NBA Playoffs & Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Ko ce biti MVP finala?

Steph Curry
48
35%
Klay Thompson
2
1%
Draymond Green
4
3%
KD
7
5%
Kawhi Leonard
62
45%
Pascal Siakam
9
7%
Kyle Lowry
3
2%
Neko drugi
2
1%

Ukupno glasova: 137

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA Playoffs & Finals

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 maj 2019, 20:33

Epidaurus je napisao/la:U teoriji to sto pricas stoji, al puno je lakse igrat iso kad je kreiras iz npr pinch post akcije nego kad odmah trazis switch za iso po prevodjenju lopte. Em ti pocinjes izolaciju iz puno povoljnije sitaucije, em imas skroz cistu stranu i mogucnost da s dva driblinga postignes kos. Bit je u tome da izolacije MJa i Kobea nisu bile toliko staticne kao ove Kawhija il Hardena. Samo stvaranje prostora za izolaciju je bilo dosta drugacije.

Okretanje staticnim iso posjedima je od GSWa napravio predvidljiviju ekipu koju je puno lakse branit. Dok Durant nije spamao izolacije u PO 2017. nije bilo ekipe koja ih je mogla zadrzat ispod 110 poena.

@Grevise to sto ti nisi u stanju shvatit napisano je samo tvoj problem. Upotrijebi mozak, ne budi nivo Bostona i GOATa.
Ne trudi se objasnjavati.Nek ljudi gledaju kosarku koja im se dopada i nek se sami pitaju zasto im timovi ne mogu do titule!? ;)

Igrati na jednog igraca kroz sistem i akciju nije isto kao igrati na jednog igraca od izvodjenja lopte.Vrlo jednostavno.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 maj 2019, 20:43

Ama nije tacno covjece Boziji. I ti i @ep ne znate sta govorite. Fino recite "one man team" ne moze uzet titulu, to se da diskutovat, male su sanse toga. Ali reci da ISO ball ne uzima titule je nortorna glupost za nekog ko prati nba. Na ivici cerekanja u facu (ako je doticni ozbiljan). ISO nikad nije bio problem u NBA, nikad. Dapace

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 maj 2019, 20:51

Pa opet Kobe i MJ nisu igrali u iso ball sistemu nego u trokutu. Izolacije za njih su stvarane sistemski. Ove izolacije Hardena i Kawhija su blize nekoj 1 na 5 igri Iversona il Wessa npr nego izolacijama Kobea i MJa.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 25 maj 2019, 20:51

Šta sad hoćeš da kažeš sa tim one man team? Da Harden nema ekipu? :urnebes:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 25 maj 2019, 20:54

Kawhi je efikasniji strijelac od svih spomenutih dosad u PO,jedan od rijetkih koji digne nivo u PO
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 maj 2019, 21:19

Brokula je napisao/la:Šta sad hoćeš da kažeš sa tim one man team? Da Harden nema ekipu? :urnebes:
Nemojte ga vise.Danima dominira ovdje...Evo ne zna ni razliku izmedju postojanja i nepostoja ja sistema.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 maj 2019, 21:44

Epidaurus je napisao/la:Pa opet Kobe i MJ nisu igrali u iso ball sistemu nego u trokutu. Izolacije za njih su stvarane sistemski. Ove izolacije Hardena i Kawhija su blize nekoj 1 na 5 igri Iversona il Wessa npr nego izolacijama Kobea i MJa.
Sto diskutujes kad sam upravu. Kakve su ti to zvake petljanje svega ti. Kobe igrao izolacije 06e, Kobe igrao izolacije 09, jedina razlika ekipa oko njeg i potrosnja. Sistematski spread-out, ISO je iso, 95% superstara ih igralo i igrat ce, posebno u playoffu kad se teze dolazi do poena, daj je superstaru da izmisli kos, kako ce ga izmislit, izolacijom u 97% slucajeva. Kobe ti je Muhamed Ali izolacije
Brokula je napisao/la:Šta sad hoćeš da kažeš sa tim one man team? Da Harden nema ekipu? :urnebes:
Ne znam kako si to mogao zakljucit, Bradu nisam ni spominjo, nego na cisto izreceno da ISO ball ne moze uzet titulu. Covjeku pomazem da se drugaciji izrazi, da mu se ne smije narod. Ne zna frajer sta je izolacija prati nba. Isto da ne znas da je shot-clock 24 secunde, da tekma ima 4 cetvrtine po 12 minuta, nea razlike nikakve

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 25 maj 2019, 21:47

@alemsa Razlika je u tome sto su Kobeu i MJu ekipe organizovale najbolju poziciju za ISO,dok Harden svaki napad dripla loptu 25 metara,a ekipa mu se samo raširi da on uzme sut,baci u korner ili baci Capeli lob.Dosta vise predvidivo i umarajuce za igraca
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 25 maj 2019, 22:34

Pa upravu je Alem, ne spominje čovjek da je to što radi Harden produktivno već po prvi put ne trola i ozbiljno pojašnjava šta misli

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 maj 2019, 22:49

dark44 je napisao/la:Pa upravu je Alem, ne spominje čovjek da je to što radi Harden produktivno već po prvi put ne trola i ozbiljno pojašnjava šta misli
A sta nam to pojasnjava?? Da je igrati iso ball od trenutka kad ti se lopta izvede ili ti se samo da u ruke iznad linije za 3p isto sto i dovesti ofanzivnog igraca na odredjenu poziciju kroz neku akciju i omoguciti mu da bude sto ucinkovitiji odatle,pri cemu taj igrac cuva svoju snagu,omogucava kretnje drugih igraca,dodir lopte drugih igraca i uopste vise opcija,jer svaka razmjena najobicnijeg bloka moze potencijalno dovesti do lakih poena!??

Da,upravu je.:thumbup:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 25 maj 2019, 23:21

Iso bazirani sistem vs iso, vala ne vidim neku razliku. Sistem daj Kobeu da dominira :D

Prije bih rekao da je stvar u frekvenosti toga jer ne moze ti iso biti 99% ofanzivnih posjeda, supporting cast igraci nisu roboti, moraju imati malo ofanzivnog ritma, kao i napad nepredvidivosti. Houston je bio previse jednolican tretirajuci ostale igrace kao statue dok Harden kreira. I kada to funkcionise super, ali ako ne ide onda nisu imali drugacijih nacina da to nadomjeste.

Toronto je dobar primjer adjustmenta jer Kawhi je u seriji sa Philom imao cak 34% USG i taj napad je takodjer bio problematican iako je on individualno dominirao. U seriji sa Bucksima USG se spustio na 28%, ostali igraci imaju vise loptu u rukama, bolje doprinose i uspjeh je tu. Ali stilski razlike nema, AST% mu je cak i nizi u seriji sa Bucksima, samo je razlika u frekventnosti jer izolacija je izolacija.

Sa @NEZALAGANJE se slazem da iskljucivo takva igra ce tesko donijeti titulu, sto sam i pomenuo gore kod Houston slucaja.

Ali i za taj iso heavy ne vidim smisao kriviti Kavaja tu jer najveca razlika je sto su ostali kljucni igraci Toronta imali ogromnih problema sa duzinom Sixersa, a u seriji sa Bucksima je to manji slucaj. Gasol nije mogao uzimati Harrisa na postupu, Embiid iskljucio Siakama, Lowry i Van Vleet imali probleme u kreaciji protiv visih cuvara. Sta ti preostaje nego dati loptu najboljem igracu. Kada su i ostali igraci dosli na bolji nivo produktivnosti, stvari se promijenile. Ta nisu uspjeli u 10 dana kompletan ofanzivni sistem promijeniti. A tu dolazimo do onog da bez dobrog supporting casta neces uzeti titulu, koji god stil bio u pitanju.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 25 maj 2019, 23:28

NEZALAGANJE je napisao/la:
dark44 je napisao/la:Pa upravu je Alem, ne spominje čovjek da je to što radi Harden produktivno već po prvi put ne trola i ozbiljno pojašnjava šta misli
A sta nam to pojasnjava?? Da je igrati iso ball od trenutka kad ti se lopta izvede ili ti se samo da u ruke iznad linije za 3p isto sto i dovesti ofanzivnog igraca na odredjenu poziciju kroz neku akciju i omoguciti mu da bude sto ucinkovitiji odatle,pri cemu taj igrac cuva svoju snagu,omogucava kretnje drugih igraca,dodir lopte drugih igraca i uopste vise opcija,jer svaka razmjena najobicnijeg bloka moze potencijalno dovesti do lakih poena!??

Da,upravu je.:thumbup:

Slažem se s njim u činjenici da kada treba da se izmisle neki poeni da pojedini igrači treba da preuzimaju kao što je to Kawhi uradio u zadnjoj utakmici protiv Bucksa u zadnjoj četvrtini i da se igraju neke smislene taktike da igra jedan na jedan, ne slažem se da treba cijeli PO to igraju i da se sva taktika i smisao ekipe svodi na to jer se automataki umrtvi ostatak ekipe i onda im je teško ući u ritam, to što Harden radi čitavu sezonu mi je van svake pameti i samo pumpanje statistike gdje ekipa nema nikakvu igru i nikakve ideje kada ovaj ne može ništa da uradi tu bih se složio sa tobom jer ti stalno pišeš o tome.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 maj 2019, 23:38

@Clutch Razlika TOR u vasoj seriji i ovoj protiv MIL je sto su im se role igraci konacno pojavili.I to u pravo vrijeme,jer,koliko god Kawhi postavlja dobre brojeve,osjeti se pad u igri sto zbog povrede,sto zbog ogromnih minuta i loada koji je imao.Nista oni nisu promjenili u svojoj igri.To je moje misljenje.

Sto se tice toga da ne vidis neku razliku,pa Kobe i Jordan su bili strasni iso igraci,ali je upravo ta prijetnja njihovog igranja 1 na 1 savrseno funkcionisala u tzv.trokutu Texa Wintera.Sta je jos bilo potrebno da takav sistem funkcionise?Pa dominantan visoki ili dobar dodavac(drugim rijecima Shaq,Pau ili Pippen).
Ja ovdje ne sporim njihovu iso igru,sporim nacin na koji se ti igraci dovode u poziciju da odrade ono u cemu su najbolji.Ako im samo das loptu u ruke CIJELU utakmicu,ostali igraci ce postati staticni,odbrane ce se prilagoditi.
Medjutim,kad jednom dobije loptu na postu,drugi put kroz blokove,treci put u cistoj p'n'r situaciji,odbrana nece znati sta da ocekuje!?Saigraci ce vise igrati s loptom,imace vise funkcija u napadu od samog coskarenja i upravo to pomjeranje tvog najboljeg igraca na parketu ce ostavljati razlicite ofanzivne prilike drugima.

Ako ovo navedeno nije jasna razlika izmedju konstantnog isoa sa loptom u rukama i dovodjenja igraca u poziciju da igra iso,onda mi ocigledno ne gledamo kosarku istim ocima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 maj 2019, 23:52

Toronto nece izgubit zbog Kawhijevih izolacija, dapace, Kawhijev ISO ih je doveo gdje jesu. Ko to ne vidi, i ne konta nek prati nesto drugo, topla preporuka.

Kao da oni vole da zviznu loptu 40 puta, molim vas lijepo, nego situacija tako nalaze, sto to Brada nije prosle sezone trpo 36ppg, isti trener, isti sistem. Ali to je uopste ne bitno, izolacije nisu problem, niti su kad bile. Nea titule da je uzeta bez izolacija. Biti jak ISO igrac moze biti samo pozitivno, nikako negativno. To te cini suoerstarom iznedju ostalog, da mos sam poentirat.Drugo je silovavanje, drugo je sta radi Kawhi.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 25 maj 2019, 23:56

Role playeri su proigrali za Toronto. Procitao sam da je Kawhi devet puta asistirao saigracima koji su bili na trici i svih devet puta su pogodili u zadnjoj utakmici. :rol:
Nadam se da je vrijeme da ih stane i da se to nece desiti tek u finalu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 maj 2019, 00:19

NEZALAGANJE je napisao/la:@Clutch Razlika TOR u vasoj seriji i ovoj protiv MIL je sto su im se role igraci konacno pojavili.I to u pravo vrijeme,jer,koliko god Kawhi postavlja dobre brojeve,osjeti se pad u igri sto zbog povrede,sto zbog ogromnih minuta i loada koji je imao.Nista oni nisu promjenili u svojoj igri.To je moje misljenje.
Pa da, to i kazem. A Kawhi iso posjedi ostali isti. Dakle nije do stila nego do smanjene frekventnosti usljed bolje kreacije i procenata suta drugih igraca u ovom matchupu.

Za ostatak posta se donekle slazem, i naveo sam to u Harden slucaju da napad ne smije biti onoliko statican i jednolican. Ali njegov USG% od 36% mi je tu veci problem od samog stila igre. Kao i kod Kawhia u seriji sa Philom, jer on recimo u ovom playoffu ima vise PNR nego iso posjeda.

Akcija kakva god, iso ovakav ili onakav, PNR, pindown, nije ni bitno, ako ce svaka biti za tebe i ti svaki napad rjesavati, to umrtvljuje ekipu. I opet, ne Kawhijevom krivicom jer ostali nisu mogli kreirati, ali je cinjenica da ti to napad dovodi u probleme. Balans je kljuc, a ne nuzno sistem i nacin izolacije tog glavnog igraca, po mom misljenju.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 26 maj 2019, 01:36

E **** ga Giannise, drag si mi, ali ovo je gore od Hardenovih stepback trica. 1 na 5 i onda bacaj suterima, bas ruzno za gledati.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 maj 2019, 01:57

Nail for Real je napisao/la:E **** ga Giannise, drag si mi, ali ovo je gore od Hardenovih stepback trica. 1 na 5 i onda bacaj suterima, bas ruzno za gledati.
???? Jel nam to iz budućnosti javljaš, kod nas nije još počela utakmica :D
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 maj 2019, 02:08

Brokula je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:E **** ga Giannise, drag si mi, ali ovo je gore od Hardenovih stepback trica. 1 na 5 i onda bacaj suterima, bas ruzno za gledati.
???? Jel nam to iz budućnosti javljaš, kod nas nije još počela utakmica :D
Ja pomislih da sam fulao termin :rol:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 26 maj 2019, 02:19

Ojj atmosfere u dvorani a i napolju :o :shock:

Must win za obje ekipe. But ce jbeno :pray:

Lets go Raptors!
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []