FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kako smo razmazeni da to nije normalno. Sta ste navalili sa pojacanjima jel mislite da je lako dovesti neka mega pojacanja tek tako, ja vjerujem da hadzija dobro vaga i covjek nece da pogrijesi jer do sad nije ni jednom pogrijesio. Mi kad bi sutra doveli Ramosa, Busketsa, Alabu i Sanea tesko da se mozemo cemu nadati protiv Celtika(mada msm da mozemo igrati sa njima) polako braco ocigledno je da jos nismo level ekipe koja moze dovesti mega pojacanja na startu priprema. Bit ce to sve dobro slijedi nasa dominacija u ligi a to nam je najbitnije
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
teško šćeri, da se rješimo jednog od hodzića ili Hebiba vjerujem da bi dosta raje dernečilo i slavilo to...prisonbreak je napisao/la:Pratio sam svaku vasu tekmu prosle sezone, mozda ne bas svaku al 99%garantujem da je Krlota bolji bek od svakog vaseg beka, i ako je ispred Pidre strasna karijera
aBd!
Hebibovic![]()
Iskoristite momka
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 19 jun 2019, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
Samozdravlje
- Kontakt:
2014 Borussia (7) - Titula 2015amypitar je napisao/la:Samo da nas Seltic ne nakanta,i da nam pojebe atmosferu samo tako.Dusmani bi jedva docekali da se nasladjuju.
Nadam se da Hadzija zna sta radi,da se on posle Musemica ne nadje na udaru navijaca.
2018 Hatalanta(8)- Titula 2019
2019 Celtic(nastavi niz)- Titula 2020
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Zaboravio si napisati HUSREFE ODLAZI, danas su stvarno amaterski igrali, slj sezone nam ne gine borba za evropu..AlfredNobel je napisao/la:A šta sam to pogriješio?Pitar1946 je napisao/la:HAVERU JEL SE TI DROGIRAS SVIJU TI...JESI SVJESTAN KAKVE SVE GLUPOSTI SI NAPISAO,BANUJ SE SAM...JE.BO ME SVAK AKO NISI NAPUSEN PISAO OVAJ TEXTAlfredNobel je napisao/la:Ma ovo više nema smisla, nije što izgube već bezobrazluk teški. Od ekipe koju si ubio prošlu sezonu, sad doživiš poraz u najnezgodnijem trenutku. Ejjjj ebena Mladost te dobije, seoska ekipa puuu ebem vam sve da vam ebem. I vi bi da igrate s Celticom.. Vidim Tatar je zakuhao s upravom, traži shupak da ga puste da ide, zato je i na klupi bio danas. Sve u svemu, jako loše. Ovaj mali crnjo Mohamed nije ni tri gola dao, ne znam koji qurac je i dolazio na probu, idi brate igraj po Ipswichu i sličnim mjesnim klubovima.
A Hadžija zaslužuje dobre psovke, ali suzdržaću se da ne popijem ban. Kad je liga gotova, ekipa se odronila, a on poštenog pojačanja nije doveo. Od ovih Gavrića, Milanovića i Mohameda nema hljeba, samo će popraviti brojku na zapadu. Ako se nešto ne promijeni, ne gine opet osmica, ovaj put od Celtica.
P.s i ako sutra ne potpisu 3 kapitalca moze odmah i uprava da da ostavke, svi sem Poture
Bordo bijeli za život cijeli!!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Da se malo potrudi mogla bi te imatiAlfredNobel je napisao/la:Potura je slatkica.
Bordo bijeli za život cijeli!!
- ElCartel11
- Kontakt:
Sta bi vise voljeli:
a) dovedemo sad sva pojacanja u rangu Gavrica i Milanovica, da smo eto sto prije uigrani za Evropu
b) dovedemo pojacanja posle 30.6 kad vecini isticu ugovori tad i budu pojacanja u rangu Lazica, ali to znaci da necemo biti uigrani za Celtic, neki mozda cak nece biti ni prijaviti za taj dvomec
Ja biram pod b, jer hocu kvalitet, a ne samo daj nesto nek se dovodi. I tako od Evrope ne ocekujem nista, jer smo nevidjeni baksuzi prilikom izvlacenja. Sad u 3 pretkolu LE ocekujem, da dobijemo neki klub tipa Ludogorets, a ako bi slucajno uletjeli u play off onda bi dobili neki RB Salzburg, Olympiacos i tako to, poserem se na nasu srecu.
a) dovedemo sad sva pojacanja u rangu Gavrica i Milanovica, da smo eto sto prije uigrani za Evropu
b) dovedemo pojacanja posle 30.6 kad vecini isticu ugovori tad i budu pojacanja u rangu Lazica, ali to znaci da necemo biti uigrani za Celtic, neki mozda cak nece biti ni prijaviti za taj dvomec
Ja biram pod b, jer hocu kvalitet, a ne samo daj nesto nek se dovodi. I tako od Evrope ne ocekujem nista, jer smo nevidjeni baksuzi prilikom izvlacenja. Sad u 3 pretkolu LE ocekujem, da dobijemo neki klub tipa Ludogorets, a ako bi slucajno uletjeli u play off onda bi dobili neki RB Salzburg, Olympiacos i tako to, poserem se na nasu srecu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Bez ironije i sarkazma .
Precjenjujemo mi ovu lovu od Evrope , recimo 2mill KM . Naravno ne treba ni podcjenjivati , ali mi smo skup klub . Za sve ekipe PL ovo su ogromni iznosi , ali za FKS to je mozda 15-20 % budzeta FKS . Lazic , Rahmanovic , Akademija , pozamasan SS (ok opravdano-DK) , administracija, pripreme po hotelima sa 5* itd . Kosta , ali neka , samo tako mozemo napredovati . Ono gdje mozemo jos profitirati je sponzor TA i sponzorcici . Da bi poslovali blizu nule(0) trebamo nesto od kvaliteta prodati . Bolno jeste , ali se mora . Najlakse je prodati talentovanog 20-godisnjeg igraca . Zato je neminovno istrpiti nekog Akademca , ako cemo iskreno nesto i nije bilo tesko istrpiti Mujakica, Kovu, Pidru , ali treba svake god. bar 1-2 "prodati"(ruzan izraz). E da bi to realizovali moraju sansu dobiti K*****, Mustafic , Salcin , Djokanovic i sl.
Precjenjujemo mi ovu lovu od Evrope , recimo 2mill KM . Naravno ne treba ni podcjenjivati , ali mi smo skup klub . Za sve ekipe PL ovo su ogromni iznosi , ali za FKS to je mozda 15-20 % budzeta FKS . Lazic , Rahmanovic , Akademija , pozamasan SS (ok opravdano-DK) , administracija, pripreme po hotelima sa 5* itd . Kosta , ali neka , samo tako mozemo napredovati . Ono gdje mozemo jos profitirati je sponzor TA i sponzorcici . Da bi poslovali blizu nule(0) trebamo nesto od kvaliteta prodati . Bolno jeste , ali se mora . Najlakse je prodati talentovanog 20-godisnjeg igraca . Zato je neminovno istrpiti nekog Akademca , ako cemo iskreno nesto i nije bilo tesko istrpiti Mujakica, Kovu, Pidru , ali treba svake god. bar 1-2 "prodati"(ruzan izraz). E da bi to realizovali moraju sansu dobiti K*****, Mustafic , Salcin , Djokanovic i sl.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Deklasirat cemo skote 1-0 na kosevu. Nece se snaci kad upekne 38 stepeni uz sparinu molit ce da bjeze odavde. Kad ga krste uvrne a kovacevic scepa svaku loptu. Lazic ce strpat onog francuza a hebib ce letanjem zbunit neprijatelja a i prijatelja.
Tamo ce bit vec druga prica jer toliko drndaju da su dominantni kuci pa kom opanci i tako.
Ne treba srljat jer ovi gore svi englezi ne znaju lopte to je nasa struka znaci sakrit loptu a ne dopustit kontre kroz bezze izgubljene lopte. Ne umrijte od ljepote nek oni crknu od muke.
