FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la AlfredNobel » 12 maj 2019, 21:41

leorey je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Koliko god bio loš Busquets ove sezone, ja sam stava da će on biti drastično bolji po eventualnom dolasku novog trenera. Ne može me niko ubjediti da on pod Koemanom ili Ten Hagom ili nekim trećim ne bi bio pa barem 70% onog Sergija iz najboljih dana.
Normalno je da će grohnuti, jer ima tu nekoliko ključnih faktora. Prvo, igra standardno svaku tekmu ebenih 10 godina, ne samo u klubu, već i u repki. Drugo, nema konkurenciju i samim tim nema izazova da se bori za prvu postavu. Treće, osvojio je toliko trofeja i samo treba poraditi na motivacioniom nivou.

Isto tako, mislim da bi Coutinho bio sasvim drugi igrač pod novim trenerom, znači dajem obje ruke za to. Nemoguće da je zaboravio igrati fudbal, problem je u glavi i motivaciji.

Ova ekipa je nonšalantna, bez kapi krvi i agresivnosti, zato im i odgovara Valverde. Treba trener koji će ih probuditi i sve će biti kako treba. Njima bi Klopp bio pencilin samo takav.
Pa normalno da ce ti svi igraci biti bolji pod drugim trenerom koji ima normalan sistem. Kod nas prodje i po 40 minuta na Campu a da se sansa ne napravi i tako 2 sezone a nigdje maramica. Gore od ovoga ne moze sigurno. Bar ne ova Messijeva generacija.

Klopp nikad ne bi mogao natjerati ove hadalje da potrce. Pa ja ne znam eto imao si odmora dugo, imao si 3 tekme do triplete, kud ces bolju motivaciju, i opet nista. Da su izbacivali svaku loptu u out ne bi dobili 14 komada na gostovanjima.
Na motivacionom planu mora raditi trener i to ti je sve. Dobro ima tu tim psihologa, ali ne mislim na to. Pogledaj recimo Kloppa ili Guardiolu, strašni motivatori i autoriteti.

Vjeruj, bolji trener i sistem bi napravio svakog igrača barem 50% boljim. Ovako, tromo, mlitavo, sporo, ako Messi šta iskreira, dobro i jeste. Zato kažem da je trener pod moranje, biće katastrofa ako ga ostave i naredne sezone, barem se nadam da nisu toliko mentalno oboljeli. Ponavljam, dajem šta hoćeš ako i Busquets, i Coutinho i svaki drugi igrač ne bi bio bolji pod novim i dobrim trenerom.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 12 maj 2019, 21:45

messilla je napisao/la:
Tesnjak1991 je napisao/la:Pa dok je gargamela i ovaj će bit neprikosnoven, a naši bekovi će da jačaju druge ekipe. Mislim da ga i Raketa i Biskvit zasigurno podržavaju :urnebes:
Raketa, Biskvit, Presidente, već spomenuta pacovčina i urugvajska letva. Sve zagarantovan prvi sastav. Vrlo moguće i onaj ublehaš Roberto. :think: Ne znam samo što Messiju to treba, ali valjda dođe tobe. :zzz:
Hoćeš reći da je Presidente imao lošu sezonu :think: Zaboravio si očito kako je igrao u zadnjih par mjeseci, strašan nivo. Već spomenuta pacovčina takođe je do potpisa novog ugovora igrao sezonu karijere. Raketa i Biskvit OK, mada je i Raketa imao sjajnih momenata, ali znamo da njega hejtaš na maksimumu. Urugvajska letva jeste opala, ali opet je isporučio dovoljan broj golova. Čak je zabio i u Ligi prvaka.
Ublehaš Roberto kuknjava kuknjava

Promjene trebaju, ali ne možeš 5 igrača odmah zamijeniti. Ima još u ovim kuveta, nekima više nekima manje. Minutaža im se treba reducirati i to značajno, a ne opet s 4000+ minuta.

Neke prodati, neke dohavizati, neke klupirati. Nije sve crno-bijelo :zzz: :zzz:

Fora bi bila da prodaju Raketu, a Ernesto zbog toga podnese ostavku.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 21:47

Ma normalno da se nece mijenjati 5 igraca odmah u prvih 11, pa to niko ne radi, a kamoli klub kao sto je Barcelona. Samo da se trener promijeni, za ostalo cemo lakse.

Vidjet cete da nece ni Rejal nista toliko promijeniti, ostat ce osovina opet Ramos-Marcelo-Modric-Benzema.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 maj 2019, 22:10

messilla je napisao/la:Evo pacovčina Alba javno traži ostanak ziheraša. :kafa:
Koliko se sjecam taj pacov je izjavio kako mu je ziheraš najdraži trener dosad, da on stoji iza njega 100%, da svi trebaju stati, ovo ono...treba pamtiti ove pacove i ko mu daje podršku, a daje mu vecina tima, siguran sam u to. Pogotovu ovi veterani.

Ovo samo Messi može prekinuti, doci na trening i zatjerati levata u 3 p.materine pred citavim timom i to bi bio jasan znak da ziheraš treba kupiti prnje...al on to nece, vec ceka da Barto i njegovo vijece mudraca nešto odluce, neki qrac. Bice skandal, ako daju Ernestu još jednu sezonu :puke: ne treba onda ni pratiti taj cirkus.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 12 maj 2019, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 maj 2019, 22:12

Jordi Alba: We're delighted with Valverde. Before Anfield, we were the best in the world and one day after no one is worth anything, we're old, we need to bring in replacements... I hope the boss continues. He's given me life.
takoe ljudino :clap: :clap: :clap:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 maj 2019, 22:18

Donnie Darko je napisao/la:
Jordi Alba: We're delighted with Valverde. Before Anfield, we were the best in the world and one day after no one is worth anything, we're old, we need to bring in replacements... I hope the boss continues. He's given me life.
Podsjeca me na jednog feminiziranog jada iz srednje koji se svakom profesoru uvlacio u pakash i podilazio im :puke:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 12 maj 2019, 22:57

Mokes je napisao/la:Hoćeš reći da je Presidente imao lošu sezonu :think: Zaboravio si očito kako je igrao u zadnjih par mjeseci, strašan nivo. Već spomenuta pacovčina takođe je do potpisa novog ugovora igrao sezonu karijere. Raketa i Biskvit OK, mada je i Raketa imao sjajnih momenata, ali znamo da njega hejtaš na maksimumu. Urugvajska letva jeste opala, ali opet je isporučio dovoljan broj golova. Čak je zabio i u Ligi prvaka.
Ublehaš Roberto kuknjava kuknjava

Promjene trebaju, ali ne možeš 5 igrača odmah zamijeniti. Ima još u ovim kuveta, nekima više nekima manje. Minutaža im se treba reducirati i to značajno, a ne opet s 4000+ minuta.

Neke prodati, neke dohavizati, neke klupirati. Nije sve crno-bijelo :zzz: :zzz:

Fora bi bila da prodaju Raketu, a Ernesto zbog toga podnese ostavku.
Pogrešno si razumio. Ne treba sve nabrojane prodati, nego to je taj klan koji će po svemu sudeći ostaviti Ernesta još jednu sezonu. I onda smo ga najebali. Ne možda naredne sezone, ali sigurno kad spomenuti totalno grohnu. Bit će nivo Manchestera. Uniteda dakako. :zzz:

Neće ti taj podnijeti ostavku taman da ga trpaju u pakash svako jutro prije treninga. Njegova je ozbiljnija trenerska karijera gotova čim dobije nogu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 maj 2019, 23:05

Što bi ja volio da sam džon obraz poput Valverdea, koliko bi mi život jednostavniji bio.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 23:25

Donnie Darko je napisao/la:
Pa realno je i upravu bar 90 %. Samo 7 dana prije je Barca bila prvi favorit LP i najbolji tim na svijetu ponovo, a 3 dana kasnije sve to ostalo. Nogomet je takav. Treba se s tim pomiriti i ne obazirati se na sve to. Tako ce uvijek biti. Recimo Argentina ti je igrala 3 finala zaredom- da su dobili samo jedno sve bi bilo drugacije, ali nisu i zato su luzeri. Tako je uvijek. Glava je cudo. Ono sto nismo imali na Anfieldu. Smirenost, pogotovo u zavrsnici kad smo im trebali zabiti bar 2 gola u prvom poluvremenu.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 13 maj 2019, 00:20

Ma igra i nije bila toliko loša na Anfieldu u prvom dijelu, čak je bilo i par šansi da se sve završi. Ali, za dalji tok nema opravdanja.

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 13 maj 2019, 00:23

Kad sam mogao prezivjeti barcelonu punu holandjana krajem 90tih i pocetkom 2000 prezivjet cu i ovo,

Ali definitivno ovo je bilo najvece razocarenje koje sam ikad dozivio prateci nogomet...

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 13 maj 2019, 00:34

realno mene najviše brine motivacija Messija iduće sezone
ja je iskreno ne bi imao u ovom okruženju, gdje je 99% da neće dogurati dalje od 1/4 u LP sa ovim igračima i trenerom

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 maj 2019, 00:39

Jest Pep i Klopp su strašni motivatori u ekipi gdje su oni najvece zvijezde, vjerovatno i najplaceniji.
Uozbiljite se, nema tog trenera koji ce uci i galamiti na Messija i Piquea.
Još imaju tu moc da ako im se neko ne svidi preko noci ga prekriže i moze traziti novi klub.
Toga u Barceloni, Realu, Juventusu nema.
Don't hate what you don't understand.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 13 maj 2019, 01:09

Pa ništa onda dovesti Mehmeda Baždarevića i dići ruke od svega, pa neka uriniraju po njemu, jer ebiga oni su igrači, njihov klub, oni odlučuju.

Barca se mora riješiti tog simptoma i ne smije klub biti rob nekih igrača koji će biti i proći. Niko nije veći od kluba, ne smije to tako biti u našim klubovima, a kamoli velikanu kakav je Barca. Presjeći već jednom, ako se neko bude bunio, fino na transfer listu. Neka pokažu jednom zube i ne prave cirkus od kluba. Alba se pobuni, hvala majstore na svemu, sretno ti dalje. Isto važi i za Piquea, petog, desetog.

Zato se i dešavaju slične situacije jer Barcelona nema autoritet na klupi, nema vođe pored aut linije. Hajde se ti kurci jednom Kloppu ili Guardioli, zato i vlada neki red. A ne ovdje igrači hvale trenera koji priredi ovakve sramote dvije godine zaredom (ima i krivice igrača naravno) i to je neki bezobrazluk kao da su na terminima.

Ja da se pitam fino mu uručiti otkaz na kraju sezone, nebitno osvoji kup ili ne. Ako se nekom qurac digne pa se prokurci, pozdraviti se i s njim/njima. Dovesti drugog trenera i početi iznova kako valja. To je jedini način, sve te neke šminkerske promjene ništa ne donose.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 maj 2019, 01:19

Vlada red zato sto su oni doveli haman citavu ekipu i prije njih su bili nista.
Ne znam koji ti klub pratis. Van Gaal je bio mudonja, svojevremeno najveci u fudbalu pa kad je dosao u Barcu syebo se od samih novinara prije nego sto je upoznao ekipu.
Nije problem klupirati igrače ali iza toga mora stajati uspjeh.
A navijači hoce instant uspjeh, e kuratz nema uspjeha i remonta preko noci.
Ko ti garantuje da Ten Haag ne bi imao polusezonu kao onaj Lopetegui na klupi Reala i sta onda? Ko bi ga podržavao?
Don't hate what you don't understand.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 maj 2019, 01:32

Kako su jadni Sport i MD. :puke: Nista, uzdat se u Valenciju. :pray:

Yebo vam Valverde majku svima. :puke:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 maj 2019, 01:52

leorey je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Kolega @leorey,

Busquets nema 45.

Sportska medicina kaže da je sportista na vrhuncu svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti između 26. i 33. godine.

Busquets ima 30 i igrač je koji najmanje ovisi o atleticizmu na planeti.

Ili dovedi trenera koji praktikuje pozicioni fudbal ili dovedi novog Valverdea, budi u podređenom položaju, ganjaj loptu i prodaj Busquetsa.
Okej, ali da li ti mislis da mi s ovim igracima i dalje mozemo da igramo pozicijski nogomet? Ja mislim da ipak ne mozemo. Pomiri se s tim da je Busquets svakako los zadnje 2 sezone, da najvise grijesi u predaji lopte, pod presingom, pa danas je 3 zicera napravio za protivnika, a igrali smo kuci protiv Getafea.

Ostaviti opet njega i Rakitica sljedece godine u LP, smijesi se jos jedno brukanje, pa vi samo govorite sto spominjem stalno Romu. Bit ce tog brukanja jos, sve dok se ne posade ovi hadalji na klupu. parangal je to najbolje objasnio, za nas su Pique ( imao je super sezonu btw), Alba, Busquets, Rakitic, Roberto i dalje najbolji na svijetu, a to nije ni blizu istini. Rezultati to jednostavno ne pokazuju.
Ja sam ubijedjen i da je buskec zrtva valverdeove bljuvotine od igre i cinjenice koju uvijek potenciram, a to je da bez lopte i u odbrani igramo sa dva igraca manje jer tada mesi i suarez hodaju

To je vrlo ocigledno, svi cemo se sloziti da kad imamo posjed i loptu buskec je i dalje ponajbolji igrac svijeta na svojoj poziciji, a kad nemamo onda je truba, a zasto je tako

Razlog je jednostavan, sasvim je normalno da se on kao plemenit igrac koji igra mozgom, savsenim pozicioniranjem i sl ne moze jadan odmah kad protivnik napadne pretvoriti u kantea il makialelea da zaganjuje ljude i ujeda ko pitbul. I buskec i bekovi su zrtve antisistema u kojem protivnik kad krene hrabro naprijed, kao liverpool ili roma, a mesi i suarez hodaju, desava se da nas brojcano nadjacaju, ako krenu kroz sredinu tu se poduplaju na buskecu i normalno da ispada smijesan, ako se poduplaju po strani onda nas bek ispada smijesan, to je prosto ko pasulj

Nije to do godina, da se ne lazemo, kad je buskec imo 20 u vrijeme pepa i izgledao savrseno, nista on ni tad bogzna nije bio brzi, al je bio dio sistema a ne antistema, njegovo je bilo da se pozicionira dobro i cita igru, a za razliku od danasnjih mesija i suareza, tadasnji mesi zajedno sa viljom i pedrom odmah su napadali protivnika visokim presingom cim se izgubi lopta, nije buskec ostajao na vjetrometini, imao je i u napadu i kod sebe u veznom redu dosta brze igrace koji kao osice napadaju protivnika i ne daju mu uopste da razvije napad pa onda i buskec nema potrebe puno da zaganjuje, i tad u rijetkim situacijama kad je to morao ispadao je smijesan

Novi trener koji ce sigurno ove stvari prepoznati, nogiranjem suareza, sa radisnim grizmanom i jos dvojicom brzaca i mesijem u spicu napravit ce drasticno poboljsanje u smislu da necemo s dvojicom manje se braniti, ispred buskeca tri brzaca i pored njega de jong takodje radisan igrac i buskec ce ponovo zablistati kad su usspostavi sistem koji mu godi, taj novi ubrzaniji sistem igre godit ce i njemu i mesiju kao spicu sasvim sigurno, ozbiljan trener ce sigurno zaigrati na te karte jer njih dvojica i dalje ce biti mozak ekipe, samo sto im se mora pravi sistem uvazavajuci cinjenicu da nisu neke atlete, zato je potrebno da svi ostali budu atlete i tu nema mjesta za guzatog suareza i iscijedjenog raketu, umjesto rakete dosta pokretljiviji de jong ili artur, umjesto suareza dosta pokretljiviji grizman, plus preporedjeni coutinjo i dembele, ili van de bek superpokretljivi, to ce biti dosta brza ekipa za odbranu, presing i tranziciju i buskec ce u tom sistemu ponovi biti sjajan
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 maj 2019, 05:55

leorey je napisao/la:
slika
Samo jos jedan reminder, kakav jad igra u Barci !
Suarez je najlosiji igrac Barce od kako je Neymar otisao.Statistika koliko ga je “boostala” u Primeri , toliko je pokazal da je sljam u jakim utakmicama.
Stid i sram !

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 13 maj 2019, 09:51

JoeBleck je napisao/la:
leorey je napisao/la:
slika
Samo jos jedan reminder, kakav jad igra u Barci !
Suarez je najlosiji igrac Barce od kako je Neymar otisao.Statistika koliko ga je “boostala” u Primeri , toliko je pokazal da je sljam u jakim utakmicama.
Stid i sram !
Zadužio nas je! Prva postava bar još 2-3 sezone. Ne postoji igrač koji bi mogao zamjeniti njegove golove Levanteu i sličnima. U LP ima zabranu, pa se to ne broji. :mrgreen: najbolja devetka u historiji kluba. :tokralju:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 maj 2019, 10:10

Jedan od korisnika Twittera je sinoć upitao novinara katalonskog lista "Sport", Alberta Rogéa, o informacijama u vezi eventualnih promjena na klupi Barçe. Rogé je odgovorio sljedeće: "Valverde želi ostati, igrači žele da on ostane, a Bartomeu ne namjerava unositi nemir u cijelu situaciju, s obzirom da i trener i prvotimci žele istu stvar."

Ako u ovome ima istine onda im zelim istu sudbinu u ligi prvaka i sljedece sezone, skupina pizdi.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, deda, enobarca, jasmin10, Kaunas, Lavcina, sombrero i 46 gostiju.