FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ekii
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ekii » 23 okt 2010, 20:23

mamaSmurf je napisao/la:Biće bolji od prošlog derbija.Na ovom će biti makar navijači jednog tima.Mi prošli put ni krivi ni dužni ostadosmo pred TV :evil:

Pa naravno da ce biti bolje ,jer ovog puta ce se Manijaci cuti sta pjevaju na Grbavici,pa zar vam to nije bio cilj! :D

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 23 okt 2010, 20:25

Možda je tebi bolji derbi na praznom stadionu, meni nije.Što o tome niste mislili kad ste uletili i polupali tribine.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

blueheart
Kontakt:

Post Postao/la blueheart » 23 okt 2010, 20:25

nesto se sjecam onih bacanja baklji i petardi u zadnjuh par derbya... jbg sve su krive usijane glave... ia prosle god sam rekao da im ne treba dati vise od onog STROGOG coska i . prvenstveno zbog bacanja petardi. isto se sjecam derbya neposredno poslije rata gdje je bilo skoro do pila pitara na sjeveru pa su bili korekniji... tako da mogu uzeti ono zatrpano u snijegu pa puhati u isto nebi li mu povratili dusu jer drugo nisu ni zasluzili, jer cijene cu iste kao i nama...

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 23 okt 2010, 20:25

Avanes je napisao/la:Onog krkana vise necu ni pod navodnicima da nazivam gospodinom.
On ce nama da kaze da ce nam sutra sjever biti prazan, on se nesto baca nekim informacijama o brojnosti, a sjetimo se proslog derbija na Kosevu koji nije bio bas tako davno, kad je Sir Amar rekao da je pitarima prednost sto se igra pred praznim tribinama, jer su oni navikli da imaju malo ili nimalo navijaca.
Jos kad Zujo rece da ima u familiji navijaca sarajeva i da se on ne stidi toga hehehehehe (pametnom dosta).

I da naravno da nas gleda kao biznis, pa djeco ili sta se sve krije iza ovih avatara ili cega li vec da vam se objasni
FUDBAL JE BIZNIS
Svugdje na svijetu se navijac gleda kao potrosac, pa otidjite malo po Evropi pa vidite fan shopove i raznorazne folove i golove, mislite da oni sve to stampaju i prave sve sto se moze napraviti sa grbom kluba sto vole navijace i sto vole da oni to imaju, neeeee dragi moji, oni to rade zato da zarade i da od tih para kupuju igrace itd itd itd.

Neee vas ne gledaju ko potrosace pa ce vam onako pojeftino dati sutra da slusate na radiju (posto gledati necete), za samo 3 keme.

Pa mora vam se i Predsjednik necim pohvaliti! :D :) ;)

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 23 okt 2010, 20:27

Nije ovo prvi put da se ovo desava desavalo se i prije u par navrata kada su navijaci i uprava sarajva bili krivci zasto nema gostujucih navijaca, niti navijaca uopce. Tada ih nije bilo briga jel se unistava derbi, a sada drvlje i kamenje da smo mi pokrenuli neko "unistavanje derbija". Svjestan sam da mozda imaju osnove da se bune, ali tvrdim da je onih 20 KM naprema 3 KM bio zivi cirkus, ili unistavanje derbija, a to niko ne spominje. Da ne pricamo o onom divljanju na stadionu prije proslog derbija. Ova dva primjera se nazivaju, kako? Nisam za bilo kakve tenzije. Nisam za da jedina utakmica koja nesto sitno vrijedi u ovom fudbalu bude bez navijaca. Ovaj primjer je, realno, klasicno preseravanje jednih i drugih. I jedni i drugi imaju argumente, ali su i jednima i drugima tanki realno.
Iskreno se nadam nekom preokretu, te da ce navijaci sarajeva doci sutra na utakmicu. Da gledamo utakmicu, navijamo, poslije odemo na pice, ko nekad. Jbmti vise neke proteste, ratove, tuce i ostala sranja... Pun mi kura. nakve presije. Ajmo malo uzivati.

Ps. Ajmo malo o utakmici. Za 20 h pocinje, a niko nista. Meni je interesantno da vasilic ima pravo nastupa. Kontam da bi mozda bilo dobro ga baciti u "vatru" umjesto mesica, koji mi je malo "nestabilan" u posljednje vrijeme.

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 23 okt 2010, 20:29

Zbog ovakvih kao sto si ti sam i napisao to u zagradi, jet ti to ocito nisi.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

gracic
Kontakt:

Post Postao/la gracic » 23 okt 2010, 20:30

Izdajem terasu u privatnoj kući na tranzitu iznad Željinog stadiona, oglas važi samo za navijače FK Torpedo čitaj Sarajevo, cijena za prvo poluvrijeme je 3 KM + PDV
ŽEEEEELJOOOOO

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 23 okt 2010, 20:31

Žujo reče da ima u familiji navijača Sarajeva i da ih poštuje, a BLEK STENA da mrzi i da se stidi rahmetli oca, jer je navijao za Želju, na samrti mu je rekao da mu on i nije otac zato što je navijao za Želju. U životu sam svašta čuo ali ovakve morbidnosti i gadosti nikada do maloprije. Da Bog sačuvaj. Valjda je ovo neko od psihijatara, psihologa, sociologa, hodža slušao. Da Bog sačuvaj.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

KARL HAJNC
Kontakt:

Post Postao/la KARL HAJNC » 23 okt 2010, 20:32

Arsenalisation je napisao/la:E jel moze neko da nade onaj snimak iza sjeverne tribine koseva kada se TM cuje vise od kitara...hitno.... :!: :roll:
Prosto nemoguće jer se to nikad u prošlosti nije desilo :oops: :oops: :oops:

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 23 okt 2010, 20:32

avlami97 je napisao/la:Žujo reče da ima u familiji navijača Sarajeva i da ih poštuje, a BLEK STENA da mrzi i da se stidi rahmetli oca, jer je navijao za Želju, na samrti mu je rekao da mu on i nije otac zato što je navijao za Želju. U životu sam svašta čuo ali ovakve morbidnosti i gadosti nikada do maloprije. Da Bog sačuvaj. Valjda je ovo neko od psihijatara, psihologa, sociologa, hodža slušao. Da Bog sačuvaj.
Ovo za onog ekii mozda sad skontas sto sam ono napisao i pogotovo sto sam napisao ono u zagradi.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

bilino polje
Kontakt:

Post Postao/la bilino polje » 23 okt 2010, 20:34

taj derbi zgleda postao je moderni kako nema jedni navijaca na stadionu hhehehe
samo celik ale samo celik ale

gracic
Kontakt:

Post Postao/la gracic » 23 okt 2010, 20:37

KARL HAJNC je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:E jel moze neko da nade onaj snimak iza sjeverne tribine koseva kada se TM cuje vise od kitara...hitno.... :!: :roll:

Sve je moguće, sve :) uživajte
ŽEEEEELJOOOOO

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 23 okt 2010, 20:38

Old_Town je napisao/la: Niste svijesni koje probleme bi to donijelo Zeljeznicaru sto se tice finansija i placanje odstete !
Gosp Zujo nije rekao da samo na gostujuce navjijace gleda kroz bussines, nego uopceno Gledaoce na Grbavici !
Ako vam se to svidja od vaseg predsjednika i to sto derbi nikada vise nece biti onaj PRAVI SARAJEVSKI DERBI blago vama djeco ! :(
Izvini, voliš svoj klub? Tvoja je dužnost i da si kilav da makar imaš fucking kartu, ne igraju ni igrači za havu. I da, njegovo je da gleda šta će od naših para da uradi, znači da pruža dobre partije i privlači veći broj. Ja šta je to nego biznis? Imaš Ferageta, imaš Bracu, pa gledaj Vrbanjušu i Vratnik za džaba, a i tamo ako ideš nekako te stid makar kakav sok odeš i doniraš kad dodješ, znaš da su ljudi amateri i da nema odakle da stigne. Nek se Bleya, nedorečeni i kontradiktorni, brine gdje je hitna na Koševu, nama je hitna trebala samo kada su komadi betona letjeli sa istoka, što po igračima, što po drugima. A derbija će biti, gasili ste i Želju pa niste uspjeli, taman ne bilo mentalita-Torpeda. Čuj fali mu sad odjednom i wc, a wc-i na Koševu k'o da si katakombu ušao, ni jedne česme ni sijalice, pišaš po podu jer ne vidiš ni koliko je ispred tebe ni pored tebe. Ma nije to razlog, već krivu k.rcu i dlake smetaju. Nego fino raspalite svi po 3KM i na gradski stadion Koševo, gledajte u LED, a u pauzama po bananu i gledajte fuhrera Bleyu iz svečane kako bleji "nama niko ništa ne može".
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

