FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Lecler
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lecler » 13 maj 2019, 20:26

UNFKS organizuje gostovanje na revanš utakmicu finala kupa BiH, između NK Lištica i FK Sarajevo.

U cijenu gostovanja ulazi i majica, napravljena posebno za ovu priliku. Karte za utakmicu će se moći kupiti isključivo uz majicu u prostorijama UNFKS.

Naredba MUP-a je ,da privatnim vozilima nije dozvoljeno da krenu na gostovanje.

Uplate će biti od 19:00 do 22:00h u utorak u prostorijama UNFKS.

Konačna cijena će biti objavljena sutra.
ISTINA ZA VEDRANA!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 maj 2019, 20:36

miky_hz je napisao/la:E jbg onda bez njega i Pidre ,Mujakica.Pa mi nesmijemo nikog vise pustiti,a pri tome moras dovesti vrhunske zamjene
Kako bi dobro bilo kad bi se sa Adukorom postigao dogovor.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 maj 2019, 21:02

zagorski je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:E jbg onda bez njega i Pidre ,Mujakica.Pa mi nesmijemo nikog vise pustiti,a pri tome moras dovesti vrhunske zamjene
Neće. :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 maj 2019, 21:05

MortemHz je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Ma znam, ali eto samo kazem.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 13 maj 2019, 21:42

IN MEMORIAM

Danas je u Sarajevu u 58. godini preminuo bivši fudbaler FK Sarajevo, Senad Melić. Melić je rođen 1961. u Sarajevu, a debi u bordo dresu upisao je 1981. godine. Za prvi tim Sarajeva je nastupao u prvoj polovini 80-tih godina prošlog stoljeća, a u zvaničnim utakmicama upisao je ukupno 8 nastupa.

Neka mu je vječni rahmet.

slika

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 maj 2019, 21:52

MortemHz je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
:hmmmmm: :hmmmmm: :hmmmmm:

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 13 maj 2019, 21:53

ako je iko dobio šansu od akademaca , to je apsolutno mustafić, ali i apsolutno je nije iskoristio.
momak igra centralnog veznog, nije bitan broj pretprljenih prekršaja , borbenost i slično, za njegovu poziciju je najbitnije dodavanje.
ja svaki put kad sam gledao, šalje neshvatljivo glupe lopte , mnogo pogrešnih dodavanja.
haj mislio sam, mlad je , treba mu još dati šansu, ali definitivno sad sam siguran da ovo više nije slučajno.
da li je neki strah u pitanju ne znam, baš me zanima može li neko provjeriti ove sve tekme što je igrao, broj pasova i tačnost pasova koji je procenat ?
jedini dobar potez njegov koji pamtim je kad je satrao bilbiju :thumbup:
ne može svaki akademac da uspije , da postane vrhunski igrač, to ne mogu da naprave ni ljudi u ajaxu , ni u barceloni.
mustafić možda jeste bio dominantan u svojoj generaciji, ali bio je i bojan krkić npr, davao 1000 golova u juniorima,pa šta bi poslije ?

po meni salčin in, mustafić out na posudbu negdje , posljednja šansa.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 maj 2019, 21:56

Testo je napisao/la:ako je iko dobio šansu od akademaca , to je apsolutno mustafić, ali i apsolutno je nije iskoristio.
momak igra centralnog veznog, nije bitan broj pretprljenih prekršaja , borbenost i slično, za njegovu poziciju je najbitnije dodavanje.
ja svaki put kad sam gledao, šalje neshvatljivo glupe lopte , mnogo pogrešnih dodavanja.
haj mislio sam, mlad je , treba mu još dati šansu, ali definitivno sad sam siguran da ovo više nije slučajno.
da li je neki strah u pitanju ne znam, baš me zanima može li neko provjeriti ove sve tekme što je igrao, broj pasova i tačnost pasova koji je procenat ?
ne može svaki akademac da uspije , da postane vrhunski igrač, to ne mogu da naprave ni ljudi u ajaxu , ni u barceloni.
mustafić možda jeste bio dominantan u svojoj generaciji, ali bio je i bojan krkić npr, davao 1000 golova u juniorima,pa šta bi poslije ?

Tri utakmice, od cega dvije prosle polusezone u kojima smo dobili 4-0 mladost i 4-2 zrinjski, te ova u subotu i ti to zoves sansom? :D i jos nije iskoristio... aferim :D

Salcin i on ne igraju ni slicnu poziciju. Usput, skaut koji je bio u tuzli, bas njega je posebno podcrtao. Najvise zbog konstitucije 187 visok, dosta okretan i brz za tu visinu. Aali neki gledaju fudbal zbog para i posla a neki jednom sedmicno na tv-u il kosevu...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 13 maj 2019, 22:07

Pantelija je napisao/la:
Testo je napisao/la:ako je iko dobio šansu od akademaca , to je apsolutno mustafić, ali i apsolutno je nije iskoristio.

Tri utakmice, od cega dvije prosle polusezone u kojima smo dobili 4-0 mladost i 4-2 zrinjski, te ova u subotu i ti to zoves sansom? :D i jos nije iskoristio... aferim :D

Salcin i on ne igraju ni slicnu poziciju. Usput, skaut koji je bio u tuzli, bas njega je posebno podcrtao. Najvise zbog konstitucije 187 visok, dosta okretan i brz za tu visinu. Aali neki gledaju fudbal zbog para i posla a neki jednom sedmicno na tv-u il kosevu...
Šta je sa njegovom pas igrom ?
Može li neko objašnjenje ?

Ne vidim šta je problem u posudbi, ako je kvalitet , on će isplivati.
I Pidro je bio na posudbi, pa ovdje kad se vratio , eksplodirao.
Zadnja izmjena: Testo, dana/u 13 maj 2019, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 maj 2019, 22:08

Igrajj bordo bijeli, olee oleee
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 13 maj 2019, 22:11

I Kovačević je bio na posudbi.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 13 maj 2019, 22:11

Sad će ti ovo biti problem u budućnosti, jer raja ne konta da svaki Akademac ne može biti kao Vladan, Pidro, Mujakić, već će biti i promašaja.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 maj 2019, 22:12

Da bi imao pas igru, pregled dobar mora biti vise faktora.
Prvi da se ekipi igra fudbal, npr u subotu to nije bio slucaj. Bilo je bsr 3-4 situacije gdje je momak gledao kome da doda svinstoje i onda gura rizik loptu. Ipak, jedinu sansu kako treba do 80. Min smo imali preko njega kad je izbacio handzica prema golu.
U svaki duel on je ulazio pa cak i kad je lopta ili igrac blize crepulji. Npr. Crepulja je u sub imao vise pogresnih pasova a vazi za tog profinjenog veznjaka. Druga stvar je kontinuitet igara, makar po 15-20 min. Primjer ti je kapic, prve tri utkmice tri pasa nije sastavio, kkako ide vrijeme isplivava njegova genijalnost.
Sa 19 godina, ja ne ocekujem da veze ko pirlo, momak ima strasne fizikalije, odlicnu tehniku i sut, samo treba da probije led. Na klupi nece

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 13 maj 2019, 22:17

Taman pola godine u Olimpic , da dobije kontinuitet.
Ovdje ga neće dobiti sigurno.
Trenutno nema kvalitet za to.

Ja mislim da je on promašaj, ali vrijeme radi za njega.
Daj Bože da griješim, ali realno ne možemo očekivati da svaki akademac ispadne igračina kao Mujakić, Kovačević ...
Kao što sam rekao, to ni Ajax nema.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 maj 2019, 22:20

Testo je napisao/la:Taman pola godine u Olimpic , da dobije kontinuitet.

Daj Bože da griješim, ali realno ne možemo očekivati da svaki akademac ispadne igračina kao Mujakić, Kovačević ...
Ma kakav Olimpik, među te mešetare, samo ce lopovluku nauciti, bolje Velež ili Čelik, odličan igrač za takvu sredinu
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 13 maj 2019, 22:22

ledesma je napisao/la:

Ma kakav Olimpik, među te mešetare, samo ce lopovluku nauciti, bolje Velež ili Čelik, odličan igrač za takvu sredinu
Upravu si.
Čelik bi bio odličan izbor, ALI pod uslovom da igra redovno kao Pavlović i Hodžić, a ne kao u slučaju Lelića.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 maj 2019, 22:23

Testo je napisao/la:
ledesma je napisao/la:

Upravu si.
Čelik bi bio odličan izbor, ALI pod uslovom da igra redovno kao Pavlović i Hodžić, a ne kao u slučaju Lelića.
Dobar teren svaku drugu tekmu, to bi bilo odlično, po meni je on dobar igrač samo mu treba kontinuitet utakmica

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 maj 2019, 22:27

Ma moras traziti ekiou gdje nece imati veliku konkurenciju. Uz to, neko mora sjediti na klupi i ulaziti. Husref nije bas najbolje rotirao igrace, to se osjetilo. Bolje da on ulazi i skiplja minute nego da dovodis polovnjaka koji ce doci samo eto da bude tu. Najzad, ja se ne brinem, emir sigurno zna sta ce raditi. Do sada je radio sve kako treba.

Ne mogu svi akademci uspjeti ali u ligi koja nema 3 skole fudbala kvalitetne a ti imas budzet jaci za akademiju nego vevina klubova sto ima, onda moras. Moras imati bar 3-4 za posudbe i 2-3 za prvih 18. Pa ko uspije uspije.
Treba naglasiti da su kovacevic, mujakic , pidro i sabanovic sve do jednog upali u prvi tim igrom slucaja i spletom okolnosti. Mujakic jer nismo imali ni jednog stopera, pidro jer smo prije njega probali sa bekicem ozljeda, pa onda mustafic pokusao, pa cini se mujakic i tek onda pidro, zatim kovacevic nakon srednjeg prsta a rezerve nije bilo, sabanovic nakon sto smo ostali bez desnih bekova.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 maj 2019, 22:28

Bolja mu je pas igra od hebiba, krste I bekica zajedno, a oni u prvih 11

Sta cemo sad
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 13 maj 2019, 22:31

Meni samo nije zasto Husref nije Cruza gurnuo minimum pola sata, pa zasto ne i poluvrijeme...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], iliyaa8, KarloIvandic, mma_hz, Morgen19, Samba71 i 67 gostiju.