Nije problem u tri stopera, problem je u dva ofanzivno operisana beka (odnosno jednog koji još uvijek ni blizu starog nivoa) i dva defanzivno orijentisana veznjaka, praktično sedam igrača kojima je defanziva primarna stavka igre, pa mrš u Pisu pa sa njima igraj tako.Chinaglia je napisao/la:ne postoji defanzivna ili ofanzivna formacija, vec stil igre... simone inzaghi vec par sezona igra s tri stopera i lazio je prosle sezone bio najefikasnija ekipa serie a... al recu vam istinu, uopste nisam ljubitelj formacije s tri stopera i kad sam ovdje na forumu vidio da cete igrat tako, obradovao sam se, jer znam da ukoliko defanzivno ne igras savrseno, ako dodje do pucanja linija, u gadnom si problemuRaonffa je napisao/la:Lik je **** u velikim utakmicama, nema muda napasti, zato ga i pušimo u svakom derbiju sa njim (mada nije na početku tako izgledalo), čuj izveo tri stopera i dva beka u utakmici gdje trebaš dobiti za finale Kupa![]()
veceras je to bilo primjetno kod vas, a to je pocesto slucaj kad lazio igra... dakle, nije problem formacija kao takva, pa i lazio je igrao s tri stopera, pa odigrao napadacki citavu tekmu... tu formaciju savrseno moze odigrat samo juve i niko vise
Lazio ima bolje wingbackove od Milana, a i kreativniju sredinu terena, to je ta razlika zbog koje je za Milan formacija sa tri stopera predefanzivna, a za vas nije.