FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoJaa
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoJaa » 07 jun 2019, 19:40

kosevskobrdo je napisao/la:Dok se ovoliko "insajdera" pojavilo na forumu to ne sluti na dobro.
Nije bila praksa da ovoliko "informacija" curi iz kluba, ne znam šta se dešava sli to se mora rješiti!
Kakvih insajdera, niko nista zivo nije pogodio :D
Vjeruje raja u sve sto im se kaze, a malo istine ima u svemu tome.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 07 jun 2019, 19:44

Nakon Marina Galića, još jedan fudbaler iz Premijer lige Bosne i Hercegovine potpisao je za Inter Zapreščić, a riječ je o Stjepanu Vegi, koji je prošle sezone nastupao za GOŠK iz Gabele.

Vego je zapao za oko mnogih klubovima, kako onim iz BiH tako i iz inostranstva, a na kraju je izbor pao na Inter koji je prošle sezone završio na osmoj poziciji u 1. HNL.

Podsjetimo, jedno vrijeme Vego je bio i mladi reprezentativac BiH, a sada je u mladoj reprezentaciji Hrvatske. Prošle sezone odigrao je 25 utakmica u Premijer ligi BiH i upisao dvije asistencije, a imao je i dva nastupa u Kupu.

Transfer je realizovao bivši hrvatski reprezentativac, Ivan Klasnić.
Sarajevo ljubavi moja.

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 07 jun 2019, 19:48

skoJaa je napisao/la: Ma bezveze. Ne znam sto forsiramo Nike uopste kad ocigledno ni osnovno ne mozemo da dobijemo, ali ne odlucujemo mi o tome.
Sve se moze kada se organizujes. Nije NIKE haad pa da trazis po 5 dresova ili da 15-20 dana prije ides opremu da biras. Moraju se praviti ozbiljnije projekcije i planovi sta i kada trebamo. Jedino ako nismo dovoljno ozbiljni da saradjujemo sa jednim takvim brendom onda se vratiti na Legeu ili slicno.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 19:48

ljudi izgleda da Kova ide

Emir završava golmana za prvih 11
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 07 jun 2019, 19:52

Orangina85 je napisao/la:
skoJaa je napisao/la: Ma bezveze. Ne znam sto forsiramo Nike uopste kad ocigledno ni osnovno ne mozemo da dobijemo, ali ne odlucujemo mi o tome.
Sve se moze kada se organizujes. Nije NIKE haad pa da trazis po 5 dresova ili da 15-20 dana prije ides opremu da biras. Moraju se praviti ozbiljnije projekcije i planovi sta i kada trebamo. Jedino ako nismo dovoljno ozbiljni da saradjujemo sa jednim takvim brendom onda se vratiti na Legeu ili slicno.
Ima svakako do toga, ali Nike na lageru ima 2 bordo dresa i ti si prinudjen da vrtis to. Morali smo na tome bolje poraditi, ali kad skontam ciji je to pos'o, dobro je da ista imamo.

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 07 jun 2019, 19:55

skoJaa je napisao/la:
Ima svakako do toga, ali Nike na lageru ima 2 bordo dresa i ti si prinudjen da vrtis to. Morali smo na tome bolje poraditi, ali kad skontam ciji je to pos'o, dobro je da ista imamo.
Pa to i jeste problem sto trebas na vrijeme planirati promjenu dresova i onda mozes imati malo vise opcija. Ovo boldirano je, nazalost, ziva istina.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 07 jun 2019, 20:01

Oprostite, nije direktno vezano za temu.
Koliko košta tona ćumura sa dostavom?

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 jun 2019, 20:10

skoroalen je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la: "Marnavanje" zene, iako nije moralno, jos uvijek nije krivicno djelo, dok marisanje jest. O tom moralnom aspektu govorim. Papeta nisam pomenuo, ali kad vec pominjes rezultate, Pape je otisao na SP, a Baka nije. Regionalne titule, kod nas, imaju otprilike istu vrijednost. Da se ne ponavljam, postoje ozbiljne sumnje u regularnost osvojenih titula u PLBiH, tako da ova zadnja "Husrefova" ina puno vecu vrijednost od zadnje tri Bakine.
Ma Papeta sam spomenuo u kontekstu da i puno bolji treneri eksperimentišu sa pozicijama, pa nekad uspije a nekad ne. Vidiš da sam ga stavio u rang sa Kloppom i Mourinhom :mrgreen: , jer smatram da je igranje na Mundijalu među 32 "najbolje" reprezentacije svijeta, dosta visok nivo fudbala.
Svejedno, krivično djelo, opet nema veze sa strukom. To je njegov privatni život, on što je seljačina nema veze s tim kakav je trener. Možda je sa igračima u predobrim odnosima a Husref bogara svakom, Čala bio merhametli, Dženo ih po kafanama vodio... Svako ima drugačiji pristup. I teško da regionalne titule imaju istu težinu, jer klubove u regionu vode treneri koji u prosjeku poslije ostvare puno veće karijere nego ovi naši.
U osnovi se slazemo, ali ako gledamo dublji presjek i pretpostavimo da su treneri u nasoj ligi "u 5deka", onda moramo traziti druge kvalitete, a nekad i nefudbalske. Ja bih volio da smo bar u rangu poljske lige, pa da mozemo zanemariti stvari o kojima raspravljamo, ali dok katarza ne krene iz nas samih, tesko cemo se maknuti iz gliba zvanog BH liga. Pa ako vec ne mozemo, trenutno, da im fudbalski pariramo, daj da ucinimo najvise sto mozemo na drugom planu, da tu budemo 100% ispravni.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 20:17

skoJaa je napisao/la:
ama treba po jedan dres mjenjati, tipa prošle godine prvi(kućni/bordo) pa onda smo ove godine mogli drugi i to umjesto bjelog mogla je ići zlatna(dupla kruna) pa onda sljedeće treći(crni) obnoviti, vako će staviti sva 3 i bezze raja biraju koji će uzet i kontaju koji je bolji...

nažalost od svih timskih dresova nike fakat samo 2 u našoj boji...
trenutni
slika
i ovaj novi
slika
ali ima i zlatni :D
slika
ili ovaj crni sa bordo
slika
ili bjeli sa kragnom,retro
slika
ima dobrih drugih opcija čak iako samo 2 prva šaltamo, meni bi bilo ok da prvi opet bude par godina ako druge redovno mjenjamo...što je moguće
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 jun 2019, 20:19

Spominje se Milanović, meni se pravo sviđa to, volio bi da ga dovedemo, zar njemu ne ističe uskoro ugovor, kakvu ovaj odštetu spominje?
To je Medunjanin za sirotinju.

Ima ba istina i za ovog Gavrića, jaran mu je Stanoje, nekr stranice objavile da je na korak do nas, Stanoje lajka te objave..

Moze taj igrač bit i najbolji kod nas, po meni mačak u vreći. Šta hoću da kažem, poletili ste sa milionima, očekivali ste TOP igrače sa strašnim CVom, realnost je drugačija. Nećemo odmah prepišat ostale u ligi i plaćat i dovodit igrače kakve ekipe poput Zrinjskog, Zeljeznicara mogu samo sanjati. I dalje će nam taj Zrinjski moći parirati u plaćanju igrača ali trenutno smo daleko bolji sistem napravili i u velikok smo plusu u odnosu na njih i u odnosu na sve ostale.

Volio bi da je istina za Milanovića a ne čini mi se loš ni taj Gavrić.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 jun 2019, 20:21

Denchi je napisao/la:
ama treba po jedan dres mjenjati, tipa prošle godine prvi(kućni/bordo) pa onda smo ove godine mogli drugi i to umjesto bjelog mogla je ići zlatna(dupla kruna) pa onda sljedeće treći(crni) obnoviti, vako će staviti sva 3 i bezze raja biraju koji će uzet i kontaju koji je bolji...

trenutni
slika
i ovaj novi
slika
slika
ili ovaj crni sa bordo
slika
slika
ima dobrih drugih opcija čak iako samo 2 prva šaltamo, meni bi bilo ok da prvi opet bude par godina ako druge redovno mjenjamo...što je moguće
2,3 i 5 svega mi :ljepota: pogotovo ovaj zlatni je vrh vrhova

