Addict je napisao/la:Veze FK Sarajevo i FK Mladost su duboke i vrlo stare, mi stariji to znamo a evo kako je to išlo za one mlađe:
Osnivač FK Mladost je Osman Merdanović, otac Nijaza i Senada koji su proslavljeni fudbaleri FK Sarajevo, posebno Nijaz. Treći sin Zijad dugo je bio sjajan igrač FK Mladost (sjajan za niže rangove gdje je Mladost igrala tada).
Osman Merdanović bio je vrlo vjerojatno najveći sportski radnik Kaknj svih vremena, njegova braća Ševko i Hamdo bili su igrači prve postave FK Mladost kada je Osman osnovao klub, 25.5.1959.
Hamdo je bio, svi kažu bolji od svih, svi kažu da je Nijaz Merdanović baš na amidžu Hamdu. Hamdo je prerano umro, valjda od raka, pa se od 1976. godine odigravao memorijalni turnir Hamdo Merdanović. U to vrijeme Nijaz i Senad su bili u FK Sarajevo, a otac Osman predsjednik FK Mladost, pa je za svaki turnir FK Sarajevo bilo uvijek gost turnira koji se odigravao u februaru svake godine. I uvijek je Sarajevo doniralo za taj turnir Mladosti dresove, opremu, lopte, uvijek.
Sjećam se dobro, krajem osamdesetih sam zavolio Mladost, godište sam 1981. i sjećam se tih turnira. Bile su 4 ekipe i prvu utakmicu je uvijek Mladost igrala protiv Sarajeva, uvijek je gubila, ali se sjećam bijelih dresova Sarajeva (jer su naši bili u crvenim). Bijeli ko labudovi, to mi je veliko sjećanje.
Danas je Senad sportski direktor FK Mladost, Osman je rahmetli, Emir Hadžić je sportski direktor FK Sarajevo (porijeklom je iz Doboja) i veze su ostale.
Puno raje u Doboju zbog Senada i Nijaza i danas navija za Sarajevo i tako su te veze opstale.
Možda to neki nisu znali, ali sad vam je možda jasno kako su veze Mladosti i Sarajeva duboke.
Hvala na informacijama drug! ABD da mi ojacamo kako je planirano i ostvarimo vrhunsku saradnju sa vama, i ovako ste stabilan premijerligas, uz par solidnih transfera dodatno bi se ucvrstili! Sretno do kraja i hvala na postenju!