FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

WeLLy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la WeLLy » 30 okt 2010, 09:53

jovanbl je napisao/la:Posto citavo vrijeme fosirate pricu kako ste multietnicki klub i po igracim i po navijacima, zanimalo bi me da mi neko objasni multietnicki karakter skandiranja ( koje cujem svaku utakmicu zeljeznicara koju gledam ) a ide :

Jug je nasa sveta strana , po islamu odabrana!

Milsim nista ja protiv nemam, samo bez licemjerja onda na drugim temama nemaojte prodavati pricu o multietnicnosti.

Jovo brate,nezz jesi li gledao derbi,ali taj dio se od sada preskace...i zavrsimo raspravu o tome...

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 30 okt 2010, 10:04

jovanbl je napisao/la:Posto citavo vrijeme fosirate pricu kako ste multietnicki klub i po igracim i po navijacima, zanimalo bi me da mi neko objasni multietnicki karakter skandiranja ( koje cujem svaku utakmicu zeljeznicara koju gledam ) a ide :

Milsim nista ja protiv nemam, samo bez licemjerja onda na drugim temama nemaojte prodavati pricu o multietnicnosti.
E za tvoju informaciju taj dio je izbacen, tako da ti je prica bezveze... a o multietnicnosti mozemo poducit sve i jedan klub u BiH i sire... Mi kad smo dovodili igrace koji su Srbi nas su nazivali cetnickim klubom (2002. Veljko Aleksic - Glasinac), onda kad smo dovodili Hrvate onda smo bili ustaski klub (Guvo, Silic, Huljev itd).. svako kome smeta velicina Zeljeznicara kao kluba, koji po svim podacima, osvojenim trofejima i tradiciji klub koji je broj 1 u BiH, i klub koji ima navijace i simpatizere po citavoj BiH, ali i bivsoj Jugi, uvijek nadje nesto da bi srozavao taj ugled... hajde mi reci ti Jovane, jesul vasi igraci ispraceni alpauzom na Grbavici u finalu kupa? jestel igdje to dozivjeli da vas isprate aplauzom nakon sto ostvarite dobar rezultat na gostovanju? A vidjeli smo kako ste vi nase igrace docekali sad u kupu... mislim, vidjela je citava drzava jer je bilo na TV... ono od prosle godine je bilo odlicno, da ne dodje do zabune... vasa uprava je je docekala igrace kao malo ko i svaka im cast... igraci su bili u gradu prije tekme i nisu imali problema i za to vam skidam kapu i svaka vam cast... ali odbam sljedece godine popljujete sve to... pa budimo realni.. al odosmo u negoled i u krivom smjeru... multietnicnost u ekipi... Lazo, Culum, Mirko, Bogi, Markovic, Savic (kojem ste vi skandirali ubij Turcina kad ga je jedan od vasih igraca polomio u utakmici u kupu) itd... na tribini da ti ne pricam... Sarajevo je bio i ostao multietnicki grad... na nasoj tribini je jako, jako puno momaka pravoslavaca ili katolika... ja mislim da i ti znas sve ovo samo hoces malo da ujedas... pozzz, nas Jovo i prvo pometite u svojoj avliji, pa onda gledajte u tudju... ;)
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 30 okt 2010, 10:10

taj dio nije izbacen i nikad i nece biti, pjevalo se i mnogo ranije tako da nema svrhe sad mjenjati, kome se ne svidja presuti i to je to, nemoj sad opet rasprave o tome na 20 strana

WeLLy
Kontakt:

Post Postao/la WeLLy » 30 okt 2010, 10:24

Baltazar je napisao/la:taj dio nije izbacen i nikad i nece biti, pjevalo se i mnogo ranije tako da nema svrhe sad mjenjati, kome se ne svidja presuti i to je to, nemoj sad opet rasprave o tome na 20 strana
onda nisi bio na derbiju...

