FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 28 apr 2019, 10:00

Denchi je napisao/la:
Zip je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:4 kola, 4 boda prednosti..
Sem Celika, koji se bori za Evropu ?
Ostali su svoje ciljeve ispunili i ne trebaju im bodovi :kafa:
može i city zapet zarad Azmira
zvijezda je mislim završena :D
Čelik sumnjam isto da će nešto posebno

fino je imat prijateljske odnose jbg zbog ovog ako ništa i da možeš udomit ove viška igrače a da ne odu konkurentu
Realno, domace pobjede nam titulu donose.
Mislim da cemo ovu prednost povecati na +7 do kraja lige :kafa:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 28 apr 2019, 10:13

Jel ima gdje tabela proljetnog dijela sezone?
ZZ

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 28 apr 2019, 10:16

slika

Samo jako Šefe!
Amer Dupovac!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 apr 2019, 10:28

zlo87 je napisao/la:FK Sarajevo je na prvom mjestu jer je ekipa sa:
- najvise pobjeda
- najmanje poraza
- najvise postignutih golova
- najmanje primljenih golova
- najboljom gol razlikom
- najvise bodova u medjusobnim duelima sa top4 tima
- najvise bodova ukupno.

A ne zato jer je HŠK Zrinjski 1:0 Mostar promašio penal u 93. minuti. **** vas Zrinjski.

Saraj'vo šampion!
Brutalno! :D Idemo sefe povedi nas na tron, titula cista kao suza! :bow:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 28 apr 2019, 10:31

Sabinho je napisao/la:
- najvise pobjeda
- najmanje poraza
- najboljom gol razlikom
- najvise bodova ukupno.

A ne zato jer je HŠK Zrinjski 1:0 Mostar promašio penal u 93. minuti. **** vas Zrinjski.

Saraj'vo šampion!
-Uz to, međusobni omjer protiv bilo koje ekipe u ligi je na našoj strani, osim sa GOŠKom al i to će se promjeniti u zadnjem kolu.
-Najviše minuta smo dali omladincima
-Najbolji igrači iz prvog dijela produžili ugovor
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 apr 2019, 10:32

Addict je napisao/la:Veze FK Sarajevo i FK Mladost su duboke i vrlo stare, mi stariji to znamo a evo kako je to išlo za one mlađe:

Osnivač FK Mladost je Osman Merdanović, otac Nijaza i Senada koji su proslavljeni fudbaleri FK Sarajevo, posebno Nijaz. Treći sin Zijad dugo je bio sjajan igrač FK Mladost (sjajan za niže rangove gdje je Mladost igrala tada).
Osman Merdanović bio je vrlo vjerojatno najveći sportski radnik Kaknj svih vremena, njegova braća Ševko i Hamdo bili su igrači prve postave FK Mladost kada je Osman osnovao klub, 25.5.1959.
Hamdo je bio, svi kažu bolji od svih, svi kažu da je Nijaz Merdanović baš na amidžu Hamdu. Hamdo je prerano umro, valjda od raka, pa se od 1976. godine odigravao memorijalni turnir Hamdo Merdanović. U to vrijeme Nijaz i Senad su bili u FK Sarajevo, a otac Osman predsjednik FK Mladost, pa je za svaki turnir FK Sarajevo bilo uvijek gost turnira koji se odigravao u februaru svake godine. I uvijek je Sarajevo doniralo za taj turnir Mladosti dresove, opremu, lopte, uvijek.
Sjećam se dobro, krajem osamdesetih sam zavolio Mladost, godište sam 1981. i sjećam se tih turnira. Bile su 4 ekipe i prvu utakmicu je uvijek Mladost igrala protiv Sarajeva, uvijek je gubila, ali se sjećam bijelih dresova Sarajeva (jer su naši bili u crvenim). Bijeli ko labudovi, to mi je veliko sjećanje.
Danas je Senad sportski direktor FK Mladost, Osman je rahmetli, Emir Hadžić je sportski direktor FK Sarajevo (porijeklom je iz Doboja) i veze su ostale.
Puno raje u Doboju zbog Senada i Nijaza i danas navija za Sarajevo i tako su te veze opstale.
Možda to neki nisu znali, ali sad vam je možda jasno kako su veze Mladosti i Sarajeva duboke.
Hvala na informacijama drug! ABD da mi ojacamo kako je planirano i ostvarimo vrhunsku saradnju sa vama, i ovako ste stabilan premijerligas, uz par solidnih transfera dodatno bi se ucvrstili! Sretno do kraja i hvala na postenju!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 28 apr 2019, 10:41

Ja sam glasao za duplu na anketama... Idemo se potuci za Taj kup, pa celik docekat u finom raspolozenju i tu dobit i u srebrenik za tu titulu pa sa zvijezdom docekat ih sa 25 30 tisuca dusa!!! I invanziju napravit u gabelu i docekat igrace ispred vjecnee !!! I lagano tim gradit za evropska takmicenja!!! Manite se tih nebuloza oko Husrefa i svega idemo nasi smo i tradicija i Bog je na nasoj strani!!! To je dokazano jucer uz onoliku boziju kisu tj mubarek milost ka ramazanu!!!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 apr 2019, 10:43

Rule_hz je napisao/la:Ja sam glasao za duplu na anketama... Idemo se potuci za Taj kup, pa celik docekat u finom raspolozenju i tu dobit i u srebrenik za tu titulu pa sa zvijezdom docekat ih sa 25 30 tisuca dusa!!! I invanziju napravit u gabelu i docekat igrace ispred vjecnee !!! I lagano tim gradit za evropska takmicenja!!! Manite se tih nebuloza oko Husrefa i svega idemo nasi smo i tradicija i Bog je na nasoj strani!!! To je dokazano jucer uz onoliku boziju kisu tj mubarek milost ka ramazanu!!!
Prvo igramo sa Celikom pa onda prva tekma finala Kupa. ;) Uzimamo sve bolan. :opaopa:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 28 apr 2019, 10:44

Ipak najgore za stručni štab jeste što protiv Sarajeva neće moći računati na trojicu nogometaša, koji su na posudbi u NK Čelik. Naime, Bojan Pavlović, Dušan Hodžić i Sanjin Lelić nemaju pravo nastupa na Koševu, jer su se tako klubovi dogovorili prije nego što će ova trojka stići na Bilino polje.

Očito u redovima bordo tima nisu ništa htjeli prepuštati slučaju, znajući da su ova trojica sigurno kvalitetni nogometaši, koji bi možda protiv Sarajeva i najviše "zapeli", kako bi dokazali da možda imaju mjesta na Koševu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 apr 2019, 10:45

Rule_hz je napisao/la:Ja sam glasao za duplu na anketama... Idemo se potuci za Taj kup, pa celik docekat u finom raspolozenju i tu dobit i u srebrenik za tu titulu pa sa zvijezdom docekat ih sa 25 30 tisuca dusa!!! I invanziju napravit u gabelu i docekat igrace ispred vjecnee !!! I lagano tim gradit za evropska takmicenja!!! Manite se tih nebuloza oko Husrefa i svega idemo nasi smo i tradicija i Bog je na nasoj strani!!! To je dokazano jucer uz onoliku boziju kisu tj mubarek milost ka ramazanu!!!
Prvo čekamo Čelik pred jedno 7-8 hiljada ljudi ako bude sreće onda čekamo Široki Brijeg u kupu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 apr 2019, 10:47

Zip je napisao/la:Ipak najgore za stručni štab jeste što protiv Sarajeva neće moći računati na trojicu nogometaša, koji su na posudbi u NK Čelik. Naime, Bojan Pavlović, Dušan Hodžić i Sanjin Lelić nemaju pravo nastupa na Koševu, jer su se tako klubovi dogovorili prije nego što će ova trojka stići na Bilino polje.

Očito u redovima bordo tima nisu ništa htjeli prepuštati slučaju, znajući da su ova trojica sigurno kvalitetni nogometaši, koji bi možda protiv Sarajeva i najviše "zapeli", kako bi dokazali da možda imaju mjesta na Koševu.
Pavlović i Hodžić su konstantno bili u prvoj postavi dok Lelić nije ako se ne varam, fale im još dvojica pored toga. Odlične vijesti svakako.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 apr 2019, 10:50

Za Pavlovića je bolje bilo da igra protiv nas. Lik je uspio primit 9 komada od moćne Zviijezde i Krupe u zadnje dvije gostujuće. Rupetina bez dna.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 28 apr 2019, 10:51

Eh svaka čast Hadziji, na sve je mislio, pored te trojice falit će im i Okoli i Miletić, obojica iz prve postave. Ide tu glat pobjeda.

Maximalno se odmorit do subote pa onda kvalitetno odradit ovaj finiš jer su sada utakmice svaka tri dana.
FK Sarajevo

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 28 apr 2019, 10:54

Ma kako god braco idemo tekmu po tekmu ... amin da ih uzmemo i da se opustimo pred kup i srebrenik gdje i city igra na neutralnom terenu.... a nadat danas da zvijezda zavrsava posao oko opstanka i guranje 2 namrznije ekipe u cvajtu!!!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 28 apr 2019, 11:02

Srebrenik će bit cijeli bordo bijeli, to će biti kao domaća utakmica.
FK Sarajevo

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 28 apr 2019, 11:08

BordoSarajevo je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
- najvise pobjeda
- najmanje poraza
- najboljom gol razlikom
- najvise bodova ukupno.

Saraj'vo šampion!
-Uz to, međusobni omjer protiv bilo koje ekipe u ligi je na našoj strani, osim sa GOŠKom al i to će se promjeniti u zadnjem kolu.
-Najviše minuta smo dali omladincima
-Najbolji igrači iz prvog dijela produžili ugovor
i zato što ima najbolje navijače koji su juče na kraj Bosne išli da bi dali podršku svome timu uprkos onom pljusku(monsunu) :D
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 28 apr 2019, 11:10

Protiv Čelika 4 hiljade, Lištica 7, Zvijezda 10ak. Citirajte me poslije, nema yebene šanse da se skupi više.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 apr 2019, 11:23

skoroalen je napisao/la:Protiv Čelika 4 hiljade, Lištica 7, Zvijezda 10ak. Citirajte me poslije, nema yebene šanse da se skupi više.
Više od 4K protiv Čelika!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 28 apr 2019, 11:26

skoroalen je napisao/la:Protiv Čelika 4 hiljade, Lištica 7, Zvijezda 10ak. Citirajte me poslije, nema yebene šanse da se skupi više.
Čelik 6 milja
Lištica 8 milja
Zvijezda 15 milja
FK Sarajevo

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 28 apr 2019, 11:32

Samo da čmeljo ne izađe u Europu, sve ostalo je manje bitno.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, boki86, bvsic, misstianopenaldo, mosarajvosa83 i 26 gostiju.