NBA Playoffs & Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

Ko ce biti MVP finala?

Steph Curry
48
35%
Klay Thompson
2
1%
Draymond Green
4
3%
KD
7
5%
Kawhi Leonard
62
45%
Pascal Siakam
9
7%
Kyle Lowry
3
2%
Neko drugi
2
1%

Ukupno glasova: 137

Donnie Darko
Kontakt:

Re: NBA Playoffs & Finals

Post Postao/la Donnie Darko » 11 maj 2019, 11:50

Kobe Bryant je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:GS ne moze ponuditi Durantu supermax.Vec su ga dali Curryu.
Jah doduse imal negdje koliko GSW mogu ponuditi max za Duranta? ako ce Thompson traziti 200 mil $ za 5 god.
Mislim da ce biti bas opereceni I da ce placati luxury tax Onda sigurno nece ili Duranta ili Greena sljedece god.
Imati 3 igraca koji ti cine cup me znam jel I jedna ekipa moze izdržati
klay bi gotovo sigurno uzeo paycut da durant ostane, a i sumnjam da mu smeta što bi ovima durantov ugovor bio prioritet, nije glup jbt zna da je durant daleko bolji igrač

ali durant ide 98% svakako, pogotovo sad ako ovi pobjede još ovih par tekmi bez njega, i kad mediji još više budu osporavali njegove titule

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 maj 2019, 11:50

Kobe Bryant je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:GS ne moze ponuditi Durantu supermax.Vec su ga dali Curryu.
Jah doduse imal negdje koliko GSW mogu ponuditi max za Duranta? ako ce Thompson traziti 200 mil $ za 5 god.
Mislim da ce biti bas opereceni I da ce placati luxury tax Onda sigurno nece ili Duranta ili Greena sljedece god.
Imati 3 igraca koji ti cine cup me znam jel I jedna ekipa moze izdržati
Prvo,Durant je FA ove godine,ako uradi opt out,a hoce.
Dakle,oni vec ovo ljeto moraju ponuditi max i njemu i Thompsonu.Durantov max je sjeverno od 35mil godisnje zbog staza u ligi.

Optereceni jesu,ali njihovo je da ponude ova 2 maxa.Ukoliko Durant ode,onda je laka odluka u pogledu Greena za ono tamo ljeto.Ukoliko bi ostao,vjerovatno bi pustili Greena naredno ljeto ili placali 4 maxa.

Bilo kako bilo,nije problem dati max ili visoke ugovore svojim najboljim igracima.Problem je sto onda role igrace ne mozes platiti vise od MLEa,a itekako su bitni.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 maj 2019, 11:51

Edviin je napisao/la:
Podpis duranta je unistio pravu dinastiju ovog gs-ja i currya samog, jednostavno zbog kd-ja nekako su pali u zaborav i curry i green a jos posebno klay, ko sto sam reko licno mi gs ko ekipa ne pase, ali ovo danas je bilo samo za :salut: nemozes mrziti dobru kosarku :clap:
Nije nista unistio, bez Duranta oni uopste ne bi bili dinastija vec bi ostali na jednoj titulu, a James bi imao dvije vise.

To je bio odlican potez FO-a jer se odmah u finalu potvrdilo da bi to dalje tesko islo lako protiv Jamesa. Odlazak Duranta sada je i kraj dinastije, popuniti ce cap i ostati bez prostora za manevar.

Korist je bila uzajamna, oni jos 2 titule, a Durant tesko da je mogao chokati sa 3 odlicna igraca. Da im nije dosao imao bi danas status Westbrooka i Paula.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 11 maj 2019, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 maj 2019, 11:51

Izgleda da bi se GSW u WCF mogli vratiti i Durant i Cousins, nek sutra utakmicu proglase nerijesenom i sastave dvije ekipe od jedne da sd pokusa izbaciti taj GSW :mrgreen:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 maj 2019, 11:53

NEZALAGANJE je napisao/la:GS nikad ranjiviji,klupa tanka i jos ostanu bez KDa.
Pa sta treba da se desi da ih dobijes?I na to sve,izgubis kuci 6.tekmu gdje je,da je HOU uistinu velika ekipa,trebalo biti min.15 razlike za njih na poluvremenu dok je Curry bio u banani.
ne, to pricaju oni koji zele vidjeti gsw kako padaju, medju kojima si i ti jer cesto pises o tome, a ima njiih jos koji pisu takve stvari, a isto to su pisali za cleveland cavalierse prethodne sezone, kako nece izac s istoka, sto je bilo nesto nevjerovatno, jer tako potcijenit lebrona...

ne znam sta je problem shvatit i prihvatit da su gsw jedna od najboljih ekipa svih vremena, za neke i najbolja i da moraju imat respect koji zasluzuju, a koji ocigledno ne dobivaju... bili nekome simpaticni il ne, moramo bit objektivni

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 maj 2019, 11:54

JHam je napisao/la:Izgleda da bi se GSW u WCF mogli vratiti i Durant i Cousins, nek sutra utakmicu proglase nerijesenom i sastave dvije ekipe od jedne da sd pokusa izbaciti taj GSW :mrgreen:
S povredama misica nece biti isti.Cousins nema nikakvog ritma,a ovaj ce morati da se pazi.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 11 maj 2019, 11:55

JHam je napisao/la:Izgleda da bi se GSW u WCF mogli vratiti i Durant i Cousins, nek sutra utakmicu proglase nerijesenom i sastave dvije ekipe od jedne da sd pokusa izbaciti taj GSW :mrgreen:
Priznaj da si se prepao kad si vidio da favorit, odnosno najbolji 4i seed ikad ispada? :kafa:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 11 maj 2019, 11:56

Dubsi će ofaliti kad Iguodala se oprosti.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 maj 2019, 11:57

Chinaglia je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:GS nikad ranjiviji,klupa tanka i jos ostanu bez KDa.
Pa sta treba da se desi da ih dobijes?I na to sve,izgubis kuci 6.tekmu gdje je,da je HOU uistinu velika ekipa,trebalo biti min.15 razlike za njih na poluvremenu dok je Curry bio u banani.
ne, to pricaju oni koji zele vidjeti gsw kako padaju, medju kojima si i ti jer cesto pises o tome, a ima njiih jos koji pisu takve stvari, a isto to su pisali za cleveland cavalierse prethodne sezone, kako nece izac s istoka, sto je bilo nesto nevjerovatno, jer tako potcijenit lebrona...

ne znam sta je problem shvatit i prihvatit da su gsw jedna od najboljih ekipa svih vremena, za neke i najbolja i da moraju imat respect koji zasluzuju, a koji ocigledno ne dobivaju... bili nekome simpaticni il ne, moramo bit objektivni
Pogledas igre GSa kroz ovu sezonu,pogledas igre kroz ovaj PO.Pogledas nekonstatnost Thompsona cijelu godinu,pogledas poprilicno los PO Currya.Pogledas jako tanku klupu gdje je Looney na minimalcu najbolji igrac,pogledas historijski PO Duranta da bi bili tu gdje jesu trenutno.

Ali da,ja to izmisljam. :roll:

Ovo su CINJENICE koje i slijepac vidi ove godine,a ne neko ko gleda kosarku svaku noc i to uopste nema veze s tim koliko su oni kvalitetan tim.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 maj 2019, 12:03

S-Y-L-A-R je napisao/la:
Priznaj da si se prepao kad si vidio da favorit, odnosno najbolji 4i seed ikad ispada? :kafa:
Ma svejedno mi Bgm, uradili su oni i vise nego se ocekivalo ove godine, svi su samo htjeli da mladi skupe PO iskustva i da se vidi ko sta moze u POu, pokazali su glavni da se moze računati na njih, uzeli 2 u gostima sto niko nije ocekivao osim navijacki ko prati Denver, uzeli 7. utakmicu, odlucujucu u kojima i veci igraci padaju, opet se vracali, svaka utakmica bila na posjed 2 osim one jedne u Denveru, tako da je sezona ispunila očekivanja pa i vise. Sutra nek bolji pobjedi, i ako POR prodje za njih navijam u finalu iako imaju bruku za mene iritantnih igraca, al meni je i Duncan koji je ljudina bio iritantan likom i govorom tijela tako da ono.. :mrgreen: Dogodine se rijesiti Bartona isko nije sad los bio vise bih volio da MPJ dobije minute i Craig s klupe ko igrav zadatka. Ako dobijemo 1 od MPJ I Vanderbilt da mogu igrati dogodine to je top, ako dobijemo obojicu, pokazu da zasluzuju da igraju, san snova :D Ja bi cak Vanderbilta gurnuo sutra malo u vatru da pokusa Hooda zatvoriti, ima dobar rad nogu, dobar je na skoku, ne bi nista losiji u odbrani bio od Bartona, al ne vjerujem da je Malone za to.. Ili Juancha

Ovo je realnost, podjebavanje je za drugu priliku :mrgreen:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 maj 2019, 12:03

Peta sezona nezalaganje, peta. Pa nisu ljudi roboti šta ti je. To je više na psihičkoj bazi nego sa neke košarkaške strane. Zvali smo Duranta najboljeg igrača ovog PO i najboljeg igrača na svijetu, i ekipa odradi 2 utakmice rutinski bez njega i to kakve dvije utakmice.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 maj 2019, 12:05

Brokula je napisao/la:Peta sezona nezalaganje, peta. Pa nisu ljudi roboti šta ti je. To je više na psihičkoj bazi nego sa neke košarkaške strane. Zvali smo Duranta najboljeg igrača ovog PO i najboljeg igrača na svijetu, i ekipa odradi 2 utakmice rutinski bez njega i to kakve dvije utakmice.
Ja ne pricam o razlozima pada,pricam da je pad evidentan i da su ranjivi.To je sve.To i laik vidi.I nisu odradili 2 tekme bez njega.Durant je zabio 22p u 5.tekmi.Ne treba to zaboraviti.

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 11 maj 2019, 12:07

@nez
Ako potpisu Thompsona a ne potpisu Dursnta koliko ce im ostati prostora da ojacaju klupu?
I onako su jaki, a ako još klupu pojačaju opet ce biti favoriti za izlazak sa zapada
S vremena na vrijeme je potrebno osvjeziti ekipu, ja mislim da ce uspjesno nadoknaditi odlazak Duranta i da ce opet biti najjaci

Sinoc su ljubitelji lijepe kosarke konacno dosli na svoje :ljepota:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 maj 2019, 12:10

Curry 40, Iggy + Green 35, Thomson 35 to ti je 110, znaci nista osim mle I veteranski min

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 11 maj 2019, 12:11

SF6 je napisao/la:Sinoc su ljubitelji lijepe kosarke konacno dosli na svoje :ljepota:
Zanimljiv eufemizam za bandwagon. :kafa: :mrgreen:

@JHam
Prerano se povlačiš, ima Denver šta ponuditi u eventalnom finalu konferencije. Jasno mi je šta govoriš s obzirom na godine i iskustvo ekipe, ali sumnjam da će to biti šetanje za Warriorse. Naravno, prvo g7 najbolje serije. :ljepota:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 maj 2019, 12:12

NEZALAGANJE je napisao/la:
Brokula je napisao/la:Peta sezona nezalaganje, peta. Pa nisu ljudi roboti šta ti je. To je više na psihičkoj bazi nego sa neke košarkaške strane. Zvali smo Duranta najboljeg igrača ovog PO i najboljeg igrača na svijetu, i ekipa odradi 2 utakmice rutinski bez njega i to kakve dvije utakmice.
Ja ne pricam o razlozima pada,pricam da je pad evidentan i da su ranjivi.To je sve.To i laik vidi.I nisu odradili 2 tekme bez njega.Durant je zabio 22p u 5.tekmi.Ne treba to zaboraviti.
Zar je upitno da su ranjivi :mrgreen: Al i takvi ranjivi su iznad ostalih kad žele, to je poenta. Serija sa Houstonom im je bila užasan matchup, i iskreno se čudim što su na kraju ovako rutinirali
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 maj 2019, 12:13

Ne vjerujem da ce im puno ostati, par minimalaca za ring chasere. E ako bi neko pristao na S&T od ovih ekipa sto hoce Duranta... Tipa da LACi posalju im Gallinaria i jos neke, to bi im bilo top al bi opet placali taxe ko neka ekipa za plate igraca xD al onda i Clippersima to dobro dođe da dovedu Kawhia i popune ekipu kroz FA.

@SYLAR ne povlačim se ja, ja sam to pisao od pocetka sezone, drugo je sto su ljudi iznenadili i sebe i nas. Vjerujem da ce i finale biti dobro ako prodjemo aBd, al ako se vrate obojica ipak su favoriti kao takvi i protiv boljih ekipa i iskusnijih od Denvera

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 maj 2019, 12:15

SF6 je napisao/la:@nez
Ako potpisu Thompsona a ne potpisu Dursnta koliko ce im ostati prostora da ojacaju klupu?
I onako su jaki, a ako još klupu pojačaju opet ce biti favoriti za izlazak sa zapada
S vremena na vrijeme je potrebno osvjeziti ekipu, ja mislim da ce uspjesno nadoknaditi odlazak Duranta i da ce opet biti najjaci

Sinoc su ljubitelji lijepe kosarke konacno dosli na svoje :ljepota:
Bez obzira na odlazak Duranta,oni nece imati capa davanjem maxa Klayu.
Sve sto ce im ostati je MLE.Medjutim i on,koji ce biti oko 9mil ovo ljeto,je dvoljan da se privuce igrac tipa Arize,Matthewsa i sl.,koji ce koliko toliko popuniti mjesto Duranta,ako ode.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 maj 2019, 12:17

Brokula je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Zar je upitno da su ranjivi :mrgreen: Al i takvi ranjivi su iznad ostalih kad žele, to je poenta. Serija sa Houstonom im je bila užasan matchup, i iskreno se čudim što su na kraju ovako rutinirali
Pa eto covjek me nekoliko postova iznad prozva da ja to umisljam. :roll:

Oni su i dalje sa Durantom u sastavu i sa svim ovim navedenim manama,prvi favorit.To bez dileme.Bez Duranta,bas i ne.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 maj 2019, 12:17

Ove godine prvak NBA je sa istoka, da ponovim opet

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.