Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Asteriks

Re: Chat

Post Postao/la Asteriks » 29 apr 2019, 11:01

Turska je pozvala Armeniju da otvore arhive i oni,i Turska i da na sudu dokazu sta je istina...Armenija je odbila...
Jos ovo, jel fakat vjerujes u izjave Erdogana. Gledaj, mogu oni otvoriti arhive kada su uklonili validne fakte.

Pogledaj malo slobodu govora u Turskoj. Znas li slucajno sta je paragraf 301, zakon o zastiti turske istorije, nacije i casti. Prelistaj malo istorijat zatvorenih, pa onda ubistvo onog armenskog novinara 2007.

Ljudi kroz zakone, izmedju ostalog, glorifikuju Osmanlije. Kako u takvim uvjetima istrazivati. To je ono - doktor te bije, doktor te sije.

U biti, da se pogresno ne izrazim, nije vazno da li je 1.3 miliona ili 500 000. Vazna je namjena. Sta rade Turci, izjednacavaju gubitke, gurajuci svoje zrtve. Gdje nestadose toliki ljudi ?

Osmanlije su bili osvajaci i pred kraj Carstva u rukama nesposobnih, cesto pijanih sultana. Svim silama su pokusavali iscrpiti stanovnistvo a ona vjerska tolerancija ranijih vladara bjese sasvim iscezla.
A smooth sea never made a skilled sailor.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 29 apr 2019, 11:05

Brcanskamalta je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:
Po svim tim opceprihvacenim,kako ih nazivas standardima,genocid se mora dokazati....prvo od toga da krenemo.
Turska uopste ne negira da je veliki broj Armena stradao u sukobima tokom njihove pobune,finansirane od zapada naravno..Ali negiraju sam cim genocida...to treba dokazati...valjda...
Turska je pozvala Armeniju da otvore arhive i oni,i Turska i da na sudu dokazu sta je istina...Armenija je odbila...
Ako zapad kaze da se nesto desilo,to ne mora znaciti da se i desilo...Najvece nesuglasice se vode oko broja stradalih i nacina...Turska uopste ne negira da su se neke stvari desile.
Prema izvjestajima stranih diplomatija u datom momentu, ubistva su bila planirana te organizirana iz drzavnih vrhova.

Msm ukljuci malo logiku, toliko broj pogubljenih u carstvu koje je izgubilo svoje evropske posjede i zeli svim silama da iskali bjes. Eto nek se prema procjenama u onom talasu ubio manji broj, opet je genocid, taman da je i nekoliko puta niza cifra. Vade se na mjere sigurnosti. :lol: Genocid je definisan kao istrjebljenje odredjene skupine najbrutalnijim metodama, ili jednostavnije receno izvljavanje na civilima. Inace, koji je uzrok nestanka tolikog broja ljudi... Jedino da su isparili. Objasnjenje oficijalne literature - glad, bolesti, nemiri na foru gradjanskog rata i uvijek isticu broj vl zrtava. Poznato ? Pa naravno, ista prica od strane komsija, agresora.

Koje genocide imamo u istoriji - pa vecinom vezane za period kolonizacije te komunisticki rezim, i ovaj u BiH.

Jos nesto, koliko su Osmanlije bile podle, govori podatak kako su uticajne Bosnjake slali na daleke frontove (ratove protiv Rusije) gdje je izginulo blizu 10 000 domacih ljudi. A gle, za Banjalucke bitke, domace snage bez skoro ikakve potpore razbise nalete mocne Austrije. Fakticki smo bili ostavljeni na milost i nemilost. Pa gdje je likvidiranje Asiraca i Grka iz osmanske vojske.. Cuo ? Vjerovatno ne.

Turska je gubitnik WW1.

Belgija ga ne priznaje zbog uticaja kraljevske dinastije i direktne veze nasljedstva po muskoj liniji. Kod Turaka to nemamo, obzirom da je Carstvo de facto prestajalo postojati Versajskim mirom.
Prema izvjestajima stranih diplomata...da naravno..
Cifre kojima se barata obicna su nagadjanja...To neko evidenciju vodio..Armeni su se oruzano pobunili i pobili desetine hiljada turaka civila...i za to postoje izvjestaji kako strani tako i turski...
Jos nesto milion i pol..hej..da je tako danas ne bi postojala Arnenija...
A za ovog bolida gore genocid u BiH je dokazan...u Turskoj nije..velika razlika...
Grci ovi oni...pa ljudi vodili oruzane pobune...stoljecima...Yebes Tursku...kako su drugi gasili pobune...cvjecem...
Taj slucaj nije bio samo u bih koji su sirijci arapi turci ostavili kosti po evropi africi...imperija to tako ide...koji su rimljani izginuli daleko od rima...
Cuj da je milion ubijeno ne bi ih ni bilo.Gospodine trenutno ih ima 7 mill.I skloni te ljiljane sa profila brukas ih sa svojim obozavanjem nasih okupatora
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 apr 2019, 11:19

Teško jutro nekako
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

cadillac
Kontakt:

Post Postao/la cadillac » 29 apr 2019, 11:19

I kad počine ili se optuže za genocid, turci se opet brane :lol: jest bošnjo retardiran jbt

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 29 apr 2019, 11:27

Ovo je jedan od onih SDA botova sto komentarise po klixu. Samo Alija i majka Turska.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 29 apr 2019, 12:16

Marsal je napisao/la:Ko da čitam Vučića ili Mileta kako govore o genocidu u Srebrenici. :puke:
Pa opste je poznato da su Turci originalni cetalji.

Oj Isuse, Isuse, ljubicice bijela
tebe, dragi Kriste, voli omladina cijela
oj Kriste, Kriki, Kriki, Kriki, Kriste, oj
sve bih, Kriki Kriste, dao kad bi bio moj
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 apr 2019, 12:39

Novalić pun optimizma čestitao 1. maj: Budućnost će donijeti više radnih mjesta
:kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 apr 2019, 12:45

Imal dana da ovi Srbi ne kmeče. Na šta sam spao da podržavam Penisa Zvizdića.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 apr 2019, 12:54

Saurman je napisao/la:
Meni je donijelo od ponedjeljka :kafa:

Jest da je grozno ali valjda nije zauvijek.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 apr 2019, 12:55

Čestitam Marsale, drago mi je što ne dižeš ruku na sebe.

E čuj online protesti :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 apr 2019, 13:09

Marsal je napisao/la:
Jel' ko primjetio da u poslijednje vriijeme stalno iskaču "svjedočenja" onih koji na sav glas kukaju da život u Njemačkoj nije onakav kakvim se čini.Da se mora raditi, nema kafenisanja nema ovo nema ono. :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 29 apr 2019, 13:12

Osim13 je napisao/la:Čestitam Marsale, drago mi je što ne dižeš ruku na sebe.

E čuj online protesti :lol:
Ni jedan se ne objesi :njanjanja:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 apr 2019, 13:13

Marsal je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Meni je donijelo od ponedjeljka :kafa:

jesi zadovoljan ponuđenim uslovima
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 29 apr 2019, 13:22

Turci=Četnici
Let's talk about SIX baby!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 apr 2019, 13:22

Saurman je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
Jel' ko primjetio da u poslijednje vriijeme stalno iskaču "svjedočenja" onih koji na sav glas kukaju da život u Njemačkoj nije onakav kakvim se čini.Da se mora raditi, nema kafenisanja nema ovo nema ono. :rol:
Dobijem osip na takve ispovijesti, a imam jarane - dakle ljudi sa kojima otvoreno pričam i koji rade u različitim branšama i oni isto kažu, da jedan od sto ljudi tamo nije zadovoljan. Siguran sam da je većina toga izmišljena i da se radi po zadatku vladajućih da se ljudima ogadi odlazak jer robova je sve manje i manje.
legenda reala je napisao/la:
jesi zadovoljan ponuđenim uslovima
A ono, pon-pet radiš osmice, vikend slobodan, plata 800 plus obrok u restoranu, samo još da vidim kakav je posao iz prve ruke jer sve što sam čuo i nije baš ohrabrujuće, jbg fizički rad ipak. Ako bude ok i sko ne bude robovanje biću poprilično zadovoljan.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 29 apr 2019, 13:30

Pa to su neki kojima je slika posla u Bosni državna uprava, drkanje kurca, dzuma i ne vratiš se, doručak od 10-13, lagano na posao sjedi još kafa i kući.

Karnu bi se žalili da su u Bingu il nekoj sličnoj firmi radili.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 apr 2019, 13:39

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 29 apr 2019, 13:39

Ponedjeljak- petak, petkom do džume. :D

Obavezno kafa u gradu za vrijeme radnog vremena i još poneka ako treba kakvom jaranu pomoći štogod dok ganja papire. :D

Šta će takvom Njemačka, kada mora raditi?

Da odem, bila bi mi Njemačka raj.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 29 apr 2019, 13:41

Rekoše mi ljudi ne mogu mi popraviti mobitel, i kupim neki Xiaomi od 160. Upalim ga kad propušten poziv popravili mi telefon.

Živote pokvareni dzojstiku.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 apr 2019, 13:44

Penaltiky je napisao/la:Rekoše mi ljudi ne mogu mi popraviti mobitel, i kupim neki Xiaomi od 160. Upalim ga kad propušten poziv popravili mi telefon.

Živote pokvareni dzojstiku.
Kakve su šanse da ti ovi vrate pare? :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.