Salu na stranu treba se sve poklopit da bi ove izbacili jaci su od genka, levskog i bili bi najveci skalp.
Meni je ovo sto smo u 3. Pretkolu LE gotiva a tamo nas cekaju protivnici kao slovan bratislava, hjk helsinki, aik solna..znaci jaki ali nisu nepobjedivi.
Tamo ce bit vec druga prica jer toliko drndaju da su dominantni kuci pa kom opanci i tako.
Ne treba srljat jer ovi gore svi englezi ne znaju lopte to je nasa struka znaci sakrit loptu a ne dopustit kontre kroz bezze izgubljene lopte. Ne umrijte od ljepote nek oni crknu od muke.
Salu na stranu treba se sve poklopit da bi ove izbacili jaci su od genka, levskog i bili bi najveci skalp.
Meni je ovo sto smo u 3. Pretkolu LE gotiva a tamo nas cekaju protivnici kao slovan bratislava, hjk helsinki, aik solna..znaci jaki ali nisu nepobjedivi.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
Ko joj je kriv kad je lijenaBenjolos je napisao/la:Da se malo potrudi mogla bi te imatiAlfredNobel je napisao/la:Potura je slatkica.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Nije tako lako pridobiti me, mnoge su pokušale i ostale praznih ruku.Benjolos je napisao/la:Da se malo potrudi mogla bi te imatiAlfredNobel je napisao/la:Potura je slatkica.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
Historicar
- Kontakt:
Kovačević
Hebibović Lazić kapitalac kapitalac
Tatar kapitalac Stanojević Velkoski
Rahmanović
Ahmetović
Hebibović Lazić kapitalac kapitalac
Tatar kapitalac Stanojević Velkoski
Rahmanović
Ahmetović
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Naš je najveći problem fizička sprema, ne samo nas, nego komplet sve naše selekcije i ekipe bilo kojeg sporta u drzavi. Brzo ispušemo i onda je problem, dok ljudi lete i u 80oj minuti kao i u prvoj, mi tad jedva dišemo i to nam yebe svu koncepciju. Tog me najviše strah.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Eldin Jelešković doesn't like this.BordoSarajevo je napisao/la:Naš je najveći problem fizička sprema, ne samo nas, nego komplet sve naše selekcije i ekipe bilo kojeg sporta u drzavi. Brzo ispušemo i onda je problem, dok ljudi lete i u 80oj minuti kao i u prvoj, mi tad jedva dišemo i to nam yebe svu koncepciju. Tog me najviše strah.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Jedini problem i najveći faktor razlike zbog koje se čini da su ekipe poput Gladbacha, Atalante i Celtica vanzemaljci, jeste INTENZITET!AlfredNobel je napisao/la:Eldin Jelešković doesn't like this.BordoSarajevo je napisao/la:Naš je najveći problem fizička sprema, ne samo nas, nego komplet sve naše selekcije i ekipe bilo kojeg sporta u drzavi. Brzo ispušemo i onda je problem, dok ljudi lete i u 80oj minuti kao i u prvoj, mi tad jedva dišemo i to nam yebe svu koncepciju. Tog me najviše strah.
Po pretrčanim kilometrima smo isti kao klubovi i igrači iz najjačih liga, ali koliko je tu kilometara sprinta?
Jelešković je pričao o tome. Npr u ligama 5, igrač u prosjeku po utakmici napravi 400 sprintova, dok kod nas u ligi na jednoj utakmici rekord je oko 200 računajući obje ekipe.
Ako se sjećate 2015 onog derbija 0:0 na Koševu, Amer Bekić je pretrčao preko 12km, ali veoma malo sprinta, zato se s loptom nije sastavio.
Tomas Miller je u jednoj utakmici LP pretrčao preko 13km, od toga sa loptom u nogama trčao je oko 500 metara.
Najveća razlika i glavni razlog zašto nastradamo je intenzitet!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Hurija burazeru.AlfredNobel je napisao/la:Potura je slatkica.
Ista situacija je bila i sa Hebibom kad je došao. Frajer igrao krilo u Veležu, kod nas ga posadiše na beka, meda nije mogao. Ode u Olimpik na posudbu, i onu polusezonu odličan bio.BordoSarajevo je napisao/la:Hodžić je kod nas bio katastrofalan u 90% utakmica i s razlogom je bio u drugom planu, svima nam je živce vadio.siroliver69 je napisao/la:Dušan Hodžić je i u Celiku pokazao zašto je onomad doveden i da je među najboljim desnim bekovima lige ali hajde ti to našem Gvardioli reci, šta ce onda s Hebibom?Pitar1946 je napisao/la:Danas sam gledao tekmu uzivo,po meni dusan ce nam biti strasan na desnom boku,jak prodoran,kurda nije los stoper,gavran srbin dobar borben,milanovic danas los,crnac onaj ima dobar pregled igre samo vidi se nema snage,umara se brzo...Bojan letic ce lijevi bek biti rijeseno je to...
Dao bi mu još jednu šansu, pa nek se dokaže.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma to je jasno, znam da je to pričao i upravu je. Ti kad gledaš veće timove tipa Atalante recimo, sve je to isprogramirano. Gdje, ko, kad stoji, gdje treba biti, koja mu je uloga, tako isto i u tom trčanju. Znati pravilno dozirati, oboriti ritam, povećati ritam, povuči ručnu, čekati itd. To je danas čitava jedna nauka, a to napreduje iz sezone u sezonu.SarajevoJeBordo je napisao/la:Jedini problem i najveći faktor razlike zbog koje se čini da su ekipe poput Gladbacha, Atalante i Celtica vanzemaljci, jeste INTENZITET!AlfredNobel je napisao/la:Eldin Jelešković doesn't like this.BordoSarajevo je napisao/la:Naš je najveći problem fizička sprema, ne samo nas, nego komplet sve naše selekcije i ekipe bilo kojeg sporta u drzavi. Brzo ispušemo i onda je problem, dok ljudi lete i u 80oj minuti kao i u prvoj, mi tad jedva dišemo i to nam yebe svu koncepciju. Tog me najviše strah.
Po pretrčanim kilometrima smo isti kao klubovi i igrači iz najjačih liga, ali koliko je tu kilometara sprinta?
Jelešković je pričao o tome. Npr u ligama 5, igrač u prosjeku po utakmici napravi 400 sprintova, dok kod nas u ligi na jednoj utakmici rekord je oko 200 računajući obje ekipe.
Ako se sjećate 2015 onog derbija 0:0 na Koševu, Amer Bekić je pretrčao preko 12km, ali veoma malo sprinta, zato se s loptom nije sastavio.
Tomas Miller je u jednoj utakmici LP pretrčao preko 13km, od toga sa loptom u nogama trčao je oko 500 metara.
Najveća razlika i glavni razlog zašto nastradamo je intenzitet!
Kod nas je to sve još na seljačkom nivou. Zato mi padne na oči ono kad vidim da neko napiše "ma pošalji ih na Jahorinu neka se spremaju pa će letiti po terenu". To kad vidim, pucao bih sebi u nogu. Nema bezveze trčanja, to je davno prošlo. Danas je to sve u bobu isplanirano, masno se plaćaju razni stručnjaci. Imaš recimo onog Škota ili Islanđanina što radi s Dalićem u repki. Lik na sve moguće stvari pazi, sigurno je i on bio jedan od ključnih persona u onom uspjehu.
Treba se raditi na svakom aspektu, treba se izdizati na sve moguće načine. Bojim se da za to još i dalje nismo, moraš za to imati igrače profesionalce tipa Lazić kao što je i još par njih, a boga mi i odličnog modernog trenera. Treba još do toga.
Ovo će Rahman za doručak da pojedeDerdiyok je napisao/la:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- AlfredNobel
- Kontakt:
Bojan Regoje za sirotilju.Derdiyok je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, OzmoodPinglewood, Pitar6785 i 30 gostiju.