KARL HAJNC
Kontakt:

Post Postao/la KARL HAJNC » 23 okt 2010, 20:44

Plačite,plačite ,ali para od P I T A R A nema ;)

tenk
Kontakt:

Post Postao/la tenk » 23 okt 2010, 20:45

KARL HAJNC je napisao/la:Plačite,plačite ,ali para od P I T A R A nema ;)
pare od pitara će pokupit Blekić i dat će im da gledaju na tv :mrgreen: :mrgreen:

kako vas lik vuče za nos
Da bi zdravi i jaki bili jedite hrenovke Pili

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 23 okt 2010, 20:46

gracic je napisao/la:
KARL HAJNC je napisao/la:

Sve je moguće, sve :) uživajte
Vidim nema komentara od pitara :D

Old_Town
Kontakt:

Post Postao/la Old_Town » 23 okt 2010, 20:48

Pa vise nije fazon karta, mi smo davali i po 15KM i po 20KM na Grbavici i dolazili smo !
Fazon je bezbjednost aloo,ocete li novi Haysel da napravite sa nama ! To vam je i cilj,aaa?

gracic
Kontakt:

Post Postao/la gracic » 23 okt 2010, 20:49

svaki komentar je suvišan :)
ŽEEEEELJOOOOO

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 23 okt 2010, 20:49

Old_Town je napisao/la:Pa vise nije fazon karta, mi smo davali i po 15KM i po 20KM na Grbavici i dolazili smo !
Fazon je bezbjednost aloo,ocete li novi Haysel da napravite sa nama ! To vam je i cilj,aaa?
ne dipri

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 23 okt 2010, 20:50

ekii je napisao/la:
Avanes je napisao/la:Onog krkana vise necu ni pod navodnicima da nazivam gospodinom.
On ce nama da kaze da ce nam sutra sjever biti prazan, on se nesto baca nekim informacijama o brojnosti, a sjetimo se proslog derbija na Kosevu koji nije bio bas tako davno, kad je Sir Amar rekao da je pitarima prednost sto se igra pred praznim tribinama, jer su oni navikli da imaju malo ili nimalo navijaca.
Jos kad Zujo rece da ima u familiji navijaca sarajeva i da se on ne stidi toga hehehehehe (pametnom dosta).

I da naravno da nas gleda kao biznis, pa djeco ili sta se sve krije iza ovih avatara ili cega li vec da vam se objasni
FUDBAL JE BIZNIS
Svugdje na svijetu se navijac gleda kao potrosac, pa otidjite malo po Evropi pa vidite fan shopove i raznorazne folove i golove, mislite da oni sve to stampaju i prave sve sto se moze napraviti sa grbom kluba sto vole navijace i sto vole da oni to imaju, neeeee dragi moji, oni to rade zato da zarade i da od tih para kupuju igrace itd itd itd.

Neee vas ne gledaju ko potrosace pa ce vam onako pojeftino dati sutra da slusate na radiju (posto gledati necete), za samo 3 keme.

Pa mora vam se i Predsjednik necim pohvaliti! :D :) ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Levin i 35 gostiju.