Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Burberry46
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Burberry46 » 20 apr 2019, 20:57

Cestitke svim juventinima na forumu, uzivajmo veceras a onda cemo o igracima i sta treba mijenjati, dugo ljeto.

Mijenjajte potpise :)
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 apr 2019, 04:09

slika
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 apr 2019, 12:51

Piše se da je City spreman aktivirati Felixovu klauzula 120m. Jedan Sane molim :thumbup:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 apr 2019, 08:54

Ne bi imao ništa protiv toga. Čakštaviše to bi bilo idealno. Još se spominjalo da je City zainteresovan i za D.Costu.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 22 apr 2019, 10:50

IlPrincipino je napisao/la:Ne bi imao ništa protiv toga. Čakštaviše to bi bilo idealno. Još se spominjalo da je City zainteresovan i za D.Costu.

Absolutno za :thumbup:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 apr 2019, 12:09

Telefoot piše da je PSG ozbiljno zagrizao za Pjanića i da su spremni da pošalju ponudu vrijednu 75 miliona ali Juve želi više para za Miralema.
Prodati ga naravno treba ali treba probati dobiti što više para za njega.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 apr 2019, 12:33

Pogba je napisao/la:Ma mozemo mi ovako ili onako, ovaj igrac ili onaj, trener, fizio, sustina je da je kraj ere Allegria vec bio tu i lani, a ove se to potvrdilo. Mina je spomenula da je vec 2 godine problem u igri, a ne samo ove, nesto sto se apsolutno vidi, dodao bih i ne samo zadnje 2, ali je kulminiralo sada.

Ne moramo svaliti sve na Allegria, ali on treba da ide. Rekao bih da sam potrosio slova na tastaturi trazeci njegovu glavu pa se ne u vise vracati na to. :mrgreen:

Ovaj mali, nemam misljenje neko, ono sto imam je da nam definitvno treba NBA terminom "fransizni" igrac i desetka, neko ce godinama biti lice kluba. To Dybala definitivno nije, a ja licno ne mogu cekati odlazak Allegria pa novi trener koji moze biti bolji, a moze biti i propast i da se provjeri opet od cega je stvarno satkan Argentinac. Prodati ga. Ovaj Felix je upitnik, licno ne bih rizikovao nego apsolutno jos pojacao krila sa Saneom, on i zdrav Costa zajedno bi bilo nesto najbrutalnije u Evropi. Sve ostalo uloziti u pojacavanje veze, stopera.
Slažemo se :mrgreen:

Što se pojačanja tiče, Alderweireld/Manolas (obojica imaju klauzule 28 i 36m) i Ndombele su pod MUST. Pogotovo Tanguy. Ne alternativa alternative, ne da Ramsey bude jedino pojačanje, nego baš on ili neko tog profila i kvaliteta. I to zadržati Pjanića. Nikakve fajde ako neko dođe i on ode. Ako Pjanić hoće u Real uzeti Kroosa nazad. Ako hoće u Pariz uzeti Verrattija nazad. Nema više kompromisa i 'bit će ok'. Zanemarivanje veznog reda 3 godine je za zatvora ko god je odlučio tako. Khedira MORA ići. Ili on ili Matuidi. Koji god da ostane ne smije biti ništa više od 5. izbora.

Ja bih volio i Chiesu, ima momak nešto. Igračina, mudonja, brz, pametan, direktan, ima njuh za gol, radnik na terenu.

Oko Sandra nisam pametan. Imao je dobre periode ove sezone, evo i sad ne igra loše. Ljuti me dosta svojim stavom, ali isto tako dvije godine glavna podrška na toj strani mu je Matuidi. Ne bi ga prodavao ispod cijene. U najgorem slučaju uvijek je dobar u odbrani i Spinazzola će biti još zdraviji i bolji sljedeće godine.

Znam da je Mario produžio ugovor, ali imam osjećaj da ide ovo ljeto. Već prošle godine bio je jako blizu odlaska, Ronaldo ga je predomislio kao i još neke. Mislim da bi bilo najbolje za oboje. U top formi je i dalje odličan, ali ne znam kad je zadnji put bio spreman u ključnom dijelu sezone.

Ako ode on ne bih davao lude pare za napadača. Icardija sam htio prošle godine, ali sad mislim da se ne uklapa nikako sa Ronaldom. Ne bih ni iz razloga dok ne vidimo Keana nakon jedne pune sezone šta može. Golovi ove godine zavaravaju, ali on ima još toliko toga za naučiti i napredovati, može biti strašan.

Znam da sam dosadan sa Cavanijem, ali mislim da ovo ljeto ako odlučimo stvarno imamo šansu dovesti ga. Ima samo godinu dana ugovora još i ne slaže se s Tuchelom nikako. Njemac ne voli njegov tip napadača. Kad bi doveli njega mislim da bi imao sličan utjecaj kao Tevez, ne zbog cijene (mislim bar 30-40m) nego zbog utjecaja na igru, pobjede, karakter. Uklapa se i s Keanovim godinama ako se pokaže kao velika stvar, tranzicija na klupu bi bila bezbolna.

I onda zavisno od toga šta se desi s Dybalom i Costom trebao bi nam još jedan napadač. Sane bi bio san.

Szczesny, Perin, Pinsoglio
Bonucci, Chiellini, Alderweireld, Rugani, Romero
Cancelo, De Sciglio, Sandro, Spinazzola
Pjanić, Can, Ramsey, Matuidi, Ndombele, Bentancur
Bernardeschi, Chiesa, Kean, Ronaldo, Cuadrado, Mandžukić/Cavani, Dybala/Costa/Sane

To bi za mene bio neki minimum da budem optimističan i vratim se navijački u život za sljedeću sezonu.

Recimo da Costa i Mandžukić ostaju:

Alderweireld 28m, Ndombele 70m i Chiesa 70m = 168m, plate ne bi bile ogromne.
Dybala 100m (mada ne vjerujem ali i 80 bi bilo ok), Khedira/Matuidi zavisno koji ali oslobodili bi bar 15-ak miliona između transfera i plate. Minus Dybalina plata također dosta pomaže.

Ništa ludo, a vjerujem da bi bio ogroman napredak. Pogotovo kad bi i Sanea uspjeli uzeti.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 22 apr 2019, 13:00, ukupno mijenjano 1 put.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 apr 2019, 12:53

Od svega ja nisam samo za Chiesu. Ima nekih kvaliteta, ali u globalu mu je trka i neki stav najjača karakteristika, ali to meni nije dovoljno. Fakat su nam na svim dijelovima terena potrebniji igrači dobri na lopti, a on to nije. Pod dobri mislim na tehnički dio, povelika je razlika između njega i općenito Italijana njegovih godina i ostatak kontinenta. Svjedočimo vremenu gdje od golmana pa dalje igrač mora biti s loptom na ti. Bilo je priče o onom Nijemcu, ne bi bio loš. Chiesa bi pored toga za nas koštao 60+ što apsolutno ne odgovara njegovom kvalitetu.

Nedavno sam pisao, mislim da ako bismo doveli Chiesu i npr. Icardia, a rješili se Dybale ili ne daj Bože Coste da samo mi tu gubimo. Odoše 2 igrača većeg talenta, vica, tehnike, a dolaze poacher (pored toga i problem u svlačionici i ego)i trkač. Pored toga apsolutno ne vidim CR-a uklopljenog s Icardiem. Ne treba nam nikako to.

U tvom sastavu vidim opet mali pomak u vezi i sredini. Jedan Alderweireld i jedan Ndombele po meni nisu dovoljni da se desi neki vidniji zaokret u igri i ovo što sada gledamo. Ja sam za veću revoluciju sredine. Po meni bi npr. dvojica od Sami, Matuidi i Benta otišla, a pustio bih starije je li. Znam da je radikalno, ali ja bih vezu vidio ovako: Can-Pjanić-Ramsey-Bentancur-Novi igrač-Novi igrač. Ovi novi bi trebali biti kandidati za prvu postavu kao van de Beek npr.

Stoperi, pored tog uslovno rečeno starijeg bi bilo poželjno i neki "hot prospect", a pod tim ne mislim na Romera iz Genoe. Rugani je po meni velika enigma, moramo se pojačati tu, on može biti samo klupa u ekipi koja puca na LP.

U vrhu bih doveo Sanea, a prodao Dybalu i Mandzu. Tek nakon toga eventualno razmisliti o nekoj buducnosti odnosno nekom profilu seconda punte ala Tevez koji bi bio to zastitno lice i desetka.

Previse sbb-kbb, ali eto. Plus, s jednim Saneom bi bili pretrpani i dvojice se gore moramo rješiti.

Sve ovo se moze finansirati prodajama jer finansije iako dobre zadnjih godina ipak trpe ranijim ispadanjem iz Evrope i Runom koji je tezak kao crna zemlja po bilans. Dybala, Mandzo, Sami/Matuidi bi se trebali zrtvovati i dodati onda na budzet jos. Sandra bih isto tako prodao, ali onda treba keširati i to mjesto, a to nije tako realno.

Ako bi se ja pitao, IN: De Ligt, van de Beek, neki profil ala T. Hazard ili Tielemans ili taj Ndombele, a finansirati to prodajama.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 22 apr 2019, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 apr 2019, 13:00

Apsolutno se slažem za vezni red, zato i kažem minimum. Ja da se igram prodao bi i Khediru i Matuidija i gledao šta za Bentancura. Samo dosad nisu pokazali da razmišljaju na taj način. Nema nikakvih naznaka da Khedira i Matuidi i razmišljaju da idu ili ovi da ih prodaju. Nažalost.

Ndombele i Ramsey bi bili dobar početak i koliko toliko bliži vezi iz 2015. Ali zadrži ih 4-5 godina tu, u ljeto 2020. dovedi još jednog veznjaka za 70m ako ne može odmah sad, gradi ekipu kao što smo to radili prije 4-5 godina, kao što Liverpool sada radi.

Dosta igrača bi ja sad zamijenio. Ne bi imao ništa protiv da Pjanić ode i dođe Verratti. Ne bi imao ništa protiv da Sandro ode i dođe Grimaldo iz Benfice. Ali tu već opet ulazimo u previše promjena i to je po meni veliki problem ovih godina.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 apr 2019, 16:09

IlCapitano je napisao/la:
Pogba je napisao/la:Ma mozemo mi ovako ili onako, ovaj igrac ili onaj, trener, fizio, sustina je da je kraj ere Allegria vec bio tu i lani, a ove se to potvrdilo. Mina je spomenula da je vec 2 godine problem u igri, a ne samo ove, nesto sto se apsolutno vidi, dodao bih i ne samo zadnje 2, ali je kulminiralo sada.

Ne moramo svaliti sve na Allegria, ali on treba da ide. Rekao bih da sam potrosio slova na tastaturi trazeci njegovu glavu pa se ne u vise vracati na to. :mrgreen:

Ovaj mali, nemam misljenje neko, ono sto imam je da nam definitvno treba NBA terminom "fransizni" igrac i desetka, neko ce godinama biti lice kluba. To Dybala definitivno nije, a ja licno ne mogu cekati odlazak Allegria pa novi trener koji moze biti bolji, a moze biti i propast i da se provjeri opet od cega je stvarno satkan Argentinac. Prodati ga. Ovaj Felix je upitnik, licno ne bih rizikovao nego apsolutno jos pojacao krila sa Saneom, on i zdrav Costa zajedno bi bilo nesto najbrutalnije u Evropi. Sve ostalo uloziti u pojacavanje veze, stopera.
Slažemo se :mrgreen:

Što se pojačanja tiče, Alderweireld/Manolas (obojica imaju klauzule 28 i 36m) i Ndombele su pod MUST. Pogotovo Tanguy. Ne alternativa alternative, ne da Ramsey bude jedino pojačanje, nego baš on ili neko tog profila i kvaliteta. I to zadržati Pjanića. Nikakve fajde ako neko dođe i on ode. Ako Pjanić hoće u Real uzeti Kroosa nazad. Ako hoće u Pariz uzeti Verrattija nazad. Nema više kompromisa i 'bit će ok'. Zanemarivanje veznog reda 3 godine je za zatvora ko god je odlučio tako. Khedira MORA ići. Ili on ili Matuidi. Koji god da ostane ne smije biti ništa više od 5. izbora.

Ja bih volio i Chiesu, ima momak nešto. Igračina, mudonja, brz, pametan, direktan, ima njuh za gol, radnik na terenu.

Oko Sandra nisam pametan. Imao je dobre periode ove sezone, evo i sad ne igra loše. Ljuti me dosta svojim stavom, ali isto tako dvije godine glavna podrška na toj strani mu je Matuidi. Ne bi ga prodavao ispod cijene. U najgorem slučaju uvijek je dobar u odbrani i Spinazzola će biti još zdraviji i bolji sljedeće godine.

Znam da je Mario produžio ugovor, ali imam osjećaj da ide ovo ljeto. Već prošle godine bio je jako blizu odlaska, Ronaldo ga je predomislio kao i još neke. Mislim da bi bilo najbolje za oboje. U top formi je i dalje odličan, ali ne znam kad je zadnji put bio spreman u ključnom dijelu sezone.

Ako ode on ne bih davao lude pare za napadača. Icardija sam htio prošle godine, ali sad mislim da se ne uklapa nikako sa Ronaldom. Ne bih ni iz razloga dok ne vidimo Keana nakon jedne pune sezone šta može. Golovi ove godine zavaravaju, ali on ima još toliko toga za naučiti i napredovati, može biti strašan.

Znam da sam dosadan sa Cavanijem, ali mislim da ovo ljeto ako odlučimo stvarno imamo šansu dovesti ga. Ima samo godinu dana ugovora još i ne slaže se s Tuchelom nikako. Njemac ne voli njegov tip napadača. Kad bi doveli njega mislim da bi imao sličan utjecaj kao Tevez, ne zbog cijene (mislim bar 30-40m) nego zbog utjecaja na igru, pobjede, karakter. Uklapa se i s Keanovim godinama ako se pokaže kao velika stvar, tranzicija na klupu bi bila bezbolna.

I onda zavisno od toga šta se desi s Dybalom i Costom trebao bi nam još jedan napadač. Sane bi bio san.

Szczesny, Perin, Pinsoglio
Bonucci, Chiellini, Alderweireld, Rugani, Romero
Cancelo, De Sciglio, Sandro, Spinazzola
Pjanić, Can, Ramsey, Matuidi, Ndombele, Bentancur
Bernardeschi, Chiesa, Kean, Ronaldo, Cuadrado, Mandžukić/Cavani, Dybala/Costa/Sane

To bi za mene bio neki minimum da budem optimističan i vratim se navijački u život za sljedeću sezonu.

Recimo da Costa i Mandžukić ostaju:

Alderweireld 28m, Ndombele 70m i Chiesa 70m = 168m, plate ne bi bile ogromne.
Dybala 100m (mada ne vjerujem ali i 80 bi bilo ok), Khedira/Matuidi zavisno koji ali oslobodili bi bar 15-ak miliona između transfera i plate. Minus Dybalina plata također dosta pomaže.

Ništa ludo, a vjerujem da bi bio ogroman napredak. Pogotovo kad bi i Sanea uspjeli uzeti.

Capitano to je to. Ja bih još Nahitana, mlad je i ima prostora za napredak.
Manevar tu, ima i tehnike i brzine u ovoj ekipi, iskustva također.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 apr 2019, 21:31

Kažu da je bilo sve gotovo sa Manolasom, trebali samo potpisati papire i platiti klauzulu, ali iz nepoznatog razloga Juventus je pauzirao transfer zasad.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 22 apr 2019, 21:58

Oj ljudi dragi tek je april, ko ce izdrzat sva ta nagadjanja do augusta,daleko je to.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 apr 2019, 22:18

Novinar koji je u Rimu, ima veze s njima, kaže valjda da je 'karakterni' problem sa Kostasom ispao na tom sastanku zadnjem. Šta god to značilo...

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 apr 2019, 01:08

Manolas je "zivcan" i mozda su vidjeli da ne bi bio jedan od poslusnih "vojnika" kod nas.
Steta ako nema nista od toga jer mislim da je rijec o odlicnom defanzivcu.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 23 apr 2019, 07:01

Inace Bonnuci ima divan karakter. :mrgreen:
A i sto je Rugani momak dobar kao hljeb nam fudbalski pomaze.

#MaxOUT

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 23 apr 2019, 08:04

To se radi u tisini.. navlacis druge klubove za Manolasa a ovamo mirno radis s de Ligtom :mrgreen:

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 23 apr 2019, 10:07

Cuj sta god to znacilo...
Pa pizda, karakterna osobina.
Pogotovo aplikativno na Romine igrace.
Vidi pod: Miralem Pjanic
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 23 apr 2019, 13:18

Juventus are close to signing Kostas Manolas for €36m, Agreement could be found in the coming hours, According to mixed reports in Italy!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 23 apr 2019, 13:34

Agresti kaže:

- svi putevi vode ka tome da Allegri ostaje
- namjeravaju pojačati odbranu. Kaže da je De Ligt na putu za Barcelonu, nije meta više. Varane ako odluči ići iz Reala i Alderweireld su prve opcije. Zbog problema sa povredama odbijeni Boateng i Umtiti. Manolasa ne spominje
- u sredini Zaniolo (još ništa ozbiljno) i Ndombele
- u napadu Chiesa i dalje prva opcija, 60+m. Felix preskup ako Benfica bude insistirala na 120m
- Dybala i Costa moguće odlaze. Dybala hoće garancije da će igrati više i igrati u napadu. Costa zabrinjava zbog problema s povredama, možda je vrijeme da se unovči
- Pjaniću se jako sviđa Real, nije isključeno ništa. PSG možda krene po Sandra
- rekao je i da ne treba očekivati nikakve lude stvari tipa Ronaldo prošle godine. Popunjavaju se slabosti i kompletira ekipa

Iskreno, bio bih iznenađen ako Chiesu ne dovedemo. Toliko se priča o tome, mislim da je to možda već gotovo prije nekog vremena kao što je bilo za Bernardeschija. Fiorentina neće odbiti taj novac.

Brine što se nigdje ne spominju prodaje u veznom redu osim Pjanića.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 23 apr 2019, 13:52

Veoma obeshrabrujuće najave.

#MaxOUT

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.