AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 25 apr 2019, 03:04

Chinaglia je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Lik je **** u velikim utakmicama, nema muda napasti, zato ga i pušimo u svakom derbiju sa njim (mada nije na početku tako izgledalo), čuj izveo tri stopera i dva beka u utakmici gdje trebaš dobiti za finale Kupa :bow:
ne postoji defanzivna ili ofanzivna formacija, vec stil igre... simone inzaghi vec par sezona igra s tri stopera i lazio je prosle sezone bio najefikasnija ekipa serie a... al recu vam istinu, uopste nisam ljubitelj formacije s tri stopera i kad sam ovdje na forumu vidio da cete igrat tako, obradovao sam se, jer znam da ukoliko defanzivno ne igras savrseno, ako dodje do pucanja linija, u gadnom si problemu

veceras je to bilo primjetno kod vas, a to je pocesto slucaj kad lazio igra... dakle, nije problem formacija kao takva, pa i lazio je igrao s tri stopera, pa odigrao napadacki citavu tekmu... tu formaciju savrseno moze odigrat samo juve i niko vise
Nije problem u tri stopera, problem je u dva ofanzivno operisana beka (odnosno jednog koji još uvijek ni blizu starog nivoa) i dva defanzivno orijentisana veznjaka, praktično sedam igrača kojima je defanziva primarna stavka igre, pa mrš u Pisu pa sa njima igraj tako.

Lazio ima bolje wingbackove od Milana, a i kreativniju sredinu terena, to je ta razlika zbog koje je za Milan formacija sa tri stopera predefanzivna, a za vas nije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 apr 2019, 03:05

imate kontru ko rukomenta repka bih

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 apr 2019, 03:29

precjenjujete vasu ekipu, imate vezni red koji nema kreativnosti, lucas biglia je dobar, al za sitni vez, igrac koji igra ispred odbrane, fali vam igrac koji ce povuc loptu naprijed, predriblat, asistirat, zabit gol, mozda je to lucas paqueta, al decko je tek dosao, tako da trenutno ne treba imat velika ocekivanja od njega... bakayoko i kessie nisu taj profil, a naprijed vam calhanoglu igra krilo, sto on nije, dok je suso igrac koji ne bi mogao igrat niti u jednoj ozbiljnoj ekipi, a tek o castilleju ne treba pricat, ne djeluje mi kao igrac za serie a, u villarrealu je jos i bio dobar

odbrana vam je najjaci dio tima... mozda vam je vezni red: lucas biglia-bakayoko-lucas paqueta, najbolje sto mozete ponudit, no previse su lucas biglia i bakayoko skupa u ekipi, ekipa ce patit zbog nedostatk kreativnosti, a isto vazi i za duo kessie-bakayoko... boga mi, trebace vama pola pocetnog sastava da biste postali ozbiljna ekipa

bio gattuso odgovor il ne, ovaj igracki kadar je limitiran, ma sta vi mislili... tu negdje s igrackim kadrom lazija, sto pokazuje i tabela, dok je inferiorniji u odnosu na napoli, inter i romu koji su podbacili ove sezone

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 25 apr 2019, 06:06

Izgleda da jedino ja nisam razocaran. Lijepo sam vam rekao da prebacite na United-City i da uzivate..
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 25 apr 2019, 08:09

Chinaglia je napisao/la:precjenjujete vasu ekipu, imate vezni red koji nema kreativnosti, lucas biglia je dobar, al za sitni vez, igrac koji igra ispred odbrane, fali vam igrac koji ce povuc loptu naprijed, predriblat, asistirat, zabit gol, mozda je to lucas paqueta, al decko je tek dosao, tako da trenutno ne treba imat velika ocekivanja od njega... bakayoko i kessie nisu taj profil, a naprijed vam calhanoglu igra krilo, sto on nije, dok je suso igrac koji ne bi mogao igrat niti u jednoj ozbiljnoj ekipi, a tek o castilleju ne treba pricat, ne djeluje mi kao igrac za serie a, u villarrealu je jos i bio dobar

odbrana vam je najjaci dio tima... mozda vam je vezni red: lucas biglia-bakayoko-lucas paqueta, najbolje sto mozete ponudit, no previse su lucas biglia i bakayoko skupa u ekipi, ekipa ce patit zbog nedostatk kreativnosti, a isto vazi i za duo kessie-bakayoko... boga mi, trebace vama pola pocetnog sastava da biste postali ozbiljna ekipa

