karte bile na mjestima gdje se tern vidi sa centra na Grbavici to je zapad i istok i ja ne vidim razlog sto ga vi recimo ne koristite zajedno sa jugom i zapadom ,a nama HZ date da gledamo sa cjelog sjevera gdje se mi tradicionalno nalazimo i cijenu stavite 20 km i bujrum.Kad je reprezentacija igrala sa Katarom istok prema sjeveru je bio prazan.! zasto? :?:
Zadnja izmjena: ekii, dana/u 22 okt 2010, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 22 okt 2010, 12:15

ekii je napisao/la:
elSaik je napisao/la:

Kako ce se neko zaliti kad na Grbavici ,osim navijaca Sarajeva niko istok i ne koristiti .Na svim stadionima svijeta uvjek su najskuplje karte bile na mjestima gdje se tern vidi sa centra na Grbavici to je zapad i istok i ja ne vidim razlog sto ga vi recimo ne koristite zajedno sa jugom i zapadom ,a nama HZ date da gledamo sa cjelog sjevera gdje se mi tradicionalno nalazimo i cijenu stavite 20 km i bujrum.Kad je reprezentacija igrala sa Katrom istok prema sjeveru je bio prazan.! zasto? :?:
Istok se koristi kada je potrebno. Kad je RA dolazio u broju od preko 1.000, smješteni su bili na istok. Bilo je još slučajeva u prošlosti gdje su gosti koji dođu u većem broju smještani na istočnu tribinu. U zadnje vrijeme je to slabije, jer je i slabije gotujućih navijača.

Što se vas tiče, ne može zbog dvije činjenice: 1. jer je naš stadion i mi određeujemo kako ćemo i šta ćemo i 2. sjever je tribina Željinih navijača jednako kao i jug, i tamo ima mnogo ljudi sa godišnjim kartama koji će, hvala Bogu, normalno posmatrati utakmicu sa svojih mjesta kako su i navikli.

Što se utakmice sa Katrom tiče - kada se igraju utakmice međunarodnog karaktera, samo se mogu koristiti dijelovi sa stolicama. U tom slučaju naša istočna tribina ostaje zatvorena. Isti je slučaj i kad bi Željo igrao u Europi. Međutim, ti kriteriji ne vrijede za domaće takmičenje. U BHPL kriteriji su mnogo blaži, ali bi se i to trebalo mijenjati uskoro.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 22 okt 2010, 12:16

Najbolje bi bilo da pitarima damo kompletan Sjever i frtalj pite :mrgreen:

Jel imate još neku muzičku. Nije problem :lol:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 22 okt 2010, 12:17

Pa poderi sa istoka kad si navijač.[/quote]
Hvala ti što priznaš deranje.Ne znam čemu strah ako nas dođe 4000 a vas bude 8000 npr :D Pa eto i na Koševu kada je sve ravnopravno opet vam je derancija,samo slikate i snimate,malo se potučete između sebe i to je vaš derbi.Ljudi ovo je skrnavljenje,ako sada krene ovim smijerom to će ići u nedogled.Zdenka nije uslovna za broj navijača koji se tu nakrca,pa provocira se neka tragedija ,to nije vrijedno :idea:

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 22 okt 2010, 12:18

muamer10 je napisao/la:@ekii

, eto istok je bio "pun" ove godine jos 2x pored ove utakmice. Ovo pod navodnim znacima oun, jer su nas odvojili od navijaca borca, pa prema sjeveru ima prostora za 300-400 navijaca. A sad ako dodjete taj ce prostor biti prema jugu prazan. Razumijes?
Ma yok. Fotošop. :mrgreen:

edit: Šega mi je kad god napišem "pa poderi sa istoka kad si navijač", odgovore sa "hvala pa priznaješ." Ne priznajem ja ništa jer se nema šta priznati. Kad se toliko **** navijanjem, napunite istok i poderite.

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 22 okt 2010, 12:20

Batistuta je napisao/la:Pa poderi sa istoka kad si navijač.
Hvala ti što priznaš deranje.Ne znam čemu strah ako nas dođe 4000 a vas bude 8000 npr :D Pa eto i na Koševu kada je sve ravnopravno opet vam je derancija,samo slikate i snimate,malo se potučete između sebe i to je vaš derbi.Ljudi ovo je skrnavljenje,ako sada krene ovim smijerom to će ići u nedogled.Zdenka nije uslovna za broj navijača koji se tu nakrca,pa provocira se neka tragedija ,to nije vrijedno :idea:[/quote]

Ajmo se od sad igrati argumentima. Ne tako davno:

@
elSaik
ma pitarska posla
Zadnja izmjena: muamer10, dana/u 22 okt 2010, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 22 okt 2010, 12:21

Ipak, bezdušni smo, nismo računali da im sad treba više prostora.Gdje će im orkestar stati, valja tolike instrumente smjestiti.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 okt 2010, 12:23

Ma niije zbog krova elsaik,**** te krov.
Fazon je stto u zdenku stane 1500 ljudi i na istok 1500 a nasih bi trebalo doci bar 5000 na tekmu,Gdje ce one 2000 ? Hem sto nema kartata a prostor je vec odavno popunjen sa ove 3000

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 22 okt 2010, 12:25

samosarajvo je napisao/la:Ma niije zbog krova elsaik,**** te krov.
Fazon je stto u zdenku stane 1500 ljudi i na istok 1500 a nasih bi trebalo doci bar 5000 na tekmu,Gdje ce one 2000 ? Hem sto nema kartata a prostor je vec odavno popunjen sa ove 3000
kakvi ba 5000 :shock: :?: sta to lupas bezveze.
Nikad vas nije doslo vise od 4000 za sve ove godine poslije rata.

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 22 okt 2010, 12:26

Pa mozda je ovako bolje lezim kuci za cenera kupim koje pivce meze srumficima manje love jos kad poderemo levate bice zajebancija mozda i vece nago sa majicama Kup je nas! ;)
Zadnja izmjena: ekii, dana/u 22 okt 2010, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 22 okt 2010, 12:26

samosarajvo je napisao/la:Ma niije zbog krova elsaik,**** te krov.
Nema kod nas bez kupljene karte na stadion kao kod vas prijatelju. Nece vas biti 5 hiljada nego 3 hiljade. Nema ulaznica 2 KM, i jedna karta 4 navijaca. To zaboravite ;) Te 2 hiljade neka ostane kuci.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []