FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 10 jun 2019, 14:23

Izgleda da je ipak tačno ovo za Husrefa, za ove 3 plate.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 jun 2019, 14:29

kengur je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:
belminhordas je napisao/la: Smiješno poređenje.Jesili svjestan sa kim nas porediš? :rol:
Poredim način poslovanja, ne klub - klub. Zamisli da uzmeš 500.000KM i 1. Januara otvoriš kafić, svaki mjesec uredno plaćaš režije i plate radnicima, 31. Decembra si u minusu npr. 300.000KM jer još uvijek nisi vratio uloženo. Zatim naredne godine uložiš još novca, proširiš objekat, kupiš bolji inventar, nabavljaš robu od kvalitetnijih proizvođača, budeš u još većem minusu, ali si podigao kvalitet usluge, a sve to vrijeme uredno isplaćuješ dobavljače. Uloženo će ti se vratiti na dugoročno.

Kontaš?

Ti vidiš minus i zadnjoj koloni u tabeli i ti to rezonuješ kao raspad sistema.
U pravu si ali za biznise koji se tek otvore. Postepeno par godina smanjuju dug dok ne stanu na noge. Tvoj primjer nije adekvatan ni za Olimpic a kamoli za nas. Sta smo mi "prosirili" u zadnjih 12 mjeseci (osim bankovne racune uposlenima) ?

@zagor1987
Sta je bio Tanov prvi i osnovni cilj kad nas je uzeo ?
Da klub bude SAMO-ODRZIV. Samo to i nista vise. Nikakve titule nije obecao - nista.
Sada ispada da i to nismo uspjeli ostvariti.

Glupo je tvrditi da je poklanjanje para sredilo problem. Sta ce biti ako prestane poklanjanje para ?
Ideja je da klub zivi od prihoda sponzora i mozda prodaje jednog igraca godisnje.
Ako smo pravili dugove onda je pitanje sta Ilievski a i ostali rade ?
Glavne sponzore nam je nabacio Tan. Sta je ostatak uprave (bez sportskog dijela) uradio ?
Koliko uposlenih u marketingu se placa bez potrebe ?
To je puno veci problem dugorocno gledano.
U protekle 2 godine se zadržavaju igrači i produžuju ugovori, to po meni nije za klikere. Eto Rahmanović, Krste, Tatar, Ahmetović su produžili bez "proširenja bankovnog računa"? Jel to nije ulaganje? Naravno to nije opravdanje za sve troškove, ali je najveći dio toga uz doprinose i poreze. Uostalom, nek poslujemo -100 miliona, zanima me ono što piše na semaforu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 10 jun 2019, 14:31

MortemHz je napisao/la:Izgleda da je ipak tačno ovo za Husrefa, za ove 3 plate.
Ako Husref ne produzi vise nammnece viti cilj titule nego promoxija Vijetnamaca.

Eto oko cega je cijela igranka ;)

Daj Bize da s ovim Namom izdobri.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 jun 2019, 14:32

Maaa niiiijeeee, to smo mi dušmani rekli, ne bi to Husrefu bila prepreka nikad jer on živi za klub.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 10 jun 2019, 14:38

revolt je napisao/la:
Ako Husref ne produzi vise nammnece viti cilj titule nego promoxija Vijetnamaca.

Eto oko cega je cijela igranka ;)
.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 jun 2019, 14:42

Maaa niiiijeeee, to smo mi dušmani rekli, ne bi to Husrefu bila prepreka nikad jer on živi za klub.
InshAllah da NAM ode Husref, pa da NAM ga NAM do guse zatjera sa vrhunskim talentima iz VijetNAMa. Pa NAM ti budi sretan do mile volje.

Pogledaj samo profilnu od NAMA i koliko tip kmeci o patriotizum i qrcima palcima. Na dobro i na hajir nek nam je.

A ako smo mi FK Husref koji silno zelimo da ostane covjek sa historijskim ucinkom za klub, onda ste vi nista dalje od FK UPRAVA.

Neka Valentin, Sabra, Jahic postave slikovito svoje plate, kao i mogucu otpremninu, pa da malo uporedimo.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

belminhordas
Kontakt:

Post Postao/la belminhordas » 10 jun 2019, 14:47

Trebali su to sebi staviti u ugovor.Napustiti klub i staviti isplacivanje samo 3 plate, u slucaju poslovanja u minusu.
Po tome se gleda njihov uspjeh i koliko su sposobni.
UPRAVA NAPOLJE!!!
HUSREF MUSEMIC!!!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 10 jun 2019, 14:48

Kme
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 jun 2019, 15:01

emir79 je napisao/la:
InshAllah da NAM ode Husref, pa da NAM ga NAM do guse zatjera sa vrhunskim talentima iz VijetNAMa. Pa NAM ti budi sretan do mile volje.

Pogledaj samo profilnu od NAMA i koliko tip kmeci o patriotizum i qrcima palcima. Na dobro i na hajir nek nam je.

A ako smo mi FK Husref koji silno zelimo da ostane covjek sa historijskim ucinkom za klub, onda ste vi nista dalje od FK UPRAVA.

Neka Valentin, Sabra, Jahic postave slikovito svoje plate, kao i mogucu otpremninu, pa da malo uporedimo.
Ja sam neko kome je klub iznad uprave i iznad pojedinca, nebitno je li to Husref ili neko drugi. On ako ostane trener ja ću mu čestitati i pružiti podršku i ni u kojem slučaju ga ne dirati do polusezone ili kraja sezone ni u kojem slučaju, zato jer za dobrobit kluba ne želim da se mijenja trener kad ne treba. Stvar oko 3 plate su činjenica i istina i stvar koja je u interesu kluba, a ne u interesu uprave! Smatram da ovaj klub, sa ovakvom podlogom i vizijom za mlade igrače treba boljeg trenera od Husrefa Musemića, zato jer je to po meni dobra stvar za klub, a ne priča zato što ja ne volim Husrefa.

Ali vaši ograničeni mentalni sklopovi to ne mogu procesuirati jer su sposobni rezonovati samo crno i bijelo.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 10 jun 2019, 15:03

Da je npr. Jesic osvojio duplu krunu bila bi prica dajte mu sve sto zeli, ali posto je Husref, njemu se ne treba dati jer on zivi za Sarajevo. Iako sumnjam da se radi o te tri plate, pojma niko nema, ovako se pricalo bilo i da je Zekic dogovoren.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 jun 2019, 15:08

belminhordas je napisao/la:Trebali su to sebi staviti u ugovor.Napustiti klub i staviti isplacivanje samo 3 plate, u slucaju poslovanja u minusu.
Pa šta ako posluju u minusu? Bitno je samo da se ne isplaćuju cifre u slučaju raskida i zaštiti klub. Uprava to dobro radi s ovim što nudi Husrefu.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 jun 2019, 15:13

SarajevoJeBordo je napisao/la: Ja sam neko kome je klub iznad uprave i iznad pojedinca, nebitno je li to Husref ili neko drugi. On ako ostane trener ja ću mu čestitati i pružiti podršku i ni u kojem slučaju ga ne dirati do polusezone ili kraja sezone ni u kojem slučaju, zato jer za dobrobit kluba ne želim da se mijenja trener kad ne treba. Stvar oko 3 plate su činjenica i istina i stvar koja je u interesu kluba, a ne u interesu uprave! Smatram da ovaj klub, sa ovakvom podlogom i vizijom za mlade igrače treba boljeg trenera od Husrefa Musemića, zato jer je to po meni dobra stvar za klub, a ne priča zato što ja ne volim Husrefa.

Ali vaši ograničeni mentalni sklopovi to ne mogu procesuirati jer su sposobni rezonovati samo crno i bijelo.
Upravu ti pasa branis, a ne klub.

Nema tog trenera na svijetu koji bi ovu glupost prihvatio, izuzev, ako mu platu ne dignu na 50.000 mjesecno pa da od te 3 ima hajra.

Znaci uslov postavis sto vise mladih + vjetnamski mega talenti, onda sa takvim igracima koje moras da istrpis, i na rizik da guras zahtjevas i uspjeh, a ako ga nema noga. Ma hajde, pa nije niko bolan lud pod takvim uslovima raditi. Svako mora da se osigura, pa i treneri. ako je iko propatio i to ne jednom od nasih uprava, onda je to Husref. Bude prvi NOGA, zavrsi u bolnici, NOGA...
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 10 jun 2019, 15:15

SarajevoJeBordo je napisao/la: Ja sam neko kome je klub iznad uprave i iznad pojedinca, nebitno je li to Husref ili neko drugi. On ako ostane trener ja ću mu čestitati i pružiti podršku i ni u kojem slučaju ga ne dirati do polusezone ili kraja sezone ni u kojem slučaju, zato jer za dobrobit kluba ne želim da se mijenja trener kad ne treba. Stvar oko 3 plate su činjenica i istina i stvar koja je u interesu kluba, a ne u interesu uprave! Smatram da ovaj klub, sa ovakvom podlogom i vizijom za mlade igrače treba boljeg trenera od Husrefa Musemića, zato jer je to po meni dobra stvar za klub, a ne priča zato što ja ne volim Husrefa.

Brate evo koliko se raspravlja oko Husrefa a svi pisemo ovo sto si ti napisao.
Ja ne znam sta nam je koji qurac, jbt.

Svi redom su za boljeg trenera od Husrefa.

Ovo oko trenera se moralo u januaru zqvrsit. Ili su u januaru trebali produzi Husrefa ili su trebali tranzit novog.
Da su u januaru imali rjeaenja do aprila su mogli zavrsiti novog i onda kao jedan ozbiljan kolektiv objavit to i zahvalit se Husrefu.
Bojim se da cemo na kraju svi biti nezadovoljni alternativom ukoliko Husref ne potpise. Nadam se da je taj strani trener o kojem je Denchi piso bar malo bolji od Husrefa, ukoliko nije mislim da smo mnogo blize tapkaju u mjestu nego nekom iskoraku.

Ispada ovdje da ja branim Husrefa, a ne znam fakat sto su se zalijepila za njega i sto ga toliko cekaju. Bas sam razočaran i mislim da je ovo otisli predaleko i da ce u srijedu biti receno da ce se znati u petak, pa u petak da ce se znati u ponedjeljak. Bas sam razočaran.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 jun 2019, 15:15

zlo87 je napisao/la:Da je npr. Jesic osvojio duplu krunu bila bi prica dajte mu sve sto zeli, ali posto je Husref, njemu se ne treba dati jer on zivi za Sarajevo. Iako sumnjam da se radi o te tri plate, pojma niko nema, ovako se pricalo bilo i da je Zekic dogovoren.
Jesic je dosao u Sarajevo, kako bi odredjeni menadjeri namirili svoja potrazivanja od FKS.

Kakva je to bila pljacka, izvlacenje para, iz FKS.

Znaci, ako se napravi greska u proslosti, i to u sazivu prosle uprave, trebamo dakle da svaki put radimo isto sranje samo zbog razloga "pa ako je Jesic mogao, moze i on" ?

Ajmo prvo prioritete poredati, da nam na prvom mjestu bude FKS pa onda svi ostali ispod.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 jun 2019, 15:17

emir79 je napisao/la:

Nema tog trenera na svijetu koji bi ovu glupost prihvatio, izuzev, ako mu platu ne dignu na 50.000 mjesecno pa da od te 3 ima hajra.

Znaci uslov postavis sto vise mladih + vjetnamski mega talenti, onda sa takvim igracima koje moras da istrpis, i na rizik da guras zahtjevas i uspjeh, a ako ga nema noga. Ma hajde, pa nije niko bolan lud pod takvim uslovima raditi. Svako mora da se osigura, pa i treneri. ako je iko propatio i to ne jednom od nasih uprava, onda je to Husref. Bude prvi NOGA, zavrsi u bolnici, NOGA...
Inače, od 10.000 mjesečno nema hajra i jako se teško živi.

belminhordas
Kontakt:

Post Postao/la belminhordas » 10 jun 2019, 15:21

belminhordas je napisao/la:Trebali su to sebi staviti u ugovor.Napustiti klub i staviti isplacivanje samo 3 plate, u slucaju poslovanja u minusu.
Pa šta ako posluju u minusu? Bitno je samo da se ne isplaćuju cifre u slučaju raskida i zaštiti klub. Uprava to dobro radi s ovim što nudi Husrefu.
Taj minus ce doci na naplatu kad-tad.Pa ce i rezultati, a i sve ispastati zbog tih minusa.Vidjeti ces
UPRAVA NAPOLJE!!!
HUSREF MUSEMIC!!!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 10 jun 2019, 15:23

belminhordas je napisao/la:
Taj minus ce doci na naplatu kad-tad.Pa ce i rezultati, a i sve ispastati zbog tih minusa.Vidjeti ces
Jedva čekaš to, a? :)

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 jun 2019, 15:25

emir79 je napisao/la:

Inače, od 10.000 mjesečno nema hajra i jako se teško živi.
Bez bonusa.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 jun 2019, 15:28

belminhordas je napisao/la:
Minus je opravdan ako se Husrefu isplati ugovor do kraja, a ne samo 3 plate. Jel tako, a?

belminhordas
Kontakt:

Post Postao/la belminhordas » 10 jun 2019, 15:33

Isto kao sto je opravdan minus dok ih vi branite
Kada krenu rezultati losi tjerat ce te ih.
Prave sprdacinu mjesec oko trenera i sa klubom.
UPRAVA NAPOLJE!!!
HUSREF MUSEMIC!!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Bordo10, Jet2Holiday i 17 gostiju.