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 jun 2019, 20:24

Denchi je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la: Da, čitao sam i gledao njegove intervjue i samo me dodatno uvjerio u misljenju. Kako rekoh, naopake vrijednosti su etalon na nasim prostorima. Zbog nasilnistva mu je razvrgnut brak, a procitaj i ti intervju sa Kitickom, objasnjava zasto ga nije tuzila. Izasao je nekoc u Temlu, ne znam da li ga ima na netu.
Nemoj da ni tebi licne simpatije zamagljuju perspektivu.
Nije to samo jedna utakmica. Kako rekoh, necu dublje da ulazim u polemiku, jer doticni nije vrijedan neke dublje analize.
Molim te da me postedis rijeci kao sto su: bulaznis, lupas, glupo je to sto kazes itd. Ja se tebi tako ne obracam, pa nemoj ni ti meni. Hvala.
ama ne gajim simpatije, takav je kakav je privatno gadan, kockar,pijanac šta ja znam, umišljen, tad je bio zvijezda, i on i ona, ne ulazim u to jer svaka priča ima 2 strane, niti opravdavam ako jeste nasilnik ali je činjenica da ga je mogla i poslije tužit i sjebat mu karijeru kad god je htjela...

to ga ne čini ni boljim ni lošijim trenerom,igračem, tu ulaziš u domen privatnosti i moralisanju života drugih ja personalno ne želim da sudim drugima jer ima i na ovom i na onom svijetu sudija za te stvari, plus bio bih licemjer jer se i ja kurvam i pijem :D ko je bez grijeha nek baci prvi kamen jbg

opet ti kažem vadiš kontekst taktičkih "pogreški" a ne znaš okolnosti...totalno bezveze na to sam mislio "bulazniš" izvinjavam se ako je to uvreda...
nema uspješnijeg u ligi i ostvarenijeg trenera, nema Hus ništa van ove lige, Čala nema praktično ni u ligi, ni bajni Osim ništa van lige...
sva ta poređenja ideš po tvom osjećaju a mimo ostvarenja i uspjeha,trofeja...
Dako od toga da moralisem i da sam cistunac, ni blizu, ali pokusavam da nađem (malo prejaka rijec), izlaz iz ovdasnjeg gliba. Uz rizik da se ponavljam, ako vec ne mozemo Evropi, trenutno, fudbalski parirati, daj da pokusamo neki drugi pristup. Daj da postanemo brend po nultoj toleranciji za Baku i njemu slicne. To su neka moja razmisljanja, a sve u pokusaju da se izdignemo iz mrtvila.
Takticki smo ga razbijali sa jednodimenzionalnim Husrefom. Premali je uzorak ekipa koji je vodio vani da bi dali neku dublju analizu. Postujem da je u Albaniji i Hrvatskoj imao određenog uspjeha, ali u Rumuniji nije uspio osvojiti dovoljni bod za ostanak u ligi u zadnja tri kola. To ga opet vraca u nasu mocvaru.
Nisam se uvrijeduo, nego te cijenim kao sagovornika i ne bih zelio da banalizujemo diskusiju.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 20:25

BordoSarajevo je napisao/la:Spominje se Milanović, meni se pravo sviđa to, volio bi da ga dovedemo, zar njemu ne ističe uskoro ugovor, kakvu ovaj odštetu spominje?
To je Medunjanin za sirotinju.

Ima ba istina i za ovog Gavrića, jaran mu je Stanoje, nekr stranice objavile da je na korak do nas, Stanoje lajka te objave..

Moze taj igrač bit i najbolji kod nas, po meni mačak u vreći. Šta hoću da kažem, poletili ste sa milionima, očekivali ste TOP igrače sa strašnim CVom, realnost je drugačija. Nećemo odmah prepišat ostale u ligi i plaćat i dovodit igrače kakve ekipe poput Zrinjskog, Zeljeznicara mogu samo sanjati. I dalje će nam taj Zrinjski moći parirati u plaćanju igrača ali trenutno smo daleko bolji sistem napravili i u velikok smo plusu u odnosu na njih i u odnosu na sve ostale.