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 30 okt 2010, 10:26

pjevalo se na utakmici kupa s borcem , licno cuo. Nebitno, samo sam zelio da kazem da neki od vas koji drugima drze predavanja na drugim temema o multietncosti i kosmopolitizmu trebaju ta predavanja prvo u svom dvoristu da odrze, jer dok je takvog skandiranja navijaca zeljeznicara (protiv kojeg kako rekoh nemam nist protiv) licemjerno je bilo kome drugom bilo sta govoriti o multietnicnosti i kosmopolitizmu.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 30 okt 2010, 11:36

čamac je napisao/la:U štampi je još jedna knjiga o našem klubu, ko zna više koja po redu. Čini mi se da se zove Plava krv. Navodno, tvrdi uvez, nešto preko 100 strana, originalne slike itd. Najava je bila na BHT-u. Autor knjige kaže kako ga je otac kao dječaka vodio na Grbavicu na utakmice itd. U to će voditeljica i mene je moj sa 4 godine pa i na treninge, na Grbavicu naravno. Ne znam kako je u Bg-u bilo, ali su Željini treninzi bili vjerovatno najposjećeniji i u bivšoj državi.
Svaka nova knjiga raduje i svaki pravi Željovac treba da je kupi. Samo veliki klubovi sa svjetlom tradicijom imaju knjige i dokumentovane do u detalje sve svoje utakmice. Knjige su tu, na nama je da ih čitamo i naučimo historiju svog kluba i budemo ponosni na nju jer malo je klubova kao naš. Pogotovo što dušmani koriste svaku priliku da lažu na nas kao jedan delegat gore ranije što spominje Želju i NDH. Volila bi gamad da nađe kakvu mrlju našem klubu, ali kurko. Jedina naša greška je ustvari nastanak Torpeda. Plava armija je sve zapisala i sve se zna. Fala Bogu dragom pa nismo Torpedo pa da od bruke i sramote ne smijemo ni knjige napisati ili da se stidimo naših očeva kao neki.
"Plava krv"
U prodaji, u drugoj polovini novembra !
(emisija bila na BHT u srijedu 27. 10. 2010.)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 okt 2010, 11:42

Jedva čekam da izađe knjiga u prodaju :)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 30 okt 2010, 11:44

To se ne propušta! :)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

sektm87or
Kontakt:

Post Postao/la sektm87or » 30 okt 2010, 12:39

Baltazar je napisao/la:taj dio nije izbacen i nikad i nece biti, pjevalo se i mnogo ranije tako da nema svrhe sad mjenjati, kome se ne svidja presuti i to je to, nemoj sad opet rasprave o tome na 20 strana
taj dio je izbacen
da ides na tekme redovno to bi znao
i trebalo je da bude izbacen nema sta tu radit
a kome se taj dio svidja nek ga u sebi izgovori i eto ga :)
a tebi predlazem da ides redovnije na utakmice :D
ta knjiga izlazi polovinom novembra zna li se kojim slucajem tiraz???
i ko je izdavac?

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 30 okt 2010, 12:52

Posto sam prisustovao derbiju i posto se ta pjesma pjevala mogu li ovi sto kazu da je taj dio izbacen mi reci sta se pjeva sad?

Znaci kad se pjeva jug je nasa sveta strana ...................sta onda ide jer sam siguran 100& da se ovaj dio pjevao sad na derbiju.

I usput nevidim zasto bi to mjenjali jer je taj dio tu samo radi rime a ne radi nekoga poistovjecivanja sa islamom.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Har3
Kontakt:

Post Postao/la Har3 » 30 okt 2010, 12:57

Kakva su to ba pitanja? Pa nije pjesma dva stiha, ta dva stiha se ne pjevaju, sve ostalo se pjeva i zdravo.
Zadnja izmjena: Har3, dana/u 30 okt 2010, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 30 okt 2010, 12:57

-A- je napisao/la:Cisto diskusija na zdravim osnovama uz blago zezanje,to je nesto sto je pozitivno samo da nisu uvrede i teske provokacije :mrgreen: A o tome koliko je ko,i kada (Zeljeznicar je igrao i za vrijeme fasisticke NDH,jel da :mrgreen: ) bio rezimski klub,mozemo i o tome...ali bi nas to odvelo u zucnu raspravu,pa ne mislim da je pametno da povlacimo takve teme. :mrgreen:
:lol: Ti ulaziš u najužu konkurenciju za pitara godine :lol: Toliko si pametan da počinjem da sumnjam da nisi kakav vođa :lol:
Željo igrao za vrijeme NDH, partizani dobili rat, zabranili skoro sve klubove iz Sarajeva a Želji dopustili da igra :lol:
Inače su partizani bili veoma telerantni prema "slugama fašističkog režima". Sve im tufahije davali nakon rata.
Kakav mozak :lol: Kakva logika :lol: Trebao bi svoj mozak da doniraš nekom institutu. Vjerujem da bi svašta nešto otkrili. Ako ništa, shvatili bi kako funkcioniše mozak primata :lol:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

deni_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deni_TM87 » 30 okt 2010, 13:11

Sto se tice ovog dijela "..po Islamu odabrana" ne znam odakle vam da se nije pjevalo na derbiju ?! :?
Kome smeta neka ucuti na taj dio i vozdra...bezzze opet prica oko toga... ;)

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 okt 2010, 13:14

Već ti je rečeno, a i ja ću evo ponoviti, taj dio se više ne pjeva niti će se pjevati.. ;)
jovanbl je napisao/la:Milsim nista ja protiv nemam, samo bez licemjerja onda na drugim temama nemaojte prodavati pricu o multietnicnosti.
Ne prodajemo mi priču, ima u svakom žitu kukolja, ali u našem daleko najmanje, sa tendencijom potpunog nestanka. :mrgreen:
I za razliku od npr. navijača Borca (no hard feelings) koji s ponosom forsiraju da je Borac isključivo srpski klub, a lešinari isključivo srbi. (to mi ne moraju govoriti, dovoljno mi je da pogledam tribinu).. Onda je bolje da kao godinu nastanka kluba stave 1992. :D

Znaš ti dobro kakav je borac bio klub prije rata, ko je za njega navijao, ko je sve bio u lešinarima, i ko je sve igrao. I teško da možeš reći da je ovo danas ispravno. ;)

p.s. Deremo Zrinje.. :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 30 okt 2010, 13:20

Našao lik iz Banja Luke pametovati o multietničnosti. A ovi se, kao, još brane. Strašno.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 okt 2010, 13:22

elSaik je napisao/la:Našao lik iz Banja Luke pametovati o multietničnosti. A ovi se, kao, još brane. Strašno.
Ne branim se, postavljam stvari tamo gdje pripadaju..
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 30 okt 2010, 13:28

Zeljeznicar protiv Zrinjskog igra svoju 500. utakmicu u prvenstvima Bosne i Hercegovine (481 utakmica u premijer ligi i 18 u 3 play-offa sto su igrana).

Mislim da je red da nas voljeni klub u ovom rijetkom jubileju podari pobjedom u Mostaru!!! ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

spajz
Kontakt:

Post Postao/la spajz » 30 okt 2010, 13:29

tanzla je napisao/la:Onda je bolje da kao godinu nastanka kluba stave 1992. :D

nije bolan ovaj borac nastao 92... nisu tad jos istjerali vecinu banjalucana i uvezli ove sto se danas nazivaju banjalucanima

sektm87or
Kontakt:

Post Postao/la sektm87or » 30 okt 2010, 13:29

sektor b pored stepenica sam stajao i ja znam sa 100% da sektor be a ni sektor a nisu pjevali mozda je pjevao sektor c
taj dio se koliko ja znam samo presutio i meni je bilo drago

lesinari prije rata i ovo danas nije ni slicno vi bi stvarno trebali staviti vultures 92 ili cak 95
jer zivjeti na slavi neceg sto je bilo dobro i sto nije nimalo slicno onome sto danas radite je glupo

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 30 okt 2010, 13:31

tm84 je napisao/la:Zeljeznicar protiv Zrinjskog igra svoju 500. utakmicu u prvenstvima Bosne i Hercegovine (481 utakmica u premijer ligi i 18 u 3 play-offa sto su igrana).

Mislim da je red da nas voljeni klub u ovom rijetkom jubileju podari pobjedom u Mostaru!!! ;)
Nemam ništa protiv... :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.