bio gattuso odgovor il ne, ovaj igracki kadar je limitiran, ma sta vi mislili... tu negdje s igrackim kadrom lazija, sto pokazuje i tabela, dok je inferiorniji u odnosu na napoli, inter i romu koji su podbacili ove sezone
Tako je. Ovaj sasatav nema ni k od kreativnosti i samim tim ni kvaliteta za nesto vise nego za, kao ove sezone, sticajem sretnih okolnosti, borbu za top 4. Pa gleda li iko Atalantu? Pa ljudi i kad ne dobiju recimo Empoli opet stvore masu prilika pa to odmah nadoknade pobjedom protiv Napolija na strani itd. Milan nema ekipu za top 4 u ovom trenutku taman da je vodi ne znam ti ko. Lazio ih je nadigrao u obe utakmice kupa. Bilo ti to defanzivne taktike ili ne, ovaj vezni red jednostavno nema nista gledljivo ni kvalitetno da ponudi osim malo mozda nesto bolje sa drugim trenerom nego sto je to sad slucaj. Mada malo bolje od totalnog s..nja i nije neki napredak.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 apr 2019, 09:08

koraj je napisao/la:Izgleda da jedino ja nisam razocaran. Lijepo sam vam rekao da prebacite na United-City i da uzivate..
Nisam ni ja razocaran, pisao sam juce ovdje. Bitnija mi je liga i LP da izborimo. Sve ostalo mi je nebitno do kraja sezone.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 apr 2019, 12:08

Izgleda ostaje Gatusso do kraja. :lolno:

Ja znam da je u nekim drugačijim okolnostima idiotski mjenjati trenera nekoliko kola prije kraja, ali u ovoj situaciji vrijedi preuzeti rizik jer ne vidim kako ova ekipa može biti ikako gora.
Sa novim čovjekom bi i iole postojala šansa da će unijeti pozitivni šok tako da nemaš šta izgubiti dok se sa Gatusom itekako može izgubiti, nema tog boga koji im može pomoći da dobiju 4 naredne utakmice. Jednostavno, ne vidim načina kako izaći iz krize, kad je svaka naredna utakmica gora od one prethodne, što od strane igrača koji su kompletno psihički uništeni, što od strane Gatusa koji srlja iz greške u grešku sa formacijama i nazovi taktikama. :roll:

Al' najgore što se nervoza i manjak samopouzdanja unijelo u ekipu, i ono što su znali više ne znaju. Koliko pogrešnih pasova, loših odluka, nerazumijevanja među saigračima, pa ono je strašno za gledati. :damn:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 25 apr 2019, 14:00

Sad da ih Leonardo preuzme dobili bi sve do kraja. Rino stvarno nema pojma.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 25 apr 2019, 14:02

Ja cijeli dan saltam da vidim ima li gdje vijest da je iz moralne odgovornosti dao otkaz i jos nista ne nadjoh...
free Palestine!!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 apr 2019, 15:57

Nema ništa od toga, valjda čekaju da nam sjebe i ovo malo šansi za top 4.
Ne tvrdim ni da bi sa novim trenerom stvari krenule na bolje, jbg teško je u ovom momentu naći iole kvalitetnog čovjeka koji bi bio u stanju momentalno razbuditi ekipu i dobiti bar četiri naredne utakmice... ali čak i takav potencijalni novi trener ima više šansi nego što ih trenutno ima Gatuso. Ja ne vidim da je moguće odigrati lošije od ovoga što oni igraju zadnjih mjesec i po, pa tako su izrazito male šanse da možemo pogriješiti sa novim trenerom.

Već nekoliko puta tokom sezone su imali nekakve sastanke sa ekipom i trenerom, valjda da ih malo naruže i usput trgnu, ali apsolutno nijednom nije upalilo. :roll:

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 apr 2019, 16:17

Chinaglia je napisao/la:precjenjujete vasu ekipu, imate vezni red koji nema kreativnosti, lucas biglia je dobar, al za sitni vez, igrac koji igra ispred odbrane, fali vam igrac koji ce povuc loptu naprijed, predriblat, asistirat, zabit gol, mozda je to lucas paqueta, al decko je tek dosao, tako da trenutno ne treba imat velika ocekivanja od njega... bakayoko i kessie nisu taj profil, a naprijed vam calhanoglu igra krilo, sto on nije, dok je suso igrac koji ne bi mogao igrat niti u jednoj ozbiljnoj ekipi, a tek o castilleju ne treba pricat, ne djeluje mi kao igrac za serie a, u villarrealu je jos i bio dobar

Nije ovdje problem u kvalitetu ekipe, svjesni smo mi da je ovo poprilično tanko, al' prosto je nemoguće da ova ekipa igra ovako ružno i negledljivo, jer ovo što Milan igra je sigurno al' sigurno jedna od najružnijih igara od svih timova u ligama petice.

Ne znaju bolan kontre istrčati, nema ubacivanja u prostor, nema križanja, isto raspuštena banda djeluju u fazi napada, sve stihijski i na individualni kvalitet.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 apr 2019, 15:03

Koji je ovo idiot u pm, opet planira izvesti Susa i Borinija po krilu, Hakan u sredini gdje igra za qurac i kao šlag na tortu, opet će mu možda Paqueta ostati na klupi, ovaj put uz Bakayoka. Pa yebo ti mater, je li ovaj lik normalan? :facepalm:

A gori su Leo i Maldini koji sve to mirno posmatraju i aminuju da ostane na klupi do kraja, iako će nema i ovo malo šansi sjebati. :facepalm:

Pa ako stvarno u nedjelju izađe sa ovim sastavom, treba ga momentalno šutnuti prije utakmice, pa neka igrači sami sebe vode na terenu. Što je najgore, ne vjerujem da bi odigrali išta lošije nego pod Gatusom.

Dresovi su top, šteta što će se opet nosati po njivama u LE... :mrgreen:

slika

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 26 apr 2019, 18:42

rope11 je napisao/la:Koji je ovo idiot u pm, opet planira izvesti Susa i Borinija po krilu, Hakan u sredini gdje igra za qurac i kao šlag na tortu, opet će mu možda Paqueta ostati na klupi, ovaj put uz Bakayoka. Pa yebo ti mater, je li ovaj lik normalan? :facepalm:

A gori su Leo i Maldini koji sve to mirno posmatraju i aminuju da ostane na klupi do kraja, iako će nema i ovo malo šansi sjebati. :facepalm:

Pa ako stvarno u nedjelju izađe sa ovim sastavom, treba ga momentalno šutnuti prije utakmice, pa neka igrači sami sebe vode na terenu. Što je najgore, ne vjerujem da bi odigrali išta lošije nego pod Gatusom.

slika
Ti si meni Rope skroz cudan :rol: gattuso prima platu za svoj posao od poslodavca, njima ocigledno ovo odgovara cim ga drze, a navijaci se nikada nizasta nisu pitali, oni su tu samo da posmatraju i nerviraju...

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 26 apr 2019, 21:38

memaga je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Koji je ovo idiot u pm, opet planira izvesti Susa i Borinija po krilu, Hakan u sredini gdje igra za qurac i kao šlag na tortu, opet će mu možda Paqueta ostati na klupi, ovaj put uz Bakayoka. Pa yebo ti mater, je li ovaj lik normalan? :facepalm:

slika
Ti si meni Rope skroz cudan :rol: gattuso prima platu za svoj posao od poslodavca, njima ocigledno ovo odgovara cim ga drze, a navijaci se nikada nizasta nisu pitali, oni su tu samo da posmatraju i nerviraju...
Hahahahaha, imas i ti memaga pokoji biser...
free Palestine!!!

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 26 apr 2019, 22:18

Ma neće Gattuso voditi tim sljedeće sezone kako god se ova završila. Ostaje da vidimo ko će doći a i koje igrače će dovesti.

Gledam Liverpool i oba njihova standardna beka imaju preko 10 asistencija. Kad ćemo mi tako nešto doživjeti?

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 26 apr 2019, 22:44

Nas Calabrija odigrao 33 utakmice i ima CIJELU jednu asistenciju i jedan gol...i onda neko pocne pisati Calabrija dobar mlad, dobro igra odbranu itd....puuuu hebem ti nogomet....

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 apr 2019, 10:15

Nego ako nista imamo top dresove za iducu sezonu, svi ce nam zavidi u EL na njima :)

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 apr 2019, 10:28

Lazio zavrsi osmi i uzme kup a Milan zavrsi sedmi, nema ni EL. Nije nemoguce...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 apr 2019, 13:29

Calabrija je dobar za klupe, zlu ne trebao. Conti je pokazao da ima odlican centarsut, samo da ga povrede zaobidju napokon i vidicete da ce razvaliti naredne sezone. Samo jos da Kessi ili neko drugi mu pomogne u odbrani i pokrije njegovu stranu kad napadamo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 apr 2019, 13:58

Ma Calabria je sasvim ok igrač, ljudi zaboravljaju da su njemu tek 22 godine i da mu je karijera zasad obilježena povredama koje mu konstantno sjeckaju minutažu i ne dozvoljavaju da uhvati formu.
Conti sa druge strane je strašna kiksara u fazi odbrane mada očekujem da se popravi naredne godine, teško je očekivati dobru formu od igrača koji skoro godinu i po nije igrao.

Zato sutra Abate počinje :mrgreen:

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.