Volio bi da je istina za Milanovića a ne čini mi se loš ni taj Gavrić.
Milan Milanović - stoper onaj iz italije,palermo itd. je bez ugovora
Slobodan Milanović - krilo mislim da ima ugovor sa Krupom,ali moguće da ima i neku stavku u ugovoru da ide ako ispadnu ili ga jednostavno ne mogu plaćat il mu dođu love?...

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 07 jun 2019, 20:25

VenamaHrabrih je napisao/la:Baka Sliskovic?? Je li to onaj trener koji najboljeg strijelca Bundes-lige (Barbareza), stavio da igra libera? Je li to onaj trener koji protiv Danske (najvaznija utakmica), Salihamidzica angazuje da cuva Toftiga? Je li to onaj trener koji nije zvao Rahimica u reprezentaciju dok je osvajao Kup UEFA sa CSKA, nego mu igrali naki Dadici i Jakirovici? Je li to onaj trener koji nije mogao trenirati rumunskog drugoligasa (Alba Iulia)? Kako neko ko je tukao zenu (Svetlana Kitic) ima moralno pravo da bude trener uopste. Ako to postavimo kao premisu, on ne bi smio biti trener nikako. Kakve taktike, strategije qrci, palci...
Obicna taraba koja samo ovdje moze i smije biti trener.
Bolje je bilo Svetlani dok je Baka bubao svaki dan nego onoj koja sa tobom bude morala djeliti svakodnevnicu, ti jaro imas ozbiljnih problema.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 20:30

Stroj1946 je napisao/la:
zlatni nije onaj što šljašti, nego je malo blijeđa ali je još bolji uživo ;) :thumbup:

meni je ovaj bijeli retro recimo strava
zamisli nabacit stari grb
šivene brojeve na leđa
:ljepota: :tokralju:
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 07 jun 2019, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 07 jun 2019, 20:30

Stroj1946 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:

trenutni
slika
i ovaj novi
slika
slika
ili ovaj crni sa bordo
slika
slika
Taj drugi bordo je trebao bili ali ta firma sa kojom suradjuju nema dovoljno na stanju. Moguce je da ce druga i treca garnitura biti drugacije.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 jun 2019, 20:38

Denchi je napisao/la:Milan Milanović - stoper onaj iz italije,palermo itd. je bez ugovora
Slobodan Milanović - krilo mislim da ima ugovor sa Krupom,ali moguće da ima i neku stavku u ugovoru da ide ako ispadnu ili ga jednostavno ne mogu plaćat il mu dođu love?...
Ma **** spomenu Milanovića iz Krupe, po meni je on odličan igrač i volio bi ga vidjet u našem dresu, meni yebeno baca na Medunjanina. :mrgreen:
Izgleda on još ima ugovor sa Krupom, do 2020 godine, al obzirom da su ispali, mislim da ne bi trebalo biti problema da ga dovedemo naravno ako ti mi želimo.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 20:44

skoJaa je napisao/la: Taj drugi bordo je trebao bili ali ta firma sa kojom suradjuju nema dovoljno na stanju. Moguce je da ce druga i treca garnitura biti drugacije.
nadam se da će naručiti i to što imaju pa nek poslije još naruče

moraju predstavit uredno sve ili onda jedan pa zimus drugi itd.
marketinški je bolje predstavljat po jedan dres da ne konkurišu sva 3 jedan s drugim
(istu glupost Apple radi s telefonima i prodaja im je klinac kako je odapeo Jobs a to je on branio uvijek)

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 07 jun 2019, 20:50

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 20:55

VenamaHrabrih je napisao/la: Takticki smo ga razbijali sa jednodimenzionalnim Husrefom. .
ama dobio nas kući bez špica bolan pred 10 milja ljudi, 2 sedmice prije smo znali kako će igrat mi na forumu ovdje...kakvi smo mi da izvedeš Tatara i Ahmetovića? i zamisli da nemaš nikakvog napadača nego staviš krilo u špicu Šišića,Halila ili Hebiba koga bi mi dobili s tom postavkom???
daj čovječe, trenutno je najbolji u ovoj našoj sirotinji
a kakav je ko čovjek ne sporim ništa, ali to nije bila tema uopće

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bosnas_, FksOtokaHz, johntravolta123, Tatamata1946 i 26 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []