mensur55 je napisao/la:Cesto smo bili blizu titule, imali smo fantasticnih individualaca i majstora sa loptom, igraca koji su ginuli za grb ali uvijek je falilo ono nesto da prelomi kad je najteze. Po meni su to ove godine bili akademci, skolovani igraci sa manirima profesionalaca koji imaju izgledne sanse da postanu igraci za najjace lige. Nisu postizali odlucujuce golove niti su bili prvi izbor trenera ali su svojim radom i predanoscu pokazali da je upravo to najteze tj ne odustajati nikad i posteno radit svoj posao. Vjerovatno je njihovo zalaganje bilo motiv i za ove starije da se malo probude i vide da nisu nezamjenjivi. Sretno nam sutra aBd.
Svaka Ti cast na komentaru . Poredio sam ih nesto sa onom generacijom
1985 , ali ovi su ih nadmasili . Sta ce tek biti u buducnosti , tek su poceli . Jeste da je tesko usporedivo obzirom na kvalitet i konkurenciju . Oni momci su bili na okupu duze (Paja, Hadzibegic, Milak , Kapetanovic ... , pa im se pridruzili Janjos , Jakovljevic , Radeljas , Musemic , Dzurkovic i dr. Znam da ima raje sa boljom memorijom .Poslije te Titule oni se razisli i onda tavorenje . Ono sto zelim reci da bi ova generacija a pojacana sa nekim novim klincima iz Akademije trebala znaciti dominaciju u BiH , a za 2-3 god. biti respektabilna i u regionu .Kontam da bi sad kompetni sa zdravim Pidrom , Stanojevicem i Crepuljom bili mozda medju 7-8 ekipa u ex drzavi , a to nije bilo malo ni u ono vrijeme . Ono sto svi ocekujemo da poslije ovog trijunfa aBd , nece biti tavorenja i da ce se kvalitet FKS stalno dizati . Ne volim rijec dominacija , ima li neko bolji izraz ? Vjecno da nam zivi Sarajevo i da mi i buduce generacije budemo ponosne na nas klub . Pa i mi forumasi (navijaci i simpatizeri) smo dio te istorije . Sretno nam danas , a sutra mi rodjendan . Na hajr i na dobro .

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.